Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Quattro techninė klausimų ir atsakymų tema.  (Skaityta 402538 kartus)

RedLine

• Svečias
Sveiki, esu naujokas su Quattro sistema, visada turejau auto varomas priekiu :)
Klausimas toks: Ar skirtingas ratu plotis, kenkia reduktoriui. (kaip suprantu taip)?
Esme tokia kad nusipirkau Ratlankius 2x8j ir 2x9j plocio. Gal kas gali is savo patirties pasakyti?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18277
    • Žiūrėti profilį
ne iš patirties, bet iš teorijos galiu pasakyti

Tikslius gumų išmatavimus duokš :) jei jos vienodos nesuk galvos, na tipo jei vienos labiau išstrečintos bus nei kitos, tada yra skirtumas, bet mano nuomone jis per mažas kad dėl jo sukti galvą

jei skirtingos tada čia suvesk duomenis http://www.miata.net/garage/tirecalc.html ir žiūrėk išorinis diametras kiek skiriasi. jei skirias daugiau nei 1 arba 4 prc (įvairūs šaltiniai įvairiai sako), jau laužysi

Neprisijungęs raima

• Įrašai: 2158
    • Žiūrėti profilį
turiu toki klausima ar gali deze subireti del galinio reduktoriaus, ar del galines vaziuokles problemu?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
jei reduktorius ne tokio perdavimo (reduktoriaus final drive) nei priekinio reduktoriaus perdavimas (kitaip vadinamas dėžės final drive) tai suvarysi labai greitai, dėl važiuoklės negaliu pasakyti, nelendu ten

Neprisijungęs RedLine

• Įrašai: 918
    • Žiūrėti profilį
ne iš patirties, bet iš teorijos galiu pasakyti

Tikslius gumų išmatavimus duokš :) jei jos vienodos nesuk galvos, na tipo jei vienos labiau išstrečintos bus nei kitos, tada yra skirtumas, bet mano nuomone jis per mažas kad dėl jo sukti galvą

jei skirtingos tada čia suvesk duomenis http://www.miata.net/garage/tirecalc.html ir žiūrėk išorinis diametras kiek skiriasi. jei skirias daugiau nei 1 arba 4 prc (įvairūs šaltiniai įvairiai sako), jau laužysi

Gumos originalei buvo: 205/55/16
Dabar prieki stovi 215/45/17 gale 235/40/17 (tarp priekio ir galo skirtumas 0,9%)

Taip iseina galima deti ir nesukt galvos..

Neprisijungęs Tserber

• Įrašai: 2348
    • Žiūrėti profilį
mano akim tai netaip jau mazai tavo parasytos ismieros skiriasi :) 235/40 visas ratas bus ~5mm zemiau uz 215/45

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
klysti, aukštis beveik nesiskirs, nes išorinis diametras skirsis tik 0,9 prc, pats pažiūrėjau, aukštis skirsis taipogi tik 0,9prc

40 ir 45 aukštis ne comais skirias o tai yra aukščio indeksai, padangos aukščiai yra atitinkamai 215*0,45 ir 235*0,40

Neprisijungęs Tserber

• Žiūrėti profilį
215*0.45=9.675cm, o 235*0.4=9.4cm tai paklaida 2 su kapeikom milimetro, padauginus is dvieju gautusi 5. ar as kazka blogai skaiciuoju ?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
ajo, perskaičiau kad cm, bet kalkuliatorius išorės radiuso skirtumą rodo 0,9prc, tas kiek žinau yra leistina

Neprisijungęs raima

• Žiūrėti profilį
jei reduktorius ne tokio perdavimo (reduktoriaus final drive) nei priekinio reduktoriaus perdavimas (kitaip vadinamas dėžės final drive) tai suvarysi labai greitai, dėl važiuoklės negaliu pasakyti, nelendu ten
o kaip suzinot kad perdavimai netokie? pirma karta turi audine Q ir turiu problemu. dar vienas keistas dalykas. kai pradedi vaziuoti pirmu begiu kartais atsiranda toks drebejimas gale, kartais nebuna

Neprisijungęs Tserber

• Žiūrėti profilį
tai greiciausiai ir neatitinka tau perdavimai jei drebejimas yra pajudant. Susiziurek kokie ceskej 5cil. priklauso deze ir reduktorius ir ziurek ar tokie pas tave yra ideti :D

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
dėžės ir reduktoriaus kodus teks surasti :)

Neprisijungęs raima

• Žiūrėti profilį
man deze perinko naujai visa. anksciau tai nebuvo to

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
kas perrinko? man irgi ipolitas 'perrinko', absoliučiai niekas nepagerėjo

Neprisijungęs raima

• Žiūrėti profilį
zmogelis jis dezem ir uzsiima tvarkimu.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
na nežinau, dėl to drebėjimo reik žiūrėti kas ir kaip; o dėl skirtingų perdavimų tai sakau reik pačiam žiūrėti kodus arba tikslius duomenis nuo kokios auto dėžė ir nuo kokios reduktorius, t.y. metai, variklis, jei reduktoriui tai ar automatas ar ne, gal etkoj rasiu. O tai papasakok kas vyksta apart to drebėjimo? kelias dėžes jau paleidai gabalais?

Neprisijungęs raima

• Žiūrėti profilį
ta kur buvo deze orginali ir pirkau tokia pacia , nr atitiko. bet as pacios dezes nekeiciau ,bet tik ta gala torsena, darkitaip vadina dezes sirdimi, perinko ir sudejo viska atgal. tik kai pradedi vaziuot ir susukus vaira ar i viena puse ar i kita puse, pradeda drebet. o kai tiesiai tai maziau. bet tik pradedi judet.o paskui viskas dingsta. tai galvoju apie gale esanti reduktoriu ziureti. klausimas ar turi kardanas i galini reduktoriu laisvumo didokas but?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
ta kur buvo deze orginali ir pirkau tokia pacia , nr atitiko. bet as pacios dezes nekeiciau ,bet tik ta gala torsena, darkitaip vadina dezes sirdimi, perinko ir sudejo viska atgal. tik kai pradedi vaziuot ir susukus vaira ar i viena puse ar i kita puse, pradeda drebet. o kai tiesiai tai maziau. bet tik pradedi judet.o paskui viskas dingsta. tai galvoju apie gale esanti reduktoriu ziureti. klausimas ar turi kardanas i galini reduktoriu laisvumo didokas but?
tada supratau. Torsenas savo tokio kaip perdavimo neturi, ten 1:1 ir perdavimai bus geri tikrai. Dėl drebėjimo labai sunku kažką pasakyti. O kad torsenai miršta tas tiesa. Ir jie miršta dažnai prieš tai neįspėdami - krč miršta tyliai. Dėl laisvumo tai jo būt neturi, bet pas visus yra, ir visiem pavaras permetant dungsi; priklauso ką reiškia didokas. Aš keičiau reduktorių sau nes radau kitą kur dvigubai mažesnis laisvumas. Dungsi taip pat.
Laisvumas, tai turi omeny kad kardaną gali sukinėt kai ratai stovi ant žemės?

Neprisijungęs raima

• Žiūrėti profilį
Laisvumas, tai turi omeny kad kardaną gali sukinėt kai ratai stovi ant žemės?
[/quote]
nu taip. ar jis didokas turi but?

Neprisijungęs wladkaa

• Įrašai: 191
    • Žiūrėti profilį
laisvumu ne torsene nei kardane nei pusasiuos neturi buti visai.Bet kadangi masimos dauguma jau senokos o kai kurios jau ir padroztos gerai tai laisvumai jau buna ko pasekoje kolega jau minejo kad atsiranda dungsejimai.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
žodžiu aš žiūriu taip: granatose būti laisvumo negali, nes granatų yra naujų pirkti (įkaitant kardano) bet va iš kur žmogus gausi naują reduktorių be laisvimo? torseną? dėžę? na kažką gali gaut, kad ir tą torseną iš 034, bet kaina :)

Neprisijungęs raima

• Žiūrėti profilį
tai vienu zodziu reik galini reduktoriu ieskot ir vest pas dezistus kad gerai sutvarkytu. nes kiek suprantu tai dezei vel bus hana(torsenui pzd...). :V

Neprisijungęs raima

• Žiūrėti profilį
dar toks pastebejimas. kai vazuoji apie 60-80km/h ir darai posuki i desine tai girdisi uzimas. bet kai istiesini masina dingsta

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Rato guolis?

Neprisijungęs raima

• Žiūrėti profilį
nu net nezinau. kiek suprantu rato guolis uztu pastovei, ar netaip?