Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Tepalinia ar dujiniai amortizatoriai  (Skaityta 7786 kartus)

Neprisijungęs Justinas

• Įrašai: 2061
    • Žiūrėti profilį
Tepalinia ar dujiniai amortizatoriai
« Topic Start: 2012 Sausio 26, 13:21:33 »
Sveiki, tokios temos per paieška klube neradau. Taigi norėjau padiskutuoti kas geriau tepaliniai ar dujiniai amortizatoriai.
Mano atveju jie butu dedami b3 coupe, mašina iš saves jau nėra labai minkšta, vasara bus dedami R16, apie automobilio žeminimą kol kas neplanuoju.
Ko norėčiau: Iš amortiku tikiuosi minkštesnio ir konfortiškesnio važiavimo, automobilis ne sportui, o ir R16 minkštumo nepriduoda.
Apie dujinius teko skaitytu, kad su jais mašina stabilesne, tuo pačiu dėjia ir kietesnė, o tepaliniai jau darosi nebepopulerūs, ir savo laikus aceit baiginėja.

Neprisijungęs Ginciukas

• Įrašai: 1357
    • Žiūrėti profilį
Re: Tepalinia ar dujiniai amortizatoriai
« Atsakymas #1: 2012 Sausio 26, 14:29:42 »
ei nori minksciau tada tepalinius siulyciau. Pas mane b4 pasikeiciau i tepalinius nors ir sake kad nelaiko kad po metu keisiu o jie jau 5 metai kaip waziuoja ir nebuwo jokiu problemu

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2012 Sausio 26, 14:43:37 »
Kad ir i ka pakeisi senus amortinus naujais - masina sukietes.
As dejau i coupe Boge dujinius, tikrai isliko minksta kaip savo dydzio ir svorio masina.
Tepaliniai matai uzsiburbuliuoja kai kokio zvykeliu pavaziuoji ir amortikai visai savo darbo nedirba, o kai reiks greit sustoti o ratas sokines kaip krepsinio kamuolys - pasigailesi dejes tepalinius ;)

Beja labai pigus dujiniai yra gaminami pigia iranga ir visa esme, kad retai pataiko vienodu duju slegiu amortikus uzpildyti. Tada perki vienodus, bet gauni kiek skirtingus :D

Neprisijungęs Norvegas

• Įrašai: 2825
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2012 Sausio 26, 15:01:27 »
As tai tik uz dujinius amortikus, turejau a4ta ir c4ta, abiejom keiciau y dujimius amortikus, tikrai napsigailejau, nors masina buvo sunku paspaust, bet amortikai dirbo puikiai ir tikrai nepasakyciau, kad masinos tapo kietos.  Cia matyt priklauso ir nuo amortiku gamintoju, pirmoj masinoj buvo Bilstein, antroje Sachs ;)

Neprisijungęs paul28

• Įrašai: 154
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2012 Sausio 26, 15:04:05 »
kai turejau B4 tai prieki buvau pakeites 3poras amortiku:is pradziu isidejau Kayaba viskas buvo ok,kol nespustelejo -25  :)jei paprasciausiai visiskai uzsalo,pavazinejau su jais tik 2men.Galvoju s... tie Kayaba nusiperku ale Sachs (bent lipdukas toks :-]),isidedu,po nepilnu metu jie pradeda bildet :).Pasiskaitau nete apie dujinius amortikus,nusprendziu pabandyt juos,nusiperku Bilstein,isidedu auto iskart siek tiek sukyla,su ranka jau neina masinos palinguot ;),po men idedu Bilstein ir i gala.Masina sukieteja,bet esme tame,kad pas mane 2.3l buvo,o jos priekis sunkus (variklis), ko pasekoje amortikam tekdavo daugiau apkrovos.Su dujiniais komforto gal kiek ir maziau,bet vaziuojant zvyrkeliu ar siaip kokiu prastu keliu masina yra stabilesne.

Neprisijungęs allroad21

• Įrašai: 32
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2012 Sausio 27, 12:09:02 »
as tai uz dujinius man jie ziema geresni bei ir duobetu keliu masina stabilesne, su tepaliniais turejau bedu kad per salcius paradeda salti neveikia pilnumai o gale pateka. dabar dujinius isidejas ir nematau jokiu bedu. :)

Neprisijungęs Vitalis

• Įrašai: 4553
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2012 Sausio 27, 13:59:39 »
as tai uz dujinius man jie ziema geresni bei ir duobetu keliu masina stabilesne, su tepaliniais turejau bedu kad per salcius paradeda salti neveikia pilnumai o gale pateka. dabar dujinius isidejas ir nematau jokiu bedu. :)

Pries perkant reikejo klaust kur pagaminti ,nusipirkai ispanu gamybos tai ir uzsaliai .  Jei kai psakei nori komforto perki tik tepalinius. Nesuprantu ,reikia subines neturet ar dar ka, kad nejaust vaziuojant skirtumo tepaliniu ir dujiniu  :-] Tevuks susidejo dujinius i c4, prasikeike juodai, po pusantru metu sumete tepalinius, ir visam gyvenimui atsizegnojo nuo dujiniu, skirtumai ziaurus del komforto. Na gal tiek smarkiai juto nes pas ji buvo zemesne nei gamykline, pora pirstu telindo tarp rato ir arkos.

Neprisijungęs Justinas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2012 Sausio 27, 16:26:42 »
Na kol kas pasiliksiu aš prie tepalinių, manau perkant ne pačius pigiausius nei jie už šalinės nei apsitepaluos.

Neprisijungęs paul28

• Įrašai: 154
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2012 Sausio 27, 18:11:30 »
na jei dabar man reiktu keistis amortikus tai vistik i savo c4 deciau tepalinius,tik kokios rimtos firmos,bet ir tai nera garantijos,kad laikys kokius 2-3metus,nes pas mus dauguma prekiu yra antraruses.

Neprisijungęs Veil

• Įrašai: 2187
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2012 Sausio 27, 19:45:14 »
pirkit gamintojo serija kuri nera antraruse ir nereiks tokiu nesamoniu rasyti.
Jei tepaliniai, tai koni sport, kitu atveju tik dujiniai.
Azuoliniu serija kyb ultra sr valdo :D

Neprisijungęs Justinas

• Žiūrėti profilį
Kad koni vieni rimtesniu ir darbe įsitikinom, gal kas kaina žinot apytiklę Koni special ar koni sport? Kažkaip nerandu intike.

Neprisijungęs diesel_power

• Įrašai: 3129
    • Žiūrėti profilį
tai kad tie tepaliniai tik i zigulius. Jei jau stock dujiniai i mano b5 ir b6 eina tai nekyla ranka det tepalinius. Tie aftermarketai geri kainuoja. Tik ka keiciau priekinius b6, buvo sudeti Monroe Reflex, sudejau sline orgus. is sroto paemes po 50lt uz vnt. ir ramu, orgai priek. pas Audi gerai laiko. O Monroe Reflex slamstas pasakysiu, amortikai kaip nauji atrodo, jokio praleidimo, standus, o vaziuojant kala, nors matosi kad jiem ne daugiau kaip 4metai.

wowiss

• Svečias
O as tai kankinuosi su dujiniais kazkur po 170lt uz vnt. buvo moketa,tai ko gero fuflekas uz tokia suma? Pries tai tepaliniai buvo firminiai tai pasaka su jais vaziavimas buvo! Vienas dujinukas jau barska pusmeti atvazinejus :E

• Žiūrėti profilį
prasta kokybe ir tiek reiskia. Nu amortikus priekinius tai manau galima deti paemus is kokiu 2005m masinos ir ne naujus.

wowiss

• Svečias
prasta kokybe ir tiek reiskia. Nu amortikus priekinius tai manau galima deti paemus is kokiu 2005m masinos ir ne naujus.

Nu dar bandysiu dujinius kist geresnes firmos,jei vel nepasiteisins tai ko gero is sroto pradesiu pirkt ;)!

• Žiūrėti profilį
paemiau is sroto nuo b7 2006m po 50lt SLine, tai manau galima rizikuot, toki ir pinigai. O pirkt naujus moket po 150-200lt uz stuka ir drebet po to?

wowiss

• Svečias
A tai b7-os i b5 galima ikist? tinka :V?

• Žiūrėti profilį
A tai b7-os i b5 galima ikist? tinka :V?
netinka, as kaip pavyzdi pateikiau. Pvz mano b6 tinka viskas nuo b7

Neprisijungęs 1408

• Įrašai: 157
    • Žiūrėti profilį
pas zmogu b3 coupe jokia b5 b6 ar c4/a6 tai ir konfortas skiriasi manau nemenkai pvz as pasigailejau kai i gala b4 dujinius isidejau...dabar kita b4 visi tepaliniai tai nepalyginsi jeigu ne sportui ar pn kam tie dujiniai o jeigu kam ir uzsala tai gal jau s.... amortikai plius pink pongu pilna dabar :)

Neprisijungęs Vitalis

• Įrašai: 4553
    • Žiūrėti profilį
Sakau perkant reikai ziuret kad butu pagaminti ne siltuose krastuose, as to nezinojau pradzioj, sudejau i vw ispanu, atejo ziema ciak azkuri kai buvo -28 berods, tao garazas nesildomas, priekis neuzsale, o galas prie duru stovejo, uzsale, ir uzsale vairuotojo puse sale nuo virsaus i apacia, keleivio nuo apacios i virsu... (galit pagalvot koks vaizdas is galo buvo kai mieste vaziavau  :D :D :D ) ....

Neprisijungęs wiciakas

• Įrašai: 1971
    • Žiūrėti profilį
pas mane buvusioi b3 bulkoi prieki buvo sudeti dujiniai,gale tepaliniai,kad stabilesne tai jo,bet kas i ta masina sudejo tuos dujinius prakeikiau,nes visa vaziuokle buvo perrinkta,bet jai kelias nors kiek prastesnis tai reikejo guma tarp dantu isikist,kad neisbarsketu..i mazu gabaritu auto mano manymu tik tepalinius,nes su dujiniai tai visiska taburete lieka.. (!?)

Neprisijungęs acteeno

• Įrašai: 45
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2012 Vasario 04, 22:21:18 »
Va šįryt atsirado bildukas gale, išbėgo vienas amortyzas. Rytoj pažįstamas po blatu keičia, nes pirmadienį į kelionę su šia mašiną. Nelabai yra iš ko rinktis šeštadienio popietę, tad vėl tepaliniai. Nežinau ar gerai ar ne, visi keikia Monroe, bet rytojui tik juos ir tegaunu. Žiūrėsim...

Neprisijungęs Roll

• Įrašai: 544
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2012 Vasario 07, 13:39:06 »
Mano ubage 5cilindru su naujais priekiniais tepaliniais amortikais linguoja labai smarkiai. Tiesiog jauciasi kad jie per silpni, ateityje planuojami tik dujiniai.

Neprisijungęs Hugeman

• Įrašai: 304
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2012 Vasario 08, 18:06:56 »
Kokia firma amortizatorių?

Neprisijungęs Edutis

• Įrašai: 6
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2012 Vasario 10, 19:17:00 »
Siandien i savo B4 prieki susidejau dujinius amortizatorius Bilstein PNE-3040-BE,amortikai po 110 lt,atramines 40 lt,smugines ir gumos dar 40lt.Darbas 100lt.Stovejo dar gamykliniai.Atraminius paemiau Swag bet turbut ilgai nelaikys.Tevui pries menesi Kyb tepalinius sudejau i B4 pasiziuresim pas kuri ilgiau laikys  ?!? :D
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Vasario 10, 19:27:52 sukūrė Edutis »