Mano nuomonė:
Visos mašinos kurias turim Lietuvoj atkeliavo iš Vokiečių, Italijos, Prancūzijos ir pan. Kai perkat mašiną, dalis jūsų gaunat ir knygas. Pavartykit. Bent jau aš kiek varčiau tai tepalai dažniausiai keičiami buvo kas 30 tūkst... ar pravažiavus 80k ir keista vos kelis kartus ar 300k km keista ~10 kartų, kažkaip jie neskuba tepalų keist ir viskas gerai. Atvažiuoja į Lietuvą ir tada pradedam maudyt tepaluose kas 10k... Kam?
Kitas dalykas tai jei gerai nuresetinat SRI, ten automatiškai skaičiuoja kada keist tepalus pagal auto greitį, laiką, tepalų temp ir pan. Jei daugiau autostradų tai vėliau keisi, jei mieste,tada greičiau primins automatiškai. Tepalus keičiam kasmet prieš žiemą, taip jau nusistovėję, bet manau irgi marketingo lydimas įprotis. Aš 30k nespėju nuvažiuot per metus, bet ~20 būna.
Kitas dalykas kai mažmenininkai pardavėjai sako: keisk tepalus kas 10k, nes bus blogai. Nu negali juk sakyt, kad keiskit kas 30k km ir bus gerai, nes pelnas 3 kart kris... Gamintojai tuo tarpu sako, kad yra tokie long life tepalai (Dyzeliam iki 30k, benzam iki 50k, na bent jau vokietijoj taip šneka). Jeigu varikliai gestų naudojant juos, taip jie prarastų klientus, nieks nepirktų. Bet taip nėra. Visada kažkieno interesą reikia įžvelgt, kai kalbam apie milijardines apyvartas turinčias kompanijas.
Turim mašinų šeimoj kurios ir 30k km kasmet lietuvos keliais nurieda. Ir ką? Veikia įprastai.
Jeigu tepalo netrūksta ir jis atitinka reikalavimus, kas ten gali nutikt per tuos 30k km? Tfu tfu tfu, bet kiek atsimenu nesam jokio variklio dar sugadinę dėl tokių įpročių.
Padrikos mintys, bet išvada tokia:
MARKETINGO ČIA TAI JOPAPA...