Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Elektros skyrius  (Skaityta 315778 kartus)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Re: Elektros skyrius
« Atsakymas #1000: 2009 Gruodžio 06, 20:28:11 »
nu blin, i ji daviau tiesiai pliusa, temp OK, bakas is tuscio pilnu patampa, borto kompas veikia OK. Na idomu idomu... Bandysime ir dekui uz archyvus Gedi :)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1001: 2009 Gruodžio 06, 21:43:43 »
nu blin, i ji daviau tiesiai pliusa, bakas is tuscio pilnu patampa
o tai kaip jis čia pilnu patampa ?  :-] :-] :-] prisipildo ar pilnu būdamas pilną ir pradeda rodyti  :D
realiai tai manau kad to pliuso nebuvime ir slypi visa bėda  ;)
ir dar, jei lysi prie tos pačios fyškės, pažiūrėk kaip yra su 2 ir 3 kontaktais, nu ar jie aplamai yra.

« Paskutinį kartą keitė: 2010 Sausio 19, 00:57:38 sukūrė Gedis »

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1002: 2009 Gruodžio 06, 22:45:12 »
As tik pliusu pradzioje ieskojau ir lyginau savo masina su gera masina. Tad dabar atsakyti negaliu i siuos klausimu :)
O is ~8-10ltr patampa pilnas bakas :D Nors... kiek teko bandyti daugiau 65ltr netilpdavo i ji :D

Neprisijungęs quattre

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 2328
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1003: 2009 Gruodžio 17, 09:16:56 »
 (h)
Nedega sedyniu sildymo apsvietimas  :V Pravodke buvo deta mano atskirai, bo jos nebuvo anksciau, viskas veikia, viskas sildo (kas ypac aktualu dabar  :G), bet nesviete nuo pat pradziu tumbleriu apsvietimas.
Kur ir kaip ieskot galu tuose tumbleriuose?  ?!?

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 7631
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1004: 2009 Gruodžio 17, 11:28:14 »
O tai gal lemputes perdege.
P.S. atejo šiandien man naujas šildymo jungiklis už 180lt žiuresim ar čia tumbleriuose beda, kad sedynes nešildo, ot vakare bus juoko, jei ne ten problema  :D

Neprisijungęs quattre

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1005: 2009 Gruodžio 17, 11:50:18 »
P.S. atejo šiandien man naujas šildymo jungiklis už 180lt žiuresim ar čia tumbleriuose beda, kad sedynes nešildo, ot vakare bus juoko, jei ne ten problema  :D
galesiu pajamt uz 10% pirktines kainos jei taip bus :D
O ten lemputes sedi? Ans kazkoks gi duresnis nei likusios knopkes :V
p.s. kadangi sedyniu sildymo anksciau nebuvo,tai ir knopkiu neardes situ :D
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Gruodžio 17, 12:11:26 sukūrė quattre »

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1006: 2009 Gruodžio 17, 15:48:15 »
Konstrukcija lygiai tokia:
http://audiv8.ru/forum/index.php?showtopic=31&st=20
O ten apačioj bus ir mano knopkių brungi konstrukcija, blin negaliu sulaukti kai po darbo įsidesiu naują knopkę, jaučiu bus, kaip tavo avatare :D

Neprisijungęs Mukas

• Įrašai: 2193
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1007: 2009 Gruodžio 17, 16:55:24 »
tai Grishman manai kad knopke kalta del sedines nesilimo? pas mane taip pat nesyla, bet srove ateina iki sedines fiskes ir ijungus girdisi reles spraktelejimas... buvo taip kad ir pas mane nesviete tas jungiklis, bet as praploviau kontaktus kur i fiske kisasi ir pradejo sviest, kartais sumirgsi pajudinus bet visvien uzsidega

Neprisijungęs quattre

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1008: 2009 Gruodžio 17, 23:42:51 »
O ten apačioj bus ir mano knopkių brungi konstrukcija, blin negaliu sulaukti kai po darbo įsidesiu naują knopkę, jaučiu bus, kaip tavo avatare :D
isardziau siandien viena,pakeiciau lempecka, bet kazkaip didelio noro degti neparode...Reiks bandyt koki kita jungtuka paimt ir paziuret :V
tiesa,tai v8 jungikliai kazkokie ilgesni?
Ir kas dar idomiau - kaip pavyko Grish pajungti? :D
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Gruodžio 17, 23:44:58 sukūrė quattre »

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1009: 2009 Gruodžio 18, 02:51:25 »
ilgesni pas tas kur po '92 metų.... viskas čia šitoje temoje buvo išnagrinėta apšnekėta ir su foto ir t.t.
Pavartyk nuo pradžių šią temą, tik žinoma foto neberasi.

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1010: 2009 Gruodžio 18, 09:26:17 »
isardziau siandien viena,pakeiciau lempecka, bet kazkaip didelio noro degti neparode...Reiks bandyt koki kita jungtuka paimt ir paziuret :V
tiesa,tai v8 jungikliai kazkokie ilgesni?
Ir kas dar idomiau - kaip pavyko Grish pajungti? :D
Eina ji plet ....
Nu ka mygtukas įsistate, gamykline lempečka gražiai rauodonai dega :D kažkaip su tuom kas yra pirkti elektros prekių pardose man tokio efekto išgauti neišejo :D
O dabar įdomiausia - šildymas - bybiu
kaip tavo avatare, taip nebuvo nes -15 šaltis labai gerai atšaldo emocijas :-]
žiurejau schemas kaišiojau testerį kaikuriose vietose, kur srove turi buti, jos nera, kažkaip logiško paaiškinimo tam rasti nepavyko
Buvo garaže rasta ir seno tipo pravodke kažkada prieš 6 metus gražiai išimta iš silkes su visom relem ir jungikliais, ant smugio viską sujungiau, prijungiau prie sedynių ir viskas puikiausiai sušilo, savaitgalį dar ieškosiu, praardysiu šen bei ten, arba surasiu arba su šia sistema bus pasielgta taip pat negailiestingai, kaip kad elgiates su UFais...

Neprisijungęs Mukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1011: 2009 Gruodžio 18, 12:44:52 »
... isvada galima daryt tokia - del nesilimo sediniu gali but ne vien kalti sildimo elementai pacioj sedinej, bet dar ir pravodke (laidu pine :D) jei veikia rele, pats jungiklis ir sedines elementas...

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1012: 2009 Gruodžio 18, 13:37:07 »
Relių jokių nera
http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1992/V8%20Quattro/SYSTEM%20WIRING%20DIAGRAMS/fig07.pdf
Neskaitant tos 'load reduction relay' bet ties nuo jos einančiu laidu elektra yra, tad galima sakyti, kad veikia, ir ką plet reiškia 'hot at all times'

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1013: 2009 Gruodžio 19, 03:39:10 »
(aa) (aa) (aa)Paskutinis, lemiamas etapas dar 2006ais pradetoje kovoje už ass-heating'ą :D
Parvažiuojam iš darbo, atsispausdinę visas reikalingas schemas, per visą darbo dieną jas studijavę,
Šiek tiek paanalizuojam silkes pravodkę, pajungtą prie fotelinių sedynių, kurios stovejo prieš dabartinį recarą
Visgi pravodkes keitimo minties galutinai neatsiakom bet visgi nusprendžiam susitvarkyti su esama, kadangi nuojauta kužda, kad priežastis yra kažkur čia pat ir yra paprastesne, nei atrodo...
Pavalgom taip, kad visą naktį pilvas netrukdytų dirbti,
Į garažą pasiemam termosą su arbata, nusiteikę ilgam ir skausmingam darbui.
Įvarę į garažą mašiną priekiu dar 10 minučių laikom užkurtą atviru kapotu, kad sušiltų garažas.
Persirengiam darbiniais rūbais, trumpai pameditavę pradedam darbą...
Nukeliam keleivio puses kilimus, atsukam sugiklių/relių bloko uždangalą, ištraukiam saugiklį Nr20
Tikrinam su diodu jo kontaktus - diodas užsidega, elektra yra...
Instinktyviai pažiurime į kitą bloko pusę, kur ateina visi laidai ir randam kažką panašaus ko ir tiketasi - idiotiškai paprastą ir tuo pačiu demoniškai apgaulingą priežastį - numautą vieno kontakto fyškę einančią iki saugiklio, kuri visgi buvo atsirėmusi į kontaktą todel elektra ir buvo, kai buvo tikrinama, bet kai reikedavo, ji dingdavo...
Pajungiam į vietą, užkuriam mašiną abu jungiklius atsukam ant maksimumo, ir laukiam pirmą kart man esant savininku šioje mašinoje (neskaitant vakarykščio eksperimentavimo su silkes pravodke) pasirodysiančios šilumos sedynese (aa)
O šiluma nepasirodo.....
Fak!! gi saugiklio atgal neįstačiau :-]
Įstatę saugiklį įpilam puodelį arbatos iš termoso, su pilnom vilties akim, gukšnodami arbatą stovim per 10 metrų nuo dirbančios mašinos ir laukiam...
Nedabaigę arbatos, neiškenčiam ir atsisedam į mašiną - šilta (aa) čiupinejam ranka gretimą sedynę - šilta (aa) (aa)
Laimingi surinkinejam viską atgal
Išvažiavę iš garažo boksų jau su kaip reikiant sušilusią sedynę žiurim, kad prikrito šiek tiek ilgai laukto sniego :O (aa)
Deginam, deginam, deginam kurą :-] :-] :-]

P.S. senasis V8 šildymas teisingesnis nes:
1.sedynes apačia šyla per visą plotą o ne kaip pas naujesnes - tik vienas vidurinis kvadratas, taigi šonai ir kojos prie kelių yra šaltos ir tox temperaturų skirtumas kelia diskomfortą...
2. galingesnis šildymas senų sedynių, atsukus sidabrineje šildymą ant šešeto, pasiekiama tokia šiluma, kuri juodoje yra ties trejetu, na o su šešetu ten aplamai ilgai išsedeti neeina :D :D :D tik super extra atvejais naudojamas :D

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1014: 2009 Gruodžio 19, 05:53:38 »
o čia, dėl įdomumo, kai kurių gamintojų sėdynių šildymo termo nuotraukos, modeliai deja nenurodomi....

Citroen:

Daewoo:

Ford:

Honda:

Hyundai:

Mazda:

Mitsubishi

Nissan:

Opel:

Renault:

Volkswagen:

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1015: 2009 Gruodžio 22, 15:29:36 »
Vyrai, ar teisingas etka pievas rodo, kad prieky ir gale sedynių šildymo jungikliai vienodi, reikia tik nuo priekinių numti plastmasiuką su piešiniu, užsakyti atitinkamą plastmasiuką aplink galinę prikurkę (441 863 275A V7A) pajungti, nes dalis pravodkes jau yra mašinuoje ir vualia, galima ieškotis šildymo elementų ir kitos dalies pravodkes (aa)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1016: 2009 Gruodžio 22, 20:49:57 »
.... aš tavęs jau seniai , ( ir ne kartą) klausiau, iš kur tu ištraukiai, kad jie skirtingi, nes aš kai lemputes keičiau
tai jokių skirtumų nebuvau pastebėjęs

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1017: 2009 Gruodžio 23, 04:55:41 »
Kaledos, stebuklų metas, pradejo veikti ir autopilotas, taip gaunasi kad aukščiau minetas nedajungtas laidas yra kažkaip surištas, tai paaiškina, kodel dar prieš porą metų jis kartais įsijungdavo, dar toptelejo mintis kad jis galėjo buti priežastimi, kodel langų rele klaksejo, zvimbe ir nusodindavo akumą, įdejau seną relę ir seną akumą, kad nesudegint mašinos :D žiuresim, kas bus ryt, poryt, pamatavau srovę, - dabar turiu 0.07-0.06A, esant uždarytai mašinai, prieš metus buvo 0.09-0.10A dar reiks schemose to teiginio patvirtinimą surasti...
Taip pagalvojus, kad vienu judesiu išgydžiau (tikiuosi) tris labiausiai knisusias problemas nuo pat pirkimo, keistas jausmas dabar apeme, liūdna pasidare ar kokio velnio :-] :-] :-]

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1018: 2009 Gruodžio 23, 07:38:47 »
virs metu vaziuoju su ta "krovimo rele" kaip tu sakai pinpongu ir vargo nematau :P :D o siaip jei turi antra automobili tai gali zaist issiardes ;)
Na patinka man į vieną mazgą lįsti tik vieną kartą, vat generatorius sustreikavo vieną karta tai norisi padaryti tiap, kad jis apie save artimiausius 5 metus neprimintų, todėl ir keičiami guoliai, kondensatoriai, apvijos atrodo tvarkingos dar, butų kur arti pasitaikiusi Bosch visa rele, tikrai bučiau paemęs, o žaistis su mašina, kas mane pažįsta tas nesistebi, pasakityk mano parašą po kiekvienu mano postu :-] :-] :-]
pamiršęs buvau paminėt, kad aš irgi pažaidžiau su savo mašina ir įdėjau 150A generatorių  :P per silpnas mano visai turimai elektros vartotojų grupei tas 110A buvo  :s
P.S. dėl krovimo relės, tai būtinai reik atkreipti dėmesį kad ji būtų teisingo voltažo, kaip kad kažkada bajoras rašė, kad tik pagazavus krauti pradėdavo, tai ir man taip buvo, kai buvau įdėjęs 14,5V relę vietoj 14,0V

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1019: 2009 Gruodžio 23, 08:32:09 »
virs metu vaziuoju su ta "krovimo rele" kaip tu sakai pinpongu ir vargo nematau :P :D o siaip jei turi antra automobili tai gali zaist issiardes ;)
Na patinka man į vieną mazgą lįsti tik vieną kartą, vat generatorius sustreikavo vieną karta tai norisi padaryti tiap, kad jis apie save artimiausius 5 metus neprimintų, todėl ir keičiami guoliai, kondensatoriai, apvijos atrodo tvarkingos dar, butų kur arti pasitaikiusi Bosch visa rele, tikrai bučiau paemęs, o žaistis su mašina, kas mane pažįsta tas nesistebi, pasakityk mano parašą po kiekvienu mano postu :-] :-] :-]
pamiršęs buvau paminėt, kad aš irgi pažaidžiau su savo mašina ir įdėjau 150A generatorių  :P per silpnas mano visai turimai elektros vartotojų grupei tas 110A buvo  :s
P.S. dėl krovimo relės, tai būtinai reik atkreipti dėmesį kad ji būtų teisingo voltažo, kaip kad kažkada bajoras rašė, kad tik pagazavus krauti pradėdavo, tai ir man taip buvo, kai buvau įdėjęs 14,5V relę vietoj 14,0V

O blin, matau be metalo kapojimo vistiek neapsiejo, o su škyvo išnešimu nereikejo žaisti?

Neprisijungęs Mukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1020: 2009 Gruodžio 23, 08:54:47 »
atsiprasau kad isiterpsiu i jusu idomia diskusija (niekas cia ziuriu nieko nepostina apart jusu dvieju) noriu pasigirt - ir as paleidau savosios autopilota (aa) bet pas mane buvo kita beda, neveike tas paleidimo varikliukas kur po sparnu stovi vairuotojo pusej, kadangi buvo geras priejimas ir turejau dar viena varikliuka tai ir pakeiciau, nelabai tikejausi kad tai pades nes jau buvau keites viena karta, bet pasirodo tas buvo neveikentis taip pat, tai buvau labai maloniai nustebintas kai vaziuojant pabandziau ji ijungt... :G

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1021: 2009 Gruodžio 23, 10:16:26 »
Sveikinu, gerai kai yra aiškiai matomas gedimas, pakeiti ir vel veikia o ne kaip mano atveju - tiesa slypejo kažkur anapus, visi mazgai kuo puikiausios bukles viskas sujungta, visur kur turi buti elektra ji yra, bet neveikia nors tu užs....k

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1022: 2009 Gruodžio 23, 10:45:31 »
gerai Grishman, vadinasi aš tik pagalvojau kad taip pasakiau ar parašiau, tikriausia tada tais momentais buvau kitam išmatavime  :D :D
o dėl generatoriaus to, tai keletas milimetrų prarastų tikrai nepakenks, kirvio nenaudojom, pakako bulgarkės; ir nė su škyvu nei su jo išnešimu nieko daryti nereikėjo.

Neprisijungęs ramiakas

• Įrašai: 1214
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1023: 2009 Gruodžio 23, 11:21:19 »
idejom gedi tavo generatoriu i kita v8 ir ide3jom 14.5 rele, pergazuoti jam nereikia, nesupratau kodel tavo reikejo pagazuoti :V senajam tavo generui reikia guolius keist, tingejau ardyt tai idejom toki :D

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1024: 2009 Gruodžio 23, 11:31:57 »
relę tą pačią, kur buvo prie jo 14,5V ar kitą įdėjai ?? ten ir 14,0V buvo dar. dėl guolių tai  :O :O juk kai išėmėm buvo tvarkoje prieš mėnesį ar du
ar kiek čia praėjo, o juk ir keisti jie buvo gal prieš metus  :V