Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Audi A4 1996m 1.9TDI autopiloto idejimas  (Skaityta 111843 kartus)

Neprisijungęs Kambas

• Įrašai: 1597
    • Žiūrėti profilį
Audi A4 1996m 1.9TDI autopiloto idejimas
« Topic Start: 2008 Spalio 15, 22:24:46 »
Daznai vazinejant uzmiestyje, sugalvojau isideti autopilota/tempomata/kruizo kontrole (kaip pavadinsi - taip nepagadinsi)
Jei si privaluma norite tureti savo automobilyje, jums reikes:
1. Autopiloto rankeneles (tinka nuo nuo a4 (pirmos kartos), A6/C4 kebule, galima pritaikyti ir nuo V8 (Sintetic duomenys)
2. Laidu
3. Lituoklio, ar kitu priemoniu patikimai sujungti laidus (as naudojau tokius spaustukus, kurie su skardele ipjauna laido izoliacija)

Darbu eiga:
1. Atjunkite automobilio akumuliatoriu, kad isvengtumete oro pagalviu klaidu ar kitu problemu.
2. Nuimkite vaira
     a) nuo prietaisu skydelio puses yra 2 varzteliai laikantys pagalv. Isssukite juos
     b) nuosukite vaira 24 ar 26 raktas. Jei jusu audi nuo 98 metu vairas gali buti prisuktas su didele zvaigzdute
3. Atsargiai nusiardykite plastmases dengiancias spynele ir sviesu/posukiu/valytuvu jungiklius
4. Nuimkite "ragus" (3. punkte minetas rankeneles)
5. Nuimkite plastmase dengiancia pedalus (gazo/sankabos/stabdziu)
6. Po kapotu vairuotojo pusej rasite keturkampa dezute. Ten yra masinos valdymo kompas. Issukite reikiamus vartelius kol pamatysite kompa ir daug laidu.
7. Per esancias skyles atsitempkite 4 laidus. Juosjunkite pagal toliau parodyta schema.
                             rankeneles kontaktu nr                   masinos kompo kontakto nr
                                         1                   ------>                    58
                                         2                   ------>                    34
                                         3                   ------>                    35
                                      4 ir 6                 ------>                    66
                                         5                   ------>                    i stabdziu varlytes 1 kontakta.
    paaiskinimas: 4 ir 6 rankeneles kontaktus galite sujungti i vienalaida ir temti iki kompo tik viena laida;
                       5 kontaktas eina i stabdziu ir sankabos pedalus. Ten pamatysite viena laiduka kuris eina tarp sankabos ir stabdziu pedalu 
                      (kiti eina kitur)
8. Viska surenkate.
SVARBU! isitikinkite kad pajungete visus laidus, ypac tai galioja oro pagalviu laideliams.

Neissigaskite, autopilotas is karto neveiks. Reiks susirasit zmogu kuris daro daignostikas arba turi vag-com programa. Jos pagalba aktyvuojama autopiloto funkcija masinos kompe.

"reik engine skiltyje ivest koda11463 (login funkcija) tiek ziniu" citata is Mindezas PM (aciu jam uz pagalba)

pas mane viskas puikiai veikia, jei kam prireiks pagalbos butinai padesiu.

Neprisijungęs Kambas

• Įrašai: 1597
    • Žiūrėti profilį
Gaila nepadariau nuotrauku, dar del aiskumo idedu brezinuka truputi pakoreguota :)

Neprisijungęs Sintetic

• Įrašai: 2712
    • Žiūrėti profilį
piloto f-jos:
paspaudus "fix" ("sliauziklis" ant on) uzfiksuojamas norimas greitis, uzfiksavus greiti tarkim jai prisiveji koki auto ir nenori lenkti, paspaudi dar karta "fix" ir laikai greitis pradeda kristi bet pilotas "nenusimusa" ir greitis nukrenta tiek kol tu laika na kad tarkim kad susivienodintu greitis su priekyje vaziuojancios auto. (patogus dalykas)
"sliauziklis" ant on, slenkanti nefiksuojama padetis i kaire - greitis dideja jaigu laikai patraukes iki tol kol laikai, kai atleidi lieka toks iki kiek pakelei.
jaigu sliauzikli patraukei (i kaire) ir atleidai greitis kyla/nukrenta  iki priestai buvusio uzfiksuoto greicio.
"sliauziklis" ant on, stumtelejus i desine, nusimusa greitis, taspats kas paspaustum stabdi ar sankaba, bet patraukus ikaire vel gryzta i buvusi greiti, pastumus i desine iki kol spragtelna  pilotas isvis isjungiamas
rodos viskas

Neprisijungęs jankazas

• Įrašai: 2535
    • Žiūrėti profilį
Re: Audi A4 1996m 1.9TDI autopiloto idejimas
« Atsakymas #3: 2009 Balandžio 09, 09:01:19 »
gal gali Kambai imesti cruise controlo pajungimo schema C5 A6 98m., 1,9 tdi???

Jeigu AFN variklis (81kW):

Neprisijungęs Andrejka

• Įrašai: 1419
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2009 Gegužės 04, 21:51:14 »
Nusipirkau rankenėlę, tik dabar pajungt reikės, kadangi vairo nenusiemiau dar nežinau ar yra fiškė atvesta, radau elsoje tokią schemą, gal kam padės, čia AFB ir AFN varikliams tinka, tik klausimas kur ieškot tos jungties, ji gi nebus prie pat vairo, kur ji būna užkišta? Gal nuo kokio laido atsekt? Dėkui.

Neprisijungęs agnius

• Įrašai: 379
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2009 Birželio 16, 21:56:35 »
planuoju detis autopilota, tai ziurineju, kas ir kaip.... iskilo keleta klausimu:
1. kontaktai: 2,3,4 iena i kompo 10, 4, 8
2. 1 kontaktas eina i sankabos 2
3. 5 kontaktas eina i saugikli
4. 6 kontaktas i stabdziu sviesos jungikli? kur jis yra? :/

ar gerai viska supratau?
beje, audi a4(b5) 2001 1.9 ajm, manual

Neprisijungęs andryuz

• Įrašai: 212
    • Žiūrėti profilį
kaip cia iseina? tereikia rankeneles ir keletos laidu ir turi autopilota? ant kokiu modeliu tai galima padaryti? kaip ant senesniu a4? pvz pas mane 1.8 20v 1996m A4 B5... liptu man?

Neprisijungęs agnius

• Žiūrėti profilį
dyzeliui jo, benzui lengvai neidesi, reikia daugiau komponentu

Neprisijungęs andryuz

• Įrašai: 212
    • Žiūrėti profilį
bet tai taip iseina, kad kompai visu vienodi, tik vieniem ideda rankeneles o kitiem ne? nieko daug nereikia ir brangaus , kad turet autopilota?

Neprisijungęs Tomashokas

• Įrašai: 1746
    • Žiūrėti profilį
priklauso koks gazas,jei su trosu-vargas,jei elektrinis-lengvai

Neprisijungęs StaLinas

• Įrašai: 76
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2010 Gegužės 10, 16:35:32 »
Sveiki.Turiu A4 1.9tdi 98m. Nusipirkau autopiloto rankenele.Nusiardau vaira.Matau kad is mano rankeneliu bloko eina dar viena jungtis 6laidu. Ant pupirktos rankeneles tokios jungties nera...Ar gali butu kad ta jungtis su 6laidais yra skirta pajungti autopilotui?

Neprisijungęs agnius

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2010 Gegužės 10, 16:45:00 »
jeigu nebuvo autopiloto, dabar rankenele su autopilotu, tai faktas, kad ten autopiloto jungtis :)

Neprisijungęs Veil

• Įrašai: 2187
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2010 Gegužės 10, 16:45:19 »
nusipirkus rankenele su AP aiskiai matoma is jos galo iseinantis suizoliuotas laidas, o ant rankeneles korpuso is galo pritvirtinta juoda jungtis. O ka tu paaiskinai cia tai nesuprantu, nusipirkai renkenele ir nera is galo jungties su 6 kontaktais? Tai kaip tada pas tave yra jungtis kur nera autopiloto valdymo ant rankeneles?

Beje si autopiloto rankenele is foto gali atsirasti pas Jus ir atlikti savo funkcija. Kreiptis i Sintetic.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gegužės 10, 17:01:50 sukūrė Veil »

Neprisijungęs StaLinas

• Įrašai: 76
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2010 Gegužės 13, 15:58:46 »
Gal ir neaiškiai parašiau. Mano AP rankenėlė yra tokia pat kaip foto. Viskas būtų pagal forumo aprašymus tvarkoje.Bet ant paprastos rankenėlės kuri stovi mašinoje yra fyškė su trim laidais.(buvau suklydes,rašiau kad ten 6 laidai). Jei nebūtų radęs tų trijų laidų,bučiau jungęs pagal forumo paaiškinimus.. dar man neaišku kas ten per laidai..

Fainute

• Svečias
« Atsakymas #14: 2010 Gegužės 27, 09:34:35 »
sveiki, turiu audi a4 avant 99m. dyzeli. pas mane autopilotas posukio rankeneleje kartu yra ir "sliauziklis". pries pora dieneliu man autopilotas veike kuo puikiausiai kol nepamaciau to sliauziklio (masina nesenai mtote turiu) ir siandien man autopilotas visiskai nesifiksuoja. gal as kazka numusiau ar padariau nebangrinedama? gal galetumete kas nors patarti ka daryti. aciu labai

Neprisijungęs lialius

• Įrašai: 1378
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2010 Gegužės 27, 09:58:23 »
sveiki, turiu audi a4 avant 99m. dyzeli. pas mane autopilotas posukio rankeneleje kartu yra ir "sliauziklis". pries pora dieneliu man autopilotas veike kuo puikiausiai kol nepamaciau to sliauziklio (masina nesenai mtote turiu) ir siandien man autopilotas visiskai nesifiksuoja. gal as kazka numusiau ar padariau nebangrinedama? gal galetumete kas nors patarti ka daryti. aciu labai
Gal toks sliauziojantis i kaire ir i desine?
Jei taip tai abejoju ar jis ka kaltas del ko, jis skirtas sumazinti arba padidinti greiti nelieciant gazo pedalo kai ijungtas autopilotas.

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2010 Gegužės 27, 10:02:59 »
Pažiūrėk ar šliaužiklis nestovi ties pozicija off

Fainute

• Svečias
« Atsakymas #17: 2010 Gegužės 27, 10:05:22 »
O tai kaip man dabar atstatyt kad veiktu autopilotas? man minejo kad lyg ir galima is on paslinkus sliauzikli i desina paspausti autopiloto mygtuka 2 k, arba i kaire paslinkus sliauzinkli irgi 2k. tai vat nzn ieskau informacijos kaip galima butu. nes dar vakar veike kuo puikiausiai  :/

Fainute

• Svečias
« Atsakymas #18: 2010 Gegužės 27, 10:06:54 »
Pažiūrėk ar šliaužiklis nestovi ties pozicija off

Sliauziklis stovi db vidurineje pozicijoje. pas man neraso on of, pas man vokiskai gal kiek pamenu is vidurinio nustatant i desine (tas desinys uzvardintas Aus atrodo)
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gegužės 27, 10:10:09 sukūrė Fainute »

Fainute

• Svečias
« Atsakymas #19: 2010 Gegužės 27, 10:09:25 »
va foto idedu

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2010 Gegužės 27, 10:17:27 »
O tu staitei Sintetic žinutę? Viską darai kaip parašyta ir vistiek neveikia?

Neprisijungęs agnius

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2010 Gegužės 27, 11:04:01 »
Jeigu yra AUS pozicijoje, tai autopilotas yra isjungtas

Neprisijungęs turbinis

• Įrašai: 277
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2010 Birželio 14, 23:33:10 »
sveiki, isidejau autopiloto rankenele , pasijungiau kaip kad pirmame poste aprasyta, bet neveikia.

-rankeneles kontaktai patikrinti - veikia visi,
-laidai patikrinti, taip pt veikia,
-spalvas pertikrinau,viskas savoje vietoje
-login funkcija taip pat pandziau aktyvuoti, po to ja panaikinti ir vel aktyvuoti,- nieko
-vag-com pasijunges, junginejant jungikli 'cruise conrol' skiltyje, rodo kad jis veikia

masina a4 1.9AFN 96m, turite gal kokiu minciu?

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2010 Birželio 15, 08:04:06 »
Autopilotas veikia pasiekus 30 km/h greitį, gal per lėtai važiavai? Sutikrink dar kartą visus sujungimus, stebuklų juk nebūna

Neprisijungęs agnius

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2010 Birželio 15, 08:05:18 »
pas manes nuo 70 km/h tik veikia