aha beje pastebejau ir as viema dalyka, kad mano 2 kartos q pakelus ant domkrato viena priekini rata, masina jau nebevaziuoja, nepriklausomai nuo to ar ji su ijungta blokiruote ar ne... bet jei blokiruote ijungta ,automatiskai isjungiama abs sistema,tai informuoja oranzine lempute skydelyje ir nepriklauso nuo to ar blokiruote ijungta ar isjungta paspaudus tik truputi stabziu pedala masina pradeda lipti nuo domkrato,esu isitikines,kad ir nusoktu, tai kaip cia gaunas kaip 3 ar 4 q karta? pas man audi 100 avant q 90metu
zinoma, kadangi centre esanti torsenas tampa paprastu open difu. ijungus bet kokia "kieta blokiruote" ABS visada isjungiamas (tas pats ir pirmoje q kartoje ir visose masinose kuriops turi bent viena kieta blokiruote). Sublokavus bet kuri difa ABS veikimas yra neimanomas! kadangi vieno cioziancio rato ABS tratejimas persiduos ir i kita rata, kuris kietai blokiruotes sukabintas su tratanciu ratu (NORS GALBUT TO VISAI IR NEREIKIA !). tokioje situacijoje negali veikti ir jokios kitos sistemos pvz stabilumo kontroles (nors ju ir nebudavo 1q ir 2 q kartose, bet jeifu butu - jos irgi butu autoomatiskai isjungiamos sublokavus bet kuri difa). spaudziant stabdi tu is open difo vel graziniesi torsena, kadangi stabdziai padidina sukimo momento poreiki laisvai besisukanciam rataui - pvz laisvai besisukantis ratas rodo 1 nm pasipriesinima, o kad pasukti kita reikia 10 nm jegos, gaunam santyki 10/90. tokiu santykiu torsenas negali perskirstyti jegos ir veikia kaip open difas. paspaudus stabdi tarkime kiekvienam ratui padidiname pasipriesinima 20nm ir gaunam, kad norint ratus prasukti reikia - laisvai kabanciam ore ratui 1+20 = 21 nm o kitam ant zemes 10+20=30 nm gaunam santyki 30/70 - o tai jau yra torseno kompetencijoje ir jis 70 proc sukimo momento nukreipia i rata kuris stovi ant zemes. (DEMESIO skaiciai yra isgalvoti ir realiose situacijose jie bus kitokie, juos paemiau bile kokius, kad lengviau aiskinti butu ir tai yra tik "algoritminis" paaiskinimas. realus skaiciai bus tiesiog kitokiu dydziu, bet santykiai ir principas bus tas pats). na o kalbant apie 4q, kur ratu sukimosi skirtumas yra lyginamas stabdziu pagalba ir nera jokiu kietu blokituociu - visos stabilumo kontroles, abs, antipraslydimai kuo puikiausiai gali veikti. is to ir reklamos apie neapsakoma sauguma ir stabiluma :f