Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: audi b4 vaziuojant dreba.  (Skaityta 8902 kartus)

Neprisijungęs Ponulis

• Įrašai: 16
    • Žiūrėti profilį
audi b4 vaziuojant dreba.
« Topic Start: 2011 Balandžio 26, 20:38:27 »
sveiki, gal taip kvailai skamba temos pavadinimas, taciau dabar greitai nesugalvoju kaip kitaip pavadinti..
esme tame, kad vaziuojant apie 90km/h labai dreba masina. priekiniai ratai subalansuoti, galiniai uzdeti, taciau tokiam stovi jau antra sezona. gali buti del to? ar cia kokius vairo traukiu antgalius kaltinti? kas galetu buti? aciu uz mintis is anksto.

Neprisijungęs Fenixaz

• Įrašai: 33
    • Žiūrėti profilį
Re: audi b4 vaziuojant dreba.
« Atsakymas #1: 2011 Balandžio 26, 21:13:43 »
Sveikas, iš tiesų ši problema ir man aktuali. Anksčiau buvo kad važiuojant didesniais greičiais bent truputį nuspaudus stabdžių pedalą visa mašina imdavo stipriai purtytis, ant priekinių stabdžių diskų buvo rasta rūdžių, kurios ir "mušė" per vairą spaudžiant stabdį. Nuvežus diskus pertekinti problema išliko, buvo išsiaiškinta, kad tekinimas atliktas netolygiai ir stabdžių diskų paviržius nėra lygus, antrasis tekinimas viską išsprendė. Tačiau, anksčiau turbūt dėl stabdžių drebėjimo ši problema buvo nepastebėta, dabar važiuojant didesniais greičias retkarčiais mašina taip pat ima purtytis, ypač jaučiama ant vairo. Įdomiausia tai, kad tas purtymasis nei iš šio nei iš to atsiranda ir taip pat nei iš šio nei iš to dingsta praktiškai lygiame kelyje. Taip pat su vairo purtymusi galima pastebėti kaip panašiai, tik truputį silpniau dreba ir pavarų perjungimo svirtis. Kartais nei iš šio nei iš to, važiuojant pastoviu greičiu "ričiaga" stipriai vieną ar du kartus susipurto (galvutė pajuda ~2-3cm amplitude), o greičiau atleidus gazą mašina visada stipriai trukteli kartu su pavarų perjungimo svirtimi. Buvo įtariamos variklio pagalvės, bet jas patikrinus problemos nerasta. Galbūt čia bus panaši problema. Automobilis b4 avant 2.0 monoįpurškimas su dujom

Neprisijungęs dohc16v

• Įrašai: 955
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2011 Balandžio 26, 21:38:43 »
o pakabos remo paduskies/sailenblokus tikrinai del ju as manau ir turetu but laisvumas ir del visu vaiksiojimu kartu su pavaru dezes paduskom susideda  ?!? :V .

Neprisijungęs Ponulis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2011 Balandžio 26, 22:26:21 »
pas mane taip pat audi b4 avant 2.0 L 85kw benzinas/dujos....

Neprisijungęs Ponulis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2011 Balandžio 26, 22:28:04 »
va va, reiketu del seilenbloku pasiziureti..

Neprisijungęs mindziux

• Įrašai: 668
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2011 Balandžio 26, 22:58:52 »
man ir panasi beda  :/pasikeiciau i vasarinius ratus , labai purte diapazone nuo 80 - 130 snd perbalansavau, pasikeiciau sailenus, drebejimas daug silpnesnis bet dar juntamas, gal kas zinot ar gali drebet del prasto suvedimo ? nes ziema buvo linkus trauke, tai tiesiog isitiesinau db net vairas nevisai tiesiai stovi.  ir jaigu ratai nera tiesus tai matosi balansuojant ? ar kaip juos patikrint nes vizualiai tai atrodo normalei ir svareliu nedauiau po 20g reikejo  :)

Neprisijungęs Klapsius

• Įrašai: 47
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2011 Gegužės 03, 21:48:58 »
Pas mane važiuojant irgi dreba jau antrą sezoną. Tačiau problemos neranda niekas nors:
važiuoklė sutvarkyta;
priekiniai stabdžių diskai nauji;
suvedimas padarytas;
ratai balansuoti;

Kažin galėtu kas nors būti dėl granatų kokių? arba gale kas nors išdilę (amortizatoriai geri)

Neprisijungęs Shapis

• Įrašai: 78
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2011 Gegužės 03, 22:37:55 »
pasirodo ne man vienam tokia beda, anksciau pradedavo vibruot autostradoj spaudziant nuo 150 ir toliau, o dabar kai pasieki 80km/h pradeda drebet, didinant greiti mazeja musimas o atleidus akseleratoriaus pedala vel dreba, nebeturiu ka kaltint ratai istiesinti subalansuoti, padangos geros. Vienintele mintis kad kazkas susija su granatom ir pusasiu, nes serviso darbuotojai teigia kad sailentblokai geri. kai kasnors isspresit sita beda savo auto praneskit kuris mechaninis mazgas kėlė bėdas :)

Neprisijungęs dohc16v

• Įrašai: 955
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2011 Gegužės 03, 22:44:02 »
pasirodo ne man vienam tokia beda, anksciau pradedavo vibruot autostradoj spaudziant nuo 150 ir toliau, o dabar kai pasieki 80km/h pradeda drebet, didinant greiti mazeja musimas o atleidus akseleratoriaus pedala vel dreba, nebeturiu ka kaltint ratai istiesinti subalansuoti, padangos geros. Vienintele mintis kad kazkas susija su granatom ir pusasiu, nes serviso darbuotojai teigia kad sailentblokai geri. kai kasnors isspresit sita beda savo auto praneskit kuris mechaninis mazgas kėlė bėdas :)
visai tiketina kad granata bet tik ta kuri prie dezies,man buvo panasei bet netaip zaurei vibrodavo tesiog strigdavo granata ir viena diena uzstrigo vienoi padetij kaip uzstrigo tai pato vaziavau 10km/h iki pirmo pasitaikiusio serviso kaip ant vezimo net masina sokinejo lig ratai kiausinio formos.

Neprisijungęs Klapsius

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2011 Gegužės 04, 07:32:46 »
O kaip tikrinamos tos granatos tik išėmus?

Neprisijungęs Shapis

• Įrašai: 78
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2011 Gegužės 05, 11:08:46 »
visai tiketina kad granata bet tik ta kuri prie dezies,man buvo panasei bet netaip zaurei vibrodavo tesiog strigdavo granata ir viena diena uzstrigo vienoi padetij kaip uzstrigo tai pato vaziavau 10km/h iki pirmo pasitaikiusio serviso kaip ant vezimo net masina sokinejo lig ratai kiausinio formos.
turbut kad ji ir bus kalta, bandysim ardysim :)

Neprisijungęs wildman

• Įrašai: 139
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2011 Gegužės 05, 18:16:45 »
Sveiki. pas nane panasiai drebedavo kai priekaba prisikabindavau(tiesiog visa masina dreba, beda buvo rasta priekabos ratuose :-]),  pastebejau kad "ryciagas" truputi juda tiek greitejant tiek stabdant, netgi ir ramiai vaziuojant, gal jis turi truputi judeti,nes vibracija persiduoda tiesiai nuo dezes.
Pvz: 124 MB begiu perjungimo svirtys turi gumines yvores ir ten tikrai ryciagui vibracija nepersiduoda.O AUDI metalas su metalu kontaktuoja.

Del drebejimo ratu tai is patirties galiu pasakyti, kad gali buti tokia situacija kad ratas neissicentruoja ji prisukant. todel stakles rodo kad ratai idealiai subalansuoti, o musimas jauciamas. Dar su MB buvo taip kad guolis gatavas buvo, bet nei uze nei pastebimo laisvumo buvo.tiesiog vaziuojant is niekur nieko atsirasdavo vibracija, o poto taip pat paslaptingai dingdavo.

Neprisijungęs Klapsius

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2011 Gegužės 28, 19:07:57 »
Ar iš tų kurie turėjo drebėjimo problemą kas nors išsprendė? Aš ne.
Padangos tvarkingos be to buvau uždėjęs nuo kitos mašinos vis tiek dreba (padangistai irgi sako kad tvarkingos)
Priekiniai stabdžių diskai tvarkingi, nauji.
Už važiuoklės remontą irgi moku tik po 10lt nes nėra ko keisti...
Gal kam vėl minčių atsiras?

Neprisijungęs mindziux

• Įrašai: 668
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2011 Gegužės 28, 23:06:55 »
atsirado man :D ir pasiteisino...
as ir per ta drebejima kapitaliai vaziuokle susitvarkiau, pernaujo isitekinau centravimo žiedus, pasikeiciau padangas,  taciau niekas nesikeite, gal cia tik mano specifinis atvejis, bet pakeitus i per cm ilgesneis ratu varztais ir nusveitus ratlankių ir diskų pavirsius drebejimas isnyko be pedsako.  ff ff ff

Neprisijungęs Klapsius

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2011 Gegužės 29, 09:06:11 »
O man verta dėti ilgesnius varžtus jei ant skardiniai ratlankiai. Odėl nušveitimo tai viskas nušveista  :E

Neprisijungęs V1tto

• Įrašai: 54
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2013 Vasario 15, 16:14:06 »
Aš kai Golfa 3 turėjau, tai man drebėdavo visas auto ir ypatingai vairas. Važiuojant +70 km/h, pasikeičiau granata+guolius drebėjimas dingo. (ar žymiai sumažėjo, neatsimenu gerai :D) ratu suvedimą, nieko tokio nedariau.

Neprisijungęs Tomasss

• Įrašai: 836
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2013 Vasario 15, 17:12:03 »
gali drebet ir del variklio nusibaigusiu padusku

Neprisijungęs Norbertas

• Įrašai: 605
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2013 Vasario 15, 21:51:26 »
mano pamastymas del to drebejimo kaip cia yra pasakyta,kad del salenbloku pvz jei butu salenblokai kalti tai jie juk ne per viena diena pliso ir ansirado tas drebejimas o mano atveju pvz vaziuojant 100km jokio drebejimo pagreitejus iki kokiu 130km/h drebejinas atsiranda o poto jau ir numetus greiti vel iki 100km/h drebejimas nedingsta tik pavaziavus kelis km vel viskas gerai tai nezinau prie ko cia salenblokai ar stabdziu diskai cia daugiau i padangas uznesa bandysiu dar pakeist gala su priekiu ar kas pasikeis,nes tas drebejimas vaziuojant ir stabdant staigiai atsirado iskarto o ne po truputi :think:

Neprisijungęs valukonis

• Įrašai: 4111
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2013 Vasario 15, 21:57:25 »
man buvopadangu dratai plyse tai irgi drebejo labai :)

Neprisijungęs Norbertas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2013 Vasario 15, 22:10:37 »
tai va pabandysiu pakais gala su priekiu ir bus aisku ar padanguose esme ;)

Neprisijungęs l0gus

• Įrašai: 82
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2013 Kovo 17, 08:45:12 »
Mano audi a4 b6 irgi dreba vaziuojant,greitis nelabai svarbus,kad ir ant 50 jau drebina,bet esme,kad labiausiai jauciama tik tada,kai gazo duodu.

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2013 Kovo 17, 13:25:23 »
Mano audi a4 b6 irgi dreba vaziuojant,greitis nelabai svarbus,kad ir ant 50 jau drebina,bet esme,kad labiausiai jauciama tik tada,kai gazo duodu.

Pusašiai arba smagratis.

Neprisijungęs l0gus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2013 Kovo 18, 10:23:32 »
O ar gali buti del to,kad automatine pavaru deze jau eina i pabaiga?

Neprisijungęs Norbertas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2013 Kovo 18, 14:32:08 »
mano pamastymas del to drebejimo kaip cia yra pasakyta,kad del salenbloku pvz jei butu salenblokai kalti tai jie juk ne per viena diena pliso ir ansirado tas drebejimas o mano atveju pvz vaziuojant 100km jokio drebejimo pagreitejus iki kokiu 130km/h drebejinas atsiranda o poto jau ir numetus greiti vel iki 100km/h drebejimas nedingsta tik pavaziavus kelis km vel viskas gerai tai nezinau prie ko cia salenblokai ar stabdziu diskai cia daugiau i padangas uznesa bandysiu dar pakeist gala su priekiu ar kas pasikeis,nes tas drebejimas vaziuojant ir stabdant staigiai atsirado iskarto o ne po truputi :think:
  mano atveju problema isspresta pakeitus stabdziu diskus ir kalades dabar jokio drebejimo o stabdziai super toks jausmas,kad kalades prie disku limpa :D o drebejimo jokio nei vaziuojant nei stabdant (y)

Neprisijungęs l0gus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2013 Kovo 27, 08:36:05 »
Ar gali drebeti del pavaru dezes?