Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: 97-2001m. s4 vairo pritaikymas ant a4 94-96m.  (Skaityta 10279 kartus)

Neprisijungęs slam

• Įrašai: 1982
    • Žiūrėti profilį
Sveiki, nesenai turejau tokia, gan idomia, operacija pavadinimu "x" :D Na, o jeigu rimtai - "Pritaikyk 99m. audi s4 vaira ant 96m. a4" :D Tad, moderatoriu paskatintas, nusprendziau su jumis pasidalint savo vargais ir kliutimis , su kuriomis susiduriau vykdydamas sia operacija  Oo)

Dalys, kuriu jums reikes:
1. Pats audi s4 s-line vairas -

2. Vairo stebule , jums jos reikia nes audi modeliu 97m. ir naujesniu vairo skyle yra storesne, todel sitas vairas netinka ant 96m. audi modelio ir senesnio ( as stebule dejau kartu su spyna, nes maniske netiko, tad teko tik chipa is rakto permest, masina rakinu su signalizacija, tai problemu cia nemaciau). Beje, pati stebule nuo angliskos a4( puikiai pritaikiau savajai europietiskai a4 ir slicai stebules, kurie isimauna i vairolazde, puikiai atitiko nuo manosios vairolazdes, nors kai konsultavausi su meistrais, man pasake, kad angliskos slicai netiks i mano stebule. Na ka gi tada, nusiminiau, bet greitai susiradau pirkti stebule su vairolazde nuo europietiskos a4 98m. , kurios visai neprireike  :-{ (Jei kam idomu, parduodu - 100lt  Oo)  :s )

Stebule tvirtinasi prie kebulo 4 varztais, labai paprasta atsukti :)

- stebule is sono

- stebule is apacios

-  stebules slicai, kurie maunasi i vairolazde (mano nusipirktoje stebuleje vairolazde

tvirtinasi ne slicais, o isimauna kitokiu principu)

3.Spyrale, nors net nezinau, kaip ji is tikruju vadinasi. Per ja jungiasi airbagas su garso signalu, fyske jungiasi is vairo ir taip nuo masinos ( is kitos puses). Sita dalis tvirtinasi prie posukiu. Yra spec. fiksatoriai tiek ant posukiu, tiek ant sitos dalies.

4. Posukiai - ketvirta dalis, kurios reikia, norint uzsideti vaira. Sitie posukiai man buvo reikalingi, nes prie ju tvirtinasi ta "spyrale". Zodziu posukius perdarinejau, nes neatitiko fykes i valituvus. Teko isardyt abu posukius ( savus ir siuos naujus). Is naujo posukiu isemiau sviesu ijungimo rankele ir imontavau i savo senuosius posukius ( ta sviesu svirtele eina kartu su ta dalim, prie kurios tviratinasi "spyrale")

Zodziu, sistema tokia, rodyklemes pazymejau kas ir kaip jungiasi:

5. Toliau reikia plastmasiu uz vairo, kurios dengia stebule, deja, ju foto as neturiu. Bet plastmases nuo tos pacios masinos, nuo kurios vairas ir stebule, bent jau as taip dejau, aisku stebule, turbut itakos neturejo. Svarbiausia, kad butu nuo tos masinos, nuo kurios ir vairas. Tos plastmases yra 2: viena is apacios, o kita is virsaus. :)

6. Uzvedimo spyna su raktu, aisku, gali buti , kad ir jusiske tiks, taciau mano netiko, nes naujoji stebule buvo per stora.

Na, susimontavus visas sias dalis, susiduriau su airbago ir singalo jungimu. Kaip matot, foto, kurias ikeliau , cia iseina tik 1 fyske, kuri turi 4 laidus. Taigi, du is ju yra airbago laidai. Kiti du yra palikti signalui. As dariau taip: nusikarpiau nuo seno vairo abi fyskes: airbago ir signalo. Tada sujungiau jas laidas su ta fyske ,kuri iseina is spyrales (yra ikelta foto, kaip ten atrodo). Zodziu su airbago pajungimu problemu neturetu but, nes ir is naujo vairo ir is seno iseina 2 laidai, man atrodo, kad nera skirtumo, kaip ten juos sujungsi, nes jie eina poroje. Na su airbagu kaip ir viskas. Toliau seka singalo pajugimas, signalo is naujo vairo iseina 2 laida, o mums reikia is jo tik vieno, nes is masinos iseina tik 1 laidas. Konkreciai negaliu pasakyt, kurio laido reikes, bet galima megint, sujungus ne ta laida, signalas veikia pastoviai, vos tik ijungus degima. Zodziu, atrandat tinkama laida ir sujungiat su laidu, kuris iseina is pacios masinos. As, kaip minejau nusikirpau fyske nuo seno vairo, todel jokiu fyskiu karpyt nereikejo, tik sujungt ir izoliuot laidus. Tada, kai rasit tinkama singalo laida ir pirjungsit, kita beliks tik izoliuot, jis visikai nereikalingas.

Stai cia iseinantys laida airbago ir garso singalo:

sviesesnis yra singalo, o juodam sarve yra 2 airbago laidai.

Na, atrodo, kad kaip ir viska jau paminejau. Gal kas nors susidomes ir megins pasikeist vaira, jeigu kas nepavyks, sekant sios temos nurodymais, rasykit - butinai padesiu.

Gaila, kad neturiu foto is pacios darbo eigos  :/

Stai rezultatas :

(be)

« Paskutinį kartą keitė: 2009 Spalio 20, 22:24:45 sukūrė slamzz »

Neprisijungęs donce-zemaitis

• Įrašai: 645
    • Žiūrėti profilį
as viska ta pati padariau vairas pas mane uzdetas stebule tei pat pasikeiciau tik vat esu uzstriges su valituvu jungikliu,nes kaip tu ir minejei netinka posukiu ir valituvu jungiklis senasis nes neuzsimauna ta nauja spirate ,nusipirkau nauja posukiu ir valituvu jungikli spirale dabar uzsimauna bet laidu fiske netinka i valituvus pas mane didele fiske ir kontaktai apvalus dideli o naujajame fiske visai kitokia tai ka tu ten padarei sakei is dvieju berots viena surinkai bet as neisivaizduoju kaip tu tai galejei padaryt gal gali pakomentuot dekui  ;)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
http://www.audiklubas.com/forumas/index.php/topic,2301.msg511592.html#msg511592
cia kur kas  greiciau atliekama ivores pagalba, bet .... bet :D ta ivore gaut uzimti gali laaaaabai daug laiko... mazdaug apie 1-2 metus :-]

Neprisijungęs testosteronas

• Įrašai: 639
    • Žiūrėti profilį
6. Uzvedimo spyna su raktu, aisku, gali buti , kad ir jusiske tiks, taciau mano netiko, nes naujoji stebule buvo per stora.
Viso vairo užrakto keisti nereikia.
Apkeisti galima tik spynelę su imobilaizerio žiedu:

1) iš vienos pusės nuimame rakto plastiką
2) pasukame raktą iki degimo pozicijos
3) įstumiame apie 2mm strypą (panaudojau varinę vielą) į skylutę kol išsitrauks spynelė
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Sausio 31, 18:32:13 sukūrė testosteronas »

• Žiūrėti profilį
as viska ta pati padariau vairas pas mane uzdetas stebule tei pat pasikeiciau tik vat esu uzstriges su valituvu jungikliu,nes kaip tu ir minejei netinka posukiu ir valituvu jungiklis senasis nes neuzsimauna ta nauja spirate ,nusipirkau nauja posukiu ir valituvu jungikli spirale dabar uzsimauna bet laidu fiske netinka i valituvus pas mane didele fiske ir kontaktai apvalus dideli o naujajame fiske visai kitokia tai ka tu ten padarei sakei is dvieju berots viena surinkai bet as neisivaizduoju kaip tu tai galejei padaryt gal gali pakomentuot dekui  ;)
Aš irgi dabar šioje stadijoje...
Facelift ir prefacelift valytuvų rankenėlių korpusų dalys yra skirtingų aukščių, taigi neįmanoma padaryti hibrido su nauju viršumi ir sena apačia...

P.S. Pabandysiu atgaivinti temą ir iškristalizuoti iki smulkmenų, nes dabar yra neaiškumų
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Sausio 31, 22:00:06 sukūrė testosteronas »

• Žiūrėti profilį
A4 facelift arba S4 rankenėlės turi skylutes Airbag žiedui-posūkių atmetimui įmauti.
A4 prefacelift žiedas yra vaire ir rankenėlės be skylučių.

« Paskutinį kartą keitė: 2013 Balandžio 12, 23:05:23 sukūrė testosteronas »

Neprisijungęs e30

• Įrašai: 24
    • Žiūrėti profilį
neisprendei dar problemos valymo su pertraukimu? :)

• Žiūrėti profilį
neisprendei dar problemos valymo su pertraukimu? :)
Valytuvų dalį pasilikau seną, iš laidų fyškės pajungiau 3 kontaktus į naują šviesų rankenėlės fyškę. Posūkių, airbag žiedas įmautas į 2 skyles.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Balandžio 12, 23:04:23 sukūrė testosteronas »

Neprisijungęs e30

• Įrašai: 24
    • Žiūrėti profilį
o gal zinai ar iseitu pajungti laidus normaliai airbag ir signalo jai uzdeti vaira isifrezavus yvore ir palikus viska sena? ant sebules tai aisku kad uzsidetu, bet ar ten viskas graziai sueitu, dabar galvoju, neesu ardes niekad tos vietos :V

• Žiūrėti profilį
o gal zinai ar iseitu pajungti laidus normaliai airbag ir signalo jai uzdeti vaira isifrezavus yvore ir palikus viska sena? ant sebules tai aisku kad uzsidetu, bet ar ten viskas graziai sueitu, dabar galvoju, neesu ardes niekad tos vietos :V
Žmonės dedasi įvores (bet praranda posūkių atmetimą), taigi su laidais kažkaip susidoroja.

• Žiūrėti profilį
Toliau seka singalo pajugimas, signalo is naujo vairo iseina 2 laida, o mums reikia is jo tik vieno, nes is masinos iseina tik 1 laidas. Konkreciai negaliu pasakyt, kurio laido reikes, bet galima megint, sujungus ne ta laida, signalas veikia pastoviai, vos tik ijungus degima. Zodziu, atrandat tinkama laida ir sujungiat su laidu, kuris iseina is pacios masinos. As, kaip minejau nusikirpau fyske nuo seno vairo, todel jokiu fyskiu karpyt nereikejo, tik sujungt ir izoliuot laidus. Tada, kai rasit tinkama singalo laida ir pirjungsit, kita beliks tik izoliuot, jis visikai nereikalingas.
Mano senasis vairo kelmas praleisdavo minusą iki pat vairo, tačiau naujasis (su dobilo formos vairalazde) ne, todėl signalo pajungimui reikalingas ir antrasis rudas laidas (minusas). Jį (nuotraukoje žalias) pasijungiau prie kėbulo už prietaisų skydelio.

« Paskutinį kartą keitė: 2013 Liepos 31, 00:56:49 sukūrė testosteronas »

Neprisijungęs MariensŽemaitėja

• Įrašai: 27
    • Žiūrėti profilį
Didelis ACIU uz tokia tema ;) manau ne vienam is musu ji pravers :)  (y) (+)

Neprisijungęs Jigiritsu

• Įrašai: 184
    • Žiūrėti profilį
Būtų gerai nuotraukas vėl pamatyti... :-{

• Žiūrėti profilį

• Žiūrėti profilį

Neprisijungęs styvas

• Įrašai: 93
    • Žiūrėti profilį
sveiki turiu jums klausima moriu uzdeti vaira naujesni pas mane tas senas plokses noriu to apvalaus,tai norejau paklausti pas mane audi a4 1997m 4men universalas 1,9 klausimas tas kad jei keisciau vaira ar tiktu slicai vairo ir skiles diemetras posukiu atmetimai rankineles ir taip toliau ka reiks keisti?nes kiek skaiciau  foruma raso kad iki 97 metu tik reike keisti o tai mano po jau 97 idomu kas reike pakeisti kad veiktu normalei ir vairas naujesnis butu?

• Žiūrėti profilį
sveiki turiu jums klausima moriu uzdeti vaira naujesni pas mane tas senas plokses noriu to apvalaus,tai norejau paklausti pas mane audi a4 1997m 4men universalas 1,9 klausimas tas kad jei keisciau vaira ar tiktu slicai vairo ir skiles diemetras posukiu atmetimai rankineles ir taip toliau ka reiks keisti?nes kiek skaiciau  foruma raso kad iki 97 metu tik reike keisti o tai mano po jau 97 idomu kas reike pakeisti kad veiktu normalei ir vairas naujesnis butu?
Tavo vairas yra su maža skyle. Naujasis - su didele

Neprisijungęs styvas

• Žiūrėti profilį
tai kad forume rase kad iki 97 maza o po didele ce kazkuris forumietis keite vaira taip rase tik pas ji audi 96 metu tai pas ji maza buvo rase

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs styvas

• Žiūrėti profilį
tai kad ce ne tokio vairo kokio man norisi pakeisti

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį