Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Audi A4 (B5) borto kompiuterio pajungimas  (Skaityta 124351 kartus)

Neprisijungęs tomas_v

• Įrašai: 80
    • Žiūrėti profilį
Tikiuosi tinkama tėma klausti.
Pora naivių klausimų.
Dabartinis 2000 A6 B4 1,8T skydelis:  http://img5.imageshack.us/img5/2384/dsc0022sp.jpg
Dabar vietoje ekranėlio tik popierius, butaforija kažkokia. Norėčiau pasikeisti į skydeli su normaliu ekranu + atsarginio rakto.
Kaip jau supratau tai nesunkiai padaroma. Tiesiog noriu pasitikrinti ar teisingai suprantu kas turės būti padaryta, kad per daug man garaže neprisakytų nereikalingų dalykų.
Susirandama skydelį bei naują rankenėlę su su mygtukais. Tada paimami abu skydeliai paprasčiausiai sukeičiami.
Reikalingi abu raktai, iš vieno nuskaitomi kodai į kitą įrašomi norint pririšti prie imobilaizerio?
Ar tas pats turi būti daroma ir su skydeliu? 2000 metų automobiliuose imobilaizeris skydelyje ar atskiras? Ta prasme ar turi naujas skydelis ir naujas raktas kartu, ar gali jie būti iš skirtingų automobilių?
Ar mano automobilis turi visus reikalingus daviklius? Ar bus rodoma kuro sunaudojimas, lauko temperatūra, įvairūs pranešimai (likę km iki serviso, skysčių trūkumai ir t.t.), atidarytos durys ir pan.
Kiek panašiai kainuoja reikalingos dalys, raktas? Ar dauguma didesnių servisų užsiima tokiais dalykais ar čia specifinė sritis?

Kadangi aš automobiliuose nelabai ką nusimanau tai klausiu tik todėl, kad nuvažiavus į servisą, jiems pamačius kad aš nebumbum automobiliuose jie man nepriburtų, kad čia labai sudėtinga ir kainuoja 10 kartų daugiau nei iš tikrųjų.
Ačiū

Neprisijungęs iMechanic

• Įrašai: 1700
    • Žiūrėti profilį
jei tu kazkur netoli Vilniaus, rasyk forumieciuo GL jis tau surguliuos jauciu viskas, negu vaziuosi i neaisku servisa kur velniai zino ka tau priburs, jei esi netoli Kauno kreipkis i forumieti mina.

Neprisijungęs Toto

• Įrašai: 4511
    • Žiūrėti profilį
skydelio laikrodziai veiks,o stai b.c. ir autoceka reikia pajungti.aisku pries tai  reikia priristi.Apie antra rakta kita kalba,nebent atsisakysi imo.

Neprisijungęs tomas_v

• Įrašai: 80
    • Žiūrėti profilį
Ta prasme reikės vesti laidus iki sensorių, neateina duomenys i skydelį?

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
b.c pajungt reikes pakeist valytuvu rankena ...Ka as cia aiskinu ,pilna temu apie tai.

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 971
    • Žiūrėti profilį
Tikiuosi tinkama tėma klausti.
Pora naivių klausimų.
Dabartinis 2000 A6 B4 1,8T skydelis:  http://img5.imageshack.us/img5/2384/dsc0022sp.jpg
Dabar vietoje ekranėlio tik popierius, butaforija kažkokia. Norėčiau pasikeisti į skydeli su normaliu ekranu + atsarginio rakto.
Kaip jau supratau tai nesunkiai padaroma. Tiesiog noriu pasitikrinti ar teisingai suprantu kas turės būti padaryta, kad per daug man garaže neprisakytų nereikalingų dalykų.
Susirandama skydelį bei naują rankenėlę su su mygtukais. Tada paimami abu skydeliai paprasčiausiai sukeičiami.
Reikalingi abu raktai, iš vieno nuskaitomi kodai į kitą įrašomi norint pririšti prie imobilaizerio?
Ar tas pats turi būti daroma ir su skydeliu? 2000 metų automobiliuose imobilaizeris skydelyje ar atskiras? Ta prasme ar turi naujas skydelis ir naujas raktas kartu, ar gali jie būti iš skirtingų automobilių?
Ar mano automobilis turi visus reikalingus daviklius? Ar bus rodoma kuro sunaudojimas, lauko temperatūra, įvairūs pranešimai (likę km iki serviso, skysčių trūkumai ir t.t.), atidarytos durys ir pan.
Kiek panašiai kainuoja reikalingos dalys, raktas? Ar dauguma didesnių servisų užsiima tokiais dalykais ar čia specifinė sritis?

Kadangi aš automobiliuose nelabai ką nusimanau tai klausiu tik todėl, kad nuvažiavus į servisą, jiems pamačius kad aš nebumbum automobiliuose jie man nepriburtų, kad čia labai sudėtinga ir kainuoja 10 kartų daugiau nei iš tikrųjų.
Ačiū

Imobilaizeris yra skydelyje. Reiks visus raktus pririst kad veiktu. Tavo automobilis tikrai netures visu davikliu. Rodoma bus kuro sunaudojimas (reiks laida iki skydelio atvest nuo ECU), lauko temperatura (atvest laida nuo klimos), pranesimai bus serviso (oil ir insp), ir kiti pagrindiniai (tepalo trukumas, ausinimo skyscio trukumas, generatoriaus nekrovimas ir t.t.) duru nerodys, nebent specialiai vesi laidus.
Patarciau perkanrt skydeli su rankenele ir pravodke nusipirkt arba bent pacias fyskes i rankenele ir skydeli.

Neprisijungęs testosteronas

• Įrašai: 639
    • Žiūrėti profilį
Autorius naudoja facelift valytuvų rankenėlę (bent jau nuotraukoje tokia)

prefacelift ir facelift jungčių skirtumai

o BC valdymą jungia į prefacelift fyškę

Ar yra facelift korpusas su prefacelift jungtimis?
Tikriausiai, kad nėra... Ar yra galinčių priversti facelift valytuvų rankenėlę veikti vietoj prefacelift?
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Vasario 12, 23:35:52 sukūrė testosteronas »

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
o tu schemas moki skaityt?Sulygink ir pamatysi,kad labai lengva,tik pradziai reikia pakeist varikliuka,ji valdancia rele,pratemtnaujus laidus.Juokum darbs.

Neprisijungęs y4m4d4

• Įrašai: 776
    • Žiūrėti profilį
Turiu rankenele su kvadratine fiske, jei kam reikia PM

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
Turiu rankenele su kvadratine fiske, jei kam reikia PM
o as turiu ivairiu ir su ivairiom fiskem.bet esme tame,kad cia ne parduodu ar dovanu skyrius.

Neprisijungęs testosteronas

• Įrašai: 639
    • Žiūrėti profilį
o tu schemas moki skaityt?Sulygink ir pamatysi,kad labai lengva,tik pradziai reikia pakeist varikliuka,ji valdancia rele,pratemtnaujus laidus.Juokum darbs.
Schemas aš skaičiau. Mano neprofesionalo akys pamatė esminius pertraukėjo, purškimo skirtumus.
+lizdas su rėle, +valytuvų variklis, +laidų tampymas - trumpai tariant - per daug "garbės" naujai rankenėlei...

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
kaip greitai zmonem fantazija atsoko.

Neprisijungęs chemixer

• Įrašai: 81
    • Žiūrėti profilį
Taigi, persidariau is 26 i 32 kontaktus ir nutariau, kad reiketu pasidalinti su visais kaip tai daroma. Aisku jeigu lituokli ir laida esat mate tik filmuose ar is labai toli, tai nesiulau imtis.  :D

Taigi, prisegu kaip viska sujungti. Raudonai pazymeta ka as pats asmeniskai jungiau. Kai kur liko mano klaustuku ir pan  :D kas nesuprasit kas parasyta, tai trumpai: kaireje - 26 kontaktu jungtys, desineje - 32. Prie 32 kontaktu jungties yra surasyti B12, Y14 ir t.t. ir pan. Tokie sifravimai reiskia, koks laidas is kurios 26 kontaktu jungties ateina, na pvz: B12 - reiskia 12 laidas is melynos jungties, Y14 - 14 is geltonos ir t.t. Rasiau sau, tad nepykit, jei sunku suprasti bus.

Schemos 3 nes trys jungtys. Beje, borto kompo jungties perdarineti nereikia, na, o jei dedate borto kompa ir perdarinejate is 26 i 32, tai cia jau priduskutuota i valias ka is kur atvesti reikia.

Tai pat reikes pasidaryti keleta signalo inverteriu. Man asmeniskai reikejo airbag signala invertuoti ir ausinimo skyscio. Neesu tikras gal su laiku islys, kad dar kas nors neveikia.  :D

Inverterio schemute:

Jau esu rases apie veikima:

"Tai iprastas itampos daliklis ir tranzas veikiantis switch rezimu. kada i in nepaduodas - tada bazes itampa yra pakankamai didele atidaryti tranzistoriu. jam atsidarius isejime turime -. Kai i iejima paduodame - tai itampa bazeje krenta iki <0.5v ir tranzistorius uzsidaro, taigi out'e neturime nieko.

P.S. galima taip ir pliusini signala invertuoti (kai paduodi + isejime nieko, kai paduodi nieko isejime turi +), tada reikia tranzistotiaus ne npn o pnp, taip pat sukeisti +12 ir gnd.

Del varzu nominalu tai gali buti +- panasiai, tarkim r1-100R; r2-10K; r3-2K ar pan. tranzistoriai vel gi taip pat galima naudoti ir kitokius mazos galios tranzistorius. beje si schema negali valdyti dideliu galiu. keiciant detaliu namonalus reikia paziureti kokia yra max bazes - emiterio itampa, su siuo tranzistoriumi apie 1.2V, tai reikia pasiskaiciuoti itampos dalikli, kad nepakiltu auksciau. kad atjungtu reikia kad itampa bazeje nukristu zemiau 0.5V.

PATIKRINKITE AR LABAI NEKAISTA TRANZISTORIUS!!!! kai viska sujungsite :D"

Beje, skydelis uzsidega ijungus degima ir nereguoja i sviesu junginejimus, bet dimeris veikia, t.y. prigesta kai isijungia sviesos. Bet cia ne problema, manau, nes vistiek visada reikia vazineti su sviesomis.  ;) Visa kita kaip ir veikia, aisku gali tekti pasikeisti skydelio codinga ir pan, atlikti kokia nors adaptacija per vcds ar pan. Na bet cia jau kiti dalykai...

Sekmes!!!

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
ar nereiktų dar uždėti varžikės kelių omų ant kolektoriaus ar emiterio ?

Neprisijungęs chemixer

• Žiūrėti profilį
kaip ir nematau prasmes, tranzistorius siuo atveju veikia kaip jungiklis, tai kaip ir nereiketu.  Galima sugalvoti nemazai variantu, man sove i galva toks, toki ir pasidariau. kolkas veikia. :D Kodel manai, kad reiketu ten varzos?

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
kaip ir nematau prasmes, tranzistorius siuo atveju veikia kaip jungiklis, tai kaip ir nereiketu.  Galima sugalvoti nemazai variantu, man sove i galva toks, toki ir pasidariau. kolkas veikia. :D Kodel manai, kad reiketu ten varzos?
kai kuriuose schemose esu matęs kad būna, bet čia gal nuo srovės didumo priklauso
varža kažkiek lago padarytų, bet jau aš taip įsivaizduoju

Neprisijungęs chemixer

• Žiūrėti profilį
 (-) cia su lagu nei kiek nesusije. Veikimo greitis tikrai nuo to nepriklausytu. Galima varza deti, jeigu tranzistorius silpnas, kad apriboti kolektoriaus srove. Sis tranzistorius atlaiko 500mA sroves kolektoriuje (cia absoliutine max srove), tai primeciau, kad nelabai reikia. Nes is esmes valdo tik sviesos dioda, kuris tikrai nera 6-7W galios (P=U*I, tai maksimali pikine valdoma galia ~ 14V*0,5A=~7W). Pataisykit jei as neteisus.  :)

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
(-) cia su lagu nei kiek nesusije. Veikimo greitis tikrai nuo to nepriklausytu. Galima varza deti, jeigu tranzistorius silpnas, kad apriboti kolektoriaus srove. Sis tranzistorius atlaiko 500mA sroves kolektoriuje (cia absoliutine max srove), tai primeciau, kad nelabai reikia. Nes is esmes valdo tik sviesos dioda, kuris tikrai nera 6-7W galios (P=U*I, tai maksimali pikine valdoma galia ~ 14V*0,5A=~7W). Pataisykit jei as neteisus.  :)
aciu uz schema,gaila neprisiruosiu isimestLaikinai uzmeciau minusa,lempike uzgeso.

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
apie lagą ta ir turėjau galvoje, kad apribotų srovę, kad nebūtų staigaus impulso, o ne kad kad tranzas greičiau darinėtūsi, bet jei tik diodui tai čia visiškai dzin tada

Neprisijungęs Donatis

• Įrašai: 36
    • Žiūrėti profilį
Sudomino mane ši tema...

Kiek kainuotų sumontuot borto kompą į A4 B5 '95 metų (skydelis, rankenėlė, fyškė, rėlė ir darbas)? Klima yra. Veiksmas Kaune.

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 971
    • Žiūrėti profilį
Kai pats jungi nieko nekainuoja. Tik reikia tureti vcds kabeliua skydelio kodingui pasikeist. Skydelis iki 200 priklausomai nuo bukles rankenele su laidais iki 50LT. Pajungciau uz alu ir kodinga padaryciau :)

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
Kai pats jungi nieko nekainuoja. Tik reikia tureti vcds kabeliua skydelio kodingui pasikeist. Skydelis iki 200 priklausomai nuo bukles rankenele su laidais iki 50LT. Pajungciau uz alu ir kodinga padaryciau :)
tavo aprasymas tinka gavus skydeli su 26 pinu jungtimis,kas yra reta.o siaip labai nusipigini,nebent geri cisternom.

Neprisijungęs Toto

• Žiūrėti profilį
I savo 96 a4 isidejau toki varianta.skydelis buves anglas,ziedai lenkiski .Pajungima dariau pasigamines adapterius.Kaune galiu pademonstruot ant gyvo.jei domina galiu ir idet,kaina priklauso nuo komplektacijos.Alu vartuoju,bet ne tokiais kiekiais.

Neprisijungęs Donatis

• Įrašai: 36
    • Žiūrėti profilį
gal kas nors turit parduot tas dvi fyškes?

Neprisijungęs GL

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 790
    • Žiūrėti profilį
kurias?
Diagnostika Vilniuje 867067673