220V rozetė automobilyjeAutomobilis: Audi A6/C5
Taigi, kadangi kartais tenka padirbėt vietose kur nėra elektros, ir nera kur pasikraut akumoliatorinio suktuvo, loptopo, telefono bateriju, tai man reikalinga 220V elektros srovė automobilyje. Paprasčiausias budas, nusipirkt 12/24V --> 220V konverterį, jo kaina nuo ~70 iki ~500lt, priklausomai nuo galingumo(W). Pagal poreikius man pakanka 75W, tai jo kaina topo centre 75lt.
Tačiau tie laidai nuo "prikurytelio" ir besimetantis blokelis man nusibodo,
todėl nutariau "paslepti" jį ir išvest tik rozetę lovelyje po porankiu.
- Pirmiausia išsiardom konverterį.
- Nuo lovelio šalia "ručnyko" nuimam apdaila ir pakeliam jį. Viduj matome varzta prie kurio tvirtinsime tą srovės konverterį.
- Tada nupjaustom metalo pjukliuku tuos nereikalingus atsikišimus nuo konverterio "dėžutės" ir praigrežiam ~6mm gražteliu skylę tvirtinimui prie anksčiau minėto varžto.
- Tą plastmasę kisam po tuo loveliu, ir prisukam veržle, kad vaziuojant nebaršketų.
- Lituokliu atlituojam rozetės laidelius nuo mikroschemos, nes šie bus per trumpi.
- Tada pieštuku, ant to lovelio išimamo dudno, iš apačios užsižymim kur yra skylė lovelyje ir išpjauname toje vietoje rozetes dydžio skyle(tik neišpjaukit perdidelės).
- Atsukam rozetės fiksatorių, ikišam rozetę į išpjautą skylę, vėl prisukam fiksatorių, ir prie rozetės prilituojam ilgesnius (~25cm) laidelius.
- Statom atgal į lovelį, prilituojam laidelius atgal i tas pačias vietas kur prieš tai nulitavom statom blokelį į vieta ir prisukam dviem varžteliais.
- Išimam galinį "prikurytelį" su viskuo ir atjungiam fiškę.
Blokelio laida kuris kišasi į "prikurytelį" prakišam ir prilituojam (prie rudo lituojam ta blokelio laida kuris su "užrašais" lyg ir
dėl viso pikto kad lituodami neuztrumpintumėt, iššimkit saugiklį nr.33 (15A)
) - Jei teisingai sujungsit, įdėjus atgal saugiklį jis neperdegs ir švies žalia konverterio lemputė.
- Pajungiam atgal "fiške" į "prikurytelį", sustarom viska atgal ir turim rozetę.
Salone nesimėto laidai ir konverteris, o tik maža rozetė nepastebimoje vietoje
![mirkt ;)](http://www.audiklubas.com/forumas/Smileys/3rdpty/smile2.gif)
Aisku galima ir kitur paslėpti ta konverterį, bet man asmeniškai, čia patogiausia
![šypsena :)](http://www.audiklubas.com/forumas/Smileys/3rdpty/smile1.gif)