Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: BMW apsvietimas Audi A4  (Skaityta 19525 kartus)

Neprisijungęs gisas

• Įrašai: 245
    • Žiūrėti profilį
Re: BMW apsvietimas Audi A4
« Atsakymas #75: 2010 Gegužės 17, 21:16:56 »
kadangi neteko visikai isardyti audi prietaisu skydelio tai nezianu ir jo veikimo principo, bet galiu papasakoti kaip dariau safraneje(manau labai didelio skirtumo nera). zodziu taip. isimi visa skydeli ir ardai kas tik ardos, kol lieka tik varikliukai su rodyklem, tada reikia atsargei numauti rodyklikes(tik svarbu pazymeti vietas kuriose jos stovi, kad surinkus spidometras "nemetuotu"). rodyklikes as eliau naudodamas paprasta sakute, apziodai sakutes dantimis asele ir keli i virsu(atsrgiai) tai keliasi abi puse ir nenulinks  asele, tik reiketu ant ciferblato uzdeti koki skudura ar serveteke, kad nepasizeistu ciferblatas galaisiai belieka nulupti ciferblata. viska isardziu reikalingas tik ciferblatas ir skaidri plasmase(tas vadinamas sviesos kanalas, kuris skaido sviesa). safraneje jis yra padengtas oranziniais dazais, tai tenka juos nuo ten "nuprasyti" siek tiek sesers nagu lako valiklio ir pabruzino peiliu dazus nuvale, kiti naudoja dazu skiedikli, bet esu gurdejas kad kartais nuo jo plasmase tampa nebeskaidri. lygiai taippat darome ir su ciferblatu-nuvalon nuo jo ranzinius dazus(uztenka nuvalyti tik tas vietas ties skaiciukais ir bruksneliais(nors man rodos audi cifernlatams ir taip tos vietos baltos). viska pasiruosus prasideda neidomiausias darbas- ikomponuoti diodus, o tai yra sunkaiusia. juo reikia deti labai vienodais tarpais, nes kitaip skydelis svies netolygiai(vienas kampas bus baltas, kitas tamsus arba puse skaiciaus bus apsviesta puse ne), diodus dejau tokiu pat islenkimu kaip ir skaiciai skydelyje, kaip jau minejau vienodais tarpais, juos montavau i ta balta apsauginne plasmase(kuri yra po plokste ziurint is blogosios ksydelio puses) ikomponuojam diodus ir isvedam laidukus pro skyles kuriose stovejo  orginalios lemputes ir ten prilituojma diodu laidukus(tik reikia nesumaisyti pliuso su minusu). beje pamirsau pamineti, kad butinai reikia varzu, nes be ju jau kita diena teks vel ardyti skydeli ir keisti diodus. vieni deda 3v diodus kiti 12v. as  dejau 12v diodus(kitokiu negavau pirkti  :) ) ir paskaiciavau tokia varza, kad diodas gautu 10v itampa. viska sudejus ir sulitavus, jau galima ijungti fantazija ir modeliuoti skydelio spalvas, jei noresit spalvoto vaizdo kaip pas mane(skaiciai balti bruksneliai melyni) tai visame skydelyje dedat baltus diodus, jei vienos spalvos tai galit iskartod edi spalvotus diodus, pvz sudejus melynus-visas skydelis svies melynai. gryskim prie spalvoto. sudejot baltus diodus, tada i rnakas imat spalvota markeri ir marginat pati ciferblata(tik nenaudokit spiritinio markerio, nes jis tepas, ir paskui zymis visokie dryziai). mano ataveju sudeti balti diodai, o  bruksneliai ant ciferblato nudazyti melynu markeriu. atlikus visas sias proceduras viskas surenkama atgal ir pasidziaugiama efektu. atrodo viksa paminejau. ?!? mygtukuose viskas paprasiciau, isimi sena dioda, idedi nauja(su varza) ir surenki, apie klimato kontrole ir laikrodukus nepasakosiu, nes net neisivaizduoju kaip ten yra padaryta audineje. jeigu skydelis yra su borto kompiuteriu ir skaitmeniniu kilometru rodymu tai dar bus reikalingas organinis stiklas(karbus iki 2mm storio). arba gilima jame nieko nekeisti ir palikti raudona apsvietima
o cia linkas kuriame dau naudingos informacijos(prancu kalbos zinios nebutinos, nes nuotraukos labai informatyvios ir pacios kalba uz save).
sekmes darbuohjantis  (h)
http://www.forum-auto.com/tuning/feux-eclairage/sujet381394.htm

Neprisijungęs sensejus

• Įrašai: 337
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #76: 2010 Gegužės 17, 21:50:23 »
kadangi neteko visikai isardyti audi prietaisu skydelio tai nezianu ir jo veikimo principo, bet galiu papasakoti kaip dariau safraneje(manau labai didelio skirtumo nera). zodziu taip. isimi visa skydeli ir ardai kas tik ardos, kol lieka tik varikliukai su rodyklem, tada reikia atsargei numauti rodyklikes(tik svarbu pazymeti vietas kuriose jos stovi, kad surinkus spidometras "nemetuotu"). rodyklikes as eliau naudodamas paprasta sakute, apziodai sakutes dantimis asele ir keli i virsu(atsrgiai) tai keliasi abi puse ir nenulinks  asele, tik reiketu ant ciferblato uzdeti koki skudura ar serveteke, kad nepasizeistu ciferblatas galaisiai belieka nulupti ciferblata. viska isardziu reikalingas tik ciferblatas ir skaidri plasmase(tas vadinamas sviesos kanalas, kuris skaido sviesa). safraneje jis yra padengtas oranziniais dazais, tai tenka juos nuo ten "nuprasyti" siek tiek sesers nagu lako valiklio ir pabruzino peiliu dazus nuvale, kiti naudoja dazu skiedikli, bet esu gurdejas kad kartais nuo jo plasmase tampa nebeskaidri. lygiai taippat darome ir su ciferblatu-nuvalon nuo jo ranzinius dazus(uztenka nuvalyti tik tas vietas ties skaiciukais ir bruksneliais(nors man rodos audi cifernlatams ir taip tos vietos baltos). viska pasiruosus prasideda neidomiausias darbas- ikomponuoti diodus, o tai yra sunkaiusia. juo reikia deti labai vienodais tarpais, nes kitaip skydelis svies netolygiai(vienas kampas bus baltas, kitas tamsus arba puse skaiciaus bus apsviesta puse ne), diodus dejau tokiu pat islenkimu kaip ir skaiciai skydelyje, kaip jau minejau vienodais tarpais, juos montavau i ta balta apsauginne plasmase(kuri yra po plokste ziurint is blogosios ksydelio puses) ikomponuojam diodus ir isvedam laidukus pro skyles kuriose stovejo  orginalios lemputes ir ten prilituojma diodu laidukus(tik reikia nesumaisyti pliuso su minusu). beje pamirsau pamineti, kad butinai reikia varzu, nes be ju jau kita diena teks vel ardyti skydeli ir keisti diodus. vieni deda 3v diodus kiti 12v. as  dejau 12v diodus(kitokiu negavau pirkti  :) ) ir paskaiciavau tokia varza, kad diodas gautu 10v itampa. viska sudejus ir sulitavus, jau galima ijungti fantazija ir modeliuoti skydelio spalvas, jei noresit spalvoto vaizdo kaip pas mane(skaiciai balti bruksneliai melyni) tai visame skydelyje dedat baltus diodus, jei vienos spalvos tai galit iskartod edi spalvotus diodus, pvz sudejus melynus-visas skydelis svies melynai. gryskim prie spalvoto. sudejot baltus diodus, tada i rnakas imat spalvota markeri ir marginat pati ciferblata(tik nenaudokit spiritinio markerio, nes jis tepas, ir paskui zymis visokie dryziai). mano ataveju sudeti balti diodai, o  bruksneliai ant ciferblato nudazyti melynu markeriu. atlikus visas sias proceduras viskas surenkama atgal ir pasidziaugiama efektu. atrodo viksa paminejau. ?!? mygtukuose viskas paprasiciau, isimi sena dioda, idedi nauja(su varza) ir surenki, apie klimato kontrole ir laikrodukus nepasakosiu, nes net neisivaizduoju kaip ten yra padaryta audineje. jeigu skydelis yra su borto kompiuteriu ir skaitmeniniu kilometru rodymu tai dar bus reikalingas organinis stiklas(karbus iki 2mm storio). arba gilima jame nieko nekeisti ir palikti raudona apsvietima
o cia linkas kuriame dau naudingos informacijos(prancu kalbos zinios nebutinos, nes nuotraukos labai informatyvios ir pacios kalba uz save).
sekmes darbuohjantis  (h)
http://www.forum-auto.com/tuning/feux-eclairage/sujet381394.htm
Saunuolis! :H manau daug kam bus naudingas sitas tavo postas. Einu analizuoti info ir tada gal dar ko paklausiu :D

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #77: 2010 Gegužės 18, 01:41:07 »
hm tikrai matau turi patirties ;)

Buvo anksciau tema (po forumo perkelimu kaip ir kitose temose nuotrauku neliko), kaip vienas bulkai ar beskei keite i balta (cold white LEDais) apsvietima, su gausybe nuotrauku is proceso, kaip lita diodus (naudojo paprastus LED, i organkeje padares duobute su graztu tokio dydzio kaip diodas - juos iklijuodavo, manau taip gaunasi geresne sviesos sklaida).

Su rodyklemis - siulau pasidometi gerai, nes neradau vieno sutartinio ir visuotinai pritarto budo, vienam traukiant graziai nusieme, kitas sukant trauke - nusieme, ir atvirskciai :) patirtis rodo - kad ja nurauti neteisingai - labai lengva :)

Ciferblatu antra puse - padengta raudonu laku, reikes valyti :)
su mygtuku apsvietimu - kai kuriais atvejais sudetinga - ypatingai su zibintu aukscio reguliatoriumi (turbut ir sedyniu sildymo). Pabandyk parasyti Goodazz'ui, jis dejosi raudonus, tai jeigu gerai pamenu, ten labai anksta italpinti ir varza ir dioda :) su elektriniu langu mygutukais dar idomiau ;) taip pat pas Goodazz bandyk klausti.

Su vejelio valdymo panele, jeigu tokia kaip b4 - nebus dideliu problemu, suimk pirstais ar replemis reguliavimo rankeneles (siulau per audini, kad vdrug nuslydus replems nesusibraizytu rankeneles) ir traukdamas numauk, po jomis rasi varztus. issuksi ir nuimsi uzdengiancia plastmasine panele - ir ten jau pamatysi "blusines" lemputes t.y. be plastmasinio ar metalinio cokolio, o vientiso stiklo lempute, su dviem is jos kysanciomis vielutemis - kontaktais. Jeigu netingi ir matai buda kaip, gali ilituoti LEDus, daryk taip, bet su LEDinemis lemputemis, pritaikytomis i ta lizda (buvau rades parduotuveje) nelabai dziaugsiesi rezultatu, silpnai sviecia, nes jos pagrindini sviesos srauta leidzia "lazeriskai" tiesiai, o jos bent jau pas mane stovi sonu. savo atveju dejau raudonais dazais padengtas lemputes. ir dar papildomai pridejau viena, kad butu ryskiau :)

jeigu visur desi raudonus LEDus, visur ir dek, kad gautusi vienodai, nemasyk skirtingu sviesos saltiniu, kad nesiskirtu spalva :)

Jeigu tave tenkina raudona spalva - siulau 2W lemputes plius dvigubi raudoni filtrai. Paprasta grazu ir greita :) Nezinau ar dar yra kur forume nuotrauka, bet Adrian (ar Andrej, nzn koki nika dabar pasidares) buvo taip pasidares savo Coupe ;)

Del spalvu ideju - labai vertinu raudona ar RED-Orange spalva ;) dar gali bandyti daryti baltus skaicius su raudonomis rodyklemis, bet sis budas jau vis bandomas, todel speju bus nuvalkiotas kaip ir melynas :D
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gegužės 18, 01:46:27 sukūrė ::: Marius ::: »

Neprisijungęs gisas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #78: 2010 Gegužės 18, 07:11:53 »
teisybe, melynas tikrai nuvalkiotas. siaip man audi apsvietimas visai patinka, tik noretusi ryskesnio arba kaip tojotos- skaiciai balti rodykle raudona.
geriausia naudoti diodus plokscia galvute, bet pas mus ju sunkiau gauti ir gerokai brangesni. as emiau parastu diodus plokscia galva, bet kaip zinia jie koncentruoja sviesa i viena taska, tai sia problema galima isspresti svitriniu popieriu: dedi popieriu ant stalo ir su replem suemus dioda reikia go galvute prisveisti, kol paliks plokscia, tada sviesa skaidys. o po rodyklemis dejau is visu pusiu prisveista dioda(kad butu kuo mazesnis) ir dejau ji sonu prie rodykles, nieko negrezdamas, nes ikisus i i ta sviesa skaidancia pklasmase sviesa eis iki skaiciu(o mums jie reikalingi terkim balti) padejus ant virsaus taip nebus. prei rodykles dioda reikia deti kuo arciau( apie 0.5mm) kitaip nesvies rodykles galas (h)
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Liepos 30, 18:56:09 sukūrė gisas »

Neprisijungęs sensejus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #79: 2010 Gegužės 18, 11:01:27 »
Cia matau tikrai yra ka veikti :D bet manau idomu butu prie sito reikalo pasikrapstyti. Tik man varzos tolygu japonu kalbai :D nelabai suprantu kokias ten reikia deti :D

Neprisijungęs gisas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #80: 2010 Gegužės 18, 11:05:27 »
Cia matau tikrai yra ka veikti :D bet manau idomu butu prie sito reikalo pasikrapstyti. Tik man varzos tolygu japonu kalbai :D nelabai suprantu kokias ten reikia deti :D
ziurint kokius diodus naudosi, pagal juos ir paskaiciuosi keliu omu varzos reikalingos. darbo tikrai yra, as uztrukau pusantros dienos pirma karta, antra karta jau grgreiciau gavos  :-]

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #81: 2010 Gegužės 18, 11:37:26 »
Yra LEDams rezistoriu kalkuliatoriai internete ;)

http://led.linear1.org/led.wiz
http://ledz.com/?p=zz.led.resistor.calculator

aisku, tau reikia zinoti LED lemputes duomenis :)

Neprisijungęs gisas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #82: 2010 Gegužės 18, 12:05:39 »
Yra LEDams rezistoriu kalkuliatoriai internete ;)

http://led.linear1.org/led.wiz
http://ledz.com/?p=zz.led.resistor.calculator

aisku, tau reikia zinoti LED lemputes duomenis :)
dekui, labai naudinga informacija  (h)
as visada imu tusinuka, skaiciuotuva ir popieriaus lapuka skaiciuodams kokios varzos man reikia  :D

Neprisijungęs sensejus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #83: 2010 Gegužės 18, 12:24:57 »
megstu pasikrapstyti prie auto tai gal meginsiu, bet baisoka nesugadinti spidomentro, kad paskui keisti nereiketu :D arba jeigu svies po atliktu darbu kaip nors zydiskai tai irgi nieko gero :D bet svarbu tureti nora, o paskui kaip nors ir pasidaro viskas  ?!?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #84: 2010 Gegužės 18, 14:22:08 »
megstu pasikrapstyti prie auto tai gal meginsiu, bet baisoka nesugadinti spidomentro, kad paskui keisti nereiketu :D arba jeigu svies po atliktu darbu kaip nors zydiskai tai irgi nieko gero :D bet svarbu tureti nora, o paskui kaip nors ir pasidaro viskas  ?!?
...arba... tureti prastesni skydeli, ant kurio galetum pasipraktikuoti... ;)

Neprisijungęs gisas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #85: 2010 Gegužės 18, 14:32:30 »
...arba... tureti prastesni skydeli, ant kurio galetum pasipraktikuoti... ;)
pvz koki pigu angliska  (+)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #86: 2010 Gegužės 18, 14:52:31 »
kad ir ;)

Neprisijungęs arcimas

• Įrašai: 1821
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #87: 2010 Gegužės 20, 00:36:06 »
i rankeneles esu sudejes tris 3 mm. raudonus dijodus prisveistomis galvomis, dejau difuzinius kad ne taip ryskiai sviestu, kad sviecia net nesimato kol ten pirsutu neikisi :)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #88: 2010 Gegužės 20, 00:51:39 »
o tas raudonumas "neiskrenta" is bendro vidaus apsvietimo atspalvio? :)

Neprisijungęs arcimas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #89: 2010 Gegužės 21, 10:54:08 »
juk raudonas apsvietimas, na gal rankenelese diodinis truputi sodresnis raudonumas :)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #90: 2010 Gegužės 21, 11:15:00 »
butent tai ir turiu omeny ;) nes led raudonumas nuo kaitrines lemputes raudonumo skiriasi :) Todel ir tapo idomu. Nes manau prisiziurejus LEDinio raudonumo - skydelis ryzas atrodo :D

Neprisijungęs arcimas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #91: 2010 Gegužės 21, 11:24:11 »
jo patikek, kai isedu i A4 ten taip raudonai sodriai sviecia, isedus i beske, ryzut ryzutelis :D tai kad taip nebutu sudejau raudonas kaitrines lemputes, bet tas raudonumas su laiku nublanko  :[

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #92: 2010 Gegužės 21, 11:36:44 »
jo patikek, kai isedu i A4 ten taip raudonai sodriai sviecia, isedus i beske, ryzut ryzutelis :D tai kad taip nebutu sudejau raudonas kaitrines lemputes, bet tas raudonumas su laiku nublanko  :[
kaip nublanko? :)
naudoji raudonai dazytas ar raudona guma (filtru) padengtas?

Neprisijungęs arcimas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #93: 2010 Gegužės 21, 14:48:43 »
raudonai dazytas, manau kad nuo karscio ima trupeti tas raudonas lakas, ir skidelis kuo toliau tuo labiau ryzas darosi  :V

o tu gumeliu as nebandziau, ar pro jas geras sviesos laidums ?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #94: 2010 Gegužės 21, 15:14:20 »
raudonai dazytas, manau kad nuo karscio ima trupeti tas raudonas lakas, ir skidelis kuo toliau tuo labiau ryzas darosi  :V

o tu gumeliu as nebandziau, ar pro jas geras sviesos laidums ?
dek 2W lemputes ir mauk tuos filtrus, gali ir po du bandyti :)
be to, su gumelemis buna originaliai ;)
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gegužės 21, 15:16:41 sukūrė ::: Marius ::: »

Neprisijungęs arcimas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #95: 2010 Gegužės 21, 16:57:46 »
ryskumo uztenka ? o kaip spalva ? bent kiek panasu i dijodini ?  :)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #96: 2010 Gegužės 21, 17:11:17 »
ryskumo uztenka ? o kaip spalva ? bent kiek panasu i dijodini ?  :)
Adrian lyg ir buvo taip sudejes, gal dar DOHC, nepamenu :)
grynai led raudonumo neesu tikras ar galima isgauti, bet kiek girdejes kaip A4 gaunasi  ;)

Neprisijungęs arcimas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #97: 2010 Gegužės 21, 17:12:05 »
reikes pamegint  :)

Neprisijungęs DOHC

• Įrašai: 2680
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #98: 2010 Gegužės 22, 11:13:48 »
na ryskumo aisku nebus kaip a4, bet tikrai geriau atrodo nei ryza :D

Neprisijungęs EVALDASA4

• Įrašai: 90
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #99: 2010 Liepos 30, 18:02:42 »
taip audi bent jau a4, ir a6 sitas dalykas yra gamykliskai audi a4 nuo 99 metu eina sviecia kaip viskas skydelis ir t,t labai kulturingai atrodo :D