Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Vibracija prie didesnio greicio. PRIKELTA  (Skaityta 2363 kartus)

Neprisijungęs LaurynasK

• Įrašai: 181
    • Žiūrėti profilį
Vibracija prie didesnio greicio. PRIKELTA
« Topic Start: 2015 Sausio 08, 19:36:04 »
Sveiki, turiu a6c4, vaziuokle ten kaip ir paprasta todel pagalbos kreiptis retai kada reikia, taciau susiduriau su siuo atveju, kai tikrai nebezinau prie ko kabintis.

Vibracija pradeda atsirasti nuo ~110kmh, jauciasi per vaira, pedala, ilgiau tolygiai pavaziavus persiduoda i kebula. Begis ijungtas/isjungtas, sankaba isspausta ar ne, skirtumo nesudaro. Vibracija zinoma stipriausiai jauciama vaziuojant magistrale(geru keliu), jeigu pasiekiam ~140 ir vaziuojam tolygiai vibracija isistipreja iki tikrai labai nemalonaus, nesaugaus jausmo.

Zinoma, pirma mintis padangos, ratai. Taigi pabandziau perbalansuoti, nepadejo. Uzsidejau vasarinius ratus, pravaziavau - tas pats. Auto pries pusmeti keisti amortikai, spyruokles, atraminiai, po to viskas buvo ok, ten bedu ieskoti kaip ir nera priezasties manau, sudetos kokybiskos is vokietijos dalys. Siame forume kitoje temoje buvau uzsimines apie sia beda, pasiule problema - vidine granata. Pagal simptomus kaip ir panasu, taciau issimiau pusasi, issiardem ta vidine granata tai ten viskas graziai vaiksto ir atrodo, niekas nestringa, neapsitepalave ar pan. Prapurcius vaziuokle rasta vienintele problema, vienas tikrai laisvas vairo traukes antgalis, jis pakeistas. Vibracija atrodo butent atsiranda is tos puses (vairuotojo, priekis). Mintis del guolio, taciau sukant vaira dideliu greiciu neatsiranda uzimas, nebent jis nera butinas. TACIAU, atsiradus vibracijai atsiranda ir sioks toks garsas, nezinau kaip galeciau apibudinti, bet sakyciau kaip "svankuotu ratas".

Any ideas? Ka ardyt, kur problemu ieskot, kaip jas atpazint?

Liksiu tikrai labai nuosirdziai dekingas, nes kiekviena savaite tenka vazineti magistrale, vibracija kelia dideli diskomforta ir kiekviena karta imu nervintis :E :think:
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Vasario 20, 08:35:03 sukūrė LaurynasK »

Neprisijungęs Andrius_834

• Įrašai: 134
    • Žiūrėti profilį
Išvažiuok anksčiau ir laikyk 100km/h, žiema - nėra ko lakstyti  :goodboy:

Neprisijungęs LaurynasK

• Žiūrėti profilį
Išvažiuok anksčiau ir laikyk 100km/h, žiema - nėra ko lakstyti  :goodboy:
Nebutu ziema, tai turbut jau visa prieki buciau isardes du kartus :D

Neprisijungęs danilka

• Įrašai: 5
    • Žiūrėti profilį
Pas mano audi a4 1,9tdi avant buvo panasi beda,tai nuvarius i garaziuka ir patikrinus vaziuokle buvo rasta: priekinei apatinei salenblokai ir tos pacios svyrties sarnyrai viskas pakeista ir vibracija dingo vaziuoja svarei.

Neprisijungęs tauraginis

• Įrašai: 1382
    • Žiūrėti profilį
na gal is tiesu ratas svinkuoja, pastatyk tvirtai ant kaladziu ir bandyk ore prasukti.

Neprisijungęs Vytiokas

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 2104
    • Žiūrėti profilį
Elementari problema, sniego prilenda į rantlankius, jis ten prilimpa ir muša per visus galus kodėl, manau aiškinti nereikia. Tokią problemą turiu kiekvieną žiemą su Opel'iu.

Neprisijungęs surkuC

• Секс и виски, кокс Карибский
  • Klubo garbės narys
  • *
  • Įrašai: 4332
    • Žiūrėti profilį
Sniegas, ledas... Ratuose (y)
Dar prie to paties pasitikrink pagalves, tiek variklio, tiek dezes :)
Vakar buvo per anksti, rytoj bus per vėlu, o šiandien nėra laiko.
A3 1.9 TDI 81kW
Visos silkės - žuvys, bet ne visos žuvys - silkės! -Ramzis3 ©

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18270
    • Žiūrėti profilį
kai ratai išsibalansavę - dažnai vibracija atsiranda prie greičio A, bet praeina prie greičio B

Jei vis tik stiprėja pastoviai didinant greitį - vidinės granatos. Ne, dažniausiai jų nepatikrinsi. Kartais ir be laisvumo tokias nesąmones daro. Kažkada ignoravau, autobahne pasigailėjau.

Neprisijungęs tomcikas

• Įrašai: 1368
    • Žiūrėti profilį
Kad cia cher suprasi ta vibracija  :think:  Pas mane A6/C5 su vasariniais R18 245 plocio padangomis jokios vibracijos nera, uzdejau zieminius R17 su 225 plocio padangomis, ratai idealiai tiesus, isbalansuoti, perbalansuoti, padangos be jokiu gumbu, ziurint is sono kai sukasi ratai ant balansavimo stakliu, jokiu protektoriaus srityje nelygumu nesimato, bet kilant greiciui link 120km/h pradeda atsirasti vibracija. Taip, esu skaites forume, kad ta vibracija buna del vidiniu granatu issidevejimo, bet juk negali taip sutapti, kad pakeiciau ratus ir pyst, parejo granatos.

Neprisijungęs Vytiokas

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 2104
    • Žiūrėti profilį
Ale čia žiūriu visi tokie mechanikai ir aš toks buvau, kol elementariai atkasiau jog tik sniegas tebuvo...

Neprisijungęs tomcikas

• Žiūrėti profilį
Ale čia žiūriu visi tokie mechanikai ir aš toks buvau, kol elementariai atkasiau jog tik sniegas tebuvo...

Kaip bebutu keista, bet spalio menesio pabaigoje dar kazkaip nebuvo sniego. Jei ka :-]

Neprisijungęs GedasQ

• Įrašai: 2515
    • Žiūrėti profilį
Gal kokiu rastavkiu yra prikrauta be centravimo ziedu?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Kad cia cher suprasi ta vibracija  :think:  Pas mane A6/C5 su vasariniais R18 245 plocio padangomis jokios vibracijos nera, uzdejau zieminius R17 su 225 plocio padangomis, ratai idealiai tiesus, isbalansuoti, perbalansuoti, padangos be jokiu gumbu, ziurint is sono kai sukasi ratai ant balansavimo stakliu, jokiu protektoriaus srityje nelygumu nesimato, bet kilant greiciui link 120km/h pradeda atsirasti vibracija. Taip, esu skaites forume, kad ta vibracija buna del vidiniu granatu issidevejimo, bet juk negali taip sutapti, kad pakeiciau ratus ir pyst, parejo granatos.
Man yra buvę panašiai. perbalansavo ratus ir padėjo. buvo prastai balansuoti arba svareliai nulakstė po pirmo balansavimo

Neprisijungęs LaurynasK

• Žiūrėti profilį
Ratus vyrai sakau, reiketu atmesti, kaip ir sniega ratuose ar pan. Nes uzsidejau tiek vasarinius r18 tiek zieminius r15 lygiai tas pats.
Greiciausiai tikrai busiu bereikalo sudejes atgal ta sena vidine granata. Ka patariat rinktis, srotine (~50lt) nauja ~150-200?

Rastafkiu jokiu nera, tik vasara vaziuoju su r18, zemintom spyruoklem ir kietais amortikais, tai vaziuokle kencia kaip bebutu

Man irgi beveik sutapo su ratu sezono keitimu, todel iskart viska meciau ant ratu. Bet perbalansavus nepadejo, dejau atgal vasarinius ir isitikinau kad tikrai ne tai..
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Sausio 09, 12:21:28 sukūrė LaurynasK »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
sunku pasakyt. Manau abi bus ok. Tik jas tikrint sunku, nuimk gumas nuo abiejų ir žiūrėk - man taip atrado, vienoj metalas jau buvo rausvos spalvos, matosi kad "dirbus", laisvumas bus ne visada, man pvz nebuvo

Neprisijungęs tomcikas

• Žiūrėti profilį
sunku pasakyt. Manau abi bus ok. Tik jas tikrint sunku, nuimk gumas nuo abiejų ir žiūrėk - man taip atrado, vienoj metalas jau buvo rausvos spalvos, matosi kad "dirbus", laisvumas bus ne visada, man pvz nebuvo

O quattro priekines ir galines vidines granatos tokios pat? :think:

Neprisijungęs arunas666

• Įrašai: 1216
    • Žiūrėti profilį
vidine granata jei parejus mazdaug nuo 90km/h atsirasdavo tik garsas wou wou wou  ;)  bet vibracijos nepajusdavau,nebandei uzsidet r15 ar r16 nauju padangu nerestauruotu be jokiu vaziuokliu suzeminimu ,turetu pagelbet ,kazkada kai dedavau padangas po 25litus  tekdavo ziuret y drebancia sedyne ta pacia vibracija jausdavau kai amortikas galinis ismustas buvo padanga nauja per 2menesius sukraipydavo,aisku kai vazinejau su r18 laiptuotom padangom irgi kaip su tarka

Neprisijungęs tomcikas

• Žiūrėti profilį
vidine granata jei parejus mazdaug nuo 90km/h atsirasdavo tik garsas wou wou wou  ;)  bet vibracijos nepajusdavau,nebandei uzsidet r15 ar r16 nauju padangu nerestauruotu be jokiu vaziuokliu suzeminimu ,turetu pagelbet ,kazkada kai dedavau padangas po 25litus  tekdavo ziuret y drebancia sedyne ta pacia vibracija jausdavau kai amortikas galinis ismustas buvo padanga nauja per 2menesius sukraipydavo,aisku kai vazinejau su r18 laiptuotom padangom irgi kaip su tarka

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
O quattro priekines ir galines vidines granatos tokios pat? :think:
būna visaip iš atminties sakau

o realiai reikia tikslių auto duomenų, galiu patikrinti kataloge. bet ten su granatom bardakas, tai nevisada eina surast

Ramzis3 gali papasakot kaip jis rinkos granatą pagal katalogus :D

Neprisijungęs tomcikas

• Žiūrėti profilį
būna visaip iš atminties sakau

o realiai reikia tikslių auto duomenų, galiu patikrinti kataloge. bet ten su granatom bardakas, tai nevisada eina surast

Ramzis3 gali papasakot kaip jis rinkos granatą pagal katalogus :D

A6/C5 2.5tdi 110kw quattro 2001.01.15 pirma registracija, ne fl. Gal dar prie to pacio gali ir dureliu mikriko koda istraukti? :V

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Greičių dėžė arba pedalų skaičius?
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Sausio 10, 00:48:20 sukūrė Domas »

Neprisijungęs tomcikas

• Žiūrėti profilį
Greičių dėžė arba pedalų skaičius?

Sorry. Mechanika

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
pas tave panašu kad ne.
Gale paprastos, o priekyje turėtų būti tripodai

Neprisijungęs tomcikas

• Žiūrėti profilį
pas tave panašu kad ne.
Gale paprastos, o priekyje turėtų būti tripodai

Aisku. Aciu Domai

Neprisijungęs raimis87

• Įrašai: 256
    • Žiūrėti profilį
Ratus vyrai sakau, reiketu atmesti, kaip ir sniega ratuose ar pan. Nes uzsidejau tiek vasarinius r18 tiek zieminius r15 lygiai tas pats.
Greiciausiai tikrai busiu bereikalo sudejes atgal ta sena vidine granata. Ka patariat rinktis, srotine (~50lt) nauja ~150-200?

Rastafkiu jokiu nera, tik vasara vaziuoju su r18, zemintom spyruoklem ir kietais amortikais, tai vaziuokle kencia kaip bebutu

Man irgi beveik sutapo su ratu sezono keitimu, todel iskart viska meciau ant ratu. Bet perbalansavus nepadejo, dejau atgal vasarinius ir isitikinau kad tikrai ne tai..
Mazesnė galimybė, bet reiktu nepamirsti ir dvimasio smagracio, kuris siame automobilyje nera stiprioji puse... Beto pas tave kelta galia, tai gali buti jis i pabaiga...
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Sausio 10, 09:37:58 sukūrė raimis87 »