Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Vibracija , daug kas pakeista  (Skaityta 1886 kartus)

Neprisijungęs hipopotamas

• Įrašai: 22
    • Žiūrėti profilį
Vibracija , daug kas pakeista
« Topic Start: 2016 Lapkričio 07, 10:25:03 »
Sveiki audi a3 8l 1.9 2001m,
Turiu vibracija vaziuojant apie 120km/h taip pat ir stabdant. Abiem atvejais vibruoja kebulas ir vairas.

*Pavasari keiciau priekinius diskus, diskai fremax,kaladeles zimmerman, tikrino suportus sake geri.
= Rezultatas vairo purtymas dingo, vibracija prie 120kmh liko

*Vasara vel atsirado vairo purtymas, pakeiciau galinius diskus ir perdejo priekinius,nuvale ir sutepe stebules.
= Rezultatas dingo stabdant vibracija vaziuojant ant 120lyg siek tiek aprimo vibracija

* Neuzilgo vel islindo vibracija stabdant ir vaziuojant minetu greiciu, pagalvojau,kad pries tai keiciant diskus nenuvalytos stebules. pavazinejau su purtymais, dvi savaites atgal pakeiciau vel diskus priekinius su kaladem, diskai keisti neperdaug cackinantis, nuimta,apvalyta uzdeta.
= Rezultatas, vienas ratas (desn. priek) siek tiek labiau kaista vibracija atsirado ir stabdant ir vaziuojant 120kmh.

*Perrinko kaistancio rato supporta, sake lyg viskas ok,pakeite gumeles, isvale
= Rezultatas nieks nepasikeite.

Mintys. Per ta laikotarpi buvau kokius 3-4 kart paziurinejo priekine vaziuokle ar kas nekliba,nelinke,bet nieko nerado. Per ta laika 2016-02 iki 2016-11 pakeisti du kartus zieminiai /vasariniai ratai, zieminiai siemet nupirkti kiti (kitos skardos) ir padangos, kiekviena kart balansuojama, suvedimas buvo darytas, padangu needa. Atmintis sunkiai betraukia,bet galibut, kad po truputi prasidejo vibracijos po priekinio guolio keitimo, tai galbut sukale stebule keisdami guoli?

Planuoju sia savaite keisti stebules, gera ideja? Kur ziuret daugiau minciu?

Neprisijungęs edgaras1989

• Įrašai: 1906
    • Žiūrėti profilį
Re: Vibracija , daug kas pakeista
« Atsakymas #1: 2016 Lapkričio 07, 10:42:28 »
kaip pusašiai? kaip granatos? Dėl stabdant vibracijos, tai kalti diskai. Keisk meistrus, kurie normaliai apžiūrėtu diskus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2016 Lapkričio 07, 10:54:56 »
Granatos netreska, pusasis tiesus (is paziuros) vaziuokle tikrino ir geram servise, nieko nemate tik peciais patrukciojo sako "ledas". Del disku, po dvieju savaiciu nauju disku sudejimo (TRW) ir nauju kaladeliu, ir kai tokia procedura daroma du kart per metus,manau,kad reikia ziuret kita gala. Kai kita turima masina (ford mondeo) diskai nekeisti 4 metai,atrodo tragiskai nudrozti,bet nieks nesipurto.
Planuoju pradet keist aklai, tai pradedu nuo pigiausio (stebules).  :think:

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18273
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2016 Lapkričio 07, 12:38:31 »
standant gali būti ir padangos, bet čia kiek matau keista, visai jokios įtakos neturi gumų / ratlankių keitimas? ar truputį turi?
pagal viską tai tikrai atrodo kad stebulė ubyta, tik neaišku, ar st. diskas nebus pavargęs jau, nudrožtas kreivai, gal nusitekink tą kairės pusės diską prieš dedant jei dar geras? ar disko nudilimas tolygus, nėra kad pvz 30% jo paviršiaus mėlynais šniūrais nuėjęs?

granatos tai čia ir traškėt negali, nes kalba eina apie vidines granatas.

beje, prie 120 virbruoja, o kas darosi toliau, ar dingsta ar lieka, sakykim artėjant iki 200kmh?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2016 Lapkričio 07, 12:57:22 »
140+ iki 170 nebetokia stipri vibracija,bet išlieka minimali. Ar dėl granatos vidinės , kaistų diskai?

Diskas dabar sunku pasakyt, uždėtos skardos nieko nesimato, bet kol buvo lieti nebuvo toks gražus kaip likę 3,bet nebuvo pamėlynavęs.
Pamąstymas, kad jei stebulei pipec,ją pakeitus, nors diskas minimaliai kreivas vibracija ant 120 turėtu dingt?

Itakos gumu/ratu keitimas sakyčiau neturi. Per ilgai jau važinėju besipurtydamas, kad minimalų pokytį pamatyčiau. Tačiau įdomu,kad kai perdėjinėjo priekinius diskus kol dar buvo pirmieji keisti pavasarį pritepiojo gerai stebule balto tepalo (gal molibdenas) buvo aprime vibracijos keliom dienom.
« Paskutinį kartą keitė: 2016 Lapkričio 07, 12:59:18 sukūrė hipopotamas »

Neprisijungęs Andre Freire

• Įrašai: 1976
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2016 Lapkričio 07, 13:21:47 »
Čia man vienam nenormalu tarp stebulės/stabdžių disko/ratlankio tepliot bet kokiu tepalu? Jei ten bent koks nelygumas, tai juk stabdžių diskas iškart kreivoja tolimiausiam taške...  Ar vibracijos atsiranda vos tik pasiekus tą greiti? Būna pastovios? Turėjau bėdą su stabdžių suportais, tai man ilgiau pavažiavus pradėdavo kaisti galiniai ir atsirasdavo vibracijos. Šaltam automobiliui nieko, bet tik ilgiau pavažiavus atsirasdavo.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2016 Lapkričio 07, 13:34:08 »
nu pagal viską bus stebulė...

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2016 Lapkričio 07, 13:45:18 »
Gerai,keisim stebule.  :money:

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2016 Lapkričio 07, 13:51:49 »
jei nepadės, tada neįsivaizduoju kas padės.
šiaip pagal greitį, nepanašu kad vidinės granatos, nes ten proporcingai stiprėtų

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2016 Lapkričio 07, 17:18:02 »
jei nepadės, tada neįsivaizduoju kas padės.
šiaip pagal greitį, nepanašu kad vidinės granatos, nes ten proporcingai stiprėtų

Dėl vidinių granatų būtent ir atsiranda vibracija tam tikrame diapazone, pas mane ant a6 būdavo kai greitis nuo 140

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2016 Lapkričio 07, 17:22:30 »
Bet kaip taisykle, keliant greiti, ji nemazeja. O su ratais daznai mazeja