Nu o gal tas zmogus irgi uzsidirbo pats ir pastate per nepatyrima. Gal isvis ten pastate ir ji tiesiog uzkase kiti gal dar kokios priezastys. Jei zmogus praso pagalbos tai jau sis tas nes "mineti atvejai" nesizemins tokiam dalykui. O pagalba gali buti ivairi net ir elementariai suzvejot zmogui siupeli (t.y. pavezt iki artimiausiu senuku ar siaip didesnio prekybcentrio)
As turejau atveji, kai mane uznese kazkur Latvijos "jebiniuose", kur niekada gyvenime neatvaziuos jokia tech. pagalba. Pravaziavo vienas paziurejo, sako cia net as daznai vazinejantis nelakstau ir nuvaziavo. Po kiek laiko priejo moteris su mazu vaiku paklause ar gali kuom padet. Sakau nu nors ir kastuvas butu gerai, nes sedejau pilvu. ji nuejo koki km ir atnese kastuva kol as kryzium ratam atverst dauziausi ledus is po masinos kad galima butu iskast. atsikasiau ir kazkoks sunkvezimis pro sali vaziuodamas prisikabino ir lengvai isvaziavau.
I ka lenkiu, kad tas pirmas is mano bashnios ziurint buvo tiesiog nieko vertas lochelis, o gruzovikui daviau 10 Latu ir jis nors ir labai raukesi, kad nenreikia tiesiog igrudau. T.y. kartais uz gera darba zmogus pats atsidekoja ir gal ne 50Lt bet kaip gali.
Tiesiog prasyti pinigu uz pagalba tai tas pats kas isirasyti i tu gretas kurie uz bet ka is betko ima.
Galiu tau papriestarauti

vairuoju trylikti metai su vairuotojo teisem ir plius be teisiu daug metu po kaimus ir po purvus sniegus. nuo pirmos savo vairuojamos auto su teisemis, kaip tik pirmas sniegas pasninga SIUPELIS pirmoje vietoje bagazineje atsiranda. + virve. 2as akumas. laida (krokodilai). manau kiekvienas turetu pasirupinti siais dalykais atejus ziemai. as savam kieme ne su Q ne su dzipu kazkaip isvaziuoju, bet yra kurie neisvaziuoja, tai dbr turiu as is kiemo 10 masinu istraukti, nes pavyzdziuj pas mane nuliovos ziemines padangos ir pravazumas keliais cm geresnis nei kitu vairuotoju auto?

vakar kieme viena tase toki balvoneli atsiprasant, kuris net nesugebejo pasiimti stovincio siupelio ir is po ratu bent vezas prasikasti

suplese tris virves. ir neistrauke is kiemo, kol neatsikase provezu ir is po dugno sniego. nemegstu tokiu, kurie stovi ruki v briuki ir laukia pagalbos. as nesakau kad man gal kada reiks pagalbos, bet kai prireikia as keliu min begy sumastau kaip suktis is padeties, jei siuo momentu nesigauna kazko sugalvoti ir ivykdyti paciam, tai skambiju draugui, kuris galetu padetu, bet nelendu pas kaimynus kurie gal ir skuba ir t.t. dbr tokie laikai, kad tu padaryk zmogui gera ir vistiek liksi apsiktas

mano kai zeminta masina, tai visa ziema ilsisi garaze sau ramiai, o vazinejuosi su kita kuri skirta visiems metu laikams ir ziemai turi naujas padugnes su protektorium apie gera cm.

palaikau klaustuko pozicija, kad as pvz prakaita lieju ir taupau lt kad nusipirkciau naujas padangas, ar uzsipilciau daugiau kuro, kad nuvaziuoti su seima kazkur, o ne tam kad puse neisvaizuojanciu masinu istampyciau is kiemu uzsnigtu

masinai tai sveikatos nedadaduoda, o jei dar ir automatas

sakyciau sia tema nebereik diskutuoti, nes kiekvienas savaip vertiname savo uzdirbtus ir kaip uzdirbtus pinigus ir i asmenini turta ir poreikius. ir kiekvienas savaip supranta ta pagalba ir pan. kiek turejes auto, nei vienos Q ir nei vieno dzipo, bet kaime 5km nevalytu keliu bet kokia ziema pasiekdavom mociutes grycia

uztai kad ir siupelius turejom ir proto kaip vaziuoti ir pro kur vaziuoti.
pavargau rasyt