Sveiki,Gerbiamieji!
Rašo diedukas Vilhelmas...Šiaip tai pradėsiu nuo to,kad gėda po tiek laiko atsirasti saite.Bet,kaip tas banalokas posakis:geriau vėliau,negu
niekada.
Kaune tai Gerb.Biesas žino,kad kone prieš pusę metų pirkau kitą V8 su 3,6,tik pora metų jaunesnę nei turėjau.Man ją pardavęs jaunas
vaikinukas sakė,kad lyg tai ji anksčiau priklausė klubiečiui.Numeris:SKV 181.Ar teisybė?Tai va...važinėju ja kiekvieną dieną-dar neužsilenkė
.
Na,juokauju.O pardavėjas tikrai pardavė viską išsakęs teisingai kas joje negerai.Pavasaryje žadu daug ką pakeisti:amortizatorius,pereiti važiuoklę ir t.t.,nes dar kol "didžiai gerbiamieji" kelininkai Kaune karo kelių neaplopys-gaila investicijų.
Kaip ęsate pastebėję iš anksčiau-buvau tų Xado technologijų "fanas".O ant to masalo užkibau tada,kai į Gerb.Bieso garažą mano ankstesnę mašiną nuvilkom po to variklio remonto/ooo!įėjau net į istoriją su tuo motoriuku-bent jau šiokia tokia dvasinio orgazmo būsena tiek sukišus.../ir
tepalo pakeitimo.Jau kartą mokytas,su šia mašina paeksperimentavau pasitaręs su tautiečiais,šį reikalą vykdžiusiais sau.Taip kad seku šią pasakėlę toliau ir konkrečiai:
1.Likus apie 2 000km iki tepalo keitimo variklyje,pro tepalo užpylimo angą,ęsant darbinės temperatūros varikliui,suverčiamos trys tūtelės
Xado želės.Pilama taip:viena tūtelė kas 200-300km.Su visoms trimis belieka važinėti apie 1 400km.Vienos tūtelės kaina-56Lt.
2.Prieš keičiant tepalus,variklis plaunamas su Xado Vita Flush plovikliu.Tai šiaip nėra ploviklis,greičiau kažkoks "surišiklis",o atrodo kaip solidolas.
3,6 varikliui reikia 5 pakelių.Vieno kaina-4Lt.Šie jau suverčiami visi kartu varikliui įšilus iki darbinės T.Anot rekomendacijų,reikia važiuoti apie 50km,bet pravariau kokius 200,nes reikėjo į Vilnių.
3.Toliau-paprasta tepalo keitimo procedūra.Atsuki-bul bul ir viskas.O šviežias pilasi taip pat Xado 5W-40,10W-40-ką pasirenki.Kaina jo 1litro kokių 15litų didesnė nei geresnio "paprasto".
Taigi,viską išpildęs,laukiau rimto trigdžio,nes visi aplinkiniai iš manęs tik žvengė ir laukė jau antrojo variklio kapitalinio...
REZULTATAS.Sumažėjo vibracija.Kuro sąnaudos krito apie 1,5ltr.Net gerame autokamštyje stovint ilgą laiką variklis niekad nepasiekė praktiškai normalios darbinės T.Bet štai ką pastebėjau-nelabai gerai-žiemą variklis ilgiau šyla,automatiškai gi prarandi komforto...nes pečiukas ilgokai neveiksmingas.
Toliau pakeičiau reduktoriuose tepalus taip pat į Xado reduktorinius,pagal tipą atitinkančius gamintojo reikalavimus,bet su revitalizacijos priedais.
Pradėjau domėtis šia produkcija automatams.Pasirodo,yra sukurta ir šiems,tik ne visada papuola gauti.Ši sistema tokia:sušvirkšti maždaug dujinio balionėlio/savigynai/ dydžio "deziką" pro tepalo įpilimo angą į pačią dėžę ir važinėji ne mažiau 1 500km.Toliau rekomenduotina keisti tepalus dėžėje taip pat su revitalizantais,nes pasirodo,yra ir ATF III su Xado priedais specialiai šiems paviršiams.Taigi,apimtas kvadrinio astralo,aš jau savo dėžutę tuo balionėliu jau iškvepinau.Mokėjau 63Lt.Prisipažinsiu-rankutės tai padrebėjo,nes jei ši mašinos dėželė išeitų kokių nors dekretinių atostogų-visi žinom tas išeitines kompensacijas...Tik kažkaip priešingai gavosi.Maždaug po kokių 600km tikrai pagerėjo trauka.Kartais man dėžė padungsėdavo,ypač S rėžime.Dabar tai būna itin retai.Pavarų perjungimas ganėtinai sušvelnėjo.Aišku,jei jau mazgai ar kas kita jau visiškai susidėvėję,jų niekad neatstatysi.Bet rezultatas tikrai man yra juntamas.Kai keisiu dėžėje tepalus,tikrai pabandysiu tą "papiktintą" ATF.
Yra net G12 su Xado priedais modernių aušinimo sistemų apsaugai.Kondicionieriams,vairo stiprintuvams...
Šį kartą tiek.Įdomu Jūsų nuomonę sužinoti.
Pagarbiai-Vilhelmas