Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Žieminės padangos, eksploatacijos, skirtumai ir pastebėjimai  (Skaityta 207229 kartus)

Neprisijungęs Zaudi

• Įrašai: 4774
    • Žiūrėti profilį
Kazada buv kalbeta apie restaurotas ar yra vertu is ju kas nors?

Neprisijungęs Buba

• Įrašai: 1002
    • Žiūrėti profilį
Geru restauruotu padangu nesu turejes.Ir nepazistu tokio kuris butu buves patenkintas restauruotomis padangomis.

Neprisijungęs Norvegas

• Įrašai: 2825
    • Žiūrėti profilį
žiemai reik imti R2 jei nori nedygliuotų
jei nori dygliuotų, tada nepatarsiu, susidurt neteko

R2 yra labai minksto misinio padanga. Ji skirta tikrai ziemai. O vazinejant mieste ar greitkeliais, labai greit dyla. Nudilus 3-4mm padanga jau nebeatlieka savo funkcijos. Norgej, kas su jom daug vazineja, istirpsta per sezona.

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Geru restauruotu padangu nesu turejes.Ir nepazistu tokio kuris butu buves patenkintas restauruotomis padangomis.

Turėjau profil, kažkokios lenkų keptos su continentalio raštu. Super važiavo, dvi žiemas pats atvariau ir po to pardaviau, tai tas dar dvi žiemas atmynė patenkintas.
Ant a3 vieną žiemą uždėjęs buvau insa turbo. Pavasarį dviejų padangų šonai suskilinėjo. Egzotika pakeitė palei garantinį. Kabino irgi neblogai, tik kad triukšmavo stipriai.

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
Patarkit kokias imt be dyglių 205/55 R16, kaina apie 300 lt/vnt. Važinėju mišriai: daugiausia Vilnius, bet vos ne savaitgalį tenka užmiesty važiuot, taip pat ir autostradoj kartais tenka pralėkt.
Dvi žiemas važinėjau su R15 Continental ContiVikingContact 5, super padangos, tik kad R16 jau per brangios gaunas.

Žiūriu į tokius variantus:
http://padangos123.lt/e/graspic-ds-3/?mod=53752 šitos labai jau minkštos tikriausiai bus, neliks man nieko iš jų po poros žiemų, reik kad ilgiau laikytų.
http://padangos123.lt/e/contiwintercontact-ts-850/?mod=20777
http://padangos123.lt/e/blizzak-lm001/?mod=54959
http://padangos123.lt/e/blizzak-lm32/?mod=19106

Neprisijungęs wytc

• Įrašai: 214
    • Žiūrėti profilį
su penkiolikiniais vazinejau tiek su blizakais lm32 dabar su conti 850  tikrai geros gumos.
Dabar paciam r-16 reikia tai  tai  kaina nebedziugina,  gal imsiu sava s3+

Neprisijungęs Zaudi

• Žiūrėti profilį
Sava turejau 1ziema visa nieko man jos buvo

Neprisijungęs simkaras

• Įrašai: 1429
    • Žiūrėti profilį
Kazada buv kalbeta apie restaurotas ar yra vertu is ju kas nors?
Turiu lenkiškas restauruotas Michelin X-Ice North. Sukibimu esu patenkintas.

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Patarkit kokias imt be dyglių 205/55 R16, kaina apie 300 lt/vnt. Važinėju mišriai: daugiausia Vilnius, bet vos ne savaitgalį tenka užmiesty važiuot, taip pat ir autostradoj kartais tenka pralėkt.
Dvi žiemas važinėjau su R15 Continental ContiVikingContact 5, super padangos, tik kad R16 jau per brangios gaunas.

Žiūriu į tokius variantus:
http://padangos123.lt/e/graspic-ds-3/?mod=53752 šitos labai jau minkštos tikriausiai bus, neliks man nieko iš jų po poros žiemų, reik kad ilgiau laikytų.
http://padangos123.lt/e/contiwintercontact-ts-850/?mod=20777
http://padangos123.lt/e/blizzak-lm001/?mod=54959
http://padangos123.lt/e/blizzak-lm32/?mod=19106

Aš irgi galvojau taip apie ds3, kol pats nenupirkau jų tėvui. Tas mins jau trečią žiemą, likutis dar tikrai didelis. Pravažiuoja jis daug, kieme mašina nestovi niekad. Pagal savo minkštumą tai jos žiauriai lėtai dyla.

Neprisijungęs Zaudi

• Žiūrėti profilį
Turiu lenkiškas restauruotas Michelin X-Ice North. Sukibimu esu patenkintas.
kazkokias ir turejau 5ziemas atvariau su michelino rastu bet dabar kiek paziuriu nebelabai ka gero randu,tik kazkokias reifen

Neprisijungęs vytiokx

• Įrašai: 2365
    • Žiūrėti profilį
Aš irgi galvojau taip apie ds3, kol pats nenupirkau jų tėvui. Tas mins jau trečią žiemą, likutis dar tikrai didelis. Pravažiuoja jis daug, kieme mašina nestovi niekad. Pagal savo minkštumą tai jos žiauriai lėtai dyla.
kaip ir pats sakai rastas ir mikstumas gumos kartais apgaulingas ,turiu omenyje del greito dilimo.Pats jau trecia sezona vaziuosiu su brigestone blizzak sw70,tai dar like po 6-7mm.Su jom tikrai daug pravaziuojiu.Pirma sezona buvo uzdeta ant quattro tai atidirbo savo tikrai gerai.Dabar antra sezona bus ant FWD tai irgi nusiskundimu nera .

Neprisijungęs dalyviz

• Įrašai: 1263
    • Žiūrėti profilį
kaip ir pats sakai rastas ir mikstumas gumos kartais apgaulingas ,turiu omenyje del greito dilimo.Pats jau trecia sezona vaziuosiu su brigestone blizzak sw70,tai dar like po 6-7mm.Su jom tikrai daug pravaziuojiu.Pirma sezona buvo uzdeta ant quattro tai atidirbo savo tikrai gerai.Dabar antra sezona bus ant FWD tai irgi nusiskundimu nera .
nuo vaziavimo stiliaus ir km nuvaziuotu priklauso, darbe vadybininkam ant Skoda Jeti FWD uzdejau WS70 praeita ziema tai su jom ~20k prasukus jau priekines padangos vadinkim ant ribos, vienai masinai reikejo jau ir nauju 2vnt....

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
WS70 labai greit dyla. Ne vieną žinau, kuris po praeitos žiemos dadrožė jas iki ribotuvų

Neprisijungęs dalyviz

• Įrašai: 1263
    • Žiūrėti profilį
WS70 labai greit dyla. Ne vieną žinau, kuris po praeitos žiemos dadrožė jas iki ribotuvų
praeita žiema labai minkštom gumom negailestinga buvo iš tikro....
dabar ant poros mašinų sumoviau Uniroyal ms+77, žiūrėsim kaip jos elgsis.
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Lapkričio 07, 14:06:08 sukūrė dalyviz »

Neprisijungęs vytiokx

• Įrašai: 2365
    • Žiūrėti profilį
nuo vaziavimo stiliaus ir km nuvaziuotu priklauso, darbe vadybininkam ant Skoda Jeti FWD uzdejau WS70 praeita ziema tai su jom ~20k prasukus jau priekines padangos vadinkim ant ribos, vienai masinai reikejo jau ir nauju 2vnt....
tai kad vadybininkai dazniausia laksto,drozia tas padangas del to taip greit ir susidevi.Pas mane tos padangos pirmais metais matydavo beveik tik uzmiescio kelius,per savaite tik kokia 100km pralekdavau su jom mieste.Kaip dedu ziemines su jom nelakstau,vengiu staigiu startu,stabdymu,staigiu ivaziavimu y posukius todel matyt taip ilgai ir laiko :) viskas priklauso nuo stiliaus vairavimo.pirmais metais pravaziuodavau per savaite 500-700km,pernai iki 300-400km per savaite.
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Lapkričio 07, 16:51:08 sukūrė vytiokx »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
tai kad vadybininkai dazniausia laksto,drozia tas padangas del to taip greit ir susidevi.Pas mane tos padangos pirmais metais matydavo beveik tik uzmiescio kelius,per savaite tik kokia 100km pralekdavau su jom mieste.Kaip dedu ziemines su jom nelakstau,vengiu staigiu startu,stabdymu,staigiu ivaziavimu y posukius todel matyt taip ilgai ir laiko :) viskas priklauso nuo stiliaus vairavimo.pirmais metais pravaziuodavau per savaite 500-700km,pernai iki 300-400km per savaite.

Man ant valdiškos barum polaris 2 irgi tik sezoną laikė :-]

Neprisijungęs Mindosa

• Įrašai: 1432
    • Žiūrėti profilį
viena kart michelin pabandziau tai ir nebesustoju :D Ziauriai geros padangos (y)

Neprisijungęs Justas A4

• Įrašai: 555
    • Žiūrėti profilį
Tevukas ir as atvazinejom tuo paciu komplektu 195/65 R15 dunlop graspic ds2. Nerealios mano nuomone padangos. Labai minkstos, bet atlaike gal 5 sezonus po ~8-10k km per sezona. Itin tylios padangos, arba nesupratau arba  labai stipriai neplaukiojo (yra atsiliepimu, kad kitiems plaukioja). Parduoti tenka uz kapeikas, nes ant dabartiniu auto reikia didesniu R.

Ant zmonos auto stovi falken espia epz. Taip pat minkstos nors jau gal joms 5 metai, tylios, sukibimas neblogas. Nedaug vaziuojama, bet protektoriaus dar labai daug.

Sia ziema meginsiu vaziuot su naudotom R16 dunlop sport 3d. Kietoko misinio, eglutes rastas ne tylesnis nei vasariniu ratu asimetriniu rastu, kol kas si dideliu vandens kiekiu ant kelio tvarkosi neboogai. Ziuresm kaip lips, dils.

Nelengvas reikalas gera ziemini apava issirinkt...
Jeigu dabar reiketu tikriausiai ziureciau i nokian puse. Nepigu, bet su vasarinem padangom kol kas palikusios itin gera ispudi.
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Lapkričio 09, 17:54:54 sukūrė A4TDI »

Neprisijungęs Justas A4

• Žiūrėti profilį
na nesakau, kad 100% su ju prekem taip yra, bet tikrai labai daznai apsigauna zmones ten pirkdami senas padangas kaip naujas. Jau daug geriau is skelbimu nauju metu padangas pirkt pigiau, negu is egzotikos senas. O pirkt is egzotikos interntu isviso nesamone :D
Egzotika bene viena zinomiausiu kontoru prekiaujanciu LT padangom ir taip isdurinejanciu zmones.

Sutinku, kad ne pats geriausias pasirinkimas imti senas, nors ir nevazinetas padangas.
Sanmarko, nesupyk už seno post'o pakelima, bet jis man labai tinka prie klausimo.

Lietuvoj per skelbimus ar pas montuotojus yra pilna 7mm 2012 metų gamybos premium gamintojų padangų. Juk dauguma jų atvežtos iš vakarų arba skandinavijos. Tai parduodant jas už 200 Lt čia, užsieny už jas reikėjo mokėti ne daugiau 50-80 Lt. Užsenietis juk nedurnas už tiek litų atiduoti padangas už kurias mokėjo kokius 300-500 Lt / vnt (100-150 eur).
Taigi padangos "tipo" ledinės - top gamintojas, ne super senos, daug mesos, kaina puiki.

Tai dėl kokios priežasties dažniausiai jos atsiduria Lietuvoj? Nesupykit už gal kiek kvailą klausimą.

Kiek teko susidurti perkant naudos padangas iš padangistų, tai arba nulaiptuotos, arba su guzu, arba su išplėštu gumos gabalu, arba plyšusiais vidiniais kordais ir vibracija.

Vienintelis būdas tokiu atveju sėkmingai sudalyvauti naudotų padangų loterijoj daug kartų bandyti, kol pataikysi. Pasakykit nuomonę, kurie turi daugiau patirties su šiuo klausimu.

Neprisijungęs siomka

• Įrašai: 2931
    • Žiūrėti profilį
Sutinku, kad ne pats geriausias pasirinkimas imti senas, nors ir nevazinetas padangas.
Sanmarko, nesupyk už seno post'o pakelima, bet jis man labai tinka prie klausimo.

Lietuvoj per skelbimus ar pas montuotojus yra pilna 7mm 2012 metų gamybos premium gamintojų padangų. Juk dauguma jų atvežtos iš vakarų arba skandinavijos. Tai parduodant jas už 200 Lt čia, užsieny už jas reikėjo mokėti ne daugiau 50-80 Lt. Užsenietis juk nedurnas už tiek litų atiduoti padangas už kurias mokėjo kokius 300-500 Lt / vnt (100-150 eur).
Taigi padangos "tipo" ledinės - top gamintojas, ne super senos, daug mesos, kaina puiki.

Tai dėl kokios priežasties dažniausiai jos atsiduria Lietuvoj? Nesupykit už gal kiek kvailą klausimą.

Kiek teko susidurti perkant naudos padangas iš padangistų, tai arba nulaiptuotos, arba su guzu, arba su išplėštu gumos gabalu, arba plyšusiais vidiniais kordais ir vibracija.

Vienintelis būdas tokiu atveju sėkmingai sudalyvauti naudotų padangų loterijoj daug kartų bandyti, kol pataikysi. Pasakykit nuomonę, kurie turi daugiau patirties su šiuo klausimu.
jei kalbant apie ziemines ir padangos nuo r17 tai dauguma bus su defektais, nes brangios ir niekas veltui nemeta, tuo labiau, kad pvz Vokietijoj galima vazinet su skirtingu rastu padangom ant asies, tai daugelis ir pataupo vazineja su skirtingom, gali rasti nebent i keliu komplektu po viena surinktas geras, kokias r15, tai galima rasti geras be problemu

Neprisijungęs Cepelinas2000

• Įrašai: 18
    • Žiūrėti profilį
Pirkau iš aš porą naudotų padangų, važiavau iki montavimo, ten pastebėta jog viena kiaura, po to vėl grįžau pas pardavėją, teko vėl rinktis iš naujo, galų gale vėl kelionė iki montavimo ir t.t. Aišku standartinis dydis, ratai R15 tai ne baisi bėda rasti naudotų ar naujų geresnėmis kainomis, tai nusprendžiau nusipirkti kad ir pigesnes bet naujas ir premium gamintojo.

Dar būtų įdomu palyginti sunaudoto kuro atžvilgiu, jei nusipirkus geresnes, geriau riedančias padangas (naujas), nesukti galvos, turėti komfortą, o ne gilintis kokias čia naudotas imti kurios jau bus padrožtos, kad ir nedaug tačiau vėl neaišku kas su jomis negerai, o sandėliavimas tai tikrai nebus geresnis nei naujų padangų kurios stovėjo kad ir du metus.

Neprisijungęs Justas A4

• Žiūrėti profilį
jei kalbant apie ziemines ir padangos nuo r17 tai dauguma bus su defektais, nes brangios ir niekas veltui nemeta, tuo labiau, kad pvz Vokietijoj galima vazinet su skirtingu rastu padangom ant asies, tai daugelis ir pataupo vazineja su skirtingom, gali rasti nebent i keliu komplektu po viena surinktas geras, kokias r15, tai galima rasti geras be problemu

Taip, rašydamas turėjau minty R17 ir didesnes..

Neprisijungęs AudiFun3

• Įrašai: 645
    • Žiūrėti profilį
Paėmiau šiandien sesės automobiliui naujas '14m gamybos Nokian'us, Žiūrėsim kaip riedės
http://www.wheels.lt/Ziemines/NOKIAN/PADANGA_NOKIAN_195/65_R15_W_9//CatalogStoreDetail.aspx?CatID=PL_417&ID=316794

Neprisijungęs Liudzmaris

• Įrašai: 1313
    • Žiūrėti profilį
Gal kasnors kurnors užmatėte žieminių padangų kur galima išlaužt gerą nuolaidą? Ir kokias patartumėte? reikia r16/205/55 labai nedaug esu bandęs žieminių padangų pvz tpyo garit g4 man labai patiko, debica frigo 2 irgi galima kentet kol naujos, reikia tokių kad nenudiltų iki ribos per pora tris sezonus, važinėju autostrada ir mieste, taipat tenka i kaimą nuvažiuoti, tai minkštos labai gerai, bet labai greitai dyla, gal kokių rekomenduotumėt tarpinių variantų? dabar turiu blizakus ws70 bet dar neteko pajusti žiemos su jomis, bet tai kad labai gerai dyla jau pastebėjau, tokios nelabai tinka.

Neprisijungęs siomka

• Įrašai: 2931
    • Žiūrėti profilį
Gal kasnors kurnors užmatėte žieminių padangų kur galima išlaužt gerą nuolaidą? Ir kokias patartumėte? reikia r16/205/55 labai nedaug esu bandęs žieminių padangų pvz tpyo garit g4 man labai patiko, debica frigo 2 irgi galima kentet kol naujos, reikia tokių kad nenudiltų iki ribos per pora tris sezonus, važinėju autostrada ir mieste, taipat tenka i kaimą nuvažiuoti, tai minkštos labai gerai, bet labai greitai dyla, gal kokių rekomenduotumėt tarpinių variantų? dabar turiu blizakus ws70 bet dar neteko pajusti žiemos su jomis, bet tai kad labai gerai dyla jau pastebėjau, tokios nelabai tinka.
Michelin alpin a4, per ~25kkm ant sauso ir slapio asfalto, be sniego, ledo nudilo apie 2mm ant varancios asies per sezona, vaziuojant sniegu nusibos, kol sudils