Ar nufotkinai duobe i kuria ivaziavai? Ar nufotkinai padangas pramustas? Ar kaip nors pazymejai ta vieta , kad kitas eismo dalyvis neipultu i ta duobe?
Ar rasei pretenzija kokiai nors instancijai del pramustu padangu?
Ryškiai nebuvai dar pramušęs savo padangos, jei tokie klausimai kyla ![mirkt ;)](http://www.audiklubas.com/forumas/Smileys/3rdpty/smile2.gif)
nesijaudink, pirmas kartas visada skaudus buna. Buvau pramuses ne karta, ir guzu ant ju turejau ne karta nuo duobiu.Ir keiciau jas ne karta.Atidus tiesiog daraisi.Tada niekur nesikreipiau, dabar elgciausi kitaip.jei idomu, vairuoju daugiau kaip 20 metu
Kadangi nelabai įdėmiai skaitai mano postus, o mane tėviškai to mokai visuomet, parašysiu dar kartą.
Prakertu žemo profilio R17 padangas nebe pirmą kartą, nebe pirmą kartą skambinau į draudimą pasitikslinti, ne pirmą kartą aiškinausi ar yra prasmės registruoti įvykį policijoje. Buvau pirmą sykį net užregistravęs viską, tiek policijoje, tiek draudime. Apie visą šitą epopėją irgi jau rašiau ne kartą.
Atsakymas yra toks: jei prakirtai tik padangą (-as), o daugiau nieko - gali sau laimingas važiuoti į padangų parduotuvę ir niekam neknisti proto.
Standartinis kasko padangų neapmoka. Vienareikšmiškai.
Į policiją ir kitas instancijas kreiptis prasmės yra tada, kai pažeidi ratlankį (-ius), važiuoklę, ar ką kitą. Tada registruoji įvykį, kreipiesi į draudimą, draudimas išmoka litus MINUS franšizė ir jei duobės apvažiuoti negalėjai (nebuvo paženklinta/duobė pilna vandens ar kt priežastys), tada regreso būdu išieško FRANŠIZÆ iš savivaldybės (kelio savininkės) ir tau FRANŠIZÆ grąžina.
Kai prakerti padangą (-as), gali registruoti įvykį policijoje ir kreiptis į teismą civiliniu ieškiniu bandydamas iš kelio savininko išieškoti patirtą žalą. Tai daryti gali, niekas netrukdo. Man tai pigiau padangas susitvarkyt, nei po teismus trankytis dėl abejotino rezultato.