Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Elektros skyrius  (Skaityta 308429 kartus)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #125: 2008 Kovo 02, 10:23:49 »
va pvz daug amerikonu V8 savininku dedasi O2 daviklius keturiu laidu (nuo Ford F150  :O :V :V ), ir ta ketvirta paildoma zeme jungia is ECU izeminimo tasko. Kiek supratau liambda laaaabai jautri geram izeminimui..............

Neprisijungęs Biesas

• Įrašai: 4369
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #126: 2008 Kovo 02, 13:26:23 »
velgi jeigu nesapnuoju - tai pas Bajora tep buvo padaryta....

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #127: 2008 Kovo 02, 13:27:53 »
ar pas ka nors V8-je yra keturiu laidu liambda ??

Triju pas mus eina. 4 laidu pradetos deti i audines turincias atkiras babinas cilyndrams. Pas mane koks tai idejes buvo 4 laidu o atliekama laida pajunge i mase del vaizdo. Tiesa - liamda laike labai ilgai - net 6 men :D :D :D Dabar turim tai kas priklauso- 3 laidu ;)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #128: 2008 Kovo 02, 16:24:52 »
as zinau kad triju laidu eina, bet parasiau ka amerikonai daro pas saves, galiu net pacituot pvz:
....more than the 3.6 motors.....the 4.2's depend on a good ground signal. I replaced my old 3 wire sensor with a 4 wire. I got my extra ground signal off the back of the driver side head. Were the ECU ground is. With the old 3 wire sensor I was getting 21'ish MPG..when I replaced it with the 4 wire I got 25'ish...big difference!.............

...........I (and a few others) replace it with a 4-wire from a 93 F150. If youwant a clean install, get the opposite end plug from a salvage yard as well. The reason for the fourth wire is this. The three wire factory one uses the exhaust system as it's ground reference. which is fine when the car is new, but as corrosion sets in, it's a pretty poor connection. If you do use it, the fourth wire (grey) goes to a good ground, like the back of the drivers head where the wensors connect, or the drivers side strut tower where the fan grounds.

Vilhelmas

• Svečias
Elektros skyrius
« Atsakymas #129: 2008 Kovo 07, 13:56:02 »
Sveiki,Gerbiamieji!
  Kaip kad rasiau ''diskusiju'' skyrelyje del savo variklio ''nedarbo'',tai kai kuriu kaimynu dziaugsmui pradejau neiskentes
masina rakalineti kieme.Jus jau daug ka mintinai prisimenate,tad paklausinesiu.Pradejau nuo saugikliu bloko.Idejau 10A i eile,einancia vertikaliu isdestymu/tai butu antras is virsaus,kaireje puseje,ziurint tiesiai i skydeli/.Gal cia sutapimas,bet jau variklis dirba be trukciojimu.Pradejau toliau ''operuoti''.Kiek pastebejau,stovi rele numeriu 215,o ant jos ''stogo''-lizdas su kontaktais standartiniam saugikliui.Jo ten nera,tad klausimas-ar jis ten tuributi ir koks?Taip pat nebuvo saugiklio numeriu 21/Fensterheber Fondtueren/.Nezinant-taip baisu ka nors kist dar i nezinoma skyle,tuo labiau,kad jis turi buti 25A.Galvoju,jei masina 1989 pabaigos,tai gal jo cia ir nereikia?
   Isardziau ir automato triju padeciu perjungikli/441927339/.Pamaciau,kad jis cia tik kaip pardavimui ikrautas-jau toks pavarges,ir dar prastu medvarsciu per pati centra prisuktas!Matomai,buves savininkas tikrai "supratima'' turejo...Taip kad darau prielaida,kad del sio mazgo nepatikimumo gal pas mane ir problemeles su dezes pabumbuliavimu.Teks keisti i gera ir ''neuzdrosta".
   Dabar apie ABS mygtuka,esanti tiesiog paneleje virs klimos.Tokio amziaus masinoje jis turi veikti/t.y. nuspaudus-fiksuoti galine padeti,atspaudus-atsokti/?Nes dabar jis veikia tartum buto duru skambucio funkcijoje.Gal del to man vis ABS geltona lempute preis akis ikyriai mirksi ar dega.
   Faru valdymas "is kabinos".Isemus pati mygtuka,pastebejau,kad cia dvi zarneles ateina.Kai man perdejo ta "superauksini" kita varikli,faros is vidaus nesivaldo.Jauciu,kazko nepajunge.Tad faru valdymas gal koks pneumatinis?
   Pastebejau,kad vis dazniau uzsidega akumuliatoriaus SOS lempute.Kiba jau generatorius i pabaiga?Padariau siandie gal ir neleistina,bet toki ejima:uzvedziau masina ir nuemiau pliusini laida nuo akumuliatoriaus...Variklis sekmingai uzgeso!
O kur galima staigiai generatoriu gauti ir kokia jo marke?Cia klausimelis kad manes vel kokie pikti dedes kitur "neisdurtu"...Tikjau tikrai reikes kur i servisa varyti,nes kieme tarp daugiabuciu gulint baloje tas keitimas tai jau tikrai ne kas.
   Pagarbiai-as

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #130: 2008 Kovo 07, 20:20:24 »
Sveiki,Gerbiamieji!
  Kaip kad rasiau ''diskusiju'' skyrelyje del savo variklio ''nedarbo'',tai kai kuriu kaimynu dziaugsmui pradejau neiskentes
masina rakalineti kieme.Jus jau daug ka mintinai prisimenate,tad paklausinesiu.Pradejau nuo saugikliu bloko.Idejau 10A i eile,einancia vertikaliu isdestymu/tai butu antras is virsaus,kaireje puseje,ziurint tiesiai i skydeli/.Gal cia sutapimas,bet jau variklis dirba be trukciojimu.
Kaip matai pas Taves buvo nukepes laisvu apsuku vožtuvo saugiklis  ;)

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #131: 2008 Kovo 08, 07:18:30 »
Sveiki,Gerbiamieji!
masina rakalineti kieme.Jus jau daug ka mintinai prisimenate,tad paklausinesiu.Pradejau nuo saugikliu bloko.Idejau 10A i eile,einancia vertikaliu isdestymu/tai butu antras is virsaus,kaireje puseje,ziurint tiesiai i skydeli/.Gal cia sutapimas,bet jau variklis dirba be trukciojimu.Pradejau toliau ''operuoti''.Kiek pastebejau,stovi rele numeriu 215,o ant jos ''stogo''-lizdas su kontaktais standartiniam saugikliui.Jo ten nera,tad klausimas-ar jis ten tuributi ir koks?Taip pat nebuvo saugiklio numeriu 21/Fensterheber Fondtueren/.Nezinant-taip baisu ka nors kist dar i nezinoma skyle,tuo labiau,kad jis turi buti 25A.Galvoju,jei masina 1989 pabaigos,tai gal jo cia ir nereikia?
   Isardziau ir automato triju padeciu perjungikli/441927339/.Pamaciau,kad jis cia tik kaip pardavimui ikrautas-jau toks pavarges,ir dar prastu medvarsciu per pati centra prisuktas!Matomai,buves savininkas tikrai "supratima'' turejo...Taip kad darau prielaida,kad del sio mazgo nepatikimumo gal pas mane ir problemeles su dezes pabumbuliavimu.Teks keisti i gera ir ''neuzdrosta".
   Dabar apie ABS mygtuka,esanti tiesiog paneleje virs klimos.Tokio amziaus masinoje jis turi veikti/t.y. nuspaudus-fiksuoti galine padeti,atspaudus-atsokti/?Nes dabar jis veikia tartum buto duru skambucio funkcijoje.Gal del to man vis ABS geltona lempute preis akis ikyriai mirksi ar dega.
   Faru valdymas "is kabinos".Isemus pati mygtuka,pastebejau,kad cia dvi zarneles ateina.Kai man perdejo ta "superauksini" kita varikli,faros is vidaus nesivaldo.Jauciu,kazko nepajunge.Tad faru valdymas gal koks pneumatinis?
   Pastebejau,kad vis dazniau uzsidega akumuliatoriaus SOS lempute.Kiba jau generatorius i pabaiga?Padariau siandie gal ir neleistina,bet toki ejima:uzvedziau masina ir nuemiau pliusini laida nuo akumuliatoriaus...Variklis sekmingai uzgeso!
O kur galima staigiai generatoriu gauti ir kokia jo marke?Cia klausimelis kad manes vel kokie pikti dedes kitur "neisdurtu"...Tikjau tikrai reikes kur i servisa varyti,nes kieme tarp daugiabuciu gulint baloje tas keitimas tai jau tikrai ne kas.
   Pagarbiai-as

:D pasikeisdamas ta saugikli sutaupei kokius 250 lt :D netikiu kad tuom verslininkai butu nepasinaudoje.... blemba del abs tos klnopkes tai dabar net pats neatsimenu kaip ji turetu veikti , o del generatoriaus - prilek iki garazo darbo metu, ir turesi restauruota generatoriu su puses metu garantija... (nuimsim, priduodim i Daga, atgal uzdesim. )

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #132: 2008 Kovo 08, 09:20:29 »
paspaudi: atsijungia ABS ir užsidega indikacija skydelyje; dar kartą paspaudi: įjungi ABS ir užgesta indikacinė lemputė

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #133: 2008 Kovo 08, 10:34:06 »
ir greiciausiai prie paciu faru, kadangi keiciant vatikli, ko gero visa prieki buvo tikrai nuarde.... dar pasiziurek prie to pacio ar pajunge lempu apiplovimo slunges

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 7631
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #134: 2008 Kovo 08, 23:25:56 »
faru vakuuminiai vamzdeliai yra raudonos spalvos, po kapotu nesunkai atrasi, tiek ish vienos, tiek ish kitos puses

Neprisijungęs Wer3w0lf

• Įrašai: 1220
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #135: 2008 Kovo 10, 11:38:04 »
hmmm siandien, kai buvo silta uzkuriau auto... davaziavau iki isvaziavimo is kiemo... sustojau , ijungiau zibintus... ir uzhgeso...

nu akumas vos gyvas 65A... - kiek Amperu akumo man reik ? :) , ta beda su uzgesimu negali but susije su akumu?..., bei vaziuojant trasa - vaziuoju vaziuoju ir bac, toks jausmas kad uzhgeso vienam momentui... - auto "diornulas'" ir apsukos kaip ir nukrito ir staiga tachometro rodykle vienam akimirksniui virsh 5.000 rpm pakilo... - kas gali buti???

kai auto uzhgesta - kompas irgi acijunge - reikia akumo klemas nuiminet...  :-{

na dar karta pakartosiu, kad vakar man skydelije indikatorius parode varikli su zhaibu

man diagnostikos reikia  :[ , greiciau geguzes 10 ateitu...
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Kovo 10, 12:08:35 sukūrė Wer3w0lf »

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #136: 2008 Kovo 10, 15:43:19 »
na
hmmm siandien, kai buvo silta uzkuriau auto... davaziavau iki isvaziavimo is kiemo... sustojau , ijungiau zibintus... ir uzhgeso...

nu akumas vos gyvas 65A... - kiek Amperu akumo man reik ? :) , ta beda su uzgesimu negali but susije su akumu?..., bei vaziuojant trasa - vaziuoju vaziuoju ir bac, toks jausmas kad uzhgeso vienam momentui... - auto "diornulas'" ir apsukos kaip ir nukrito ir staiga tachometro rodykle vienam akimirksniui virsh 5.000 rpm pakilo... - kas gali buti???

na dar karta pakartosiu, kad vakar man skydelije indikatorius parode varikli su zhaibu

na reiktu bent 95 AMH

Neprisijungęs Wer3w0lf

• Įrašai: 1220
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #137: 2008 Kovo 10, 21:19:48 »
nu va, labai tikiuosi, kad mano variklio  problema isspresta... :)

o kas gali buti su kairiu galiniu langu ? - neveikia, bet buv seimininkas sake, jog varikliukas geras..., o skull , kad tai V8 liga.... - tai kas ten genda ? :)

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #138: 2008 Kovo 10, 22:34:38 »
laidai nusilanksto guminiame sarve einanciam nuo staktos iki duru. persiklok naujai visus laidus ir viskas veiks. zinoma pradziai isiardes, paduok srove tiesisi i varikliuka, kad isitikintum jog jis veikia.

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #139: 2008 Kovo 11, 22:42:14 »

Pas mane panasi problema yra. Kazkada vaziuoju sau ramiai 60km/h 5begiu ir ziuriu kad motoras uzgeso poto su sankaba suzaidziau uzsikure bet prie sankrizos sustojus vel uzgeso. Visaip bandziau uztemt akumo nekrove. Po kiek laiko vel krove o pavazinejus pradeda nekraut arba nedakraut, todel labai dabar man neramu kai vaziuoju. Siaip kai nebekrauna ijungus degima girdisi zyzimas is po paneles ar saugikliu bloko.

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #140: 2008 Kovo 15, 20:27:08 »
ar čia šita yra bėgių perjungėjo padėties apšvietimo lemputė ? lyg ir kažkada diskutavom šia tema, bet neberandu........

« Paskutinį kartą keitė: 2011 Lapkričio 09, 11:45:45 sukūrė Gedis »

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #141: 2008 Kovo 15, 20:34:42 »
taip (+) o pas tave nera ir is priekines dalies? Nes apvietimas nera labai netolygus :(

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #142: 2008 Kovo 15, 22:34:24 »
nežinau, net nepažiūrėjau iš priekio dar.
o šita lempečka paprastai į apačią turi išsitraukt ?? kažkaip nenorėjo ji man pasiduot. Geriausia tai tą visą konsolę nusiimt kad prieit ?

« Paskutinį kartą keitė: 2011 Lapkričio 09, 11:45:56 sukūrė Gedis »

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #143: 2008 Kovo 15, 22:38:04 »
Nera labai patogu ja istraukti, o seip ji tik ikista, tad trauk zemyn ir isimsi.

Kai as norejau prie jos dasikasti, pagrindine konsole atleidau ir per ~2cm link galo patraukiau- to uzteko siam darbui. Ateity is vis buvau isemes viska, tai antros lemputes neradau.... O dabar po klimos skydelio apsvietimo padarymo is ryzos i raudona, labai knieti viska vel ardytis ir bandyti burti raudona spalva :D

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #144: 2008 Kovo 15, 22:48:56 »
jo, aš jau esu atleidęs tą visą konsolę. o ką tu ten pakeistum spalvą ? dažyt raudonai tuos stikliukus ? ar dėt lemputes raudonas ?
bet kad ten per tuos stikliukus nu 'beveik' raudonai ir yra lyg

« Paskutinį kartą keitė: 2011 Lapkričio 09, 11:46:05 sukūrė Gedis »

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #145: 2008 Kovo 15, 22:54:01 »
tai sitas dar man maziausiai kliuna.... begiu rankena, skydelis.... vat cia tai ryza pjauna biski.... reiks prasyti bieso skydelio ant donorystes- gal pavyks suburti ka nors (v)

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 7631
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #146: 2008 Kovo 17, 10:14:35 »
taip (+) o pas tave nera ir is priekines dalies? Nes apvietimas nera labai netolygus :(
Lempute tik viena, tik reikia ja teisingai ikišti ir pasukioti, neseniai keičiau, tamsiame garaže gerai matosi, įjungus apšvietimą, ar gerai įdėjai ar ne (+)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #147: 2008 Kovo 17, 10:31:21 »
gerai as idejes ;) kas sviesa skaido ten i raudona? Tas pats svieslaidis ar stovi koks filtras?

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #148: 2008 Kovo 17, 10:32:34 »
aš supratau kad švieslaidis  :V

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *