Sveiki.
Ne per sianiausiai apturėjau diskusiją apie Audi 100 C3 2.5TDi, savo būsimą auto. Nemaišykit su C4/A6, ir neburbėkit, kad tokiais varikliais silkių nebuvo - tik jums taip atrodo.
Šeimoj tokios būta. Oi geri laikai buvo. Šiaip variklis nelabai užmušamas, bet važiuoklė gedo jai, tai sakė kol nepakeitė nemažai priekinės važiuoklės dalių, tol ramiai nevažiavo, vis kažkas gedo. Kad mechaninė pavarų dėžė silpna buvo tai tiesa, per 400.000km du kartus reikėjo taisyti sinchronizatorius. Bet rezultate ji buvo numynus virš pusę milijono, iš jų 400.000km mūsų rankose. Na su ja tiek ir myniau, tada jaunas buvau, dar beteisis, užtai laimingas žmogus, silkėj už vairo.
Grįžkim prie tech. dalykų. Sakoma, kad jos važiuoklė mirdavo todėl, kad benzininiai varikliai taip jos nepurtydavo, na dyzelis juk daugiau "smūgiais" dirba, o mažesni (2.4 neturbo ir 2.0TD) nebuvo tokie galingi kad sugriautų važiuoklę. Kitaip tariant, važiuoklė buvo per silpna tokiam varikliui. Tame yra tiesos tikiu. Beje, važiuoklė C4/A6 modeliuose jau sustiprinta, ten tokių bėdų neliko.
Ar tiesa, kad šio automobilio eksplotacija yra bangesnė už ~1995 A6 2.5TDi FWD? Yra, kas man nori taip įrodyti. Na kokia bendra tendencija? Ar senos C3 važiuoklės dalys pigesnės, ir tai atperka dažnesnį gedimą ar tai klaidinga tendencija?
Ir bendrai, kaip manot, kurio automobilio išlaikymas kainuotų pigiau eksplotuojant identiškomis sąlygomis?
ŽINAU, kad čia niekas neturi Audi 100 C3 2.5TDi. Būsiu pirmas
Dėja, dėl šios priežaisties info turite mažai, labai mažai. Todėl šioje temoje visiškai laisvas mintis priimu, jei bent ką gidėję, GANDUS, APAKLABAS, TEORINIUS SPELIOJIMUS, NUOMONES, SAMPROTAVIMUS, ir visokį kitokį flūdą imu čia. Nes man praverstu bet kokia informacija. Diskutuokit, polemizuokit, speliokit.Ačiū Jums.