Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Užsidegė aušinimo skysčio per žemo lygio pranešimas  (Skaityta 1715 kartus)

Martonis

• Svečias
Sveiki,

važiuojant truputį agresyviau nei įprastai užsidegė aušinimo skysčio per žemo lygio pranešimas.
Trumpam užgesinau variklį, niekas nepasikeitė.
Sustojus užgesinau varikli ir po 1-2 min. pakėliau kapotą, lygis buvo virš min. ir arti max. Lygio jutiklis yra bakelio apačioje, taigi suveikti kaip ir neturėjo.
Po kelių valandų važiuojant pranešimo nebuvo.

Kokios gali būti priežastys be to, kad jutiklis blogai veikia ar nekontaktuoja?
Ar gali būti, kad aušinimo sistemoje taip sukilo slėgis jog bakelyje lygis nukrito iki mažiausios leistinos ribos ?

p.s. auto a6 2.8q 99m.

Neprisijungęs Vyttelis

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 1342
    • Žiūrėti profilį
2,8 varikliams tai dažna problema.Bandyk matuoti tepalo spaudimą,gal siurblys nepakankamai jį užkelia,gali būti daviklis pramuštas (kas greičiausiai ir bus),daviklis,vienas yra bloke,vienas žemai ties tepalo filtru,kiek skaičiau,mačiau nete-dažna šių variklių bėda,manajai B4 2,8 irgi tas pats,visos įmanomos diagnostikos padarytos,spaudimas pamatuotas,su degančia lempute pravažinėta virš 80 000km. per 2,5m.-variklis vis dar sukasi....  :)

Neprisijungęs Minde

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 4116
    • Žiūrėti profilį
2,8 varikliams tai dažna problema.Bandyk matuoti tepalo spaudimą,gal siurblys nepakankamai jį užkelia,gali būti daviklis pramuštas (kas greičiausiai ir bus),daviklis,vienas yra bloke,vienas žemai ties tepalo filtru,kiek skaičiau,mačiau nete-dažna šių variklių bėda,manajai B4 2,8 irgi tas pats,visos įmanomos diagnostikos padarytos,spaudimas pamatuotas,su degančia lempute pravažinėta virš 80 000km. per 2,5m.-variklis vis dar sukasi....  :)
apie aušinimo skystį šneka,ne apie tepalą;)

Neprisijungęs Vyttelis

• Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Oi,sory,nu tikrai žioplys  :s  :s  :s,gerai,kad-savikritiškas  :D  :D  :D,praslydo "aušinimo skysčio"...
Bet tai vis vien,tikrint reikėtų daviklį bloke,ir kitą,radijatoriuje,kur 4 kontaktų

Neprisijungęs coste

• Įrašai: 238
    • Žiūrėti profilį
Vyttelis > man tavo info praverte, pas mane A6 '95 2,8 q ir su tepalu pastebejau problema. Pries tai tarpine leido tai kaip ir norm kad lygi ties min, bet kai pakeite dapyliau iki normos (vidurio), o dabar vel ziuriu min. Tai kazkaip galvoju kaip cia taip buti gali. Ir girdejau, kad matuokle gali pjauti gryba. .  . Tai ir svarstau ar cia bijoti ar kaip. ..

Martonis

• Svečias
apie aušinimo skystį šneka,ne apie tepalą;)

Siaip irgi aktualu, tepalas po truputi dingineja :) Nors itariu dangtelio tarpine.
O kaip "namu salygom" pasimatuoti tepalo slegi?
Su anksciau turetu 2.8 taip pat turejau tapalu slegio problema, uzsidegdavo susilus tepalui, ir kuo toliau, tuo prie zemesnes temperaturos.

Neprisijungęs Vyttelis

• Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
V6 varikliukas bet kuriuo atveju,kažkiek tepalo "pasiima",laikas nuo laiko jį reikia papildyti,net iš gamyklos šioms auto naujoms išriedėjus,buvo leistina tepalo išeiga-V6 jau toks yra,ir nieko nepadarysi,o čia ta patirtis tai tikrai gerai-kuo daugiau susiduri su problemomis,ir jas sugebi išnarplioti,tuo mažiau esi panašus į tą blondinę,kuri net nežino ką daryti,mašinai sustojus pasibaigus kurui....   :D  :D  :D

Neprisijungęs Vyttelis

• Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Aš tai servise matavau-namų sąlygomis,manau,neužsiiminėjant auto remontu rimčiau (jei nesi "garažinis"  :D ),tai neįmanoma....

Neprisijungęs svolacius

• Įrašai: 1582
    • Žiūrėti profilį
reikia tureti tik ta matuokli.ir issuki ta orginalu dacika ir isuki ta matuolki.uzkuri varikli ritau jau rodo koks tas spaudimas.sau pats matavausi.bet  cia kitoks variklis mano.tai po puss milijono kilometru mano spaudims buvo berods virs 4 ten tu meru kaskokiu.o kai isarde varikli tai isvis sake indeklai tai kaip nauji buvo.tai tuospacisu ir atgal sugrudo

Neprisijungęs Vyttelis

• Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Tai va,kad reikia jį turėti,o tokį dalykėlį ne visada skladuke ir ne visi laiko.
O,šiaip,turint,tai aišku-be problemų  ;)

Martonis

• Svečias
Turbut radau atsakyma i savo klausima. Vaziuojant is darbo vanduo susilo iki 90 C, o ora salta pucia. Pergazavus pradejo pusti silta ir pamazu vel pradejo vest. p.s. vandens pompa pakeista. Itariu blogiausia  :[

Vacas

• Svečias
V6 varikliukas bet kuriuo atveju,kažkiek tepalo "pasiima",laikas nuo laiko jį reikia papildyti,net iš gamyklos šioms auto naujoms išriedėjus,buvo leistina tepalo išeiga-V6 jau toks yra,ir nieko nepadarysi,o čia ta patirtis tai tikrai gerai-kuo daugiau susiduri su problemomis,ir jas sugebi išnarplioti,tuo mažiau esi panašus į tą blondinę,kuri net nežino ką daryti,mašinai sustojus pasibaigus kurui....   :D  :D  :D
Turiu V6 nesu niekad nieko papildes tepalo, pravarai 15 stuku keiti tepala ir toliau varai, jokiu problemu.

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
Turbut radau atsakyma i savo klausima. Vaziuojant is darbo vanduo susilo iki 90 C, o ora salta pucia. Pergazavus pradejo pusti silta ir pamazu vel pradejo vest. p.s. vandens pompa pakeista. Itariu blogiausia  :[
ir ką įtari ?? ??  nesupratau ar aušinimo skysčio kiekis mažėja ar ne ?? ar jis švarus ??  jei su skysčiu viskas OK,
tai aš įtariu tik termostatą............

Martonis

• Svečias
ir ką įtari ?? ??  nesupratau ar aušinimo skysčio kiekis mažėja ar ne ?? ar jis švarus ??  jei su skysčiu viskas OK,
tai aš įtariu tik termostatą............

Po remonto pravaziavau 1-2 tukstancius, ipyliau nepilna litra. Gali buti, kad buvo like oro ausinimo sistemoje. Daugiau nedapilinejau. Dabar lyg ir nedingineja.
Skystis svarus.
O itarineju pradegusia galvos tarpine, trukusia galva arba trukusi bloka. Nors kol dar skystis nepradejo dingineti, anksti sneket.
O sakai termostatas... Paaiskink kaip sitoje vietoje galetu buti termostato kalte?
Nezinau ar teisingai isivaizduoju, bet kiek zinau, kai variklis saltas, ausinimo skystis cirkuliuoja mazu ratu (tame rate ir peciukas?), o kai susyla, atsirdaro termostatas, ir skystis pradeda cirkuliuoti didziuoju ratu per radijatoriu. Tai kaip suprantu, kad ir kurioje padetyje butu neveikiantis termostatas, turetu pusti silta ora.
Beto pergazavus pradeda pusti silta ora, mano supratimu taip pasalinamas "oro kamstis" is ausinimo sistemos, kuris neleidzia cirkuliuoti ausinimo skysciui ir del ko puciamas saltas oras.
Pataisykite jei klystu.
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Gegužės 23, 10:32:19 sukūrė Martonis »

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
neklysti, termostatas cia ne prie ko, tikriausiai tarpine bus...

Martonis

• Svečias

Pamirsau pamineti, pas mane dujos. Todel kaip issiaiskinau yra dar keli paaiskinimai: nenuorintas peciukas (reik susirasti varzta) arba gali buti, kad lengviau teka skystis ratu kur yra duju reduktorius. Kiek iziurejau, pas mane trisakis, kur issisakoja i reduktoriu ir peciu. Taigi jei reduktoriaus slanga didesnio diametro, tai teka per reduktoriu vaziuojant zemomis pasukomis.

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
bet jei būtų galvos tarpinė, juk matytum tvariklio tepale požymius to ir atvirkščiai........
su termostato versija aš čia paskubėjau, kažkaip paskubom skaičiau  :s
dėl nuorinimo - dar pabandyk palikt aušinimo skyčio bakelio dangtelį nuimtą nakčiai  ;)
šiap įdomus čia reikals  :D

Neprisijungęs jurijstt

• Įrašai: 20
    • Žiūrėti profilį
bet jei būtų galvos tarpinė, juk matytum tvariklio tepale požymius to ir atvirkščiai........
su termostato versija aš čia paskubėjau, kažkaip paskubom skaičiau  :s
dėl nuorinimo - dar pabandyk palikt aušinimo skyčio bakelio dangtelį nuimtą nakčiai  ;)
šiap įdomus čia reikals  :D
Koks dangtelis gali but nuimtas nakciai? Po kapotu yra specialus 2 varztai sistemai nuorinti, isleidi ora, dapili skyscio, leidi varikliui pasiekt auksciausia temperatura, patikrini dar karta ar nera susirinke oro prie nuorinimo varztu. tai siaip gali buti priezastimi kodel suveikia zemo skyscio lygio daviklis, juo labiau jei sakai kad tai atsitiko vaziuojant agresiviau. man jis suveikdavo staigiai sukant i kaire, paspaudus gerai pedala.