Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Quattro techninė klausimų ir atsakymų tema.  (Skaityta 401767 kartus)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18277
    • Žiūrėti profilį
Del to purtymo ir slydimo pigiausias variantas praktiskai nieko nedarant yra regulioti slegi padangose moksliniu bandymu metodu. Manau gali pavykti rasti optimalesni varianta negu yra dabar.
Kaskas kalbejop apie priekio sunkinima.... nemanau kad tai padetu, priesingai - manau tai padarytu daugiau bedos. Juk priekis ir bega del plogo svorio paskirstymo tarp asiu. Palyginkite Audi su kitais modeliais   (puikiai tinka BMW) variklio pozicija priekiniu ratu asies atzvilgiu. Pas Audi variklis tik prasides nuo ratu asies einant i prieki, pas bmw variklis bus jau ipusejes (nors jis ir ilgesnis), o esant mazesniam cilindru skaiciui jau ir visai pasibaiges einant link priekio.
tokia variklio pozicija yra pas audines tik del to kad variklis statomas isilgai (paliekant galimybe kvatro sistemai) ir yra priekiniai varantys ratai arba visi. tokiu budu ir atsirado tas priekio begiojimas. Pvz Subaru sia problema (mano akimis) tikrai sauniai isprende - isilgini varikli vistiek igrudo arciau galo, ko pasekoje atsirado salutinis efektas istrizi priekiniai pusasiai priekiniu ratu atzvilgiu, taciau isnyko tas prakeiktas priekio nevaldomumas. (visa tai yra tik mano nuomone, mano asmeniniai pastebejimai pagristi praktika ir patirtimi ir jie nera patvirtinti techniniu bandymu fiksuojant duomenis :D )
Apie priekio sunkinimą tai čia nė kalbos nėra. Kaikurie biškį maišo porą dalykų. Esmė kad yra dvi pagrindinės jėgos, dėl kurių susiduriama su sukibimo trūkumu:
a) akseleracija
b) išcentrinė jėga
Esmė kad nuo akseleracijos priekio tikrai neneša. Na ten jau kitas lygis ir kitokie nešimai. Tuo nesiskundžiu. Išcentrinė jėga kuri galioja žiede/posūkyje ir viską gadina, čia yra problema, ir sunkesnis priekis tik prisidėtų prie papildomų problemų. Kaip keistūsi šitas efektas pakietinus važiuoklę? Nors nenoriu, bet matau kad reikia. Visiškai to neeliminuosi, juk silkė be understeero - ne silkė. Kažkiek apkarpyt norėtūsi.