Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Bendros diskusijos apie valdymo ypatumus ir būdus, sistemą.  (Skaityta 153409 kartus)

Neprisijungęs Biesas

• Įrašai: 4369
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18277
    • Žiūrėti profilį
Vat ir pabijojau bajorui prieštaraut nes tikslaus šaltinio nereadau. Biesai mano nuoroda sako kad 85:15 norm sąlygom paskirstymas. Tai čia tik naujose taip yra (tada tą varinatą quattro pavadint be nuodėmė). Tai senosios 100% turėjo priekiui o galas tik kai reikia? Tokį variantą galima quattro vadoint yra melas. Pasimečiau

Neprisijungęs kestoaudiquattro

• Įrašai: 202
    • Žiūrėti profilį
Norėjau pasitikslinti - ''Quattro varoma visada abiejų asiu ir ne kitaip'' - ši mintis tinka I Q  ?!?

Neprisijungęs Tserber

• Įrašai: 2348
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
Norėjau pasitikslinti - ''Quattro varoma visada abiejų asiu ir ne kitaip'' - ši mintis tinka I Q  ?!?

tai tinka ir II ir III ir IV kartoms. tai tinka visoms q kartoms ir sistemoms iskyrus tas, nu tas kitokias, kur viskomovos ir haldksai visokie naudojami. Q - tai nuolat varomi visi keturi ratai

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
penktai ir šeštai irgi

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
visoms (be haldex ir viskomovu)

Neprisijungęs ENN ( Tomas )

• Įrašai: 1026
    • Žiūrėti profilį
Skaiciau skaiciau apie ta q ir visiskai susipainiojau :DD taigi OOOO c5 q kelintos kartos skaitosi q? :) beje apie tai kad priekis prasisuka po to tik galas kabina tai tiesa c5 modeliui?  :)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Skaiciau skaiciau apie ta q ir visiskai susipainiojau :DD taigi OOOO c5 q kelintos kartos skaitosi q? :) beje apie tai kad priekis prasisuka po to tik galas kabina tai tiesa c5 modeliui?  :)
4 karta
Netiesa

Neprisijungęs Tserber

• Žiūrėti profilį
Kaip elgiates understeer'o metu ? :)

Neprisijungęs Matas_

• Įrašai: 2051
    • Žiūrėti profilį
Kaip elgiates understeer'o metu ? :)
Kad man tai ziema tik sikna prieki aplenkt nori  :D O ant sauso, tai manau, kaip ir su priekiu varomu - svelniai atleidi gaza...

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Mano atvėju understeerina tada kai per dideliu greičiu įeinu posūkin, t.y. dėl išcentrinės jėgos. Tokiu atvėju šiektiek pristabdau su abs ir ramiai išriedu... Manau būtų galima tada dar gazo duoti ir tada eiti šiek tiek skersam, tada būtų daugiau kontrolės kai abi ašys slysta vienodai manyčiau, bet čia skillo jau reik. O kai galas lenkia priekį tai čia oversteeras ir jis susijęs su akseleracija ne su išcentrine jėga

Neprisijungęs Matas_

• Įrašai: 2051
    • Žiūrėti profilį
tai zinau, kas kaip vadinas. :) ir sakau, kad kai priekis eina i posukio isore reikia atleist gaza ir pristabdyt (pasunkint prieki)...

Neprisijungęs Tserber

• Žiūrėti profilį
As ant sniego tokioj situacijoj elgiuos siek tiek grubiau :D Jeigu understeerin'a tai neatleisdamas gazo isminu sankaba labai trumpam masina susiskersuoja i reikiama krypti ir uolia :)

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
na kadangi pas veske automatas tai neturiu galimybes perspirinet sankabos. su 200 (I karta)ant zvyro pries ieidamas i posuki perspyrinejau sankaba, tikrai tai padeda masina skersa imest i posuki (tuo atveju jei variklis silpnas :D ). jau kai priekis pabeges su 200 nebandziau sankabos perspirt, kadangi tokios situacijos neturejau. visada perspyrdavau dar iki priekiui pabegant (bet pameginsiu butinai - pirma prieki pamest, o paskui sankaba perspirt, paziuresiu koks efektas). na o su veske jeigu tik ieinant i posuki priekis pradeda begt - nieko nepadarysi, reikia greiti mazint, na o jeigu jau iejus i posuki understyrina - gazas i grindis (na paspaudimas nuo situacijos zinoma priklauso), kad galas nutruktu ir masina uzsiskersuotu (tas pats efektas kaip sankabos perspyrimas).
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Gruodžio 14, 09:05:53 sukūrė Biesas »

Neprisijungęs Tserber

• Žiūrėti profilį
Jeigu greitis geras tai jausmas idomus kai perspiri sankaba ir masina vel ima trajektorija :)

Neprisijungęs Andrejka

• Įrašai: 1419
    • Žiūrėti profilį
Jeigu greitis geras tai jausmas idomus kai perspiri sankaba ir masina vel ima trajektorija :)

Èia slidus reikalas tas understeeras su Q, bet geras dalykas tas kad iš grovio pati išvažiuoja :D

O einant i posuki reik sumėtyt ir skersa pastatyt, lyg taip per rali daro, su vairu koreguoja.

Neprisijungęs andriuskins

• Įrašai: 706
    • Žiūrėti profilį
Nesu bandes dar posukyje sitaip daryt :-] Baisu kaskaip masina sukulti  :)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Tokius dalykus mokintis tuščioj aikštelėj reikia

Neprisijungęs Andrejka

• Žiūrėti profilį
Nesu bandes dar posukyje sitaip daryt :-] Baisu kaskaip masina sukulti  :)

Nuvarai i didele maxes aikštele ir isibėgėji ant kokiu ~80 ir susuk staigiai vaira, man tai priekis nueina jei nieko nedarai, patartina ant slapio asvalto :D mašinai sveikiau. Daug kartu bandyta net padangos nuėdė šona, bet gerai sumaigius stabdi, kad greitis po sumazinimo lieka toks pat visai kitas sukimasis. Kaip tik rodė kaip Švedas Blekaiti mokino vairuot tai sakė jokiu budu gazo neduot daug, nes priekis pakyla ir . reik stabdi o tada gazo :P pabandyk tik neapsiversk!

• Žiūrėti profilį
Su quattro tik gaza spaust,jei nieko nedarysi nueisi tiesiai..

Neprisijungęs Andrejka

• Žiūrėti profilį

Netoks enginas kad ištrauktu, pabandyk kada pamatysi, kad jei spausi tik gaza nuvažiuosi neten kur norėsi. ;)

Neprisijungęs siomka

• Įrašai: 2931
    • Žiūrėti profilį
kad kaip tik atvirksciai, bent ant 2 kartos, spaudziant gaza galas prieki pradeda stumt ir jis sekmingai toliau slysta tiesiai, nebent reikia permint sankaba ir gaza uzlauzt, kad galinius ratus uznestu, kitaip niekaip  (-)

• Žiūrėti profilį
tai esu bandes pvz staigiai lauzi posuki ir gaza mini,tada galas man pradeda sukt ratus ir sonu ejni :)

ant suplukto sniego labai gerai jauciasi,arba tiesiog ant ledo,bet ant ledo,jau per ziauru yra :) o siaip jei esp neisjungus tada afigienai posukius lauzti yra suki ir gaza laikai,automatiskai esp tave stabdo kiek reikia kad i posuki be problemu isuktum :)

drunkenmaster

• Svečias
tai esu bandes pvz staigiai lauzi posuki ir gaza mini,tada galas man pradeda sukt ratus ir sonu ejni :)

ant suplukto sniego labai gerai jauciasi,arba tiesiog ant ledo,bet ant ledo,jau per ziauru yra :) o siaip jei esp neisjungus tada afigienai posukius lauzti yra suki ir gaza laikai,automatiskai esp tave stabdo kiek reikia kad i posuki be problemu isuktum :)
Aha, o jeigu nėra ESP :V :P