Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Elektros skyrius  (Skaityta 312163 kartus)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #225: 2008 Rugpjūčio 10, 20:59:06 »
nu jis kaip ir veikiantis butu- nenukepes (-) . Taciau pajungus prie kompo (susijungia jis) nieko nerodo, taip lyg masina butu uzgesinta... visos kreives stovi... Kur ta riele stovi? Neteko susidurti dar su ja...

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #226: 2008 Rugpjūčio 10, 21:25:58 »
tai gal koks saugiklis dar kur nors yra, gal net ne vienas, tam kompui, gal net vidui  :V :V nžn, spėlioju  :s :s
o krovimo relė, gal tiksliau būtų įtampos reguliatorius, prie generatoriaus yra, ir yra tekę tau su ja jau susidurt,
bet pats nečiupinėjai jos, tai ir nepameni  ;) :-] :-] gal ne ne šitai gali būt, bet aš pradėčiau nuo šito  ;)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #227: 2008 Rugpjūčio 10, 21:29:29 »
Generatorius restauruotas, yra ir garantija, tik ji issimti sunkoka. Ziuresim kas toliau bus. Laidynas manau musu masinose sudaro 2/3 visu problemu, o prie jo yra ka vekti...

Saugikliu ieskijau visur, atsidares ir kompa buvau... nu blin viskas grazu, svaru, lakuota... Idomu ar galima juos kaip nors klonuoti. Zinau kas toki kompa gera turi... Krc simtas vienas klausimas galvoje :/

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #228: 2008 Rugpjūčio 10, 22:43:13 »
ta relė keičiasi labai paprastai, generatoriaus lauk imti nereikia, ir kaip faktas, ne Bosch'inės nieko nelaiko  ;)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #229: 2008 Rugpjūčio 10, 22:48:46 »
aaaaaaa, cia sitc.... anas boschinis ;) Sepeteliai nauji. Tik kol nepalyla daugiau 800 RPM, stovi krovimas ties 10V, pakilus iki 1000 RPM viskas liux ir susitvarko kad ir mazom apasukom esant varikliui. Ten diodas koks tai hytras yra.

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #230: 2008 Rugpjūčio 10, 23:17:19 »
Diodai nesugeba tolygiai paskleisti sviesos, o skydelio apsvietimas tuo ir paremtas, nelabai geras vaizdas bus  kai vienos raides svies ryskiau, kitos blankiau, cia kazkur esu ir savo buda pateikes, bet nieko jis nesudomino, matyd del to, kad nieks nemates mano skydelio gyvai nakti (be)
kažko nepamenu to tavojo būdo  ?!? ?!? ?!? čia šitam skyrelyje gal reiktų jo ieškot ??
O kaip atrodo skydelis tavojoje V8, tai matosi fotkėje skyrelyje 'Mūsų V8-tos'  (y)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #231: 2008 Rugpjūčio 11, 01:08:06 »
aaaaaaa, cia sitc.... anas boschinis ;) Sepeteliai nauji. Tik kol nepalyla daugiau 800 RPM, stovi krovimas ties 10V, pakilus iki 1000 RPM viskas liux ir susitvarko kad ir mazom apasukom esant varikliui. Ten diodas koks tai hytras yra.
taip yra, tiltelis, dar 'šokoladu' vadinamas  :-] :-] :-], jei tas parėjęs, tai krovimo įtampa labai nestabili būna.
Ir kraut min 12.5V (tiksliau pastovia vienoda įtampa) ir prie 800 RPM turi.
O kad šepetėlia nauji ir pats generatorius dar su garantija po restauravimo, tai dar nereiškia kad vėl nenumiro  8:8 (+) (+)
Patikėk, rašau iš patirties  ;)

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 7631
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #232: 2008 Rugpjūčio 11, 01:22:03 »
Diodai nesugeba tolygiai paskleisti sviesos, o skydelio apsvietimas tuo ir paremtas, nelabai geras vaizdas bus  kai vienos raides svies ryskiau, kitos blankiau, cia kazkur esu ir savo buda pateikes, bet nieko jis nesudomino, matyd del to, kad nieks nemates mano skydelio gyvai nakti (be)
kažko nepamenu to tavojo būdo  ?!? ?!? ?!? čia šitam skyrelyje gal reiktų jo ieškot ??
O kaip atrodo skydelis tavojoje V8, tai matosi fotkėje skyrelyje 'Mūsų V8-tos'  (y)
Ir pats nepamenu, kuur jau dejau, bet zinau kad tikrai jau nekarta, galiu parodyti ir dar (+)

Neprisijungęs Mukas

• Įrašai: 2193
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #233: 2008 Rugpjūčio 11, 13:45:44 »
del kokios priezasties gali nesukt kilometru, arba labai vangiai? greiti rodo gerai... :V

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #234: 2008 Rugpjūčio 11, 15:14:02 »
Ir pats nepamenu, kuur jau dejau, bet zinau kad tikrai jau nekarta, galiu parodyti ir dar (+)
tai kaip ir kastracija gavosi čia  :)
Ta prasme?

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #235: 2008 Rugpjūčio 11, 16:31:06 »
tai vietoj aisku, kad nieko doro nesigaus, kad ir su difuziniais diodais.. bandziau, nieko doro. Bet jai noras yra siodriam raudonam apsvietimui tai manau darbas, kad ir perdarinet skydeli manau turetu buti maziausia kliutis  (h) Beje, pas Tave tos raudonos lempos skydelyje visai neblogai atrodo... Jauciu teks ir man tokiu pasiieskot.
Na prisieksperimentaves jau ir su diodais ir su kaitrinėm, diodu pliusas - mazas energijos sunaudojimas ir  mazai silumos isskiria, gali laisviau kur nakti stoveti su ijungtom sviesom, nebijant kad greita\i iskraus akuma, gal ir kuro sunaudojimas mazesnis bus :D :D minusas - ju patikimumas shiose mashinose, ta grndine kurioje jie dega, neturi apsaugos nuo elektrostatinių iškrovų, tad niekada negali žinoti, kada jie tau nusprogs, pas mane diodai apšviečia borto kompo automato tablo skydelyje, priešruknių žibintų, ABS, avarinio mygtukus ir klimos ekranus bei mygtukus, visur kitur, labiau tiko kaitrinės lempos.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Auto politas
« Atsakymas #236: 2008 Rugpjūčio 13, 17:42:40 »
Daug kam jie normaliai neveikia, tad gal kam si info pades ;)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #237: 2008 Rugpjūčio 15, 13:07:45 »
Apie prietaisu skydeli su spidometru, tachometru ir kitom "rodyklem". Jame butent ir stovi valdymo procesorius (tame tarpe) ir el.ventiliatoriaus. Jis ir priima sprendimus kada koki "begi" ventiliatoriui ijungti (ijungdamas atitinkama rele).
Taip pat, turi rysi su climatronic-u, ir ijungia ta pati ventiliatoriu kai ijungiame kondicionieriu (sita tai as el.schemoje ziurejau) ir apie tai jus ten kalbejote kituose postuoe.
Kas man nesimate schemoje, tai to procesoriaus "logika", kuri yra aprasyta manuale (padejau i FTP serveri kataloga /Manualai/V8 ir parasiau apie tai bendrame Elektros skyriaus forume). Ten aprasyta, kaip jis skaito daviklius G82 ir G83 ir kaip patikrinti ar jis (procesorius) yra tvarkoje ar ne. Pas mane kaip tik yra VISI pozymiai kad jis yra DEAD: atjungus daviklius skydelis nerodo temp.is viso (turi rodyti maximuma), kai ikaista variklis - vent.neisijungia niekada (kondicionieriaus as nelieciu-su juo jis veikia).

kodėl čia rašai: radau gerą straipsnį:
http://www.audiv8.com/forum/showthreaded.php?Cat=&Board=v8forum_eng&Number=55588&page=0&view=collapsed&sb=5&o=&vc=1 [/i]
P.S. papildymas:
http://www.audiklubas.com/forumas/index.php/topic,41472.0.html

« Paskutinį kartą keitė: 2011 Rugpjūčio 27, 11:09:44 sukūrė Gedis »

Neprisijungęs dAncer

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 111
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #238: 2008 Rugpjūčio 16, 19:44:39 »
As labai zaviuosi kad tu taip gerai mintinai pameni visus forumo postus ir t.t.

Jei mano postas yra OT arba siaip "ne i tema" del to, kad tai "jau buvo" - prasau gerbiamu moderatoriu istrinti ji.
Tiesiog, kai buvome susirinke tarp kolegu V8 keleta kartu ivairiu zmoniu klausiau kaip ir kas - ir visi tik speliojo "gal taip, gal anaip". Radau ka radau. Netgi isverciau liaudziai i gimtaja kalba. Jei tai jau buvo - I am sorry about it.

...skipped....
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Rugpjūčio 16, 19:47:58 sukūrė dAncer »

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #239: 2008 Rugpjūčio 17, 09:13:06 »
 :-] :-] :-] oooo varge, ir kam tie asmeniškumai  :-] :-], dėkui už komplimentus, šiaip tai atmintim nesiskundžiu,
ypač savo postų atžvilgiu, nes kaip aš galiu pamiršti tokį reikalą, su kuriuo pats buvau susidūręs,
turėdamas pirmąją ir dabartinę ve aštuoni, ir kad visa tai išsiaiškinti, 'padėjau' tikrai nemažai pastangų ir laiko  ;)
Matyt reikėjo iš karto čia klausti, jei nebuvo laiko knisti forumą (nors vistik atknisai originalų aprašymą problemos),
o ne "spėlioti gal taip, gal anaip"  :) :)
Beje aš atjungiau tą G83, pasirodė man tai protinga idėja  :) :)

Neprisijungęs dAncer

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #240: 2008 Rugpjūčio 17, 16:06:42 »
...mano sventu isitikinimu el.ventiliatorium valde Gerbiamas "Motronic"-as, taciau kai as isnagrinejau V8 schema, apvaliom akim pastebejau kad relemis valdo...SKYDELIS! Klausimas buvo kokia logika vadovaujasi ten to skydelio procas (nes schemoje matai tik "mikroschema" ir viskas. Black box, kitais zodziais tariant)..

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #241: 2008 Rugpjūčio 17, 22:33:54 »
Pratesiu kalba apie el.langus ir ju neveikima. Zodziu truputi, po truputi vienas po kito nustojo veikti langai, paskui iki tokio lygio, kad viena uzdarineji, kitas atsidarineja. Finale uzkniso, nusiardome vairuotojo duru rankena, jamam testeri, susirandam pliusa ir paskui fyskeje ziurim ar minusa turime. Taigi dvi gretimos fyskes pacio varikliuko, trys ateina is masinos. Soniniuose (tryju kontaktu fyskute) turi buti minusas, taciau visuose vienos puses kontakte yra minusas, kitame sone nera minuso (isskyrus vairuotojo duris, nes jos gerai veikia), laidas juodas/rudas, abieju soniniu tas pats :V Na darom paprasta varijanta, trumpinam soninius kontaktus, taip atsiranda minusas ten kur jo trugsta - valio, visi langai veikia.

El.shemos man labai svetimos, tad gal kas pasufleruos is kur yra paduodamas minusas i fyskes? Kodel 3 fyskes tokiu pat principu neturejo vienoje puseje minuso, nors laidai tokie pat - juodas/rudas? ?!?

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #242: 2008 Rugpjūčio 17, 22:36:42 »
Sekantis klausimas. Po keleivio kojom rielu prikrauta, virsutineje eileje 9 kusys, stovi riele, koks jos nr? Nepasitikiu savo ziniomis, tad paklausiu, ar kartais tai ne automatiskai uzsidaranciu langu ir liuko riele? Numerio klausiu tik todel, kad pas mane ji isiimta.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #243: 2008 Rugpjūčio 17, 22:42:22 »
Dar vienas pastebejimas. Pas mus jei ijungtas keleivio veidrodelio vadymas, ijungus atbuline pavara - veidrodelis nusileidzia i apacia, paskui isjungus R veidrodelis gryzta atgal, taigi uz si "privaluma" atsako detale pagal koda 4A0 907 445 A - ja galima rasti pas mus, keleivio puseje, prisuktas ant ortakio kuris i kojas puscia. Pas mane jis gaves gerai vandens (keista tik is kur) gal pas jus kas panasaus...

Jei pirkite sia detale, galite pirkti ir is V8 nuo 88m iki 94m, deta ji i C4, A4, A6, A8 ar net ir RS6, tad porblemu nebus gauti. AUDI centras siulo uz ~800lt, kaina kaip kokiam RS6 :D

Neprisijungęs GEORGIJ

• Įrašai: 4
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #244: 2008 Rugpjūčio 18, 00:07:52 »
ar kartais tai ne automatiskai uzsidaranciu langu ir liuko riele? Numerio klausiu tik todel, kad pas mane ji isiimta.

Taip. Numeris 8A0951253A. Eina tik ant AUDI V8 4.2 ir su rele 441959257D
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Rugpjūčio 18, 00:12:39 sukūrė GEORGIJ »

Neprisijungęs dAncer

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #245: 2008 Rugpjūčio 18, 01:25:28 »
"OffTopic"

Bajorai, as su variklio remontu TAIP uzsiknisau...kad pagalvojau, skaitydamas sia tema: jei dar bus "diskoteka" su langais ir veidrodziais (kaip tu cia aptarineji) as padarysiu paskutine "investicija": isesiu i V8 su didesniu sprogmenu kiekiu ir susiprogdinsiu na___x! (Atiduokite paskutine pagarba Audi klubo nariui ;-) ;-) Nes man tai nervai neislaikytu dabar tai tikrai! Tad nusprendziau: sutvarkysiu varykli ir kai ji uzsives - as ja 3 men pastatysiu i garaza uzdengsiu kuom nors ir neliesiu. Nes JEIGU po to DAR kas nors ilsis.... -> "ziureti auksciau!!!!"
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Rugpjūčio 18, 01:27:24 sukūrė dAncer »

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #246: 2008 Rugpjūčio 18, 08:51:45 »

man irgi panasiai buvo. pastaciau naujus sepetelius ir uzvedus ant laisvu degdavo abs ir generatorius, meciau situos lauk sepetelius. pastaciau kitus ir viskas susitvarke

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #247: 2008 Rugpjūčio 18, 17:46:17 »
"OffTopic"

Bajorai, as su variklio remontu TAIP uzsiknisau...kad pagalvojau, skaitydamas sia tema: jei dar bus "diskoteka" su langais ir veidrodziais (kaip tu cia aptarineji) as padarysiu paskutine "investicija": isesiu i V8 su didesniu sprogmenu kiekiu ir susiprogdinsiu na___x! (Atiduokite paskutine pagarba Audi klubo nariui ;-) ;-) Nes man tai nervai neislaikytu dabar tai tikrai! Tad nusprendziau: sutvarkysiu varykli ir kai ji uzsives - as ja 3 men pastatysiu i garaza uzdengsiu kuom nors ir neliesiu. Nes JEIGU po to DAR kas nors ilsis.... -> "ziureti auksciau!!!!"
Ohoo, gera ideja, man vis sukosi planai pionierišką laužą iš savos padaryti, taip galutinai dakniso langų elektra, bet su sprogmenimis seems to be much better :D :D

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Elektros skyrius
« Atsakymas #248: 2008 Rugpjūčio 18, 18:20:04 »
Dar vienas pastebejimas. Pas mus jei ijungtas keleivio veidrodelio vadymas, ijungus atbuline pavara - veidrodelis nusileidzia i apacia, paskui isjungus R veidrodelis gryzta atgal, taigi uz si "privaluma" atsako detale pagal koda 4A0 907 445 A - ja galima rasti pas mus, keleivio puseje, prisuktas ant ortakio kuris i kojas puscia. Pas mane jis gaves gerai vandens (keista tik is kur) gal pas jus kas panasaus...

Jei pirkite sia detale, galite pirkti ir is V8 nuo 88m iki 94m, deta ji i C4, A4, A6, A8 ar net ir RS6, tad porblemu nebus gauti. AUDI centras siulo uz ~800lt, kaina kaip kokiam RS6 :D

pasirodo gauti ja yra sudetynga.... aplankiau NNNNNNN srotu, niekas neturi, nemate, negirdeje ir t.t. (z)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Re: Elektros skyrius
« Atsakymas #249: 2008 Rugpjūčio 31, 21:53:04 »
pratesiant kalba apie ta pati: mano neveikia nes vidus vandens gaves, naujoji No One ir neveikia nes gaves vandens, turbut ne pas viena is jusu ir si funkcija bus, taciau bus vandens gavusi ir papuvusi.