Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Audi Le Mane 2008-aisiais  (Skaityta 1663 kartus)

Neprisijungęs asprey

• Įrašai: 610
    • Žiūrėti profilį
Audi Le Mane 2008-aisiais
« Topic Start: 2008 Birželio 06, 13:27:25 »
Audi pranešimas spaudai
Audi jau du kartus iš eilės yra laimėjęs garsiose Le Mano 24 valandų lenktynėse su R10 TDI dyzeliniu lenktyniniu automobiliu. Audi Sport Team Joest turi galimybę ir trečią kartą tapti nugalėtoju birželio 14-15 dienomis – pakartoti žygį, kuris jau buvo įvykdytas pirmtako R8 2000, 2001 ir 2002 metais.
Audi R10 TDI, kuris buvo viešai pristatytas pasauliui 2005-ųjų gruodį Paryžiuje, yra specialiai sukurtas Le Mano 24 valandų lenktynėms. Kūrimo procese Audi Sport technikai atsižvelgė į pagrindinę aplinkybę, kad Le Mane ne vien svarbu turėti greičiausią automobilį. Dažniausiai Le Mane laimi tas automobilis, kuris praleidžia mažiausiai laiko aptarnavimo zonoje. „Patikimumas, lengvas remontas ir našumas yra vienodai svarbūs faktoriai nenumatytais atvejais,“ – sako Audi Motorsport vadovas dr. Wolfgang Ullrich.
Didelis dėmesys buvo skiriamas šioms tipinėms Audi savybėms toliau ruošiant R10 TDI 2008 metų sezonui. Technologija, kuri jau dukart triumfavo Le Mane, buvo priežastis išsamiam optimizavimui. 30 valandų patvarumo bandymų praėjo be nepageidaujamų problemų. Le Mano serijos lenktynės parodė, kad R10 TDI gali būti pataisomas greitai po incidentų ir V12 TDI variklis, kuris išvysto daugiau nei 650 AG, yra itin ekonomiškas.
Audi taip pat pasikliauja gerai sustyguota, kruopščia komanda ir vairuotojais: Audi Sport Team Joest yra nenugalima Le Mane nuo 2000-ųjų. Frank Biela/Emanuele Pirro/Marco Werner, Dindo Capello/Tom Kristensen/Allan McNish ir Lucas Luhr/Alexandre Prémat/Mike Rockenfeller, tie patys vairuotojai, kurie bendrai yra iškovoję 23 pergales Le Mane, išsirikiuos starto tiesiojoje, kaip ir praėjusiais metais.

Dešimtasis Audi startas Le Mane
Per pastaruosius aštuonerius metus Le Mano 24 valandų lenktynėse Audi yra nugalėjusi septynis kartus. Nepaisant to, negali būti tikras, kad sėkmė lydės ir dešimtajame Le Mano starte. „Mes pasitinkame jubiliejines lenktynes gerai pasiruošę,“ – sako dr. Wolfgang Ullrich. „Nepaisant visko, kaip ir kiekvienais metais, turi būti pasirengęs bet kokiems netikėtumams Le Mane ir reaguoti kaip įmanoma geriau, kad ir kas beatsitiktų. Negalim pamiršti, kad mes kovojame su ypatingai stipriais priešininkais”.

http://www.automobiles.lt/naujienos/Audi/Audi+Le+Mane+2008-aisiais/

Audi pasikliauja efektyvumu jubiliejinėse Le Mano lenktynėse

Birželio 14-15 dienomis Audi dešimtą kartą startuos legendinėse 24 valandų lenktynėse Le Mane. AUDI AG – tai daug daugiau nei kovoti dėl aštuntosios pergalės. Tikėtina, kad sunkiausios pasaulyje ištvermės lenktynės Prancūzijoje pasitarnaus kaip kertiniai bandymai naujajai technologijai, kuri vėliau bus pritaikyta serijiniuose automobiliuose.
Audi šiemet jau trečią kartą Le Mane startuos su R10 TDI, kuris buvo pristatytas 2005 m. pabaigoje ir nusėjo pasaulinės spaudos antraštes. Keturių žiedų priekinis ženklas parašė svarbų skyrių automobilių sporto istorijoje, - kaip pirmą kartą Le Mano 24 valandų lenktynėse iškovota pergalė dyzeliniu automobiliu. Audi pakartojo triumfą 2007-aisiais. Taigi, 2008 m. birželio 14-15 dienomis Audi Sport Team Joest turi šansą iškovoti pergalę trečią kartą – žygį, kuris buvo sėkmingai įvykdytas su pirmtaku Audi R8 modeliu 2000, 2001 ir 2002 m.
Audi pasikliauja efektyvumu ir patikimumu dešimtajame pasirodyme Le Mane. Audi R10 TDI, tarnaujantis trečius metus, jau nebėra greičiausias prototipas startinėje rikiuotėje – bent jau rato įveikimo laiku. Vis dėlto, visos distancijos metu Audi Sport Team Joest turi gerus šansus laimėti, nes Le Mane svarbiausia kuo mažiau laiko sugaišti techninio aptarnavimo zonoje. Visiems gerai žinoma, kad daugiau nei 650 AG V12 TDI variklis yra ypatingai efektyvus ir ekonomiškas. Tą patį galima teigti ir apie R10 TDI patikimumą: 30 valandų ištvermės bandymai balandį praėjo be problemų. Papildomai, automobilis yra sukonstruotas taip, kad po susidūrimo ir avarijos būtų galima pataisyti per trumpiausią įmanomą laiką.
Komanda ir vairuotojai yra patyrę ir patikimi: Reinhold Joest suburta komanda, su devyniomis pergalėmis iki šiol, yra visų laikų sėkmingiausia komanda Le Mane. Vairuotojų būrys yra tas pats kaip ir praėjusiais metais ir bendrai Le Mane yra iškovojęs 23 pergales.
Audi jau septynis kartus yra nugalėjusi Le Mano 24 valandų lenktynėse. Jei dar įskaitysite pergalę 2003 m. iškovotą Bentley Speed 8, kuriame buvo sumontuotas Audi Sport sukurtas TFSI variklis, tuomet Audi Technologija yra nenugalima Le Mane nuo 2000 m. Komanda, vadovaujama Audi Motorsport direktoriaus dr. Wolfgang Ullrich, padarys viską, kad užtikrintų tai.

http://www.automobiles.lt/naujienos/Audi/Audi+pasikliauja+efektyvumu+jubiliejinese+Le+Mano+lenktynese/
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Birželio 15, 19:26:22 sukūrė asprey »

Neprisijungęs Grishman

• Įrašai: 7631
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1: 2008 Birželio 15, 16:17:26 »
Na ka, pasveikinkime vieni kitus, su nelengvai, bet iškovota pergale :H ff Lenktynes tikrai buvo labai įtemptos :O Christensenas pavarė (y) Peugeot sucks :D
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Birželio 15, 16:21:52 sukūrė Grishman »

Neprisijungęs Matas_

• Įrašai: 2051
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2008 Birželio 15, 16:22:14 »
nu jo. jei ne lietus tai velniai zino kaip ten butu buve  :H

Neprisijungęs Biesas

• Įrašai: 4369
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2008 Birželio 15, 16:38:42 »
beveik visas varzybas ziurejau.... privargau tai ne ka maziua nei pilotai :D TDI power.....

Neprisijungęs asprey

• Įrašai: 610
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2008 Birželio 15, 19:23:19 »
beveik visas varzybas ziurejau.... privargau tai ne ka maziua nei pilotai :D TDI power.....
tai jau jo :D
cia panasiai kaip su V8 DTM, tik cia TDI nedraudziamas ir varzybu tikslas biski kitos (aa)

Neprisijungęs Biesas

• Įrašai: 4369
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2008 Birželio 15, 19:26:15 »
siaip idomu matyt dabar peugeot, po visu tu pareiskimu ir t.t. antrus metus is eiles i bliuska gavo ir tik antri... aisku tas "tik antri" siaip tai irgi labai auksta pozicija. kitais metais pasitaisius problemas tikrai galingi gali gautis, nes ziurint lenktynes aiskiai mates kad ju masineles greitesnes...

Neprisijungęs sweeper

• Įrašai: 414
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2008 Birželio 26, 18:36:19 »
siaip idomu matyt dabar peugeot, po visu tu pareiskimu ir t.t. antrus metus is eiles i bliuska gavo ir tik antri... aisku tas "tik antri" siaip tai irgi labai auksta pozicija. kitais metais pasitaisius problemas tikrai galingi gali gautis, nes ziurint lenktynes aiskiai mates kad ju masineles greitesnes...
ash irgi zhiurejau ir galwojau ar tik neatsitix tai ko labiausiai bijau :D renault peugot gawno :)