Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: AUDI V8 - Pokalbiai ir diskusijos  (Skaityta 1725304 kartus)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
Re: AUDI V8 - Pokalbiai ir diskusijos
« Atsakymas #3625: 2008 Gegužės 20, 23:15:49 »
Nr.5 10A ane ?? Pašildymo saugiklis sveikas manojoje auto, kaip ir visi kiti, bet kartais man nepatinka variklio darbas.........
labai prisiklausius lyg ir pasipurto vos vos  :)
aišku iš pradžių man reikėjo išsianalizuot esamo daviklio darbo grafikus (įtampas).....
bet yra kaip yra, ir tikiuosi, kad čia lambda, ne pirmą kartą matau tokius simptomus pas mašinas, o po
diagnostikos žmonės paprastai gauna atsakymą, kad daviklis 'kaip ir geras'..........bet pakeitus nauju,
auto tiesiog atgyja. Pasidarysiu diagnostiką prieš keisdamas ant senojo, ir pakeitęs ant naujo  :D
dėl šventos ramybės  ff

Mukas

• Svečias
« Atsakymas #3626: 2008 Gegužės 20, 23:17:41 »
pas manęs klaidų jokių aplamai nėra..... bet kaip tik gavau žinią, kad parėjo iš amerikės keturių laidų
Bosch'o lambda, tai netolimoj ateitį žiūrėsim kas ir kaip...... ;)
kuo geresne lembda keturiu laidu uz tryju...? ar tik tuo kad bosch firmos...?
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Gegužės 20, 23:20:10 sukūrė Mukas »

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3627: 2008 Gegužės 20, 23:21:45 »
ketvirtas laidas - papildoma mase tsakant ;)

Mukas

• Svečias
« Atsakymas #3628: 2008 Gegužės 20, 23:23:11 »
na dabar atjungiau akuma tai prie progos pasidarysiu diagnostika, paziuresiu ar like kokiu klaidu... (+)

Mukas

• Svečias
« Atsakymas #3629: 2008 Gegužės 20, 23:24:02 »
ketvirtas laidas - papildoma mase tsakant ;)
tai cia geriau ar kaip...? :) nes man siule keturiu universalia... tai as paemiau tryju kaip ir pas mane buvo...
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Gegužės 20, 23:26:13 sukūrė Mukas »

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3630: 2008 Gegužės 20, 23:24:58 »
apie apsukas kalbant, tai pas mane jos pastoviai šokinėja, trauka kažkur išėjusi pasivaikščioti... :/ Ir viskas prasidėjo nuo tada, kai susidėjau dujas... (Grishman tylėk, nes bl supyksiu)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3631: 2008 Gegužės 20, 23:25:42 »
iš patirties sakau, jei Bajoras ir Gedis080 atsiliepia gerai, tai reiškia gerai ir klausinėti neverta :-]
tai cia geriau ar kaip...? :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3632: 2008 Gegužės 20, 23:28:56 »
apie apsukas kalbant, tai pas mane jos pastoviai šokinėja, trauka kažkur išėjusi pasivaikščioti... :/ Ir viskas prasidėjo nuo tada, kai susidėjau dujas... (Grishman tylėk, nes bl supyksiu)
chm... matai, jei stato senas (reduktorines) dujas, as suprantu kad prastina trauka ant benzino, ypac max rpm, max speed ir t.t. nes instaliuotas maisytuvas sumazina oro isiurbimo angos diametra, taip varikliui pradeda trukti oro, bet tas dujoms tik i nauda, nes anoms maziau oro reik. Kitavertus kodel pas tave taip- sunku atsakyti. Pas tave katalizatoriai yra? Nes lakstant dujomis yra jis deginamas, ypac jei jau jausi kiausiniu kvapa sustojus (po pasidarskymu) jis tikrai dega ;) Del uzsikisimo versija atmesciau, nes senai in LT nera kuro su svinu.... :V

Mukas

• Svečias
« Atsakymas #3633: 2008 Gegužės 20, 23:29:40 »
iš patirties sakau, jei Bajoras ir Gedis080 atsiliepia gerai, tai reiškia gerai ir klausinėti neverta :-]
blyn... tai gal padariau klaida imdamas triju... (!?)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3634: 2008 Gegužės 20, 23:32:11 »
Nebutinai, viskas gyvenimas tai experimentas. Pas mane ir stovi triju (nors pries tai triju nukepe per pusmeti). Probolemu kaip ir del sanaudu tikrai neturiu, bet variklio paplaukiojimai, kartais traukos "ribojimas" net nuo laisvu apsuku nera man suprantamas, dzin kad tai trumpai vyksta. Sekantis zondas bus keturiu ir sekant Gedzio pedomis - galesiu objektyviai sulyginti pokycius ;)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3635: 2008 Gegužės 20, 23:38:02 »
katalizatoriai lyg yra pas mane...
chm... matai, jei stato senas (reduktorines) dujas, as suprantu kad prastina trauka ant benzino, ypac max rpm, max speed ir t.t. nes instaliuotas maisytuvas sumazina oro isiurbimo angos diametra, taip varikliui pradeda trukti oro, bet tas dujoms tik i nauda, nes anoms maziau oro reik. Kitavertus kodel pas tave taip- sunku atsakyti. Pas tave katalizatoriai yra? Nes lakstant dujomis yra jis deginamas, ypac jei jau jausi kiausiniu kvapa sustojus (po pasidarskymu) jis tikrai dega ;) Del uzsikisimo versija atmesciau, nes senai in LT nera kuro su svinu.... :V

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 7631
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3636: 2008 Gegužės 20, 23:49:05 »
katalizatoriai lyg yra pas mane...
Na, o kaip mashina trauke ka tik isidejus dujas, isvaziavus pro serviso vartus? lygtais kai uzspaudei, aiksteleje shalia serviso, smagiai soko i prieki, arba kazko nedadare servise, arba tikrai katalizatoriai po biski parejo. Del pacios kuro rushies, nieko nesakau, juk imanoma padaryti, kad ir dujomis varomas ABH veiktu ir trauktu kaip bite, pvz kaip Bajoro (+)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3637: 2008 Gegužės 20, 23:51:01 »

asmeniškai aš gyvai nesu susidūręs su 4 laidų lambda, bet kiti V8 savininkai (ne iš Lietuvos) labai jau liaupsina
būtent šitą Bosch'o daviklį, tai ir susigundžiau. Ir dar vienas dalykas pratikrintas: nu nelimpa šitai auto visokie universalūs,
nedirba taip variklis, kaip su Bosch'o, ir kodėl taip, labai norėčiau suprast. Ir šito daviklio daroma įtaka V8 variklio darbui
yra labai didelė, taip kad darykit išvadas.  ;)

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3638: 2008 Gegužės 20, 23:52:23 »
bet pas mane efektas iskart po pakeitimo atsirado, kai pasildziau varikly - gazuojant nebebuvo to dusulio kaip pries pakeitima... ir laisvos apsukos tolygios pasidare, numetus apsukas rodikle iskarto i savo vieta atsistoja, pries tai nukrisdavo iki beveik nulio ir reikdavo luktelt kol i norma atsistoja ir tai sviruodama... tai gal tas bajoro diagnostinis klaidu pravalimas kaskiek palengvino naujos lembdos adaptacija...?
Sugundei (aa) pas mane lygiai tokie pat simptomai yra pastoviai, + grizinejant ish meeto, greitkelyje pastebejau, kad traukos svyravimas jauciamas netgi cruisinant pastoviu 130km/h greiciu, kas UZKNISA :[ :[ :[

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3639: 2008 Gegužės 20, 23:52:48 »
traukė daug geriau... O dabar kuo toliau, tuo mažiau ji traukia... Ir tai jaučiasi net ir man... Gal rimtai pjauti lauk ?? :V
Na, o kaip mashina trauke ka tik isidejus dujas, isvaziavus pro serviso vartus? lygtais kai uzspaudei, aiksteleje shalia serviso, smagiai soko i prieki, arba kazko nedadare servise, arba tikrai katalizatoriai po biski parejo. Del pacios kuro rushies, nieko nesakau, juk imanoma padaryti, kad ir dujomis varomas ABH veiktu ir trauktu kaip bite, pvz kaip Bajoro (+)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3640: 2008 Gegužės 20, 23:54:42 »
Mano prieš tai turėtoje V8 su tiesioginiu dujų įpurškimu jokių problemų nebuvo, variklis labai stabiliai dirbo;
ir dabartinis savininkas kiek žinau nesiskundžia, o nuvažiuota su ta įranga jau netoli 50kkm...... katalizatorių nerasta (žinoma  :D )

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3641: 2008 Gegužės 20, 23:56:10 »
Stam, ir gausi uz juos virs puse tukstancio garantuotai (aiksu jei nepalikinesi ten kur pjauna o priduosi i EMP ;)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3642: 2008 Gegužės 20, 23:57:29 »
bl rimtai reikės pjauti... Nes šviečiasi dabar min 5000km kas mėnesį nuvažiuoti su saviške...

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3643: 2008 Gegužės 20, 23:59:07 »

na dujom vaziuoja, benzu kokia tai nesamone... bet kadangi turi kreive su rusisku benzinu + purkstuku ploviklis kokstai molekuliniu pagrindu veikiantis > bandysime kreive su LT benzinu, tuo paciu ir su LPG. Viskas bus aisku ziurint i lentele ir faktai kalbes patys uz save ;)

P.s. Galima zinoma dujas pries startus pasiriebinti, tai rezulttai bus tikrai geri, bet to nebus - vaziuosim taip kaip yra... su tiek kiek ryja tu pigiu kopustu ;)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3644: 2008 Gegužės 20, 23:59:51 »
Sugundei (aa) pas mane lygiai tokie pat simptomai yra pastoviai, + grizinejant ish meeto, greitkelyje pastebejau, kad traukos svyravimas jauciamas netgi cruisinant pastoviu 130km/h greiciu, kas UZKNISA :[ :[ :[
tai taip, vis dėl tos pačios vos vos juntamos apsukų svyravimo bėdos kruiziniu greičiu, nes kaip ir viskas kas keičiama, jau pakeista  (aa)
beliko lambda ir katalizatoriai, bet kad jie labai šviežiai atrodė o ir dujų auto nemačiusi.......

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3645: 2008 Gegužės 21, 00:00:20 »
o dabar kitas klausimas: darbovietė man sutinka pilti 18ltr/100km dujų, kaip manote - užtenka ar reikalaut daugiau ?? :V

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3646: 2008 Gegužės 21, 00:02:22 »
tai taip, vis dėl tos pačios vos vos juntamos apsukų svyravimo bėdos kruiziniu greičiu, nes kaip ir viskas kas keičiama, jau pakeista  (aa) beliko lambda ir katalizatoriai, bet kad jie labai šviežiai atrodė o ir dujų auto nemačiusi.......
nors sąžiningai pagalvojus, tai ne viskas pakeista dar......... žvaklaidžių nė netriknau ......

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3647: 2008 Gegužės 21, 00:10:51 »
žinant kiek jie kainuoja, tai normalu, kad galima bijoti juos tikrinti...
nors sąžiningai pagalvojus, tai ne viskas pakeista dar......... žvaklaidžių nė netriknau ......

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3648: 2008 Gegužės 21, 00:15:36 »
o dabar kitas klausimas: darbovietė man sutinka pilti 18ltr/100km dujų, kaip manote - užtenka ar reikalaut daugiau ?? :V

ryjant kopustus - variklis uzgerineja benzina. tad labai jau pasikuklinai... As tai taip isvarciau. Sakau atidares kapota: cia du varikliai po 2.1ltr, tad vesk ta formule ir skaiciuok sanaudas -apadauginus is dvieju. Gavo lyg apie 26ltr simtui. Tai va sakau, kadangi galios daug - variklis taip nesmaugiamas, tad ji misriai ryja 22ltr. Plius norint nedrozti variklio, yra uzkuriamas variklus benzinu, jis vartojamas ir vaziuojant, tad iskaiciuokit kad ~20% sues tame tarpe ir benzino.... viska suskaiciavus gautusi pagal dabartines kainas apie 30ltr duju, trasoje apie 25ltr ;) :D

O jei rimtai, paskaiciuok pats:
tepalu keitimas kas 10000 = ~250lt minimum (simtui km + 2.5lt)
greiciu dezes teplau keitimas kas 30000 = ~400lt minimum (simtui km +1.3lt)
Dirzai kas ~90000 = ~1000lt (simtui km + 1.1lt)
tad tau tokiu skaiciu tikrai niekas neskaiciuoja i tavo standartine amortizacija.

O galu gale, kokio BB tu moki 4000lt ir dedi dujas ir siuo atveju ne savo reikmems taupant, o imones? As esu pasakes imonei, kad dw, jus prie amortizacijos prisidekit uz duju irangos explotacijas, arba jei nera noro, as vaziuosiu darbo reikalams tik benzinu - kaip ir priklauso. Kai jie pasiskaiciavo - vos plaukai nenuslinko kiek as jiems kainuociau :D

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3649: 2008 Gegužės 21, 00:19:35 »
tai taip, vis dėl tos pačios vos vos juntamos apsukų svyravimo bėdos kruiziniu greičiu, nes kaip ir viskas kas keičiama, jau pakeista  (aa) beliko lambda ir katalizatoriai, bet kad jie labai šviežiai atrodė o ir dujų auto nemačiusi.......
Siuo metu pakeitimo pas mane reikalauja Knock sensoriai, ka gali zinoti, ta ju izoliacija ziauriai suskilinejusi, gal kazka ir trukdo o daugiau... zvakes dar nekeistos, kuro filtras....