Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Audi 100 2.5TDi quattro projektas. Nauja idėja 4psl. (#51)  (Skaityta 10506 kartus)

kaban

• Svečias
Audi 100: "gaminame" 2.5TDi Quattro
« Atsakymas #25: 2008 Vasario 13, 11:39:00 »
nezinau kokios kainos pas jus kaune ,o klp ne servize motaro iskelimas ir idejimas kainuotu apie 600 lt, pravotkes suvedziojimas mazdauk tiekpat gal daugiau nezinau tikslei, deze turetu tikt

Neprisijungęs Edvis

• Įrašai: 209
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #26: 2008 Vasario 13, 12:08:21 »
as taves neatkalbineju, bet visi isitikine kad jei jau dyzelis- tai vaziuoju pusvelciui, o jei jau benzas- labai brangiai, taciau idetos tiesiogines normalios dujos duoda kitu rezultatu.
na pvz:
C4 2.5tdi valgo ~7-12ltr = 25- 44lt 100km su 85kw
audi v8 4.2 Q valgo ~12-20ltr duju normaliai vaziuojant = 22-38lt su 208kw
audi c4 2.8 Q valgo ~ 9-14ltr duju = 17-27lt su 128kw

cia tik seip apytiksliai pvz keliu modeliu  (h)
Todel ir taves klausiu ar pigiai dyzeli gauni ar tik manai kad pigiausiai vaziuoti yra su dyzeliu ;)

mano silkės (quattro) dujų vidurkis 15-16 ltr. (+), o jei yra valomas sniegas nuo kokio nors paviršiaus :-] - apie 20ltr. (+) :D

Migdolija_jis

• Svečias
« Atsakymas #27: 2008 Vasario 13, 13:39:08 »
Mano 2,5 TDI '94 automat pasiima mieste apie 10, trasoj 7 važiuojant 120. Kuro sanaudos mieste buvo mažesnės prieš keičiant dirželius... Išreguliavo siurblį matyt... Būdavo apie 8 ltr

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18270
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #28: 2008 Vasario 13, 18:04:04 »
Vyrai, nors čia didelio skirtumo ir nėra labai, bet biški maišot. Abu šnekat apie 85kW variklį, t.y. C4/A6. O aš planuoju dėt silkinį, 1990 laidos, tik apie 7 mėn ėjusį dėja, retą labai. 88kW jis. Nors sąnaudos neturėtų labai skirtis.

kaban

• Svečias
« Atsakymas #29: 2008 Vasario 13, 20:04:53 »
nu
Vyrai, nors čia didelio skirtumo ir nėra labai, bet biški maišot. Abu šnekat apie 85kW variklį, t.y. C4/A6. O aš planuoju dėt silkinį, 1990 laidos, tik apie 7 mėn ėjusį dėja, retą labai. 88kW jis. Nors sąnaudos neturėtų labai skirtis.
raso kad tokio motaro isvis nebuvo tik TD o ne TDI

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #30: 2008 Vasario 13, 20:10:18 »
Rašo? O aš ir mačiau, ir važinėjau ir turiu foto net (na tik išorės mašinos, ne variklio). Avatare pas mane jos kampas nufotkintas, TDI matos :) Retas motoras. 88kW 2.5TDi ejo tik 1990 metais, tik septynis mėnesius gamintas buvo, todėl daug info apie jį internete nėra. TD buvo 2.0 ar tai 2.4 lyg. TDi tai tik 2.5.

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #31: 2008 Balandžio 18, 01:29:36 »
Taip. Dėl ekonomiškumo.
Iš degalinės, gal pavyks gaut už 3lt, visaip suksiuos kaip išeis. Ir, planuoju ją turėt ilgam.
Nu bet dyzelis man yra... Nu nežinau:D Dujos taip neklaksi:D
Jeigu Tu nori įgyvendinti tokį projektą, dėl ekonomiškumo, tai jis yra pasmerktas dar neprasidėjęs, nes net esi jau numatęs konkrečią pinigų sumą, kurios dar neturi, ir kurios vargu ar užteks tokiam reikalui, nes viskas jau taip min min min ir esant idealiom sąlygom, paskaičiuota.
Labas rytas - bet tokių stebuklų nebūna, ir visada reik turėt projektam gerą finansinį rezervą ir tikrai nesitikėt viską padaryt min sąnaudom, tuo labiau kai pats asmeniškai nieko daryt nežadi ir nemoki. Tai va tikiuosi šiek tiek atmerkiau akis ir nuleidau iš padebesių, nes tai yra reali realybė  ;)
P.S. nu bet ir kraštutinumai: nuo kuo pigiau dyzeliu, širdžiai mielai klaksinčiu ir S8  :D :D :D

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #32: 2008 Balandžio 18, 01:32:15 »
nu raso kad tokio motaro isvis nebuvo tik TD o ne TDI
buvo, buvo tiksai, ir sedane ir avante 1990 metais tik  (+)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #33: 2008 Balandžio 18, 14:46:02 »
Taip. Dėl ekonomiškumo.
Iš degalinės, gal pavyks gaut už 3lt, visaip suksiuos kaip išeis. Ir, planuoju ją turėt ilgam.
Nu bet dyzelis man yra... Nu nežinau:D Dujos taip neklaksi:D
Jeigu Tu nori įgyvendinti tokį projektą, dėl ekonomiškumo, tai jis yra pasmerktas dar neprasidėjęs, nes net esi jau numatęs konkrečią pinigų sumą, kurios dar neturi, ir kurios vargu ar užteks tokiam reikalui, nes viskas jau taip min min min ir esant idealiom sąlygom, paskaičiuota.
Labas rytas - bet tokių stebuklų nebūna, ir visada reik turėt projektam gerą finansinį rezervą ir tikrai nesitikėt viską padaryt min sąnaudom, tuo labiau kai pats asmeniškai nieko daryt nežadi ir nemoki. Tai va tikiuosi šiek tiek atmerkiau akis ir nuleidau iš padebesių, nes tai yra reali realybė  ;)
P.S. nu bet ir kraštutinumai: nuo kuo pigiau dyzeliu, širdžiai mielai klaksinčiu ir S8  :D :D :D

Matai, situacija tokia, kad projektas yra planuojamas, ir NEBUS pradėtas, kol nebus pinigų, o aišku planai nuo realybės skirsis, todėl be rezervo nepadėsiu, bet techninius dalykus numatyti bandau iš anksto. Èia buvo kalbėta apie tai, kaip būtų 'geriausia'. Aišku, kad be 3000eur sunkiai pavyktų (čia tik nupirkus mašinas ir pakeitus varklius, be tepalų, diržų ir šiaip pirminės priežiūros). Gali atsitikti, kad net iki 4k. eur.

Toliau, nesupratau, ar Tu netiki mano projekto finansavimu [taip, jis buvo netiksliai apibrėžtas ir per daug optimistiškai atrodantis, realybe tikrai kita] ar pačia projekto verte, t.y. apsimoka ar ne? Na manau, kad jis gali būt priskirtas prie idėjinių, nors gal ir atsipirktu. Nors tikiu, kad dyzelį eksplotuot gautūsi papraščiau. Na bet čia ir sėkmės reikalas gali būt.

Tas patosvus akių merkimas man jau įprastas, vios kažką sužinau, kas papraščiau/pigiau, toliau vėl sužinau bėdų/brangumų... Nuo to ir reikia pradėt.

Biškį nesupratau apie S8 bajėrio... Paaiškink man, ką turėjai omeny :D

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #34: 2008 Balandžio 18, 17:23:13 »
del S8 bajerio: tai man nesueina galai, nes sitam reikale tu nori daryt viska kad but paskuim pigiau ir paprasciau, bet tuo paciu nori ir S8, kuri yra visiska prieingybe pigumui. Dabar manau aisku.
O dabar apie tai ka tu nori pasidaryt su varikliu keitimu, tai zinoma yra tikimybe kad projektas atsipirks, jei labai daug pravaziuosi km ir su zymiai mazesnem kuro kainom nei rinkos, bet is kitos puses va tu nori butent sita varikli det - tu jau ji turi ?? juk pats zinai kad tai retas variantas........ o siaip ieskok info apie tokius reikalus placiajam internete, jos tikrai yra, o ne vien sitam forume
SEKMES

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #35: 2008 Balandžio 18, 17:42:06 »
Dėkui už sėkmę.

A8/S8 tai čia tolimai ateičiai, kolkas galiu leist sau tik pigesnę turėt, ir tai jei galiu. Ir važinėsiu su silke, kol negalėsiu sau liest aštunkės turėt. Jokių tarpinių varinatų.

Na dėl atsipirkimo tai man pačiam abejonės, na bet čia dar kiti dalykai, tiesiog mėgstu TDi, ir tikiu, kad papraščiau eksplotuot. Variklio neturiu, bet autopliuse už ~500eur stumdo avantą su lūžusia greičių dėže, tai manau vertas dėmesio varintas, bet reik žiūrėt jį, gal ir pats variklis užkaltas.

Yra vienas žmogus estas pasidręs 2.0 dyzelinį variklį (1978 metų! mechaniniai valvelifteriaim, tai todėl imė tokį) quattro avante... Tai jėga aparatas. Su pravodke bėdų nebuvo, nes variklis senas, primityvus. Bet ten jam viskas atsistojo virš 6000 eur, nes viską kapitaliai perdarė, važiuoklę ir t.t.

Na kiek bandžiau ieškot, nelabai kas silkėm variklius keitaliojo į dyzelinius. O iš MG į 1T keitimą rast kas darė... Ar bent panašų... Arti neįmanomumo. Bet bandysiu.

Toliau, man dvi pagr. bėdos yra šiame projekte iš techninės pusės: 1. Pravodkė; 2. Kuro sąnaudos didesniame greityje, nes: benzino gričių dėžė pritaikyta žymiai greitesniems ir ne tokio aukšto sukimo momento apsukoms, tai 5 bėgiu varant 100 biškį variklis benzininėm apsukom turės dirbt, brangoka bus... Nežinau kaip tai išspręst. Rodos, dėžę kita gali reikt dėt.

merkuri

• Svečias
« Atsakymas #36: 2008 Balandžio 18, 21:11:43 »
tavo sumanymas=TRAGEDIJA.nepatariu isivelti i tokias avantiuras...na nebent pats viska dirbtum, ir turi tekinimo stakliu,gaudaisi elektroje ir t.t.padaryti imanoma viska(sakoma,kad su gerais instrumentais ir utele isrurinti galima).....bet ar negeriau butu uz ta suma ir abejotina sekme nusipirkt gatava a6tdi????cia mano kaip turincio panasiuose avantiuruose ir projektuose patarimas...bet kuriuo atveju linkiu sekmes..

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #37: 2008 Balandžio 18, 21:27:29 »
tavo sumanymas=TRAGEDIJA.nepatariu isivelti i tokias avantiuras...na nebent pats viska dirbtum, ir turi tekinimo stakliu,gaudaisi elektroje ir t.t.padaryti imanoma viska(sakoma,kad su gerais instrumentais ir utele isrurinti galima).....bet ar negeriau butu uz ta suma ir abejotina sekme nusipirkt gatava a6tdi????cia mano kaip turincio panasiuose avantiuruose ir projektuose patarimas...bet kuriuo atveju linkiu sekmes..

Gali biškį konkrečiau? Kodėl? Ta prasme, manai, kad per brangiai atsistos man šis projektas? Ar kas? Na taip, iš dalies Tu esi teisus, nes pasiekti šeškės kainą (šeškė - pirmasis modelis, ėjęs su 2.5TDi + quattro) būtų abydna. Bet C4 kainą pasiekt tai ne, nes tokių 2.5TDi + quattro nelabai būna, nors kaikas teigia kad būna, neteko susidurti. Tikiu, kad iki 3000eur man pavyks.

Neprisijungęs audzius

• Įrašai: 5201
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #38: 2008 Balandžio 19, 00:13:27 »
jei tu nesi ukininkas turintis daug litru dyzelio, ir tuo labiau toki projekta darysi ne savom rankom, tai as nesuprantu kam isvis daryt  :V cia gal is principo uzsispyrei padaryt tdi quattro silke? geriau nusipirk turbo silke ir nereiks beprasmiais projektais uzsiiminet  ;)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #39: 2008 Balandžio 19, 10:25:10 »
Supranti, su dyzeliu pigiau važinėt negu benzu. Nereikia manu to įrodinėti, ar vėl skaičiuot?
Su dujom pigiau negu su dyzeliu. Tai irgi tiesa. BET.

Aš šį projektą planuoju daryti rugpjūtį - lapkritį, o nuo rugsėjo aš 3-4 metams išvykstu studinti į Daniją (grįšiu, nebijokit;D), kur dujų ir su žiburiu nerasi. O benzu važinet brangu gausis. Tačiau kaip kiti sako, "tas ant to" tipo, kad tas 1000+ eurų man neatsipirks... Na čia pats dar nesu tikras kaip bus, bet manau atsipirks.

Èia nebent galima taupyt kad imt dyzelinę silkę ne quattro, tai tokią tikrai turėsiu. O ar TDi-quattro projektą vykdysiu, dar nesu visiškai užtikrintas. Bet labai entuziastingai kolkas į tai žiūriu.

Neprisijungęs audzius

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #40: 2008 Balandžio 19, 13:02:53 »
nzn kiek ten kuras kainuoja, bet jei lietuvos salygom kur dyzelis beveik 4 litai, ir dar dkelbia kad brangs, tai projektas zluges  :V

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #41: 2008 Balandžio 19, 14:02:38 »
Nu kad aš kaip tik girdėjau kad dyzelis stabilizuosis, o benzas brangs. Bet tie gandai, tai žinot... Èia tik LT dyzelis brangesnis. Visur Europoj, Vokietijoj ir pan., dyzelis truputį pigesnis, tai manau lyginsis kainos link europinių po truputį. Bet kad ir lygu būtų, juk bendra tendencija, kad dyzelio žymiai mažiau ims. Mano minėtas variklis ima apie 6l/100km [kai be quattro].

Neprisijungęs makaule

• Įrašai: 411
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #42: 2008 Balandžio 19, 14:32:03 »
Nu kad aš kaip tik girdėjau kad dyzelis stabilizuosis, o benzas brangs. Bet tie gandai, tai žinot... Èia tik LT dyzelis brangesnis. Visur Europoj, Vokietijoj ir pan., dyzelis truputį pigesnis, tai manau lyginsis kainos link europinių po truputį. Bet kad ir lygu būtų, juk bendra tendencija, kad dyzelio žymiai mažiau ims. Mano minėtas variklis ima apie 6l/100km [kai be quattro].

Sveicaruose dyzelis brangesnis uz bendza :V

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #43: 2008 Balandžio 19, 14:33:57 »
Tai gali būt, bet bendra tendencija, kad dyzelis pigesnis. Šiaip jau Danijoj, kur man aktualu, dyzelis pigesnis.

Neprisijungęs audzius

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #44: 2008 Balandžio 21, 22:01:11 »
6 kad ima tai nebent trasoj, nes draugelis turejo silke su tokiu varikliu, taii tikrai daugiau eme, o jei dar quatro bus, dar daugiau taip kad  (h)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #45: 2008 Balandžio 21, 22:03:26 »
Atsiprašau, sumaišiau.

Trasoj 6.3, mieste 7. Dabar tiksliai pasakė. Tėtis su tokia 6m atpjovė. O važiuoti visteik pigiau nei su benzu. Quattro 0,5-1l maždaug pridėtų.

Neprisijungęs Sintetic

• Įrašai: 2712
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #46: 2008 Balandžio 22, 08:53:18 »
nu as velgi ne specas tad galiu ir nusisvaigt, turejau ir silkiu pora dabar tusriu a6 (c4) , tdi kvadra, taiva, i silkes paskutiniais metais ejo 2.5 tdi manu tai buvo pradzia to pacio c4 tdi ji dare 85. ir 103 kw, sep manau tai tie patys varikliai aisku siek tiek patobulinti, tad laikikliai pagalviu turetu but ten pat, t.y tavo atveju but maziausia vargo su idejimu, va tokio variklio su visa deze ir sistema kaip pas mane, bet manau tau rektu imti silke irgi kvadra kad gale jau kazkas butu, kaip sakant visa sistema galine, ir imt mano pamineto modelio deze su varikliu, aisku su pravotke dielof labai dauk nes tai nera i silkes ejes 2.0 ar 2.4 dyz variklis, aisku del viso ka parasiau galiu klysti bet as pradecia nuo to jai noreciau dyz silkes kvadra, ko as labai ir norejau t.y dyzelines auto kvadro ir dar audi, artimiausias man ikandamas gaminys ir buvo A6 tdi quattro avant (c4) kuo esu labai patenkintas tik sanaudu tikejausi paskaites visokiu burtu mazesniu, bet tiek to ji to verta :)
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Balandžio 22, 09:17:12 sukūrė Sintetic »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #47: 2008 Balandžio 22, 09:30:27 »
Taip, Sintetic, pats pirmas 2.5TDi quattro modelis ir buvo A6. C4 lyg ir nebuvo jų.

Biškį nerišliai parašei :-], bandau šifruot:

t.y tavo atveju but maziausia vargo su idejimu, va tokio variklio su visa deze ir sistema kaip pas mane, bet manau tau rektu imti silke irgi kvadra kad gale jau kazkas butu, kaip sakant visa sistema galine, ir imt mano pamineto modelio deze su varikliu, aisku su pravotke dielof labai dauk nes tai nera i silkes ejes 2.0 ar 2.4 dyz variklis

Tai aš kaip ir norėčiau dėt į pilną quattrinę benzininę dyzelinį variklį. Apie kokį galą šnekėjai ten? Na dėl dėžes nenusprendžiau, nes MC ir 1T variklių pajungimai LYG IR vienodi prie dėžės, bet problema lieka su apsukom, nes benzo yra žymiai aukštesnės, tai su benzinine dėže ir dyzeliniu varikliu gali daug imti dideliame greityje (>100km/h). Ko kodėl siūlai 85kW C4/A6 variklį vietoj 88kW 2.5TDi silkinio?

Neprisijungęs Sintetic

• Įrašai: 2712
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #48: 2008 Balandžio 22, 16:23:34 »
siulau det 103 kw nes paimsi komplekte su deze beje ji bus 6 pavaru, ir nereikes burti su dezem kazko, lek ko tiksliai tu taip uzsikabinai ant to silkinio 88kw, kiek tu jo jieskosi ir rast gera bus sunku nes jie bus jau prabege ojojojojojojojojo, nemazai bege ir bet vis naujesni, kiek zinau pas 103 kw nera jau to brangaus berods juostinio dirzo itempejo kur buvo pas 85
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Balandžio 22, 16:26:00 sukūrė Sintetic »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #49: 2008 Balandžio 22, 16:31:52 »
O kiek 103kW kainuoja? Manyčiau jis ten nesulyst gali. Ir kaip su elektra tada?