Na va, netrukau nei trijų metų, susitaisiau kilometrus iki tuščio bako. Rodė pievas 1000-2000km
Esmė tame, kad tos pievos svyravo nuo važiavimo stiliaus, jei ramiai, rodo 2000, jei smagiau, iki 900 nukrisdavo, tačiau niekada neatsižvelgdavo į kuro likutį bake. Klausinėjau viso pasaulio, BC keičiau, norėjau gau skydo žalią / galinę plokštę keisti. bėda ne ten buvo.
Istorija
Viskas prasidėjo nuo to, kad pradėjo kritinėti greitis (rodyklė) - net susinervinau - visiems taisau, pas mane 100 kartų perlituota, bet va pradėjo. O kažkada seniai kai dar ne pats taisiau, vežiau tris kartus taisyti, vis kritinėjo, tai meistras net sulitavo pinus spidometro, nes bėda dažniausiai ten, kai jau nebežinojo ką daryt
tai tame litavime plastmasė pakaito, oksidavosi, lydėsi kas kartą ardant skydelį, nes atlituoti reikėjo. Tai matyt toj šlykštynėj ir prapuolė kontaktas. Tąkart problema buvo išspręsta pirma pakeičiant magnetinį žiedą, nepadėjo, tada pakeičiant daviklį dėžėj - padėjo. Taigi pinų sulitavimas nebuvo reikalingas. Paskui va ir išlindo..
Kadangi dabar skydeliais apsikrovęs, tai iš donorinio paėmiau nelituotus pinus, įsodinau, prilitavau.
Greitis ledas, tačiau po remonto pradėjo pastoviai šviesti posūkių indikacijos ir ilgų šviesų indikacijos.. negalėjau patikėt, kad MANO skydui taip pasidarė - tvarkau kitiems tokias bėdas ir sutvarkau.
Tris kart lupau skydą, žiūrėjau, nusprendžiau išsiardyti, prieš tai paskambinęs AK senesnių modelių elektrikui minui. Patarė kaip ieškoti bėdos ir kur. Ogi ten pat, kur keičiau fiškutes.
Išsiardau, pasižiūriu, mano litavime šalta paikė.
Norėjau pasismeigt su lituokliu.
Sutvarkiau, jau noriu surinkinėti, ir nusprendžiau apžiūrėti takelius, per kur vaikšto bako likučio signalas. Radau kur nueina į gaugę (pas mane ji visad veikė), ir kur eina atšaka į žalią plokštę, kuri toliau jungias su bortkompiu. Praskambinu vieną takelį - labai ploną takelį kuris eina palei pat juodosios plokštės kraštą ir vuolia - trūkimas. Plonas ir kraštinis, milijoną kartų ardytam skydui.. matyt tiek ir tetrūko, kad pažeisčiau. Šiaip durniuoti pradėjo ne po ardymo. Kažkada dar tai normaliai tai pievas rodė, paskui tik pievas.
Neieškojau trūkimo, gan negražiai pravedžiau laidą. VISKAS
Tik dabar reikės gaugę sukalibruoti ir tą km iki tuščio pakalibruoti, procedūra nesudėtinga. Keista - gaugė pradėjo daugiau rodyt kuro, nes dabar gauna daugiau apkrovos plūdės signalas, nes eina ir į bortkompį. Įdomu.