Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: B4 pakabos klausimas  (Skaityta 1688 kartus)

Neprisijungęs Povilas24

• Įrašai: 338
    • Žiūrėti profilį
B4 pakabos klausimas
« Topic Start: 2010 Birželio 13, 23:19:00 »
 sveiki,va sedziu jau pora valndu ir ieskau cia forume info mane dominanciais klausimais,taciau nerandu,tai klausiu :
gal kas turit pasiulymu ka deti is amortizatoriu ir kokias jiems spyruokles i B4 sedana,4cyl. FWD...
noretusi detis nepacius pigiausius bet ir patiem brangiausiem nera pnigu. o gal tiktu ir deveti,bet deja nesu toks kuris pasiziurejes i amortizatorius perkant,gali pasakyt ar jiem dar ilgai liko gyvent..todel nezinau ka daryt.butu smagu kad masina suzemetu apie 4-5cm.
aciu.

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
Re: B4 pakabos klausimas
« Atsakymas #1: 2010 Birželio 13, 23:40:05 »
Pasha... buvo jau tema... ;)
Bet is savo ir pazistamu patirties galiu pasakyti jog BOGE ir SACHS amortizatoriais nenusivilsi (manau ir kiti patvirtins). Del KYB sudvejociau, nes ne kokiu atsiliepimu girdejes. Prie to prisideda gero draugo patirtis (automobilis B4 avant), kai pasikeites galinius naujais KYB po keletos menesiu vel keite. :V dabar BOGE, ir jau metus dziaugiasi. atsiras teigianciu jog neteisingai sudejo, nemokejo ir t.t. Ne! :) zmogus tikrai rankas turi, masinu techniniuose dalykuose labai gerai ji vertinu. Dejosi pats, todel garantija negaliojo (galioja garantija paprastai, jeigu sumontuoja servise ir israso popiereli apie pakeitima).

Pats siuo metu susidejau priekyje Monroe Reflex'us (pavasari) pries tai irgi Monroe buvo, 3 metus tarnavo (kol naujose duobese is po ziemos per didziuosius salcius neispuciau).

Suzemejimas daugiau priklauso nuo spyruoliu. I spalva (kaip daugelis megsta :-]) - neziurek. Ji mazai ka reiskia, nes atskiri gamintojai skirtingai daze. Manau svarbiau yra spyruokles ilgis ir jos standumas (nezinau kokiais vienetais isreiskiama).

Del kainos, nezinau ar verta imti devetus, aisku nelygu uz kiek gausi. Patikrinamas nesudetingas - jeigu teisingai pamenu, susispausti turi lengiau stokas, o issitraukti sunkiau.

Kaina nauju priklauso nuo to ar tai dujiniai ar tepaliniai. Tepaliniai paprastai buna pigesni. Bet dujiniai - atsparesni, daznu atveju ilgiau tarnauja, nera tokio pavojaus kad uzsals, uzstings ziema ar ispustu lauk.

Neprisijungęs Povilas24

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2010 Birželio 14, 11:24:46 »
jei deciau zeminancias spiruokles tai automatiskai reiktu deti dujinius,nes tepaliniai greit gala gauna. o tie monroe kur tris metus tarnavo tai dujinei su zeminanciom spiruoklem ar su standartinem? kiek ziurejau kainas tai nera lyg labai brangus tie boge ir sachs,bent palyginus su bilstein ar koni :D
as bijau kad nusipirksiu paskui ka nors ne ta ir negausiu norimo rezultato  8:8

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2010 Birželio 14, 17:30:19 »
pirmieji buvo tepaliniai. per tuos 3 metus: 2metus su standatinemis spyruoklemis, paskutinius - su sportiskomis.
Negaliu pasakyti tiksliai ar butent del to nusibaige, nes pirkdamas kitus amortizatorius su konsultantu kalbejau, ir sake kad sia ziema dauguma tepaliniu monroe ispute (manau nuomone pagal tai, kas kreipesi i ju parduotuve nauju :D).

Neprisijungęs Povilas24

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2010 Birželio 14, 18:17:45 »
aisku,o reik kreipt i ta trumpinta stocka? cia ta virsutine amortiko dalis buna trumpinta ar kas?nuo to kazkas irgi priklauso?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2010 Birželio 14, 19:19:46 »
trumpesnis stokas - turetu ir zemiau stoveti automobilis. aisku, atitinkamu spyruokliu jiems reikia ;)

Neprisijungęs Povilas24

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2010 Birželio 14, 20:20:54 »
tai kaip man viska suzinot ko ir kaip reikia?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2010 Birželio 14, 20:27:11 »
su devetais panasiai lieka tik bandymu keliu. Naujus amortizatorius ir spyruokles imant (kaip draugas padare pirkdamas viska nauja is TRT Shop'o) galima tiksliau priderinti ;)

Pripazinsiu, po amortizatoriu pakeitimo atrodo jog priekis kiek auksciau stovi nei su buvusiais tepaliniais. t.y. apie 1-2cm :)

Neprisijungęs Povilas24

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2010 Birželio 14, 21:39:13 »
vistiek likau nieko nesuprates  :( nzn ka daryt,o kaip del to stocko? jis jau buna trumpintas reik ji trumpint?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2010 Birželio 14, 21:48:03 »
matai... su trumpintu speju daugiau kainuos (patikslinkit jei klystu). O paciam patrumpinti nemanau kad bus paprasta, is naujo tekinti gale gvinta.

Be to man kyla kitu klausimu del amortizatoriaus darbo, jeigu yra patrumpintas (ne gamykliskai) stokas. Atboinikas neturetu leisti sulysti pergyliai... bet o jeigu... ar neteks daznai klausytis bumsejimo kai pilnai iki atboiniko susispaudines amortizatorius.

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2010 Birželio 14, 21:59:01 »
su devetais panasiai lieka tik bandymu keliu. Naujus amortizatorius ir spyruokles imant (kaip draugas padare pirkdamas viska nauja is TRT Shop'o) galima tiksliau priderinti ;)

Pripazinsiu, po amortizatoriu pakeitimo atrodo jog priekis kiek auksciau stovi nei su buvusiais tepaliniais. t.y. apie 1-2cm :)

Man irgi toks jausmas, kad kai amortikus pakeičiau a3, aukščiau mašina atsistojo :V

Neprisijungęs Povilas24

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2010 Birželio 14, 22:17:17 »
kaip gali masina auksciau stovet jei pakeiti amortikus ir zemintas spiruokles susidedi 8:8 nesuprantu,mistika man cia :-]

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2010 Birželio 14, 22:19:37 »
kaip gali masina auksciau stovet jei pakeiti amortikus ir zemintas spiruokles susidedi 8:8 nesuprantu,mistika man cia :-]

Aš susidėjau standartinius, t.y. tuos pačius, kaip ir prieš tai buvo, prieš keitimą. Tikrai didesni tarpai atsirado po pakeitimo.

Neprisijungęs Povilas24

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2010 Birželio 14, 22:39:06 »
nu manau nes seni susispaude buna nuo senumo, o nauji ne,tai kaip del dujiniu amortiku ir sportiniu soyruokliu? ka patarsit daryt?
 8:8

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2010 Birželio 14, 22:47:01 »
siaip yra nuomone kad dujiniai standesni, todel gal butent del to ir maziau susispaude.
Spyruokles buvo tos pacios sportines.

Neprisijungęs Povilas24

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2010 Birželio 14, 23:00:28 »
up

Neprisijungęs cornis

• Įrašai: 1151
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2010 Birželio 15, 12:51:02 »
sudėjus dujinius vietoje tepaliniu automobilis pakilo 3-4cm :)

Neprisijungęs Povilas24

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2010 Birželio 15, 15:43:56 »
su tom pacio spiruoklem,standartinem,stockas buvo trumpintas ar ne?

Neprisijungęs cornis

• Įrašai: 1151
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2010 Birželio 15, 15:46:37 »
pakeisti tik amortizatoriai, niekas netrumpinta.

Neprisijungęs Povilas24

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2010 Birželio 15, 15:58:27 »
manau tai normalus dalykas,bet as planuoju det dujinius amortikus ir zeminancias spiruokles,ir nzn ka pirkt,patarkit ka nors? gal zinot kur geriau pirkt ir panasiai?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2010 Birželio 15, 17:43:32 »
pabandyk paskambineti ar pralekti autodaliu parduotuves, ir zinosi kainas.
Kainas is anksto sunku pasakyti, viskas priklauso kaip vadybininkas i tave atsizvelgs, kokia nuolaida duos.

Neprisijungęs Povilas24

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2010 Birželio 15, 19:10:31 »
nu padaryciau tai jei zinociau ar klaust su tuo trumpintu stocku ar ne,kiek trumpintu,klausciau gal ka nors del spiruokliu..

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2010 Birželio 15, 20:31:44 »
tai klausk ir del trumpinto štoko. gal isgirdus kaina atsoks fantazija. O jei vis dar noresi juos isigyti, manau iskart ir spyruokliu reikia tinkamu, trumpesniu.

Nes kitaip (standartines spyruokles + amortikai trumpesniu štoku) manau gali buti idomiai: spyruokle nores issiplesti daugiau nei leidzia amortizatorius. bet cia tik mano svarstymas, nezinau kaip istiesu gautusi.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Birželio 16, 00:08:55 sukūrė ::: Marius ::: »

Neprisijungęs Povilas24

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2010 Birželio 15, 22:13:26 »
as ir noriu zemesniu spyruokliu.

Neprisijungęs Povilas24

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2010 Birželio 20, 09:39:50 »
is kurio gamintojo patartumet imti amortizatorius: boge,sachs, ar monroe? draugas turi i huligana isidejes tai liko patenkintas monroe firma.Ka gerbiami forumieciai pasiulys?