Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Elektros skyrius  (Skaityta 317428 kartus)

Neprisijungęs noriu_alaus

• Įrašai: 77
    • Žiūrėti profilį
Re: Elektros skyrius
« Atsakymas #725: 2009 Gegužės 19, 16:09:17 »
Linkas duotas, niekas netrugdo plėsti tavo žinių

aciu perskaiciau. idomus. o kuo mano teiginys netiko kad diodu spalva priklauso nuo itampos?
Vilhelmas užsuks, gal paaiškins, man ir pačiam įdomu. faktas, turbut kad ta įtampa iš anksto nustatyta jau bus kažkur viduje, tikrai nera taip kad paemus betkokį diodą kaitaliojant įtampą jis švies įvairiom spalvom.

taip, jau nustatyta itampa buna. kaip jau buvau daves nuoroda su konkreciais skaiciais. man irgi idomus sitie reikalai. jei ka cia diskutuoju nepiktybiskai ir jei kam nervus gadinu is anksto sori  (h)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #726: 2009 Gegužės 19, 16:39:56 »
nu faktas tai kad kaitrinej lemputej kelk galia kiek nori bet tau raudonai ji nesvies todel dazo kurpusa.
viena svies tamsiai kita raudonai  :V
gal tu nebemalk ..... ką tu rašai, o dieve dieve, juk pasikartojau, kad jei nežinai tai patylėt geriau  (+)
P.S. plius žmonės jau neapsikentę nuorodų apie LED'us įmetė - taip kad sėkmės plečiant žinių bagažą  ;)
koks saldziu zodziu megejas esi :) taip nesu as egzpiartas gal kartais ir nevisiska tiesa sakau bet vietoj to kad
cia kapotumeisi praplesk mano zinias faktais  (h)

aš juk aiškiai klausiau apie kaitrinių lempučių korpusų spalvų reikšmę, ar aplamai tai turi reikšmę kokią,
nes kiek pats pastebėjau, tai galingumas pačios lemputės skiriasi ir psio, bet čia tik mano pastebėjimas, todėl
aiškiai paprašiau atsakyt jei žinomas tikslus atsakymas į klausimą, o dabar pažiūrėk ką tu atsakai:
nu faktas tai kad kaitrinej lemputej kelk galia kiek nori bet tau raudonai ji nesvies - tikriausia tai ir tam ežiukui aišku
dazo kurpusa. viena svies tamsiai kita raudonai - prie ko čia korpuso spalva ir lemputės spalva ?? p r i e  ko ?? ??
nusipirk ir pasibandyk, ir suprasi; ir dar kartą sakau, kad labai be ryšio atrodo, kai prirašom nesamonių puslapių puslapiais,
o paskui kai kažkada prisireikia info, ir vėl iš naujo tie patys klausimai, nes praversti tiek šlamšto nebeužtenka kantrybės ir laiko.
ir galiausiai paskui atrodo kad aš kažką čia kapojuosiu.... bet juk paprašyta buvo nerašinėt nesamonių,  žmogiškai paprašyta....

Neprisijungęs Matas

• Įrašai: 2124
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #727: 2009 Gegužės 19, 16:43:31 »

aciu perskaiciau. idomus. o kuo mano teiginys netiko kad diodu spalva priklauso nuo itampos?

Citata
Visible light-emitting diodes (VLEDs), such as the ones that light up numbers in a digital clock, are made of materials characterized by a wider gap between the conduction band and the lower orbitals. The size of the gap determines the frequency of the photon -- in other words, it determines the color of the light.  

Viskas aiškiai parašyta šioje citatoje

taip, jau nustatyta itampa buna. kaip jau buvau daves nuoroda su konkreciais skaiciais. man irgi idomus sitie reikalai. jei ka cia diskutuoju nepiktybiskai ir jei kam nervus gadinu is anksto sori  (h)

Įtampa nėra nustatyta, tavo lentelėje pateikiama info ties kokią įtampa diodas išspinduliuoja tam tikro bangos ilgio bangas. Visa esmė yra tarpas tarp p ir n sandūros, nuo tarpo priklauso bangos ilgis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #728: 2009 Gegužės 19, 16:49:16 »

Citata
Visible light-emitting diodes (VLEDs), such as the ones that light up numbers in a digital clock, are made of materials characterized by a wider gap between the conduction band and the lower orbitals. The size of the gap determines the frequency of the photon -- in other words, it determines the color of the light.  

Viskas aiškiai parašyta šioje citatoje

taip, jau nustatyta itampa buna. kaip jau buvau daves nuoroda su konkreciais skaiciais. man irgi idomus sitie reikalai. jei ka cia diskutuoju nepiktybiskai ir jei kam nervus gadinu is anksto sori  (h)

Įtampa nėra nustatyta, tavo lentelėje pateikiama info ties kokią įtampa diodas išspinduliuoja tam tikro bangos ilgio bangas. Visa esmė yra tarpas tarp p ir n sandūros, nuo tarpo priklauso bangos ilgis

bet tai jei as pakeisiu itampa man spalva nepasikeis? kaip supratau galim matuot tarpeliu tarp p ir n arba itampa kuriai tas diodas pritaikytas? manau kad daugumai labiau aiskus dalykas voltai negu neapciuopiami p ir n :) aciu uz info

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #729: 2009 Gegužės 19, 16:52:15 »
nu faktas tai kad kaitrinej lemputej kelk galia kiek nori bet tau raudonai ji nesvies todel dazo kurpusa.
gal tu nebemalk ..... ką tu rašai, o dieve dieve, juk pasikartojau, kad jei nežinai tai patylėt geriau  (+)
P.S. plius žmonės jau neapsikentę nuorodų apie LED'us įmetė - taip kad sėkmės plečiant žinių bagažą  ;)
koks saldziu zodziu megejas esi :) taip nesu as egzpiartas gal kartais ir nevisiska tiesa sakau bet vietoj to kad

aš juk aiškiai klausiau apie kaitrinių lempučių korpusų spalvų reikšmę, ar aplamai tai turi reikšmę kokią,
nes kiek pats pastebėjau, tai galingumas pačios lemputės skiriasi ir psio, bet čia tik mano pastebėjimas, todėl
aiškiai paprašiau atsakyt jei žinomas tikslus atsakymas į klausimą, o dabar pažiūrėk ką tu atsakai:
nu faktas tai kad kaitrinej lemputej kelk galia kiek nori bet tau raudonai ji nesvies - tikriausia tai ir tam ežiukui aišku
dazo kurpusa. viena svies tamsiai kita raudonai - prie ko čia korpuso spalva ir lemputės spalva ?? p r i e  ko ?? ??
nusipirk ir pasibandyk, ir suprasi; ir dar kartą sakau, kad labai be ryšio atrodo, kai prirašom nesamonių puslapių puslapiais,
o paskui kai kažkada prisireikia info, ir vėl iš naujo tie patys klausimai, nes praversti tiek šlamšto nebeužtenka kantrybės ir laiko.
ir galiausiai paskui atrodo kad aš kažką čia kapojuosiu.... bet juk paprašyta buvo nerašinėt nesamonių,  žmogiškai paprašyta....

atsiprasau kad prisiukslinau. pasistengsiu savo smalsuma nukreipt i privata arba i google. visada manau mums pades apsivalyti grismanas  (h)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #730: 2009 Gegužės 19, 16:55:59 »
Vilhelmas užsuks, gal paaiškins, man ir pačiam įdomu. faktas, turbut kad ta įtampa iš anksto nustatyta jau bus kažkur viduje, tikrai nera taip kad paemus betkokį diodą kaitaliojant įtampą jis švies įvairiom spalvom.

taip, jau nustatyta itampa buna. kaip jau buvau daves nuoroda su konkreciais skaiciais. man irgi idomus sitie reikalai. jei ka cia diskutuoju nepiktybiskai ir jei kam nervus gadinu is anksto sori  (h)

taigi pats nuorodą įmetei, perskaityk ją įdėmiau ir turėtum pastebėt, kad LED'o spalva iš esmės priklauso nuo to, iš kokių medžiagų padarytas puslaidininkis, plius nuo bangos ilgio ir įtampos kritimo.
http://www.oksolar.com/led/led_color_chart.htm

bet tai irgi išsirutuliojo diskusija, o klausimas pradžioje buvo grynai praktinis: kaip LED išspinduliuoja šviesą, ar gražiai apšviečia ir
ar vis tebeperdeginėja, kaip keletą metų atgal  ff ff ff

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 7631
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #731: 2009 Gegužės 19, 16:57:22 »

Taip kaitrinių korpusų spalvos priklauso nuo galingumo, taip pat yra keli skirtingi korpų tipai su skirtingu tvirtinimu, lemputės išnešimu ir jose kaip pastebėjau spavos suskirstytos skirtingai, jeigu vienam tipe juoda reiškia 1,2 W, tai kitame ta pati juoda yra 2,0W bent jau man tai pakankamai elemntaru atrodo, pačiam galima susiprasti 8:8

Neprisijungęs Matas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #732: 2009 Gegužės 19, 16:58:46 »
bet tai jei as pakeisiu itampa man spalva nepasikeis? kaip supratau galim matuot tarpeliu tarp p ir n arba itampa kuriai tas diodas pritaikytas? manau kad daugumai labiau aiskus dalykas voltai negu neapciuopiami p ir n :) aciu uz info

Įtampos yra būtent tokios todėl, kad priešingu atveju yra per mažai energijos bangoms spinduliuoti ir spalva yra blanki. Ir šeip led'ams labiau svarbi srovė nei įtampa.
Spalva pasikeis didinant įtampą. Netyčia pačiam taip buvo, žalias led pradėjo šviesti geltonai, bet labai greit nusprogo, tiksliau po ~5s nuo pageltonavimo  :)

Neprisijungęs Matas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #733: 2009 Gegužės 19, 17:00:24 »
bet tai irgi išsirutuliojo diskusija, o klausimas pradžioje buvo grynai praktinis: kaip LED išspinduliuoja šviesą, ar gražiai apšviečia ir
ar vis tebeperdeginėja, kaip keletą metų atgal  ff ff ff

Parduotuviniai manau toliau gražiai nusproginėja, jiems reikia srovės stabilizatorių. Kokie phillips led'ai manau turėtu buti patikimi, bet vis tiek rinkčiausi led naudoti kartu su srovės stabilizatoriumi

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #734: 2009 Gegužės 19, 17:03:59 »
Man jau biški nuo diskusijos apie LED'us šioje temoje alergija kyla, bent jau aš lyg ir aiškiai iš praktikos o ne su iš piršto laužtom teorijom esu išdestęs savo požiurį, kuriose vietose diodai pasitesina, kuriose ne, ką kur, kaip, kokio tipo dėti, tai ne vis per naują bandoma kąžką tais išmąstyti užginčyti išrasti, sugalvoti, uždavinėjami vieni ir tie patys klausimai and so on........

Neprisijungęs Matas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #735: 2009 Gegužės 19, 17:05:21 »
Sakai aš nesu praktiškai išbandęs led'ų?  :)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #736: 2009 Gegužės 19, 17:15:14 »
blembas aš irgi su LED'ais sočiai reikalų turiu, ir labai nuostabu, jokių problemų visiškai,
bet aš neturiu reikalų su LED'ais automobiliuose... ir per pora metų daug kas psikeitė
šioje srityje, juk jau ir į automobilių šviesas jie pareina, ir t.t, dodėl, Grishman, sakau
dar kartą, užvedžiau šia diskusiją su tikslu išgirsti ką nors naujo, nes užsienio forumuose
kiek sau kas deda juos visur ir kaip ir nėra tų problemų  :V

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #737: 2009 Gegužės 19, 17:24:39 »
Spalva pasikeis didinant įtampą. Netyčia pačiam taip buvo, žalias led pradėjo šviesti geltonai, bet labai greit nusprogo, tiksliau po ~5s nuo pageltonavimo  :)
čia jau veli kažką, nes pas žalios spalvos LED'ą įtampa yra didesnė, nei pas geltoną, bet KARTOJU DAR KARTÀ: LED'o išspinduliuojamą spalvą lemia trys faktoriai: iš kokių medžiagų pagamintas puslaidininkis,
bangos ilgis ir įtampos kritimas  !! !! aš b l e x a nebesuprantu kartais, negi viską reikia rašyt pakartotinai po pora trejeta kartų  :E

Neprisijungęs Matas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #738: 2009 Gegužės 19, 17:32:52 »
cmon, ne apie teorinę dalį kalbėjau. Netyčiom žalią led'ą prijungiau prie 12V ir gavosi geltonas, kodėl nesigilinau.
Ir beje, medžiagos iš kurių pagamintas puslaidininkis lemia bangos ilgį
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Gegužės 19, 17:36:56 sukūrė Matas »

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #739: 2009 Gegužės 19, 17:34:44 »
Na aš sau radau visiškai optimalų ilgalaikį sprendimą, ir su kiekviena naujove nesiruošiu ardyti salono ir kažką perdarinėti, todel I'm out of this discussion (h)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #740: 2009 Gegužės 19, 17:36:21 »
čia jau veli kažką, nes pas žalios spalvos LED'ą įtampa yra didesnė, nei pas geltoną, bet KARTOJU DAR KARTÀ: LED'o išspinduliuojamą spalvą lemia trys faktoriai: iš kokių medžiagų pagamintas puslaidininkis,
bangos ilgis ir įtampos kritimas  !! !! aš b l e x a nebesuprantu kartais, negi viską reikia rašyt pakartotinai po pora trejeta kartų  :E

mes tau dekingi kad pakartoji keleta kartu ir duodi nuorodas i buvusias diskusijas. nuo to tik aiskiau pasidaro. ir manau dar ne viena desimti kartu teks kartoti. nevisi turi tokia gera atminti o ir kartais naujoku pasitaiko  :)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #741: 2009 Gegužės 19, 17:42:56 »
Na aš sau radau visiškai optimalų ilgalaikį sprendimą, ir su kiekviena naujove nesiruošiu ardyti salono ir kažką perdarinėti, todel I'm out of this discussion (h)
o aš iki šiol nieko nedariau su skydeliu, o lempučių jame jau ne viena perdegusi, dėl
to ir pezu iki šiol.... būčiau seniau pasidaręs ir jei man veiktų, tai tikrai apie jokį perdarinėjimą negalvočiau

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #742: 2009 Gegužės 19, 18:00:12 »
As jau virs metu kaip i spidometra susidejau led'us ir kolkas tik 3 perdege. Leidau sau paeksperimentuoti su jais, ir visi 3 jie perdege nuo apsuku iki ribotuvo sukantis ant sniego ir ledo. Siaip dar esu idomiai padares i borto kompa idejes melyna ir raudona led'us, kad nepamirsciau sviesu isijungti(kai ijungi degima dega melynas, kai ijungi sviesas - raudonas) ir kazkodel pagazavus iki 6500rpm staigiau borto kompo apsvietimas ijungus sviesas truputi pamelsveja is raudono, tai ir nebezinau ar ir melynas ledas itampos tada pradeda gauti, ar tas pats raudonas i melinuma traukt pradeda.

Neprisijungęs arunse

• Įrašai: 5
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #743: 2009 Birželio 03, 22:30:45 »
noreciau paklaust jei galima,del ko dingo kibirkstis

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #744: 2009 Birželio 03, 23:58:53 »
noreciau paklaust jei galima,del ko dingo kibirkstis
Abiejose variklio pusese nera skierkos?
Bevaziuojant uzgesai?
Ar nebuvo taip kad karsta nesivesdavo, salta vesdavosi o dabar is vis rukai?
Cia pradziai ;)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #745: 2009 Birželio 04, 00:24:21 »

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #746: 2009 Birželio 08, 00:03:52 »
geriausias variantas yra pradžioje pasijungti kompą, ką aš ir padariau šiandien, kai pagaliau ir mane aplankė
nesivedimo palaima :D, nors ir taip 99,9% buvau įsitikinęs, kad tai RPM daviklis, o pasijungus kompą tą ir parodė:
00513 - Engine Speed Sensor (G28) 03-00 - No Signal
taigi senų seniausiai apšnekėtas Nr.11 pagal brėžinį  ff  http://www.audiklubas.com/forumas/index.php/topic,229.msg76031.html#msg76031

Neprisijungęs Lucifer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #747: 2009 Birželio 08, 00:22:20 »
Pasiskaitinejau postus is tu laiku ir noriu pasiklaustkaip ten greiti su klima rodo? nelabai supratau, o gal netaip is vis, arba miegot einu :-]

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #748: 2009 Birželio 08, 00:26:48 »
aš kai norėjau pažaisti ir pasižiūrėt, tai paprasčiausia atsispausdinau tą instrukciją ir pagal ją sumaigiau vietoje.

Neprisijungęs Lucifer

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #749: 2009 Birželio 08, 16:30:17 »
o instrukcija kur radai? as megstu gatava informacija. Atsimenu kazkokia buvau rades tai nieks man ten nesigavo. Tiesa o ant senos klimos rodo?