Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Pirmasis quattro išbandymas  (Skaityta 125585 kartus)

Neprisijungęs Dominus

• Įrašai: 103
    • Žiūrėti profilį
Pirmasis quattro išbandymas
« Topic Start: 2010 Balandžio 28, 19:37:47 »
Sveiki visi,
Aš Aurimas ir noriu papasakoti savo pirmąjį nuotykį su quattro. :)

Turiu Audi 100 C4 2.8 Quattro, tai pirmoji mano nuosava mašina ir labai ja džiaugiuosi, nes ji - Quattro. Visada buvau prijaučiantis quattro ir apie jas svajojau. :) Mašiną nusipirkau 2010-04-14.

Veiksmas vyksta 2010-04-24.
Istorija prasidėjo tuo, kad paskambino draugas ir paprašė pagalbos, nes jie buvo užklimpę pievoje prie Nemuno (važiavo žvejoti). Kadangi man labai rūpėjo prabandyti keturių ratų pravažumą, nes su quattro buvau spėjas tik gerai kelis kartus ratus ant žvyro prakasti, o ir draugui pagalbos suteikti atsisakyti negalima, tai žinoma sutikau.
Už ~15-20min mes jau važinėjam panemunėje ir ieškom užklimpusių draugų, po 5min ir poros skambučių surandame nelaimėlius. Privažiuojame, draugiškai iš jų pasijuokiame, kad ne su jų mašina žvejoti tokiomis pievomis reikėjo važiuoti (Renault Megane, nuo asfalto vos pakilusi) ir nieko nelaukia imamės gelbėjimo darbų. Nusprendėm, kad juos geriausia bus ištraukti pro ten kur atvažiavo, nes toliau dar blogiau, aš pagalvojau, kad savo mašina man reikėtų apsisukti ir mašinas sukabinti galais, nes taip man bus paprasčiau vairuoti ir traukti. Sėdu į savo mašina, kad ją apsukti galu, užsikuriu, pavažiuoju į priekį, įjungiu atbulinę pavarą, kad privažiuoti prie jų, o mano Audi nei krust. Pasimetu.  :V Įjungiu blokiruotę (DIFF mygtuką) - nieko. Pasidaro gėda.  Išlipu iš mašinos, o mašinos priekis jau ant pilvo. Dar labiau pasimetu ir nustembu.  :V

Toliau bandymas išstumti - nieko nesigauna. Nuleidžiam rankas, pradedam juoktis.  :-] Kito varianto, kaip dar kam nors skambinti - nėra, kastuvų ir nieko kito neturim, su meškerėmis nekasim. Skambinam dar vienam draugui, kuris turi džipą, už gero pusvalandžio mūsų draugas su džipu ir drauge pasirodo (džipas Jeep Grand Cherokee, senesnės laidos, tas toks kampuotas). Toliau ta pati istorija, pamąstymas kaip traukti, trosų kabinimas ir visą kitą. Traukimas, Megane net nesukrutėjo. Nusprendžiam džipą perstatyti į kitą vietą. Atkabinam trosą, džipas nei krust. Pasipila saldus juokas, mano pasimetimas ir gėda jau garuoja,  :) atsipalaiduoju ir mintyse atsiprašinėju savo Audi.  (o) Bandymas išstumti džipą nesėkmingas.

Pasijuokę susirūpinam kas dabar visus ištrauks.  :V Pradedam ieškoti pažįstamų ūkininkų ir/ar draugų kurie turi traktorius. Man pradeda darytis nebelinksma, nes nieko kas turi traktorių nepažįstu ir pradedu galvoti, kad į kaimą jau šiandien nespėsiu. Po 10min skambinimo vienam draugui pavyksta surasti išsigelbėjimą - traktorių. Laukiam traktoriaus. Belaukdami traktoriaus ir neturėdami ką veik pradėjom gelbėti džipą, nes vėjas tą dieną ir šiaip labai didelis, o mes dar prie Nemuno, atviroje pievoje (jei kas prisimena tą vėją, kuris buvo šeštadienį). Šalta. Žemė permirkusi, nes ta pieva dar neseniai buvo užsemta patvinusio Nemuno ir žemę gali tiesiogine to žodžio prasmes su kojomis minkyti. Visų batai murzini. Net einant pėsčiomis, jaučiasi kaip kojos sminga gilyn. O iš mašinos ta pieva atrodo sausutėlė, pernykštė žolė trašką, net uždegti galima, o žemė žliugsi. Raunam sausą žolę, kišam po džipo ratais, žvejai su guminiais bando pratrypti ir išspardyti žemę, kad lengviau eitų išvažiuoti. Bendromis mūsų pastangomis džipas išvažiuoja atbulas ir nuvažiuoja ~10m, ten jau pirmą pavara ir bandymas nuvažiuoti toliau, kur sausiau, bet vėl vos neužklimsta ir su mūsų pastumimu, įsivažiuoja ir išvažiuoja toliau.

Jau šilta kojoms ir jaučiasi visiems moralinis pasitenkinimas. (aa) Pas visus veiduose didelės šypsenos. Dar kelios minutės ir pamatom traktorių. Pirmą traukią mane, traukia per galą, aš įsijungęs DIFF ir atbulinę pavarą bandau palengvinti traukimą, tačiau gaunasi tik dar prasčiau, nes žemę kuri tokio kietumo kaip sviestas, tik iškasu iš po ratų, nors gazo duodu visai mažai. Nutrūksta trosas (trosas iš maximos, tas toks nepaplokščias, apvalus). Pradedu mintyse galvoti, kas tik traktorius turėtų kažką rimtesnio, nes trosų daugiau niekas neturime. :/ Tuojau pat užkabinamas geras metalinis trosas (mintyse galvoju: ačiū traktoristui  :) ). Traktoriaus vairuotojas liepia man nieko nedaryti. Su pirmu traukimu mane atrodo be jokių pastangų ištraukia ir nutempia tiesiai ant sausos pievos. Toliau Megane eilė - ištraukia tarsi per sviestą.  :-] Visi atsisveikinam ir išsiskirstom.

Suprantu, kad persistengiau važiuodamas į tokią pievą, ir joje užklimti galima beveik su bet kuo. Taip pat galvoju, kad mano užklimpimui, galėjo padėti ir maža vairavimo patirtis.

Štai toks mano pirmasis Quattro išbandymas.  :-]

Pridedu kelias telefonu padarytas foto savo Audi ir kitų nelaimėlių. :)
Pieva tikrai atrodo sausai, ar ne?

Neprisijungęs Biesas

• Įrašai: 4369
    • Žiūrėti profilį
Re: Pirmasis quattro išbandymas
« Atsakymas #1: 2010 Balandžio 28, 20:07:36 »
na taip pievele tikrai netrodo tokia pavojinga, bet panasu, kad ji bet ka butu prigavus. na nebent su padangu slegiais pries tai pazaidus ir Iq karta pasikinkius.....

Neprisijungęs GedasQ

• Įrašai: 2515
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2010 Balandžio 28, 20:34:14 »
rusiskas posakis cia tinkantis yra tik nepamenu jo pilnai, gal kas papildys: čem dalse s quattro tem dalse pizdet za traktarom :D

Neprisijungęs Dariuxxxassss

• Lietuvių kalbos darkytojas
  • Klubo garbės narys
  • *
  • Įrašai: 3773
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2010 Balandžio 28, 22:51:29 »
nei tu pirmas nei tu paskutinis itokia pieva ilekes ir uzklimpes tokiose vietose reikia buti labaiatsargem ;)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18270
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2010 Balandžio 28, 23:21:44 »
Joooo, smagiai čia. Visiems pasitaiko :D O įsisiūbuoti nebandei?

Neprisijungęs Andrejka

• Įrašai: 1419
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2010 Balandžio 28, 23:27:14 »
Va šita kai ikišom į panašia pieva tai vos vos su dvitilčiu traktorium ištraukėm.

Biški vandens pagavo.
http://www.youtube.com/watch?v=aQoV5jo73mg

http://www.youtube.com/watch?v=9iRt80FeBTg
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Balandžio 28, 23:32:48 sukūrė Andrejka »

Neprisijungęs offroad

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6902
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2010 Balandžio 29, 08:39:27 »
man ta pievel kaip tik lababai pavojinga pasirode, nes netoliese ganetinai nebloga bala matosi :V
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Balandžio 29, 09:01:12 sukūrė offroad »

Neprisijungęs Dominus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2010 Balandžio 29, 12:27:23 »
rusiskas posakis cia tinkantis yra tik nepamenu jo pilnai, gal kas papildys: čem dalse s quattro tem dalse pizdet za traktarom :D
Man sunkiai su rusų, bet mintį supratau.  :D

Joooo, smagiai čia. Visiems pasitaiko :D O įsisiūbuoti nebandei?
Neišėjo, mašima net stumiama nei krust.  :-]

Va šita kai ikišom į panašia pieva tai vos vos su dvitilčiu traktorium ištraukėm.
Spėju labai smagu su tokiu bekelia pavažinėti, o jeigu jis dar turėtų keturis žiedus ant priekio tai ir aš labai tokio norėčiau.  :V

man ta pievel kaip tik lababai pavojinga pasirode, nes netoliese ganetinai nebloga bala matosi :V
Ten kur ta bala ir matosi trumpesnė žolė, tai ten jau skaitosi geresnė pieva, nes žemė joje jau kieta, ne taip kaip toje su ilga žolę, kur mes užklimpom. Ten ant tos trumpos žolės mus visus traktorius ir nuvilko, ten jau nesmigi, o ši kur užklimpom, tai toks vaizdas, kad ta žolė neseniai užaugusi ant iškultivuotus ir išpurentos žemės. :) O per tą balą tik traktorius ryžosi važiuoti.

Mes dėl to balos ir sulėkėm visi į tą žliugsenčią pievą. Per tą balą eina keliukas ir nei vienas nesiryžom tuo keliu per balą važiuoti, o apvažinėjant ją įlėkėm į pieva, kurioje užklimpom. :)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2010 Balandžio 29, 14:42:33 »
Dominus, montuok gervę ant audi :D Tik va reikia rast kur ją prikabinti

Neprisijungęs offroad

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6902
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2010 Balandžio 29, 14:54:39 »
inkara reikes veziotis

Neprisijungęs Sintetic

• Įrašai: 2712
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2010 Balandžio 29, 17:29:35 »
gera pamoka, o ir veiksmu seka logiska :) ikisom vienu varanciu bandom kvadro, ikisom kvadro bandom dzipa, ikisom dzipa bandom traktoriu :) o kas jei ir traktorius inlystu :)
jei zmogus viska zinotum iskart meganei butu traktorius pagelbejes ir viskas :)

Neprisijungęs cornis

• Įrašai: 1151
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2010 Balandžio 30, 12:20:35 »
DT75 visagalis :D

Neprisijungęs egis

• Įrašai: 4012
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2010 Balandžio 30, 22:10:52 »
mes irgi toki extryma sau pasidarydavom :) 1 kartos quattro valdo ;) tiesa viena buvom isodine taip kad apturejom daug daug vargo. Sprendimas - apie 50 metru trosas ir viena quattrine pastatyta tvirtai ant esfalto ;)

http://www.youtube.com/watch?v=7lzVvkVe7Ls

Neprisijungęs juniors

• Įrašai: 5199
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2010 Gegužės 16, 20:50:32 »
Egi cia su standartiniu varikliu? 2,0?  :V  smagiai vaziuoj  (aa) :-]
Audi A4 B5 1,8T sedanas 110kw+    FOO232

#garaže  www.garaze.lt

Neprisijungęs egis

• Įrašai: 4012
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2010 Gegužės 16, 21:15:32 »
Egi cia su standartiniu varikliu? 2,0?  :V  smagiai vaziuoj  (aa) :-]

2.2 paprastas :D

Neprisijungęs Tserber

• Įrašai: 2348
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2010 Gegužės 16, 21:48:14 »
nimeluok, maruse sake, kad JS, o tai yra 2.0 :)

Neprisijungęs Eternal

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 475
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2010 Birželio 09, 19:40:14 »
Kai ir traktorius užstringa  :-]
http://spynet.ru/blog/video/26669.html

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2010 Birželio 10, 00:14:26 »
Per visas temas šitas video ėjo

Neprisijungęs Dominus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2010 Birželio 10, 15:34:04 »
Kai ir traktorius užstringa  :-]
http://spynet.ru/blog/video/26669.html
Traktoriaus vairuotojas tai kaušas. (aa)

Romukas666

• Svečias
« Atsakymas #19: 2010 Birželio 27, 16:42:47 »
daugumoje situaciju vyrai mes uzklimstame nes yra zemoka vis delto audi jai ne allroad,,mano 2,5tdi quatro as taip pat buvau pasodines an pilvo pievoje dzipas vos istrauke ,,bet kas liecia ziema an sniego tai nepakeiciamas dalykas esu istraukes silke is griovio ir passata net nesiskersavo nei praslydo nieko tik pritupe ir tiek,,naudoju ziema ice padangas be jokiu sipu esu labai patenkintas savo lelyte.......

Neprisijungęs Dominus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2010 Birželio 27, 18:48:53 »
daugumoje situaciju vyrai mes uzklimstame nes yra zemoka vis delto audi jai ne allroad,,mano 2,5tdi quatro as taip pat buvau pasodines an pilvo pievoje dzipas vos istrauke ,,bet kas liecia ziema an sniego tai nepakeiciamas dalykas esu istraukes silke is griovio ir passata net nesiskersavo nei praslydo nieko tik pritupe ir tiek,,naudoju ziema ice padangas be jokiu sipu esu labai patenkintas savo lelyte.......
Mano C4 tai aukštoka, su originaliomis spyruoklėmis, tai dėl žemumo nesiskundžiu, na bet vis tiek ne džipas, jeigu nepratęs, kaip aš, važinėti po sunkiai pravažiuojamas vietas, tai greitai atsiguli ant pilvo i jau paskui nieko padaryti neina. O žiemą dar neteko išbandyti, todėl labai laukiu. (aa)

Neprisijungęs EVALDASA4

• Įrašai: 90
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2010 Liepos 24, 15:41:45 »
sveiki klubieciai apie quattro galiu pasakyti tik viena dalyka kad tai yra afigenai nesvarbu ar ziema vaziuoji ar slapia danga pranasumas yra simta kart didesnis tik reikia moketi su qauttro elgtis nes jei ne pasekoje laukia traktorius :D mano pirmas auto buvo audi 100 88 metu ileistranke su 2.3turbo varikliu 187 arkliu ji buvo quattro tai pirma mano qauttro masina is praziu buvo zin viskas kol ziema neuzvare metra sniego ir nepastebejau jos pranasumo sekanti auto nusipirkau audi a6 96 metu 2.5tdi 103kw ir qauttro buvau ja patenkintas kaip livaras dabar tevas eksplotuoja, jis qauttro fantikas, dbar nusipirkau a4 1.9 tdi 2000metu ji ne qauttro ir kol nepalyja ar ne pasninga viskas puiku bet jei lietus ar sniegas tai su asr neimanoma vaziuoti ziema kasasi ir kasasi ratai, reikalas visas kad niekada nepirkciau audi ne qauttro ir kas ruosetes pirkti audi ieskokite tik qauttro geriau jau tas litras salerkos ar benzo negu buksuoti visa ziema pasigendu tu 4 ratu ir galvoju ateityje isigyti tik qauttro

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2010 Liepos 25, 12:41:39 »
187ag standartinių silkių mano žiniomis nebuvo, 2,3turbo tikrai nebuvo, buvo tik paprastas 2.3 ir 2.2turbo, artimiausias variklis yra KG 2.2t 135kw, bet jis kiek žinau tik į a200 montuojamas buvo

Neprisijungęs FonZero

• Įrašai: 739
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2010 Liepos 28, 13:12:42 »
Pagal metus tai galejo buti tik MC motoras.

Neprisijungęs miurdock

• Įrašai: 155
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2010 Rugpjūčio 01, 15:54:28 »
Neduokdiev numerius pamatysime  :O

Faina istorija, svarbu laiminga pabaiga :) Tai jau gal traktoristui bent ant butelio davėt