Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Greitis ir ratu matmenys  (Skaityta 2896 kartus)

Neprisijungęs Nemesiz

• Įrašai: 440
    • Žiūrėti profilį
Greitis ir ratu matmenys
« Topic Start: 2009 Rugpjūčio 21, 23:10:17 »
Taigi pas mane yra 205/60/R15 ratai. Vaziuojant ~108 km/h greiciu navigacine rodo 100 km/h. Vaziuojant ~55 km/h greicio svieslente rodo ~48 km/h. Na kaip ir isvada butu ratai permazi. Reiktu 205/65, taciau kiek radau aprasymuose a200 eina ratai 205/60/R15. Kokie pas jus ratai ir ar greicio parodymas yra tikslus ?

Neprisijungęs owas

• Įrašai: 2952
    • Žiūrėti profilį
Re: Greitis ir ratu matmenys
« Atsakymas #1: 2009 Rugpjūčio 21, 23:25:36 »
Dėl to reikia naują temą kurt? Pasikaityk manualą ir rasi kokie standartai stovi ant A200.

Neprisijungęs quattro

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 3672
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2009 Rugpjūčio 21, 23:42:28 »
GPS parodymai ir spidometro parodymai skirsis netgi ir tau uždėjus tokius ratus , kokius nurodė gamintojas ;) ...o spidometras visada rodys daugiau  ?!?

Neprisijungęs Antonijus

• Įrašai: 2430
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2009 Rugpjūčio 23, 22:12:35 »
Kokie pas jus ratai ir ar greicio parodymas yra tikslus ?
Kam tu ieškai tikslumo ten, kur jo ir negali būt. Juk žinai, kad dylant padangos protektoriui, rato skersmuo mažėja, o spidometro parodymai nuo to padidėja 2-3 km/h. ;)

Neprisijungęs Nemesiz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2009 Rugpjūčio 23, 22:51:44 »
Dėl to reikia naują temą kurt? Pasikaityk manualą ir rasi kokie standartai stovi ant A200.

Nelabai maciau kad kas butu sukures tokia tema tai ir sukuriau. O standarta ir raso esanti 205/60 r15

GPS parodymai ir spidometro parodymai skirsis netgi ir tau uždėjus tokius ratus , kokius nurodė gamintojas ;) ...o spidometras visada rodys daugiau  ?!?

Gali buti keliu km paklaida. Netoli Ginkunu kapiniu yra svieslente ir ten rodo atvaziuojancios masinos greiti. Kaip sakaiu mano zymiau daugiau rodo greiti nei jis yra. Vaziavau su tevo sceniku tai svieslente rode mazdaug tiek kiek spidometras.

Kam tu ieškai tikslumo ten, kur jo ir negali būt. Juk žinai, kad dylant padangos protektoriui, rato skersmuo mažėja, o spidometro parodymai nuo to padidėja 2-3 km/h. ;)

Tikslumo gal ir nebus 100% taciau nugrybauti daug ir nereikia. Nemanau, kad gamintojai neatsizvelge i padangu dylima. Padangu likucio nematavau mm bet jo yra ir nemazai.

Neprisijungęs Minde21

• Įrašai: 502
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2009 Rugpjūčio 23, 23:24:46 »
kad nerodo ta svieslente to greicio dabar ginkunuose....

Neprisijungęs Nemesiz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2009 Rugpjūčio 23, 23:51:02 »
Idomu kada sugedo, nes nesenai buvau pravaziaves

Neprisijungęs spyglys

• Įrašai: 1254
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2009 Rugpjūčio 24, 10:43:35 »
5km paklaida laikau normalia, cia jau patys gamintojai tokia padare, toliau jau reiktu ziuret. Nemazai teko auto su navigacija prajodinet, tai pas kai kurias paklaida apie 6km, kitas 5km ir t.t. Visos apynaujes, be jokiu burimu.

Neprisijungęs spydas

• Įrašai: 647
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2009 Rugpjūčio 24, 11:20:09 »
Tikslumo gal ir nebus 100% taciau nugrybauti daug ir nereikia. Nemanau, kad gamintojai neatsizvelge i padangu dylima. Padangu likucio nematavau mm bet jo yra ir nemazai.
O kaip gamintojams atsižvelgt į dilimą? Daviklį pastatyt ar jungiklį - "padangos naujos", "pusė B", "basos"? Plius dar dažnai "standarte" rekomenduojami ne vieno dydžio ratų/padangų komplektai, o keleto, kurių dydžiai nesueina milimetras į milimetrą.

Neprisijungęs ramiakas

• Įrašai: 1214
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2009 Rugpjūčio 24, 18:20:37 »
ieskot problemu ten kur visiskai nereikia lyst :-] :-] :-]

Neprisijungęs Nemesiz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2009 Rugpjūčio 24, 19:05:37 »
Na pas mane spidometras ne elektroninis kad rodytu skaicius. Padangu dar yra 5-6 mm. O paklaida turiu omeny ne tokia, kad butu padankos X cm skirtumu.

ieskot problemu ten kur visiskai nereikia lyst :-] :-] :-]

Problemos neieskau, o meginu isspresti konsultuodamasis. Cia labiau panasu i "nepirk masinos - vienos problemos", o ne i problemos sprendima.

Neprisijungęs ramiakas

• Įrašai: 1214
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2009 Rugpjūčio 24, 19:10:47 »
visa laik skirsis spidometro ir navi parodimai :P nebent aukstas padangas susidesi :D kaip mano darbiniam kabluke 2km/h greiciau vaziuoju nei navigacija rodo

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2009 Rugpjūčio 25, 00:29:23 »
Problemos neieskau, o meginu isspresti konsultuodamasis.
Nieko ir neišspręsim. Joks auto gamintojas nekonstruos spidometro taip, kad atsitiktiniais atvejais jis galėtų rodyti mažesnį greitį negu yra iš tikro yra. Tokiu atveju kvepia skandalu. Nubausti už greičio viršijimą vairuotojai reikš pretenzijas gamyklai. Neperseniausiai panašiai buvo kai kažkokios firmos auto nuvažiuota rida pagal odometro parodymus buvo didesnė už tikrą. Gamykla privalėjo parduotiems automobiliams pratęsti garantinį techn. aptarnavimą. (h)

Neprisijungęs Nemesiz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2009 Rugpjūčio 25, 08:48:15 »
Na tai tuomet ziurekit i pirma posta ir spreskim problema. Keliu km paklaida yra sveika taciau tikrai ne desimtim.
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Rugpjūčio 25, 09:39:05 sukūrė Nemesiz »

Neprisijungęs Odris

• Įrašai: 11
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2009 Rugsėjo 21, 10:12:50 »
kaip matai cia ne ta vieta kur gali gauti atsakyma... Nes cia vyrai - burejai susirinke..  :V Nu ir sugalvok tu man tokia shizofrenija apie padangos nudilima milimetrais ir toki greicio pasikeitima delei to  :-] :-] :-{

Su tavo ratais viskas tvarkoje, 205/60 ir turi buti apauti, problema tikrai ne padangose ar ju nudilime... Greicio skirtumas itartinai per didelis. Tik beda tame, kad pagelbeti negaliu, bet bent jau neburiu is kavos tirsciu kaip nekurie.. Nu, seip ar taip, bent jau nuotaika pasikeliau, paskaites sia tema...  ;)

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2009 Rugsėjo 21, 12:36:36 »
kaip matai cia ne ta vieta kur gali gauti atsakyma... Nes cia vyrai - burejai susirinke..  :V Nu ir sugalvok tu man tokia shizofrenija apie padangos nudilima milimetrais ir toki greicio pasikeitima delei to 
1) padangos nudilimas duoda 2-3km/h paklaidą.
2) jei jau šizofrenikas tai pridėsiu, kad spidometro parodymai priklauso ne tik nuo padangos matmenų, jos nudilimo, bet ir nuo tavo auto amortizatorių, kelio nelygumo, padangos pločio ir dar visokių dalykų. Siaura padanga daugiau prabuksuoja, duobėtas kelias yra ilgesnis, šokinėjantis ratas greičiau sukasi. Tuos ir kitus  niuansus sudėjus ir gaunasi tos nesąmonės, o gamintojas dar ir specialiai padidina rodmenis. ff
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Rugsėjo 22, 10:51:41 sukūrė antonijus »

hamiaciokas

• Svečias
« Atsakymas #16: 2009 Spalio 07, 11:01:34 »
pasikrapstikit nete. ira saitai kur pavaizduoti du rataqi ir gali rinktis ploti as auksi. ir poto procentalei ligini.

Neprisijungęs abc

• Įrašai: 544
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2009 Spalio 07, 15:53:59 »
Na kad ir cia eina pasiziureti, kaip greitis priklauso nuo padangos aukccio ir plocio http://www.autos.lt/index.php?subj=readtopic&id=10

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2009 Spalio 07, 16:00:32 »
Rakinam manau