Su salyga, kad oras dbr ne pats maloniausias, norisi siltai sedeti masinoj, taip pat reikia pasirupinti ir masina, kad nesalta butu ir audi
Jei sugalvojate keisti termostata jums reikes:
1. termostato (22lt "Wahler")
2. patarciau ir ausinimo skysti pasikeisti, jo reikia 7.5l, rekomenduotina pilti G12.
3. irankiu reikia ilgarepliu ir 5mm sesiakancio.
Darbu eiga:
1. Isimame is buferio vairuotojo pusej groteles. (jos turetu issitraukt, tik pas mane dar varztelis papildomai idetas nuo visokiu neklauzadu
)
2. Radiatoriaus kampe pamatysite kraneli ir skylute radiatoriaus sone. (ant jos labai patogu uzmauti atitinkamo diametro slangele ir leisti sena skysti i bakeli)
3. Ilgarepliu pagalba pasukame kraneli ir skystis pradeda teketi. Atsukite bakeli, kad geriau begtu.
4. Kai nustos begti kompresoriaus, pompos, burnos pagalba ispuciate likusi skysti is sistemos.
5. Lendate po masina. Termostatas yra vairuotojo pusej, ziurint is virsaus jis yra po generatoriumi prie vairo stiprintuvo siurblio. Ji laiko du varzteliai, juos atsukite su 5mm sesiakanciu.
6. ATSARGIAI! nuimkite plastmasine dali po kuria pamatysite termostata. Joje dar gali buti KARSTO skyscio!
7. ATSARGIAI! istraukiate termostata. Po juo dar bus KARSTO skyscio!
8. Idekite nauja termostata, uzverskite varztelius, uzsukite kraneli radiatoriaus apacioje.
9. Supilkite nauja skysti
10. Neskubekite,palaukite kol kazkiek jo subegs, paskui paspaudykite slangas. Kai nebetelpa, uzveskite masina, ijungite peciuka ir stebekite skyscio lygi. Jei reikia papildykite.
Pastaba: pas mane skystis matyt buvo nekeistas nuo masinos pagaminimo, isleidau rudziu kalnus. Todel buvo nuspresta praplauti sistema. Kadangi po ranka buvo hidroforas (toks vandens siurblys) as ji pajungiau per viena peciuko slanga, o kita isvedziau i lauka. Paleidus vandeni isbego nemazai nesvarumu, rudziu. Tuo paciu paleidau srove ir per peciuka.
Darbo rezultatai:
1. Pasiekiama variklio darbine temperatura ~ 90C
2. Pastebimai pagerejo salono sildymas
3. Salone jauciama siluma net tada kai variklis dar nera isiles (man padejo peciuko isplovimas)