Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Quattro priekinių ir galinių padangų dydis  (Skaityta 13323 kartus)

Neprisijungęs Dominus

• Įrašai: 103
    • Žiūrėti profilį
Quattro priekinių ir galinių padangų dydis
« Topic Start: 2010 Balandžio 21, 19:32:39 »
Sveiki,

Ar nieko tokio jeigu ant quattro priekinės padangos 65 aukščio, o galinės 60 aukščio arba atvirkščiai? Nesubyrės reduktorius ar kas nors kitas?
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gruodžio 31, 12:07:53 sukūrė orzo »

Neprisijungęs Tserber

• Įrašai: 2348
    • Žiūrėti profilį
subyres :)

Neprisijungęs Dominus

• Žiūrėti profilį
Aš irgi taip galvoju, o padangų pardavėjas sakė: -nieko tokio čia nenutiks, tik mažesnes ant priekio dėk.  :-{

Neprisijungęs lauzytojas

• Įrašai: 220
    • Žiūrėti profilį
o plotis vienodas?

Neprisijungęs adrian

• Įrašai: 5868
    • Žiūrėti profilį
patartina deti vienodo aukscio/plocio padangas ant abieju asiu jei nenori suvaryt torseno.. o jei dedi skirtingo aukscio , tada su skaiciuoklem reikia pasiskaiciuot kokio skirtumo plocio reikia , kad butu tas pats realus aukstis,...

Neprisijungęs Dominus

• Žiūrėti profilį
Nuėjau pažiūrėti tikslių duomenų:

2 x 195/65 R15
2 x 205/60 R15

Tai dabar dar labiau pasimečiau. Dėti, nedėti?

Neprisijungęs dalyviz

• Įrašai: 1263
    • Žiūrėti profilį
                                195/65 R15     205/60 R15
Sukimosi spindulys, mm          317.25    313.5
1 apsisukimo kelias, mm      1993.34    1969.78
Aps. kelio skirtumas, mm          -23.56
Aps. kelio skirtumas, %                   -1.18

aukscio skirtumas viso rato ~0.8cm gaunasi.. dar jeigu skirtingai padilusios padugnes gali didesnis arba mazesnis jis but :) manau kad didesne itaka daro skirtingi protektoriai nei toks dydziu skirtumas :)

Neprisijungęs Dominus

• Žiūrėti profilį
Aš irgi skaičiavau, tai man rodė 7mm ir 1,1%. Padangos vienodai padilusios, gal ten kokia puse milimetro skiriasi arba iš viso ne (naujos beveik), matosi net tie dažyti brūkšniai tokie.
Tik man tas skaičiavimas nieko nesako, kaip spėjat ar subyrės kas nors?

Neprisijungęs Horch

• Įrašai: 118
    • Žiūrėti profilį
As tai nedeciau, vistiek skirtingas plotis, nevienodas sukibimas, dar protektoriai skirtingi. Nors protektorius nebutinai turi but vienodas, svarbu aukstis/plotis vienodi, kad butu.

Neprisijungęs Andrejka

• Įrašai: 1419
    • Žiūrėti profilį
Aš irgi taip galvoju, o padangų pardavėjas sakė: -nieko tokio čia nenutiks, tik mažesnes ant priekio dėk.  :-{

Nevienodos masinos ir q nevienodos, jeigu torsenu, tai kas jam gali nutikt? Ar jį pastoviai ant įtampos laikys?

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
o pvz pajemi div tokias pat naujas padangas kitas div tokias pat bet padevetas ir tarkim nauju protektoriaus gylis 8 mm sudevetu bus pvz 1 mm  tai kad ir padangos visos keturios vienodos su vienodai priotektoriais bet ju gylis jau jau skirsis 7 mm

ir man rodos kad ir Q bet pas mane galines labiau dyla nei priekines ar cia kas negerai ar paprasciausiai galines apkrova didesne gauna daugiau ?
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gegužės 11, 23:26:40 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18277
    • Žiūrėti profilį
Andrejka, taip, torsenui didės apkrova.

ArasCL - manau toks skirtumas jau per didelis, jau negerai. Dėl dilimo tai čia kaip kam, įvairių nuomonių yra. Man atrodo kad priekis daugiau dilt turėtų..

Neprisijungęs Dominus

• Žiūrėti profilį
Vis dėl to užsidėjau visas keturias vienodas 195x65 R15. Ačiū visiems už patarimus ir nuomones. :)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Kiek mokėjai, ir kokias pirkai? Naudotas/naujas? Aktualu man, nes pas patį tokios

Neprisijungęs M-T-M

• Įrašai: 843
    • Žiūrėti profilį
jau 100 000 km nuvaziavau ir nieko
priekis 235/40 18x8.5 ET15
galas 255/35 18x9.5 ET30

Neprisijungęs Dominus

• Žiūrėti profilį
Kiek mokėjai, ir kokias pirkai? Naudotas/naujas? Aktualu man, nes pas patį tokios
Nelabai nusimanau aš tose kainose, nes tik prieš savaitę mašiną nusipirkau ir padangų pirkimai pirmi, bet parašysiu kiek man viskas kainavo.

Dėvėtas pirkau.

Aš ėmiau kartu su ratlankiais skardiniais, tai komplektas (4 vnt.) kartu su padangomis kainavo 200lt, bet dvi padangos nelabai geros buvo, vienos šonas nudilęs, kita apie ~50% sudilus, o kitos dvi kaip naujos, dar tie dažyti brūkšniai grioveliuose matosi.
Tai pirkau dar 2 vnt. padangų (be ratlankių) už 50lt, tos padangos irgi dar prie naujų beveik (gal apie ~80-90% likutis).
Bendroje sumoje viskas kainavo 250lt už 4 vnt. skardinių R15 ratlankių ir 6 padangas (iš jų viena beveik išmetimui, o kita į atsarginės vietą dar labai gera).
Padangų firmos žinomos (viena pora iš tų nesudilusių Michelin, o kita nepamenu, bet irgi gerai žinoma), taip pat nerestauruotos ir nekreivos (šiandien perbalansavau). Ratlankiai irgi nesukirmiję, dažyti gamykliškai, tik labai purvini, nes ką tik parvežti (ne žvyrkelio dulkėmis apėję, bet tokiomis juodomis kažkokiomis ir labai rankas tepa).
Visą tai gavau iš pažįstamų, tai pigiau atidavė, negu realiai kainuoja, nes ratų montavime man tik už 4vnt. plikų ratlankių, be padangų paprašė 200lt, o man už 250lt pilnas komplektas išėjo ir dar zapaskei vienas šliaukas liko.

Kokios realiai kainos nežinau, bet matau būni/gyveni Kaune, tai tau ne problema susirasti/pasižvalgyti irgi iš parvežtinių arba per skelbimus, nes aš per skelbimus savo miestelyje neradau nei vieno pasiūlymo:
http://www.autogidas.lt/skelbimai/padangos/

Ai dar tų dviejų sudilusių padangų permontavimas ir visų perbalansavimas, nuėmimai, uždėjimai kainavo 38lt. Tai viso ~290lt.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Dėkui už išsamų atsakymą..

Matai man situacija kad pats aleksote pirkau 4 naudotus michelinus, atrodė likutis ok, 2 po 4 mm kitos po gal 6; kažkurios buvo senos ir made in spain, kitos naujesnės ir mane in germany, išmatavimai ir modelis viskas atitiko. Tai jos pas mane triukšmongos ir kietos, visgi senos. 300lt palikau. Tai va sniegas ledas ok jom, visgi M+S su snaige buvo ale labiau žieminės bet universalios. Bet šlapias asfaltas labai nekaip buvo. Pagalvojau kad naujas daiktas yra naujas...

Neprisijungęs simkaras

• Įrašai: 1429
    • Žiūrėti profilį
Dabar mane išgąsdinot šiek tiek. Pas mane viena padanga skiriasi protektoriumi ir jos gylis yra mažesnis šiek tiek nei kitų, bet išmatavimai tie patys. Tai man gali torsenas subyrėt dėl to?

Neprisijungęs Horch

• Įrašai: 118
    • Žiūrėti profilį
Dabar mane išgąsdinot šiek tiek. Pas mane viena padanga skiriasi protektoriumi ir jos gylis yra mažesnis šiek tiek nei kitų, bet išmatavimai tie patys. Tai man gali torsenas subyrėt dėl to?

nesubyrės  ;)

Neprisijungęs shramas

• Įrašai: 256
    • Žiūrėti profilį
paimk kokia virvele ir pamatuok kiekvienos padargos apskritima ( apjuosk ja) ir pamatysi kiek skyriasi jos. jei dideli skirtumai bus - susimastyk... as jau keiciau visa deze, nors butu uzteke tik reduktoriu pakeist, na mokomes is savo taupumuo. Dabar ant priekio ir galo skirtingu rastu, taciau vienodu matmenu ir vienodai padile, problemu neiskyla .... kolkas....  :)

Neprisijungęs kestoaudiquattro

• Įrašai: 202
    • Žiūrėti profilį
Sveiki  (h)
Ar galima deti skirtingu ET ir J ant quattro  (priekis butu ET 15/J 7,5, o galas ET 20/J 9)?!?
II quattro sistema  :V

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
galima, svarbu padangos isorinis ilgis turi sutapti, na kad tiek pat kartu ratas apsisuktu nuriedejus tam tikra atstuma

Neprisijungęs EDWISTDI

• Įrašai: 82
    • Žiūrėti profilį
sveiki.
Nu mane ir sudomino tos padangeles.
pas mane visos vienodos tik firmos skirtingos prieki ir gale.protektoriaus po lygiai.
bet pastacius auto lygiai ant ir ziurint is sono priekines padangos labiau pasedusios nei galines  :V
O pamatavus slegi visur lygiai rodo.
tai taip mastant normaliai katros pasedusio padangos jos maziau pasisuka nei galines.
tai kaip cia db daryt????
nes kiek suprantu skirias ju apsisukimai nuvaziavus vienoda atstuma  ?!?

Neprisijungęs Matas_

• Įrašai: 2051
    • Žiūrėti profilį
sveiki.
Nu mane ir sudomino tos padangeles.
pas mane visos vienodos tik firmos skirtingos prieki ir gale.protektoriaus po lygiai.
bet pastacius auto lygiai ant ir ziurint is sono priekines padangos labiau pasedusios nei galines  :V
O pamatavus slegi visur lygiai rodo.
tai taip mastant normaliai katros pasedusio padangos jos maziau pasisuka nei galines.
tai kaip cia db daryt????
nes kiek suprantu skirias ju apsisukimai nuvaziavus vienoda atstuma  ?!?
Na prieky juk variklis yra... svoris didesnis.....  :V

Neprisijungęs mindoo

• Įrašai: 123
    • Žiūrėti profilį
o kaip zinot kokias galima deti placiausias padangas ir ju aukstis masina 1985metu Quattro 1,8l.(pirmos kartos)

gal kas zinot kokiu  plociu skirtumu ,galima deti priekyje pvz 185 ,o gale 225 ir t.t.?
esme ta ,kad noriu deti auto krosines padangas ,ir gale mastau uzdeti aukstesnes ir platesnes gumas nei priekyje,kad masina butu aukstesne. ir t.t.......noris ,kad po to nereiktu keisti greiciu deziu ir reduktoriu ir panasiai...