Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Quattro techninė klausimų ir atsakymų tema.  (Skaityta 397589 kartus)

Neprisijungęs Batonas

• Įrašai: 29
    • Žiūrėti profilį
Sveiki, turiu klausimą. Pagal forume pateiktą medžiagą automobiliuose su IV quattro sistema tarpašinis sukimo momentas į priekinę bei galinę ašį tiesiog paskirstomas torseno pagalba, o vienos ašies ratų sukimosi greičio skirtumas sumažinamas ABS pagalba (greičiau besisukantis tos pačios ašies ratas PRISTABDOMAS). Už šią funkciją atsakinga forume paminėta EDL/EDS, kuri tarsi surakina ašies diferiancialus.

Taigi klausimas būtų toks, jeigu per/su ABS veikianti EDL/EDS sistema pristabdo greičiau besisukantį ratą prispaudžiant trinkeles prie disko, tai kas atlieka šį veiksmą? Kas nuspaudžia stabdį? Kas tokioje sistemoje pastumia stabdžių cilindrą? Juk turi būti kažkoks papildomas prietaisas, kuris tą mechaninį darbą ir atliktų. Pavyzdžiui a6 1994-1997 m. toks egzistuoja? Ar kas atlieka šią stabdymo funkciją?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18273
    • Žiūrėti profilį
yra a6 jei ji quattro.

esmė tas edl tai tas pats abs blokas dirba, jo siurblys ir vožtuvai, tik kita kryptimi, ne mažina spaudimą kaip abs veikimo metu, o jį sukelia, metam bėgant į jį viskas integruota, abs, stabdžių jėgos skirtstytuvas, EDL, ESP didžiąjame dalimi, asr iš dalies per ten eina.

Neprisijungęs Batonas

• Įrašai: 29
    • Žiūrėti profilį
yra a6 jei ji quattro.

esmė tas edl tai tas pats abs blokas dirba, jo siurblys ir vožtuvai, tik kita kryptimi, ne mažina spaudimą kaip abs veikimo metu, o jį sukelia, metam bėgant į jį viskas integruota, abs, stabdžių jėgos skirtstytuvas, EDL, ESP didžiąjame dalimi, asr iš dalies per ten eina.
šk

Dėkui. Tai reiškia minėtas automobilis be tvarkingo ABS kaip ir praranda savo quattro savybes?

Neprisijungęs jankazas

• Įrašai: 2535
    • Žiūrėti profilį
šk

Dėkui. Tai reiškia minėtas automobilis be tvarkingo ABS kaip ir praranda savo quattro savybes?
Na torsenas skirstantis tarp asiu vis tiek toliau veikia, todel quattro kaip ir lieka (8-)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
taip, bet blokiruočių nelieka be abs

Neprisijungęs Arnelisz

• Įrašai: 707
    • Žiūrėti profilį
sveiki,keiciau pakabinama guoli kardano i kita nauja.ir po keitimo pradejo labai purtyti vaziuojant,ka galejau netaip padaryti?masina audi a4 1.9tdi b5 quattro

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
sveiki,keiciau pakabinama guoli kardano i kita nauja.ir po keitimo pradejo labai purtyti vaziuojant,ka galejau netaip padaryti?masina audi a4 1.9tdi b5 quattro
gal guolis negerai atsistojo, ar kardanas išsibalansavo jei surinkai ne taip kaip buvo

Neprisijungęs Arnelisz

• Žiūrėti profilį
na buvau pasizimejes as slisus,o yra galimybe ji uzdeti kita puse?semaisyt deze su reduktorium?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
abejoju, man rodos ilgiai iki guolio skiriasi?

šiaip guolio guma per kieta gali būti. bent jau taip kardanistai sako. Iš kur gavai guolį? tik guolį ar ir gumą? ebay?

Neprisijungęs Arnelisz

• Žiūrėti profilį
guolis tip top koks buvo,pirkau as ji intercarse tik ten radau,ir tai tik viena varianta turejo,jo jis kinietiskas ted gum firmos,o guolio guma tai ir man pasirode tokia jau kietoka,beto radau dar ir kryzme klebancia snd gerai apziurejus,nulekus i srota pasiemiau kita kardana,ji idejus su mano tuo guoliu nauju,pravaziavus vibravimas vistiek nedingo,tik truputi sumazejo,pakelus ant keltuvo paziurejus i kardana,vel kryzme klebejo,po daug keksmazodziu nusprenziau nuvest i kardanas.lt tai ziuresiu kai vie padaris kas tada bus,aciu kas padejo (h)

Neprisijungęs Arnelisz

• Žiūrėti profilį
abejoju, man rodos ilgiai iki guolio skiriasi?

šiaip guolio guma per kieta gali būti. bent jau taip kardanistai sako. Iš kur gavai guolį? tik guolį ar ir gumą? ebay?
jo kardano kitaip neuzdesi,nebetinka guolis prisukt

Neprisijungęs Game Over

• Įrašai: 23
    • Žiūrėti profilį
Sveiki, nesenai įsigijau Audi A4 B5 Quattro. Pasivažinėjus pasijautė toks dunksėjimas, pirmu antru bėgiu judant iš vietos, garsas ir jausmas per kėbulą sklinda iš galo. Toks vaizdas, lyg kažkas kažkur prasisuktų ir tas garsas nėra pastovus o judant iš vietos porą kartų sudunksi ir viskas. Nelabai nutuokiu kas kaip turi būt quattro pavaroj, tikrinau kardanas aukštyn žemyn kaip ir nekleba, bet jis turi nemažai laisvumo sukiojant jį pirmyn atgal.

Neprisijungęs ~Romas~

• Įrašai: 2312
    • Žiūrėti profilį
Čia dungsėjimas atsiranda. Panaikink laisvumus dings ir dungsėjimas (pavarų dėžėje, reduktoriuje ir t.t.)

Neprisijungęs Game Over

• Žiūrėti profilį
Paprasta pasakyt panaikink laisvumus. Geriau būtų, kad kas paaiškintų, kas čia gali būti konkrečiai ir kokių tų laisvumų neturėtų būti ir kokie gali būti.

Neprisijungęs ~Romas~

• Įrašai: 2312
    • Žiūrėti profilį
Pilnas forumas apie tuos dunksejimus. Kaip panaikinti? Nauja deze naujas reduktorius naujos granatos su mazesniu issidevejimu. Nebus cia pigu ir lengva. Jei uztektu kazkoki varsteli pasukineti ir dings dungsejimai puse forumo quattro vairuotoju butu susitvarke...

Neprisijungęs Game Over

• Žiūrėti profilį
Tai ir reikėjo sakyt, kad naujos mašinos reikia. Ačiū už išsamų paaiškinimą.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
daugiau nei naujos mašinos. bet sunku pasakyt koks jis. gal tikrai kokia reduktoriaus pagalvė.

Neprisijungęs Arnelisz

• Žiūrėti profilį
na atveze man restauruota kardana,uzdejau,o kaip buvo vibracija taip ir liko,tai vakar dar karta nulupiau deze ir pekeiciau smagrati,bet ir nebepadejo,tai net nzn ka ir beziuret,gal kas dar kokiu minciu?nes man tai jau nebekyla,gal kam bujo tas pats?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
kokiom aplikybėm vibruoja?

Neprisijungęs Arnelisz

• Žiūrėti profilį
siaip kai duodi gaza i dugna,ant apkrovos

Neprisijungęs Game Over

• Žiūrėti profilį
daugiau nei naujos mašinos. bet sunku pasakyt koks jis. gal tikrai kokia reduktoriaus pagalvė.
Mano atveju turbūt reduktoriaus pagalvė nelabai gali būt, nes judant iš vietos sudunksi 3-4 kartus ir paskui nuo didesnio greičio ir mažesnės apkrovos besisukantiems mazgams tas garsas išnyksta.

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
Šiaip laisvumai transmisijoje ir visame perdavime lieka ne tik iš vietos pajudant, bet ir važiuojant tolygiai, arba riedant ir gazo davus... tu tikrai pažiūrėk įdėmiai tvirtinimus, man buvo taip, kad trūko šyna prilaikanti reduktorių nuo ašinio laužimo esant apkrovoms, tai griežtai elgiantis gerai gale daužėsi. Tik mano automobilis kitoks, o simptomai panašūs. Tie laisvumai dėžėse ir reduktoriuose dažniausiai girdimi kardano skambėjimu

Neprisijungęs Game Over

• Žiūrėti profilį
Šiaip laisvumai transmisijoje ir visame perdavime lieka ne tik iš vietos pajudant, bet ir važiuojant tolygiai, arba riedant ir gazo davus... tu tikrai pažiūrėk įdėmiai tvirtinimus, man buvo taip, kad trūko šyna prilaikanti reduktorių nuo ašinio laužimo esant apkrovoms, tai griežtai elgiantis gerai gale daužėsi. Tik mano automobilis kitoks, o simptomai panašūs. Tie laisvumai dėžėse ir reduktoriuose dažniausiai girdimi kardano skambėjimu
Dėkui, pertikrinsiu atidžiau.

Neprisijungęs robertinskis

• Įrašai: 73
    • Žiūrėti profilį
Sveiki gal kas pasakys koks tepalas ir kiek pilasi i galini reduktoriu a6 c5 2003 2.5tdi quottro.pasalus atsirado toks lyg kaukimas gal pades tepalu keitimas.kaukimas nuo 70 km greicio prasideda gali saltis tai itakot ?