Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Esant drėgniems orams dingsta stabdžiai  (Skaityta 3653 kartus)

Neprisijungęs orzo

• Įrašai: 4660
    • Žiūrėti profilį
Esant drėgniems orams dingsta stabdžiai
« Topic Start: 2009 Sausio 09, 16:47:21 »
Sveiki,

turiu problemėlę, esant drėgniems orams mašinai pastovejus ilgesnį laiką, dingsta stabdžiai. Bandant stabdyt pedalas būna kietas ir vos vos testabdo... Pamaigius ar ilgiau pavažiavus užspaudus pedalą, viskas susitvarko. Prasidėjo tokie cirkai rudenį, per šalčius veikė normaliai, o šiandien atšilus vėl ta pati nesąmonė, vos į Lexus'a neįlėkiau katik  :[

Ant kaladėlių mėsos normaliai. Auto A4 97, 2.8 30V tiptronic. Gal patarsit kur bėdos pradėt ieškot?
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Sausio 09, 16:58:00 sukūrė orzo »

flex

• Svečias
Viskas normalu. Per tą tavo pastovėjimą stabdžių diskai pasidengia rudžių mažu sluoksniu bei drėgme. Kai bandai stabdyt, kol diskas ir stabdžių kaladės trinties būdų neišgarina ir nenušlifuoja naujai disko, tol prastai stabdo. :) Neverta pergyvent :)

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
aha neverta pergyvent.. aikštelėj apsisukinėjant minimaliu greičiu vos eina sustot. Jau vienąkart su priekiu stulpelį pabučiavau, o šiandien atbulas vos į džipą neįlėkiau... Su bulka tokių cirkų tikrai nebūdavo.

« Paskutinį kartą keitė: 2009 Sausio 09, 16:57:38 sukūrė orzo »

flex

• Svečias
Nu nežinau, man tai kokius pirmus kelis metrus silpniau stabdo, o po to jau ima stipriai. Tiek ceškė, tiek eSkė  :D

Neprisijungęs GedasQ

• Įrašai: 2515
    • Žiūrėti profilį
nusiorint sistema bandyk normaliai

Neprisijungęs Minde

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 4116
    • Žiūrėti profilį
o rankinis kaip veikia?

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
pas mane ne silpniau stabdo, o vos vos stabdo, tas pats kas ant plikledžio užtraukus rankinį bandyt stabdyt.

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
o rankinis kaip veikia?
vat dėl rankinio nesu tikras, nespėjau jo net išbandyt tuo metu. Bet šiaip jis veikia gerai.

O dėl nuorinimo, jei būtų oro sistemoj, neturėtų visąlaik silpnai stabdyt?
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Sausio 09, 17:04:03 sukūrė orzo »

Neprisijungęs likido

• Įrašai: 549
    • Žiūrėti profilį
o rankinis kaip veikia?
vat dėl rankinio nesu tikras, nespėjau jo net išbandyt tuo metu. Bet šiaip jis veikia gerai.

O dėl nuorinimo, jei būtų oro sistemoj, neturėtų visąlaik silpnai stabdyt?

pries vaziuodamas pamaigyk stabdi keleta sykiu kazkiek pades iskart :)

Pas mane tas pats s***, kadangi tokie dalykai prie dregmes buna, tai vadinasi ne gedimas, o oro salygos  kaltos : :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
na nemanau kad rydys kaltos (-) Skysti is vis keites? Orines?

Neprisijungęs Ecka

• Įrašai: 918
    • Žiūrėti profilį
as galvojau kad tik pas mane tokia problema (A4 .9tdi 96m),bet toks dalykas atsitinka kai dregna,o per salti viskas tvarkojas, tik pajudejes pamaigau stabdzius ir dingsta ta problema :P

Neprisijungęs likido

• Žiūrėti profilį
na nemanau kad rydys kaltos (-) Skysti is vis keites? Orines?

o dabar mastykim logiskai prie ko cia orinimas ir skystis, jei taip buna tik esant lietui ir dregnam orui? ?!?

tarkim siuo metu pas mane stabdziai kaip zverys.. :-]  o vasara buvo ta nesamone uzejus pasilaikius lietingam orui..

Neprisijungęs saulius200

• Įrašai: 239
    • Žiūrėti profilį
gali but kazkas su stabdziu stiprintuvu, nes jei butu oro tai stabdis lygtai minkstas buna o ne kietas kadangi oras spaudziasi o skystis ne!!! gal but stiprintuvo skysti galima pabandyti pasikeist nes ji reikia profilaktiskai keist kaip variklio tepala, stabdziu skysti ir t.t.

Neprisijungęs likido

• Žiūrėti profilį
gali but kazkas su stabdziu stiprintuvu, nes jei butu oro tai stabdis lygtai minkstas buna o ne kietas kadangi oras spaudziasi o skystis ne!!! gal but stiprintuvo skysti galima pabandyti pasikeist nes ji reikia profilaktiskai keist kaip variklio tepala, stabdziu skysti ir t.t.

pas mane apskritai, cia allroad beda tokia yra, tai turbut reikia prie vakumu ir panasiu dalyku ieskot slieku  :D

O stabdziu skysti pasikeisiu, prizadu :D

Neprisijungęs agnius

• Įrašai: 379
    • Žiūrėti profilį
siandien man irgi taip buvo, isvazuoju is aiksteles, stabdau... vos stabdo, siektiek pavaziavus "pramuse"... A4 01m

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
O nepagalvojat,kad po ilgesnio stovėjimo apželia stabdžių diskai ir po to važiuonat todėl būna buki stabdžiai?

Neprisijungęs Egiux

• Įrašai: 763
    • Žiūrėti profilį
nu pedalo kietumu tai neturi reiksmes. Jei reikia pedala spaust kaip koki akmeni, reiktu paziuret ar vakuuminis siurblys sistemoje vakuuma sudaro.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
O nepagalvojat,kad po ilgesnio stovėjimo apželia stabdžių diskai ir po to važiuonat todėl būna buki stabdžiai?

manau kad esant aprudijusiui metalui kaip tik geriau stabdys nei kuomet jis buna kaip stiklas nuzulintas ?!?

Neprisijungęs Arnulis

• Įrašai: 383
    • Žiūrėti profilį

manau kad esant aprudijusiui metalui kaip tik geriau stabdys nei kuomet jis buna kaip stiklas nuzulintas ?!?

(+) pas mane patys pirmi pedalo paspaudimai po masinos plovimo buna kaip naujos masinos stabdziu :D

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
na dekui uz patarimus, pradziai bandysiu pakeist skysti ir nusiorint sistema, tada bus matyt ar pageres situacija ;)

Neprisijungęs iBeniTTo

• Įrašai: 1743
    • Žiūrėti profilį
na dekui uz patarimus, pradziai bandysiu pakeist skysti ir nusiorint sistema, tada bus matyt ar pageres situacija ;)

pranesk ar pagerejo tik, oki?  ?!?

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
butinai pranesiu :)

Neprisijungęs iBeniTTo

• Įrašai: 1743
    • Žiūrėti profilį
nes pvz pas zmona, jei pastovi kelias d masina nekurta ir nevazineta, nepriklausomai nuo lauko temp ar salygu, na kai uzvedi toks kiets pedalas, bet tik va pradeda dirbt variklis, tai per kelias sekundes paminksteja ir jau stabdo, na buna is antro paspaudimo stabdo... gal per dregnus ir saltus orus apledeja diskai tode nestabdo, cia mintis gali but, nes pvz plovykloj daznai buna, tkai su kerxeriu plaunu, nesvarbu kuriai masinai nesvarbu ar su abs ar be, vaskuoji ir pan ir patenka ant disku vandns belekiek su sampunu ir vasku, todel rekomenduojama isvaziavus is plovyklos arba isvaziuojant pamaigyt stabdziu pedala, o kai dregnas oras ir sala, tai apledeja tau diskas ir kaladeles kazkiek gal labai plonu sluoksniu ledo, nes kad ir karstas diskas lieka, vistiek dregmes buna ir apsarmoja. mano nuomone. seip nelazdavokit uz tokias mintis  (v) (v) (v) :H :H :H

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
Et, pagyvensim ir pamatysim kas cia kaltas.
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Sausio 11, 02:20:15 sukūrė orzo »

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį

Keista,pas mane visiškai buki būna