Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Variklio skyrius  (Skaityta 245548 kartus)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
Re: Variklio skyrius
« Atsakymas #375: 2008 Spalio 16, 00:27:23 »
Bet plaukiojimas nebus susijes su kuro slegio bangavimu (as bent taip manau) nes banguoja sekmyngai ant duju. AR pas mane viena ar pas dar ka nors yra tokia situacija kuri labiau jauciasi saltam ir ne pilnai ikaitusiam varikiui: vaziuojant tolygiai pvz 2 pavara kuomet RPM 2000-3000 kuntamas bangavimas ir ganetinai stiprus. Gal but vaziuojant 100km/h esant 4 pavarai tai mes jauciame tiesiog maziau?
o kaip dėl šito varianto  Oo) Oo) Oo) Oo) Oo) Oo) :-{
http://www.advancedautomotion.com/product_info.php?products_id=53
Cia tikrai ne prie ko, buvau isardes ir prisikases prie siu guoliuku, sunkiai sukinejosi, uzpyliau tepalo, prajudinau ir vel lengvai rieda, ir gazo pedalas iskart lengvesnis tapo, tik kiek kliba tie guoliai, bet cia nera kritine dalis, galima buvo ir paciu guoliu numeri pazejus paieskoti artimiausioje guoliu parduotuveje, bet paprasciausiai tingejau :s
Beje, apsuku svyravimas paskutinem dienom ir man labai sumazejo, turbut siltas oras kazkaip veikia
lai buna pati pati kvailiausia priezastis, bet vistiek ja zinot norisi.....
visiskai sutinku, taciau jeigu cia viskas tame - tai jausmas , kaip cia pasakius...., kaip sujaudintas ir nepabirbintas, kaskaip taip :D

nauja nesveika versija: po coilų sudėjimo nebeveikia ABS (manau gal kurį daviklį blogai įstatėm - greit patikrinsim), tiksliau nebeveikia labai įdomiai: užsivedus mašiną ir gal kokia pora, penkias minučių važiuojant ir reikalui esant stabdant, iš pirmo paspaudimo stabdžio pedalas
visai nepasispaudžia, nu kaip užstaporintas, spaudžiant antrą stabdo, bet kartais kaip kad suveikęs ABS'as atmetinėtų, žodžiu
norėdamas stabdyt - turi žaist: pirma greitai vos prilieti pedalą ir poto antru kartu jau stabdai  :D :D bet čia tik keletą minučių taip, kol neužsidega
ABS'o lemputė, t.y. kol jis neatsijungia. ir jam atsijungus stabdžio pedalas reaguoja normaliai, bet esmė tame, kad nei stipriai
greitėjant, nei ramiai važiuojant jokio apsukų svyravimo nebejaučiu ir nebematau  !! !! !! !!
Ir kokias reik daryt išvadas iš to  8:8 8:8 8:8 8:8 :D
ir dar kitas pastebėjimas apie ABS daviklius pamąstymui: priekyje abu buvo skirtingi, tiksliau vienas ne originalas, ir varžos pas jų ne vienodos
buvo, gal apie 200 omų skyrėsi, bet jei žiūrėt pagal manualą, tai ten sako, kad nuo 0,8 Kiloomų iki 1,8 Kiloomų viskas tvarkoje.........
žodžiu, mano postringavimai apie apsukų svyravimą dabar krypsta tik į ABS'ą  (+) (+) (+) (+) ff

Neprisijungęs no one

• Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 4483
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #376: 2008 Spalio 16, 08:26:29 »
na tavo istorija su abs man buvo kaip davikli buvau is stoikes per centrimetra israukes.tada irgi stabdzio pedalas budavo lyg ne sitos masinos o poto susipratus kompui kad cia tikrai kazkas ne taip isjungdavo abs ir viskas tuom pasibaigdavo.
Beje man panasu kad ant savo juodos veskes nejauciu tu visu bangavimu.Arba dar nepajutau.Bet esme kad sugebejau padaryti kuro sanaudas 14L/100km 50 trasa 40 naktinis miestas 10 palakstymas.Tokiu sanaudu niekaip nepavykdavo pasiekti su raudonaja.Nors raudonos variklis pagal parametrus gyvesnis.Bet sitos deze veikia tvarkinga o raudonos restauruota.Taigi mano mintys yra tokios kad vis del to deze sitoje masinoje valdo visa visa masina.(tiek ir tuos bangavimus)
Beje ar kas nors bandens teko zinoti skaityti kaip pamatuoti deze siurblio sukeliama slegi ?Gal del jo svyravimo ir atsiranda bangavimai ?
Audi V8 4.2 MT 93m.  Audi coupe quattro 2.1T MT 86m. Subaru forester 2.5XT MT 04m.
4.2 servisas www.Remontocentras.lt  tel. Nr 8-37-206767 (darbo laikas 9-18val d.d.)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #377: 2008 Spalio 16, 10:42:57 »
nemanau kad kas matavo tą slėgį, o ir manuale nepamenu kad jis būt nurodytas ............
ir jei sena dėžė restauruota teisingai, tai tik geriau turėtų būt po to, čia tai faktas  ;)
bet jei nežinai (nematei) kaip ji restauruota, tada jau visai kas kita.............. įdomu tik kokie požymiai
tos restauruotos, kad ji atrodo mažiau gyvesnė nei kita ?? ?? ?? o kuro sąnaudom laaaaaaabai
įtaką turi liambda, nors diagnostika ir nerodys, kad ji mirus, bet reik žiūrėt jos darbo grafiką, kad jis būt
kaip priklauso, nes jai šiek tiek išeina už ribų, tuoj sąnaudos šokteli  ;)

Bet mano esminė mintis apie apsukų svyravimą buvo tokia, kad jis susijęs su ABS, todėl siūlau (prašau),
pas ką yra ABS'o atjungimo knopkė ir yra tas svyravimas, pasibandyt pavažinėt su atjungtu ABS'u, juk
tai visai nesudėtinga  (v) (v). Aprašyti pastebėjimai laukiami 

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #378: 2008 Spalio 16, 10:51:11 »
.............. įdomu tik kokie požymiai
tos restauruotos, kad ji atrodo mažiau gyvesnė nei kita ?? ?? ??

na man po reistauravimo tai labai patiko  (y). dirbo kaip sveicariskas laikrodis :) daug pazistamu stebejosi pervaziave, kad taip graziai dirba.

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 7631
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #379: 2008 Spalio 16, 11:47:58 »
nemanau kad kas matavo tą slėgį, o ir manuale nepamenu kad jis būt nurodytas ............
ir jei sena dėžė restauruota teisingai, tai tik geriau turėtų būt po to, čia tai faktas  ;)
bet jei nežinai (nematei) kaip ji restauruota, tada jau visai kas kita.............. įdomu tik kokie požymiai
tos restauruotos, kad ji atrodo mažiau gyvesnė nei kita ?? ?? ?? o kuro sąnaudom laaaaaaabai
įtaką turi liambda, nors diagnostika ir nerodys, kad ji mirus, bet reik žiūrėt jos darbo grafiką, kad jis būt
kaip priklauso, nes jai šiek tiek išeina už ribų, tuoj sąnaudos šokteli  ;)

Bet mano esminė mintis apie apsukų svyravimą buvo tokia, kad jis susijęs su ABS, todėl siūlau (prašau),
pas ką yra ABS'o atjungimo knopkė ir yra tas svyravimas, pasibandyt pavažinėt su atjungtu ABS'u, juk
tai visai nesudėtinga  (v) (v). Aprašyti pastebėjimai laukiami 
Tia gi buvai pateikęs versija, kad svyravimas gali buti del liambos, ir ji šiuo metu man kažkaip įtikinamiausia atrodo, pakeitėi jau pas save ją? o del ABS, na reiks atjungti, nors kažkaip abėjoju, kitą vertus, juodoje dabar streikuoja ABS ir kick down'as, jie šie gedimai tarpusavy kogero nesusiję, bet va būtent dėl abs, kad pedalas darosi kietas ir stabdymas blogesnis o po kurio laiko sistema sugalvoja išvis pati atsijungti, kartais ir iškart pajudėjus (pagal paskutius patikrinimus ir kriaušei amen, bet čia jau atskira istorija) o mašinai stovint su įjungtu D, laikant stabdi ABS kala pastoviai, įdomiai, kad įjungus N, ABS nekala, įdomu koks skirtumas, juk mašina ir tuo ir tuo atvėju nejuda iš vietos ?!? dar ir pusukiuose jaučiasi tarpašinio difo blokavimas - neteisingai veikiančio minėto rato daviklio požymis, kuris nedingsta išjungus ABS su knopkė, bet atjungus patį ABS bloką - padeda, kompas neparodo, kad koks nors datčikas grybauja ?!? Man ir atrodo įdomu, kad tas svyravimo periodiškumas yra lyigai toks pat, kaip tarpašinio difo blokavimasis ?!?

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #380: 2008 Spalio 16, 11:51:29 »
Tia gi buvai pateikęs versija, kad svyravimas gali buti del liambos, ir ji šiuo metu man kažkaip įtikinamiausia atrodo,
pakeitėi jau pas save ją?
taip, buvau, bet dar nepakeičiau ....  :s :s tik kad va toks sutapimas su tuo ABS'u - tai vadinasi ta versija nieko verta  :s

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #381: 2008 Spalio 16, 12:08:23 »
..dar ir pusukiuose jaučiasi tarpašinio difo blokavimas - neteisingai veikiančio minėto rato daviklio požymis, kuris nedingsta išjungus ABS su knopkė, bet atjungus patį ABS bloką - padeda, kompas neparodo, kad koks nors datčikas grybauja ?!? Man ir atrodo įdomu, kad tas svyravimo periodiškumas yra lyigai toks pat, kaip tarpašinio difo blokavimasis ?!?
taip, teisingai, jaučiasi ir atsijungus ABS'ui tarpašinio difo blokavimas (+)
tik nesuprantu minties šitos tavo:
Man ir atrodo įdomu, kad tas svyravimo periodiškumas yra lyigai toks pat, kaip tarpašinio difo blokavimasis ?!?
dabar pas mane posūkyje lėtai važiuojant susiblokuoja, bet svyravimo nėra ..........

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #382: 2008 Spalio 16, 12:15:08 »
..dar ir pusukiuose jaučiasi tarpašinio difo blokavimas - neteisingai veikiančio minėto rato daviklio požymis, kuris nedingsta išjungus ABS su knopkė, bet atjungus patį ABS bloką - padeda, kompas neparodo, kad koks nors datčikas grybauja ?!? Man ir atrodo įdomu, kad tas svyravimo periodiškumas yra lyigai toks pat, kaip tarpašinio difo blokavimasis ?!?
taip, teisingai, jaučiasi ir atsijungus ABS'ui tarpašinio difo blokavimas (+)
tik nesuprantu minties šitos tavo:
Man ir atrodo įdomu, kad tas svyravimo periodiškumas yra lyigai toks pat, kaip tarpašinio difo blokavimasis ?!?
dabar pas mane posūkyje lėtai važiuojant susiblokuoja, bet svyravimo nėra ..........
Periodiškumas, kai važiuoju su savo skirtingo diametro ratais, plentu, kas maždaug dvi sekundes jaučiu, kaip susiblokuoja tarpašinis difas - gaunasi suvibravimas ir mašinos pristabdymas o jei tuo metu važiuoji vingiu, netgi tenka stipriau vairą pasukti, nes mašina iškart bando išsitiesinti, kai į galinius ratus dapučiau daugiau oro, (3Bar, kai priekiniuose 2,5Bar) minėti bajeriai dingo.
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Spalio 16, 12:21:14 sukūrė Grishman »

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #383: 2008 Spalio 16, 17:09:45 »
Kodel pas mus ABS diagnostika nesidaro (z) Kodel kazkokioj bulkoj padaryti galima, pas mus ne ?? :E

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #384: 2008 Spalio 16, 17:20:11 »
Kodel pas mus ABS diagnostika nesidaro (z) Kodel kazkokioj bulkoj padaryti galima, pas mus ne ?? :E
apie atskirų daviklių nebuvima man yra VAG CuM parodę info kai pabandžiau atjungti - prisijungia per automato diagnostavimo štekerį o daugiau turbut nieko ir neparodys

Neprisijungęs no one

• Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 4483
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #385: 2008 Spalio 17, 12:29:12 »
tas pats ir man buvo kaip galiniam rate oro truko. ypac pasijaute kaip uzsidejau didesnius ratus.Tai gal cia yra ABS davikliu rodmenu paklaida.Kad centras bando blokuoti ir todel masina pradeda tempti stabdyti ir pan.
P.S bajorai atsiusk man to liambda zondo bosch koda paziuresim kam orginaliai jis buvo skirtas.
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Spalio 17, 12:31:22 sukūrė no one »
Audi V8 4.2 MT 93m.  Audi coupe quattro 2.1T MT 86m. Subaru forester 2.5XT MT 04m.
4.2 servisas www.Remontocentras.lt  tel. Nr 8-37-206767 (darbo laikas 9-18val d.d.)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #386: 2008 Spalio 20, 22:11:28 »
Uzvedus masina ji kas ~1/2 karta pulsuoja sekundiniu intervalu nuo ~800 iki 200 RPM. Pradejus vaziuoti duodant mazdaug 1/2 gazo, ji dusta, taciau numynus dugna, pradeda vaziuoti normaliai, tada palaikau siek tiek laiko apie 4000 RPM, uzkaista gal kas ir viskas susitvarko, vaziuoja lyg niekur nieko. Jei ilgiau pastovi vietoje ar ivaziuoju i bala, ji vel pradeda "kvepuoti", tada vel gazo gazo, vel susitvarko. Chm, pirma mintis buvo, kad gal liamdo zonda reik ikaitinti droziant ir susitvarko, taciau siandiena pakeistas i MB Bosh'ini - nepadejo, nors gal 20-30% reciau "kvepuoja" masina.
Gal kas tokia beda turejot ir zinot tiksliai ka keisti? Nes nesinori po viena dali "pasikeisti" visu davikliu.

Neprisijungęs poliux

• Įrašai: 133
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #387: 2008 Spalio 20, 23:20:30 »
Man buvo su pirmaja v8, klaidu kompas nerode :E , veliau pasiseke ant tokio pulsavimo pagaut, ismete "lambda control out of range"  , atjungus liambda signala viskas susitvarke :D

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #388: 2008 Spalio 20, 23:34:05 »
o kaip sanaudos? Man kai stipo syki liamda, valge nei daug nei mazai - tik nuo 45ltr simtui :-]
Bet blin... dvi liamdos, pries tai NTK, dabar BOSH... nu blin... :E

Neprisijungęs maxtro

• Įrašai: 294
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #389: 2008 Spalio 21, 00:21:17 »
va pas mane tas pats buna kai uzvedi an saltos nukrenta zemai poto pakyla vel nukrenta ir poto ok, bet liambda gera pas mane,galvojau gal .....  nu net nezinau :)

Neprisijungęs poliux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #390: 2008 Spalio 21, 00:21:31 »
sanaudos kazkur apie 1ltr pakilo, cia mechankei, su automatu nebandziau

Neprisijungęs poliux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #391: 2008 Spalio 21, 00:24:19 »
cia ne pacios liambdos beda, greiciausiai nera padoraus minuso ant liambdos korpuso.panasiai ir su 80 b4 2.0 buvo, sukiai plaukiojo, sanaudos sokinejo. nuvalius ismetimo flansus ir pajungus papildoma laida netoli liambdos viskas susitvarke.

Neprisijungęs maxtro

• Įrašai: 294
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #392: 2008 Spalio 21, 00:37:10 »
zinau apie ka kalbi, rytoi reiks paziuret an dobutes, tik laiko surast reikia.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #393: 2008 Spalio 21, 09:24:31 »
sanaudos kazkur apie 1ltr pakilo, cia mechankei, su automatu nebandziau

mano sanaudos plaukioja apie 5ltr (kaip nuotaika pasitaike vairuojant, taip ir ryja) tad to 1lt niekada nejauciu.

Poliux: liamda dabar isukta 4 laidu ir kaip salyga pilkas laidas i minusa paduotas tiesiogiai.

Neprisijungęs poliux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #394: 2008 Spalio 21, 11:27:44 »
pabandyk atjungti signala, pasiziurek kas bus.o ka vag com rodo?

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #395: 2008 Spalio 21, 13:01:57 »
rode trumpa liamdoj - bet speju nuo balu si klaida atsiradus buvo, dabar kita stovi jau. diegnostika musu gan tupoka... sunku su ja, ziuresim ka siom dienom vel parodys...

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #396: 2008 Spalio 21, 16:04:22 »
dar kartą ir galutinai apie V8 purkštukus:

nuveziau i Tanagra (butent ten radau reikiama iranga) ipurskimo sistemos PURKSTUKUS su intencija isvalyti juos ultragarsu bei butinai patikrinti kaip jie veikia (juk masinai ne 3 metai). Surprise surprise, my dear friends! Po 2 kartu valymo, is 8 purkstuku:
- 4 "pila" labai gerai
- 2 truputi skirtingai
- 2 perpila konkreciai
Puoliau ieskoc kitu pakeist ir - old problemz. 4.2 varikliu nera. Na, galvoju, gal nuo 3.6 tiks. ETKA-oje skirtumas - tik 1 raide. 4.2 purkstukai turi raude "F", 3.6 - turi raide "E". Ok, paemiau is šroto 5 purkštukus (nuo 3,6) ir nuvežiau vėl "ant stendo". Pasirodė - raidė TURI SKIRTUM?.
3,6 purkštukai ant 5 ml (per duotą laiko tarpą) pila mažiau nei 4,2. Tai labai gerai matesi, kai idėjo 2 mano purkštukus ir 4 purkštukus nuo 3,6l.
Išvada: 4,2 varikliams reikia tik 4,2 purkštukų. Tinka dar nuo Audi A6 4,2 (~1994-1996").

Oficialiai Tanagroje vieno purkstuko valymas bei patikrinimas kainuoja 46 LTL. Iskaitant tai, kad mano "kiekis" buvo nemazas ir papuole i "teisingas rankas" NE centrinio servizo - be "papers" viskas apsiejo 220 LTL (su visais mano papildomais atvezimais DAR 5 purkstuku nuo 3,6 ir t.t.) nes as paprasiau servIzo pamainos vado "pagaileti" ir "faktooroz nereikia" ir t.t. Tuomet kaina gavosi "teigiama". Kitaip 8x46 + dar zaidimas su 5x20 (tarkim) butu = 468 LTL :-( O tai jau "nelabaj"...

o dabar ką sako Audi V8 Manual'as:
hold injector to be checked in measuring glass and activate remote control fo 30 seconds - must be 90 to 100 ml. Replace faulty injector if measured volume from one or more injectors is above or below specified value.
Ir tie patys mililitrai yra nurodomi ir PT ir ABH varikliams.

beje, patys purkštukai veškėm yra trijų kodų: PT (3,6) varikliams 077133551E;
ABH (4,2) 077133551F tas pats eina ir į S4 su ABH ir S6 su AEC varikliu, o ne į A6 4,2, kaip kad paminėjo dAncer  ;)
ir dar kitas 077133551J į 4,2 variklius, prieraše yra "CN","GUS" - ką tai reiškia ?? ??  ?!?

Žodžiu, pagal manual'ą gaunasi kad purkštukai 'pila' vienodai, bet pagal katalogą, purkštukai yra skirtingi  :V
tai kuom jie skirtingi ?? ilgiu, sriegiu ar kokiu velniu ar dar kuom  ?!? 8:8 8:8 8:8  :D

Neprisijungęs poliux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #397: 2008 Spalio 22, 14:39:41 »
ziurek pagal pralaiduma cc o ne pagal aprasymus.bosch style turetu gana daug masinu tureti.
 ;)

Neprisijungęs poliux

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #398: 2008 Spalio 22, 14:46:37 »
0-280-150-441      202.8   cc 1   High impedance v8-4.2l

imesk tikslu bosch numeri, paziuresiu

Neprisijungęs poliux

• Žiūrėti profilį