Na kas rysiu su fleksa driuzem tai maciau kaip jos gime

Vaizdelis buvo neblogas... Seip tai su stabdziais ir ratu diametru gali buti toks variantas, jei pvz jo ratai auksteni nei standartiniai (turint omenyje visa padangos auksti ) , tai tai paciai stabdziu sistemai yra sunkiau stabdyti (fizika-jegos petys 8klases pirmas semestras

) Galines kalades ne prie ko, nes jei butu galas nestabdes butumem tureje vienu sviedoforu maziau

Kaip buvo mano atveju, jeigu galas visiskai nestabdo tada labai greitai yra isprovokuojamas priekiniu ratu slydimas. Jeigu tarkima masninom stabdziu efektyvumas tenkantis asims yra priekui 70% - galui 30 % tai jei ismesim galinius stabdzius tai nereiskia kad stabdymo kelias padides 30 %. Stabdymo efektyvumas sumazes zenkliai daugiau, todel, kad tik pasaudus stabdzio pedala visi ratai stabdo mazdaug tolygiai, po to automobilio svrio centras pasikeicia ko pasekoje svoris pereina i prieki, tuo metu suveikia vadinamieji kiausiai - stabdziu reguliatorius kuris buna automobilio gale ir jo veikimas priklauso nuo galines asies pokrypio: pasikelia galiniai ratai - maziau apkrovos reikia maziau jegos tai reguliatorius ir prisuka stabdymo jega, ko pasekoje automobilis neuzsimeta. O jei neveikia galiniai stabdziai, tai svoris nepersikelia taip efektyviai i prieki ir paprasciausiai priekiniai stabdziai uzblokuoja ratus daug greiciau nei veikaint visai sistemai. Priedo tas efektyvumo praradimas labai juntamas extra stabdymo metu. Man ziema kai buva uzsales galas (nu patikekit man ir idomiai pasirode tas uzsalimas ) ir po to kai susitvarkiau kad veiktu galas, tai atrode kad sniegas istirpo

dar tiesa , kas link stabdziu tai dar yra toks teorinis variantas , kad stabdziu skystis prisitraukia deregmes per laika, tai ta dregme - vanduo turi tendencija uzvirti prie 100 laipsniuku. O stabdziu skystis dot 4 uzverda prie 240 kiek pamenu , taigi it sakant problemos prasideda daug greiciau.