Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kaip gaivinti akumuliatorių? Liaudies išmintis  (Skaityta 8271 kartus)

Neprisijungęs volume13

• Audi klubo prezidentas
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 19582
    • Žiūrėti profilį
Ech, tas lietuviškas paskutinės minutės sindromas – taip jau yra, kad paprastai iš anksto mes nedažnai rūpinamės dalykais, kurie vėliau kelia begales rūpesčių. Žiema paprastai mus visada užklumpa netikėtai. Nesvarbu, ar ji prasideda spalį, ar vasarį.

Kaip gaivinti pagyvenusį akumuliatorių yra begalė būdų. Dažnai jie vienas kitam prieštarauja. Šįkart pateiksime jums liaudies išmintį – kaip gi „nudvėsusį“ akumuliatorių gaivina žmonės? Nesiimu komentuoti vieno ar kito būdo, čia kaip baltos mišrainės receptas – kiekviena mama turi savą. Tiesiog išsirinkite sau priimtiniausią patys. Visi patarimai surinkti ir pateikiami atsitiktine tvarka.

Akumuliatorių reikia nakčiai parsinešti namo ir pasistatyti prie radiatoriaus, kad atšiltų.
Akumuliatorių reikia parsinešti ir iki pusės pamerkti į karštą vandenį. Tik nesuvilgykite kontaktų!
Nakčiai akumuliatorių galima uždengti skudurais. Dar geriau – skudurais uždengti visą variklio skyrių, kad nesušaltų.
Galima senais apklotais uždengti automobilio variklio dangtį iš išorės. Jeigu uždengsit ir priekinį stiklą – jis ryte bus neapšalęs, nereikės gramdyti langų.
Prieš užvedant aukštos įtampos laidus galima išpurkšti WD-40.
Akumuliatorių reikia išimti ir prieš užvedant gerokai papurtyti.
Patikimiausias būdas – turėti du akumuliatorius ir juos kaitalioti: ryte atsinešti šiltą, o buvusį automobilyje parnešti namo į šilumą.
Naktį nejunkit signalizacijos, o duris rakinkit raktu. Jeigu atsidarysit duris, ryte užsivesit be problemų.
Reikia užvirti virdulį vandens ir apipilti ryte akumuliatorių karštu vandeniu – jis sušils ir automobilis lengvai užsives. Tik nepilkit ant kontaktų!
Dyzeliniams automobiliams karštą vandenį (vieno virdulio gali nepakakti) reikia pilti ant variklio kolektoriaus, kad sušiltų variklio galvutė.
Galima nepilti vandens ant akumuliatoriaus – saugiau uždėti karšto vandens pūslę ir palaikyti keletą minučių.
Kas tris – keturias valandas reikia užvesti automobilį ir palikti variklį dirbti 3–5 minutes. Automobilis bus šiltas, o akumuliatorius – gyvas.
Geriausia pirkti mažą nedidelės talpos akumuliatorių ir prisukti jį ne varžtais, o ranka susukamomis veržlėmis, tada tokį labai lengva ir nuimti, ir nešiotis namo nesunku.
Jeigu abejojate akumuliatoriaus galimybėmis, automobilį nakčiai statykite ant kalniuko, kad ryte būtų galima lengvai pastumti nuo kalno ir užsivesti iš eigos.
Atjunkit vieną akumuliatoriaus gnybtą nakčiai. Ryte prijungus, automobilis lengvai užsives.
Neabejoju, ir jūs turite savų gudrybių, kaip lengviau užsivesti automobilį ryte. Pasidalinkite jomis su visais!
Saltinis : gazas.lt
Nuoroda i straipni :
http://m.15min.lt/id/gazas/gatve/kaip-gaivinti-akumuliatoriu-liaudies-ismintis-221-193352
Jei keliaujate po pasaulį, prisidėkite prie kolekcijos! :
Kolekcija

Neprisijungęs Toto

• Įrašai: 4511
    • Žiūrėti profilį
cia patarimai suvalkieciams ir ubagams.Siaip akumuliatoriai keiciami kaip guoliai,kaladeles,padangos ir t.t.

Neprisijungęs diesel_power

• Įrašai: 3129
    • Žiūrėti profilį
cia patarimai suvalkieciams ir ubagams.Siaip akumuliatoriai keiciami kaip guoliai,kaladeles,padangos ir t.t.
butent. Akumuliatoriaus pakrovejas, sunaudota el. ji pakraut, susale rankos, sugaiztas laikas kainuoja daugiau.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Situacija, kai akumuliatoriaus neįmanoma įkrauti, matyt, yra susijusi su stipria plokščių sulfatizacija. Egzistuoja keli desulfacijos būdai, iš jų pateiksime paprasčiausią, ne kartą išbandytą. Juolab kad jis nereikalauja jokių įmantrių medžiagų.

Pirmiausia tokį akumuliatorių keletą valandų reikėtų krauti. Tada elektrolitą išpilti ir akumuliatorių 2-3 kartus išplauti distiliuotu vandeniu su soda: 1 litrui vandens reikia imti 25 gramus geriamosios sodos. Trečią kartą užpildžius, tirpalą palikti akumuliatoriuje. Po trijų valandų sodos tirpalą išpilti ir įpilti 2-3 procentų valgomosios druskos (natrio chlorido) tirpalo. Po to vieną valandą akumuliatorių reikėtų vėl krauti. Po to druskos tirpalas išpilamas, du kartus akumuliatorius praplaunamas paprastu distiliuotu vandeniu ir vėl užtaisomas sodos tirpalu, 1 litrui distiliuoto vandens imant 40 gramų sodos. Tada baterija kraunama visu krūviu. Po to tirpalą išpilti, akumuliatorių užpildyti elektrolitu ir jį pakrauti taip, kaip reikalauja gamykla-gamintoja techniniame gaminio pase.

Esmė, kad leidžiant srovę per sodos ar druskos tirpalą, ant katodo susidaro natrio šarmas, kuris labai lengvai ištirpdo ant plokščių esantį švino sulfatą ir jį nusodina į akumuliatoriaus dugną.

Neprisijungęs zydrunasA4

• Įrašai: 1005
    • Žiūrėti profilį
only audi, teko daryt toki veiksma pasakysiu nieko gero tik pilnas garažas druskos rugšties garu  ff

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
only audi, teko daryt toki veiksma pasakysiu nieko gero tik pilnas garažas druskos rugšties garu  ff

As dar galvojau pabandyti, tai gerai , kad neapsiemiau, teisingai toto sako, reikia keisti , o ne zaisti. Aciu , kad perspejau, buciau druskom apsivertes  :-]

Neprisijungęs lin32

• Įrašai: 1310
    • Žiūrėti profilį
geriauses akumo gaivinimo budas nueit i parde ir nusipirkt nauja, juolab kad ne taip daug jie nauji ir kainuoja juk ne vienam sezonui perkami

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
geriauses akumo gaivinimo budas nueit i parde ir nusipirkt nauja, juolab kad ne taip daug jie nauji ir kainuoja juk ne vienam sezonui perkami

Juk yra zmoniu kurie masina perka uz 1000lt, jiems nedaug 200-300lt tikrai netinka.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį

As dar galvojau pabandyti, tai gerai , kad neapsiemiau, teisingai toto sako, reikia keisti , o ne zaisti. Aciu , kad perspejau, buciau druskom apsivertes  :-]
Aš jau per plauką buvau nuo šio bandymo, bet šiandiena pakišo koją, tad įdėtas naujas.
Kitavertus akumu turiu krūvą neveikiančiu visai ar tik nedaug... Atliksiu bandymą kiek įkraus impulsinis pakrovėjas ir eilins "automatinis". Gaila neturiu be jokių automatikų, kurio dėka įkraučiau pilnai per prievartą :-]

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį

Aš jau per plauką buvau nuo šio bandymo, bet šiandiena pakišo koją, tad įdėtas naujas.
Kitavertus akumu turiu krūvą neveikiančiu visai ar tik nedaug... Atliksiu bandymą kiek įkraus impulsinis pakrovėjas ir eilins "automatinis". Gaila neturiu be jokių automatikų, kurio dėka įkraučiau pilnai per prievartą :-]

Turiu 8 akumus be gyvybes, pakrovejas kaip sakai per prievarta, be automatikos ir galvoju jeigu ploksteles jau isbyrejusios jokie impulsiniai jau nepades. Lauksim kol skupkej kainos pakils ir tiesiu taikymu, kad net minciu nekiltu  :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
aš tą impulsinį išviso kažkaip skeptiškai žiūrių. Kainuoja jie sąlyginai nemažai, tik va ar tos primokėtos kainos vertė yra realybėj - bus pabandyta su pristipusiais akumais :)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
aš tą impulsinį išviso kažkaip skeptiškai žiūrių. Kainuoja jie sąlyginai nemažai, tik va ar tos primokėtos kainos vertė yra realybėj - bus pabandyta su pristipusiais akumais :)

Reiktu google pavartyti del ju, siaip kai rasoma , kad impulsinis maitinimas , tai turima galvoje, kad pakeistas daznis, ko pasekoje labai mazeja maitinimo bloko gabaritai, ar tik cia nebus tas pats bajeris.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
a vat gali, nes jie tikrai mazi... na dar apie želinius akumus kalbama, bet man ant ju vienodai piesia...
Vistik uz 200-300lt galima nuprikti gan nemenka ir jau su siokiu tokiu busteriu pakroveja

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
a vat gali, nes jie tikrai mazi... na dar apie želinius akumus kalbama, bet man ant ju vienodai piesia...
Vistik uz 200-300lt galima nuprikti gan nemenka ir jau su siokiu tokiu busteriu pakroveja

Na tie nesiojami busteriai man po Vikingo prekiu kur po 20 lt pardavinejo juoka kelia  :-]. O kas cia per zeliniai akumai pirma karta girdziu, kas do ciudas cia?

Neprisijungęs JonukasP

• Įrašai: 939
    • Žiūrėti profilį
cia patarimai suvalkieciams
O tamstai gal reik knygos "Patarimai liaudiškų stereotipų užguitiems žmonėms"? (!?)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį

Na tie nesiojami busteriai man po Vikingo prekiu kur po 20 lt pardavinejo juoka kelia  :-]. O kas cia per zeliniai akumai pirma karta girdziu, kas do ciudas cia?
Tokių busteriu nemaciau, tik seip ale pakrovejai, viena is tokiu darbe turiu, batareikas tikrai krauna :D Nors meluoju, buvo ant ratuku pakroveju/busteriu po ~280lt lyg...
Želiniai tipo valtims. Nesigilinau, be to cia kazkas forume ir juos minejo. Speju kokie chytri, mazi ir lengesni.

Neprisijungęs JonukasP

• Žiūrėti profilį
Jie ilgaamžiai, BET tik tada, kai laikomasi jiems priimtinos tvarkos. Labai nerekomenduojama iškrauti iki <50%. Iškrovus kad ir nedaug, būtina kuo greičiau įkrauti, nes po kelių kartų gali visai nepriimti krovimo.
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Vasario 02, 23:30:50 sukūrė JonukasP »

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
http://www.elektrosgamyba.lt/lt/geliniai-gel-akumuliatoriai

Pradziai paskaicius tai labai idomus, bet kai pamaciau svori  :O, matau ta vaizda kaip su 60kg zmogus brenda per vandeni i valti, is sono gali pagalvoti, kad skandintis eina  :-]

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
:-] :-] :-] :-] tada ne i laiviuka jie, o i laiva :D

Neprisijungęs JonukasP

• Žiūrėti profilį
O kas deda į valtis 100-200Ah akumus? Tokie nebent Abromovičiaus "valčiai" skirti (aa)
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Vasario 02, 23:37:40 sukūrė JonukasP »

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
O tamstai gal reik knygos "Patarimai liaudiškų stereotipų užguitiems žmonėms"? (!?)
kiba durnas?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
O kas deda į valtis 100-200Ah akumus? Tokie nebent Abromovičiaus "valčiai" skirti (aa)

Labai klysti, ezeruose kuriuose negalima plaukioti su vidaus degimo varikliais , zvejai naudoja elektrinius variklius, o jiems elektros reikia nemazai.

Neprisijungęs JonukasP

• Žiūrėti profilį
kiba kvailokas?
Aha. Dažnai tenka sutikt žmonių net nebuvusių toj Suvalkijoj, nepažįstančių suvalkiečių, tačiau aceit viską apie juos žinančių. Stereotipai ir tiek.
O apie "ubagus" tai jau išvis nekomentavau...

Labai klysti, ezeruose kuriuose negalima plaukioti su vidaus degimo varikliais , zvejai naudoja elektrinius variklius, o jiems elektros reikia nemazai.
Na žinoma, bet ir tos valtys jau būna tikros VALTYS, o ne geldelės pameškeriojimui 50m nuo kranto :)
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Vasario 03, 00:00:00 sukūrė JonukasP »

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
kiba kvailokas?
Aha. Dažnai tenka sutikt žmonių net nebuvusių toj Suvalkijoj, nepažįstančių suvalkiečių, tačiau aceit viską apie juos žinančių. Stereotipai ir tiek.
O apie "ubagus" tai jau išvis nekomentavau...
as apie suvalkiecius tik gerai,nes antra puse ir visa jos gimine is Mariampoles.Esme tame,kad blogus akumus reikia keist.