Sveiki, galbūt yra norinčiu, bet tynginčiu, nežinančiu, nerandančiu info, tad pasidalinsiu aš ją truputėli.
Pradėkime nuo to, reikės klimatoriko su palaikymu sedyniu šildymu
8E0 820 043 L
Reikės sedyniu su šildymo elementais (galite pirkti bet kokias, tiesiog nuo savo persivilksite jas) t.y. jeigu bus pas jus recaro, tai ir pirkit recaro, jei paprastos, tai paprastas, nes skirsis atlosai soniniai ir dedant recaro ant paprastos, tiesiog uzvalkalas neissitampys ir bus belekoks, negrazus.
Raudoni plastmasiukai laiko sedynės užvalkala, tad prireiks minusinio atsuktuvo ir kantrybes juos visus atfiksuoti. (NELUPTI IR NEPLĖŠTI) nes išrausit viska kartu, ir nebus paskuj prie ko fiksuoti.
Taipogi reikės atsukti 2 varžtus, vienas kairėje, kitas dešinėje, šiašiakampiai, berots T30 ar T35, tiksliai nebepamenu. Šoninės plastmasės, atsargiai, apžiūrėkit, ten bus juodi plastmasiukai, t.y. reikia per viduri ištumti lauk tuos pagaliukus per centrą ir iššims plastmasiukas (bent jau aš ištuminėjau juos ne į vidu, o į išore, sudėtinga ten). Medžiagos atkabinimas apačioje, pamatysit, atsuktuva užkisus atšoksta ta juosta po biški ir lupat viska lauk. Jei kils neaiškumu, parašykit čia, padėsiu kiek galėsiu.
Taigi, toliau....
Pradėsiu nuo
pinu reikšmiuVairuotojo sedynė1- Ruda/juoda į C5
2- Juoda/balta minusas/ground
3- Rudas minusas/ground
4- Juoda/geltona į F1
Keleivio sedynė1- Ruda/juoda į C6
2- Juoda/balta minusas/ground
3- Rudas minusas/ground
4- Juoda/balta F2
F/C fyškytės, yra už klimos. Jungiate D arba 2,4, 6 pavara, traukiate ja lauk (už apačios tymtelkit stipriau ir išsiims), tenais virš fyškučiu matysis raides, kur, kurį fyškė.
F3 jungiate laida nuo saugiklio.
Jamam dangti po vairu, pradžiai nuimame saugiklinės danteli, ten bus 10 varžtas, pasilenkiam prie pedalu, ten dar 2 varžtai, atsukam, traukiam į save ir nuimam viska.
Nuėme dangti šalia saugiklinės ir rėliu, pamatysim biški giliau nemažai raudonu laidu, prisuktu, jungiam ten laidą, vedame ji į 44 saugikli (nepamirškite, jeigu negausite visu fyškučiu, paprašykite kad ir saugiklinės išluptu kontaktus, kad turėtumete kaip juos įkisti į saugikline, ir ten pastatyti saugikli) Jums reik 30A saugiklio. Iš saugiklinės veidam laida į klimą ir jungiame i F3 kontakta. Laidas pageidautinas ne mažiau 2.5kv storio, tiek iki saugiklio, tiek nuo jo į klimą.
Taigi, maitinimas pajungtas, einam prie kitu laidu...
Perkant sedynes, prašykite fyškučiu kurios ateina iš po kilimo apačios, tam kad galėtumete normaliai viska sudėti į vietas (aš naudojau 4F0 937 741F), ji yra iš A6 C5 Allroad, bet idealiai netikanti, reikėjo viduj apkarpyti biškutuka, taipogi jums reikės klimos fyškiu, tiek F tiek C, kadangi bus reikalingi tie galiukai, kurie įlenda į pačia fyskute. Lemonoje, evitoje pirkti neradau, todėl šrote prašiau kad duotu man ju keleta, dėl kontaktu.
Laidu litavimassusilituojam viska, ir vedžiojam į skirtas vietas. Nuo sedynės iki klimos man užteko 2 metru ilgio laidu (vienai sedynej).
3,2 pinus sulitavau kartu, ir jungiau į žeme (tam kad nevedelioti atskirai laidu) Vairuotojo sedynės žemė randasi po slenkščiu, grubiai tiesiai po saugikline.
Keleivio žemė randasi irgi po slenščiu, jo pradžioje, grubiai po bardačiokiu
Taipogi reik keletos kilpučiu (užtenka 3 vnt)
Laidu vedžiojimasTam kad užtektu tu 2 metru ilgio laido, aš nuėmiau centrine konsole, jai nuimti reikėjo atsukti ,,pora" varžteliu
Ir keletas foto padarė dingou. Dar 3 varžtukai po galine pelenine, išimate ja, ten 2 varžtai, atsukat juos, ir dar vienas porankio, atsukat ji ir išimate. Rankinio stabdžio galo nuėmimas pakankamai sudėtingas, aš naudojau daug ,,brutalios" jėgos ir ji nuėmiau. Tada tiesiog iškėliau konsolės gala į viršu ir priėjau prie reikiamu vietu.
Sedynėms atsukti reiks dvylikakampės galvutės
Tai tiek. Pirmasis mano DIY, tad biški gal kiek ir yra nesamoniu, klaidu ir t.t. Dėl patarimu, klausimu, rašykit, padėsiu kiek galėsiu.
P.S. PRIEŠ PRADEDANT DARBUS ATJUNKITE AKUMA IR PO GERU 30 MIN PRADĖKITE ATJUNGINĖTI SEDYNĖS, TAIPOGI, SAUGOKITE LAIDUS, KAD JIE NESILIESTU Į KĖBULA IR NESUKELTU GAISROTai tik DIY, už patirtus nuostoliu, neatsakau.