Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: B3/B4 važiuoklės DPP (dažniausiai pasitaikančios problemos).  (Skaityta 5028 kartus)

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
Kolegos, tikiuosi ir su jūsų pagalba padaryti vieną bedrą temą (prisegtą grupės viršuje), kurioje aprašoma važiuoklės mazgų gedimo simptomai bei sprendimo būdai b3/b4 kėbulams, ir taip išvengiant . Kol kas rašau iš asmeninio išprusimo, todėl įvairios klaidos galimas, laukiu nuomonių, patarimų, pastabų ir idėjų. Galimas atvejis, jog praplėtosim ir kitiems modeliams (deja, mažai čiupinėjęs svetimas :D).

Sailentblokai

- padidėjęs triukšmas (baladojimasis, dundėjimas) priekinėje pakabos dalyje važiuojant per duobes;
- atsirades vairo drebėjimas (dėl šakės laisvumo);
- patampius (metaliniu strypu žinoma) pastebimas laisvumas tvirtinimo vietose. Jeigu judinant ranka pastebimas laisvus, vadinasi arba jų galiūnas arba absoliučiai chana jūsų sailentblokams;

Sprendimai:
   *Keitimai nauju;
   *Kai kuriais atvejais galima restauruoti (teigiama, jog tinkamai atrestauravus tarnauja ilgiau);

Šarnyrai

- atsirades vairo drebėjimas;
- Sukiojant už "kotelio" labai laisvai stumdosi (jis turi būti standus);

Sprendimai:
   *Keitimai nauju;
   *Kai kuriais atvejais galima restauruoti (teigiama, jog tinkamai atrestauravus tarnauja ilgiau);

Vairo traukių antgaliai

- atsirades vairo drebėjimas;
- Sukiojant už "kotelio" labai laisvai stumdosi (jis turi būti standus);

Sprendimai:
   *Keitimai nauju;

Išorinė Granata

-Traškantis garsas pajudant iš vietos, labiausiai juntamas susukus vairą ir pajundant atbulai įkalnėn. Paprastai Į kurią pusę susukus vairą - tos pusės granata ir bus kalta;
-Esant granatos išsidėvėjimui galima vibracija (netgi juntamas per vairaratį);

Sprendimas:
   *Keisti nauja;
   * jeigu neišisidėvėjusi galima pabandyti išplauti ir pakeisti nauju tepalu (ypač jeigu buvo suplyšusi apsauginė guma ir į vidu pateko  nešvarumų);

Vidinė granata

- Galima vibracija važiuojant;

Sprendimai:
   *Keisti kita (paprastai keičiamos retai, tad neretai perkama dėvėta dėl naujos nemažos kainos);

Pusašis

- Galima vibracija važiuojant;

Sprendimai:
   *Keitimas;
   *Tiesinimas;

Guolis

-Girdimas guolio "kaukimo" garsas;

Sprendimai:
   *Keisti nauju;
   *Kartais padeda guolio išplovimas, virimas alyvoje, tepalo pakeitimas;

Stabilizatoriaus traukė

-panašiai kaip atraminis, tik dundėjimas eina net nuo menkiausio kelio nelygumo ir eina "per visą ašį" kai jau normaliai traukės atgyvenę. [Žora]

Sprendimai:
   *Keitimai nauju;

Atraminis guolis

- Susukant vairą girdisi "dungtelėjimo" garsas (lyg spiruoklė peršoktų);
- važiuojant duobėmis juntami smugiai į kėbulą;

Sprendimai:
   *Keisti nauju;
   *Jeigu stringa tik guoliukas (guminis korpusas nesuplyšęs) - galima ji gaivinti;

Amortizatorius

- amortizatorius apibėgęs alyva;
- automobilį siūbuojant į šonus (arba spaužiaunt prie žemės siekiant įsiūbuoti) labai linguoja kažkuris automobilio kampas, tai tos pusės amortizatorius nedirba;

Sprendimai:
   * Keisti nauju;
   * Trumpalaikiam efektu kartais padeda amortizatoriaus pramankštinimas.

« Paskutinį kartą keitė: 2011 Rugpjūčio 04, 19:22:45 sukūrė ::: Marius ::: »

• Žiūrėti profilį
Dar reikia info apie:

stabilizatoriaus traukes;

Amortizuojančias spyruokles;

Stabilizatoriaus gumas;

Galinius silentblokus;

Galines quattro pakabos dalis;

Traverso ('balkio")  įvores (jeigu tinka prie šio reikalo);

« Paskutinį kartą keitė: 2011 Rugpjūčio 04, 19:18:31 sukūrė ::: Marius ::: »

• Žiūrėti profilį
jau turiu pirmą Update ;)

Neprisijungęs audris7

• Įrašai: 66
    • Žiūrėti profilį
kazkaip cia visi atsakimai vienodi -jokiu fintu .
isorines granatas galima ,,restauruoti,, pakeitus pusemis .kaire statoma i desines vieta . desine i kaires.

• Žiūrėti profilį
kazkaip cia visi atsakimai vienodi -jokiu fintu .
isorines granatas galima ,,restauruoti,, pakeitus pusemis .kaire statoma i desines vieta . desine i kaires.

Tai "fintais" galite dalintis, kuriais galėsiu papildyti šį sąrašą :).
O ko tikėtis, jeigu visur vyrauja atsakymas keitimas į nauja :D
tą paprastai ir daro, o taupieji, avantiuristai ir panašūs renkasi alternatyvas :)

p.s. sukeitimą taikyti kai atsiranda traškesys? išbandyta? kiek laiko taip  tarnauja? Ar tuo pačiu buvo plauta granata ir pakeistas tepalas?
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Rugpjūčio 08, 23:44:37 sukūrė ::: Marius ::: »

Neprisijungęs kubikas

• Įrašai: 1813
    • Žiūrėti profilį
na galeciau daugur tave pataisyt bet tiekto :)
zodziu apie trukstama info : spyruokles
daznai buna luzusios del atraminiu guoliu, ko pasekoje (priklauso nuo luzusiu apviju skaiciaus) buna stiprus metalo barskejimas, kitais atvejais masina pakrypsta, blogiasiu atveju spyruokles galas sugeb ir i padanga ilyst :)
stabilizatoriaus gumos: duslus bildejimas per visa kebula, beja b3/b4 dazniausiai vieko nesigirdi :) t.a. galima ant stabilizatoriaus izoliacijos paviniot, tikrai padeda :)
galiniai sailentblokai: vaziuojant jauciasi(ypac per smulkias duobes) "uzpakalio" plaukiojimas, aisku tik keist :)
b3 ib4 quattro galines vaziuokles visiskai neturi nieko bendro, b3 galine vaziuokle atitinka priekine, skiriasi tik sarnyrai antgaliai ir stabilizatoriaus traukes, b4 gale jau nebeturi jokiu sarnyru, uztat vietoj vienos svirties jau turi 2, kurios virsutinis svirties sailentblokas ( ju isviso 4) kainuoja apie 50lt, beja dazna problema b4 galinej vaziuoklej, ir  seip b4 quattro galine pakaba brangi bet laiko tikrai geriau uz b3
beja akzkodel galine quattro pakaba kazkaip nelabai girdisi jei kas bloga, matyt kad  toli :)
traverso sailentblokai: garso kaip ir nera uztat,  vaziujant staigiau isvietos juntamas toks kaip visos masinos pasokimas, ypac atbuliniu, zinoma keist naujais
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Rugpjūčio 09, 00:17:21 sukūrė kubikas »

Neprisijungęs mindziux

• Įrašai: 668
    • Žiūrėti profilį
seip tos vaziuokles paprastos ir pigios kaip trys kapeikos :) tai nelabai ka ir pribursi su tais gedimais ir ju nustatymais, kad kokia a4 aprasytu pagal garsa ar simtomus kaip nustatyt kuri svirtele parejo tai vat butu diela :D
o kad nenukript nuo temos ir nesiknisinet prie geros svieciamosios idejos galiu pasidalinti patirtim :
Stabilizatoriaus ivores reikia keisti kuomet girdimas dundesys vaziuojant nelygiu keliu, bet audinems retas atvejis.
Galiniai sailenblokai, laikas apziureti kai posukyje galinis tiltas "paveluotai i ji iena ir poto staigei sugryzta :D
turbut visiems aiskiai zinomas jausmas tik sunkiau aprasomas :D

Neprisijungęs kubikas

• Žiūrėti profilį
seip tos vaziuokles paprastos ir pigios kaip trys kapeikos :) tai nelabai ka ir pribursi su tais gedimais ir ju nustatymais, kad kokia a4 aprasytu pagal garsa ar simtomus kaip nustatyt kuri svirtele parejo tai vat butu diela :D
o kad nenukript nuo temos ir nesiknisinet prie geros svieciamosios idejos galiu pasidalinti patirtim :
Stabilizatoriaus ivores reikia keisti kuomet girdimas dundesys vaziuojant nelygiu keliu, bet audinems retas atvejis.
Galiniai sailenblokai, laikas apziureti kai posukyje galinis tiltas "paveluotai i ji iena ir poto staigei sugryzta :D
turbut visiems aiskiai zinomas jausmas tik sunkiau aprasomas :D
sakai pigios :) pabandyk pasidomet liek kainuoja q b3 galinis antgalis :)
trumpai apie a4: sukant vaira girgzda- tiesioji apatine, per duobes bilda- 1 kakzuri virsutine ( greiciausei virsutine tiesioji) 2 stabilizatoriaus traukes, 3 vairo trauke/antgalis, pakelus stumdant rata nuo priekio atgal matomas "bumerangas" ir seip  vaziuokle is garso nustatyt dazniausiai nevisada pavyksta, tam ir yra servisai, o kam namuose patinka remontuotis, tai turetu sugebet ir gedima surast :)

Neprisijungęs mindziux

• Įrašai: 668
    • Žiūrėti profilį
na apie quattro nekalbu  nesusidures kalbu ti is asmenines praktikos :) posta rasem abu tuo pat metu, taciau tavo info daug issamesne, bet kalbant apie populiariausias bulkas ir batonus tai tikrai sirdies neskauda vaziuojant xot ir baisias zvirkeliais ar pavasari kauno gatvem :D nes zinai kad men algos poto remontui neprireiks, nebent trintuko dantyse kad neisbiretu nes minkstumo tai joje nerasta  (-)

Neprisijungęs kubikas

• Žiūrėti profilį
na taip paprastai bulkai galine vaziuokle ti9krai nieko nekainuoja :)

Neprisijungęs inzinierius

• Įrašai: 620
    • Žiūrėti profilį
Galinius sailenblokus galima tikrinti ijungus pavara ar kitaip uzblokavus priekinius ratus ir tada rankomis ridinejant galini rata pirmyn atgal stebeti ar tvirtinimo taske slankioja ar ne.

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
auto: B4 quattro universalas.
problema: važiuojant lėtai per duobes, arba darant posūkį (irgi lėtai) į kairę iš galo dešinės pusės pasigirsta toks kaip kaukimas.
įtarimas: dešinio galinio rato guolis.
gal kas turit kokių komentarų, pamastymų ?

• Žiūrėti profilį
problema: važiuojant lėtai per duobes, arba darant posūkį (irgi lėtai) į kairę iš galo dešinės pusės pasigirsta toks kaip kaukimas.
įtarimas: dešinio galinio rato guolis.
gal kas turit kokių komentarų, pamastymų ?

panašu (+). Ne Q taip irgi elgėsi, tik pastebėta prie didesnių greičių.

Neprisijungęs Joaquin

• Įrašai: 652
    • Žiūrėti profilį
kas turi kokiu ideju apie B4 vairo koloneles gedimus ?? ir ju remonta??

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
kiek suprantu tai į quattro eina 82x37 guolis ? gal kas žinot tiksliai ?

Neprisijungęs kubikas

• Žiūrėti profilį
kiek suprantu tai į quattro eina 82x37 guolis ? gal kas žinot tiksliai ?

taip, toks, apie 60 lt kainuoja ruville, bet patarsiu nepagailet ir isidet SKF,

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Tikrai pirkčiau SKF, bet kaip man žinot kad tas perkamas SKF ir yra tikrasis SKF o ne fufelis SKF ? čia pavyzdžių ta tema:
http://www.audiklubas.com/forumas/index.php/topic,13646.msg1117953.html#msg1117953

Neprisijungęs kubikas

• Žiūrėti profilį
kazkaip bent man tai skf`u bedu nekildavo, tai ir lygint nelabai galejau geras buvo ar fuflo, gal sanciuose pasidomet, jiegi is lenkijos vezasi, gal nepramazinsi :)
taisausi, skf sanciai neturi, tai  is ad baltic imk,
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Spalio 31, 22:59:43 sukūrė kubikas »

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
jei jau pasirinkimas krenta ant SKF tada aš geriau užeinu į  http://www.narvija.lt/?lt=100 , ypač kai jie yra tam pačiam pastate kaip ir AD Baltic  :) ir būtent narvija yra SKF Certified Maintenance Partner

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
įtarimas: dešinio galinio rato guolis. gal kas turit kokių komentarų, pamastymų ?

pakeitus guolį problema nedingo  :-{

Neprisijungęs inzinierius

• Įrašai: 620
    • Žiūrėti profilį
įtarimas: dešinio galinio rato guolis. gal kas turit kokių komentarų, pamastymų ?

pakeitus guolį problema nedingo  :-{
Ar padangos nera laiptuotai nusidevejusios?

• Žiūrėti profilį
o kodėl gali atsirasti laiptuotas nusidevėjimas?

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
visiškai neįkertu prie ko čia padangos ? ką jos turi bendro su mano aprašyta problema kad ir kokios jos bebūtų ?

Neprisijungęs Karolis080

• Įrašai: 5466
    • Žiūrėti profilį
Atrodo tikrai nesamone,bet va pazystamui su opeliu ,ar suvedima ka ten jam blogai padare,vaziuojant i posuki,gale kaukdavo nezymiai- ratas... Tik manau irgi atskiri kur padanga kaukia,kur ne  :D tai įdomiai kas ten pas tave daugiau galėtų  :V gal ten grynai quattro pakabos dalys kokios kaukia gale  :V

Neprisijungęs Karolis080

• Įrašai: 5466
    • Žiūrėti profilį
o kodėl gali atsirasti laiptuotas nusidevėjimas?
Kiek man padangistai aiškino ,neaišku kiek tiesos,bet susilaiptuoja dažnai ,nuo netvarkingos pakabos( išklerę salenblokai ir pan.) ,nuo dažnos didelės apkrovos,nuo blogo padangų oro slėgio, na ir šiaip nuo daug ko,kas trukdo padangai "tvarkingai" ,laisvai riedėti...