Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kokios firmos tepalus pilate,kokie geriausi ?  (Skaityta 244867 kartus)

Neprisijungęs juozasu

• Įrašai: 780
    • Žiūrėti profilį
Važiuoja su longlaifais 30000km su vienu filtru ir vargo žmonės nemato, o čia sugalvojo kas 10t km keisti. Aišku, blogiau nebus, bet...

Su tam tikrais Opel lengvaisiais automobiliais (dyzeliniais) modeliais, Jei tepalas atitinka GM-LL-B-25 specifikaciją, be problemų važiuoja 50 000, nes tai numatęs auto gamintojas.

Su VOLVO fūromis ir tepalais, atitinkančiais VDS-3, važiuoja 100 000 nekeitę tepalų (nes tai numatęs VOLVO fūros gamintojas). Tai taip išeina jei aš į savo bulką (kuriai gamintojas numatė keisti kas 10 000 - 15 000 (VW 505.00) tepalus ir nekitaip)  įsipilsiu VDS-3 ir važiuosiu 100 000 drąsiai? Aišku ne. Jei nenumatyta automobilio gamintojo, geriau nerizikuoti, tą pataria net tepalų gamintojai, kuriems rūpi ne tik prekę parduoti, bet ir išlaikyti gerą vardą.

O dėl tepalo filtro keitimo kas 10 000, gal ir vertas dėmesio variantas, jeigu ne vienas didelis BET. Ar tai patogu? Gi daug tepalo išbėgs kol pakeisi filtrą :)

Neprisijungęs Tserber

• Įrašai: 2348
    • Žiūrėti profilį
litras :)

Neprisijungęs deleted

• Banned!
  • Įrašai: 0
    • Žiūrėti profilį
Sorry kolegos... nenorejau izeist niekeno ambiciju,tiesiog del temos papildymo su daugiau info visiems, biski meciau diskusines intrigos.

Juozasu-cia ne man i klausima atsakei del t.filtro,o kitiems del info…  as jau anksciau esu rases del tepalo savo nuomone… ir kad pilu 10w40 ir nesuku sau galvos. Koki tepalo filtra man dejo,nezinau.as nevaziuoju po parduotuves pirkt tepalu ir tepalo filtro, keiciu juos pas draugus garazinius (tiksliau-jie keicia.)sakau kad detu gera,o ne pigiausia ir jais pasitikiu... ir kai anksciau sunkiai kurdavosi auto rytais,tai tikrai neuzsidegdavo jokios tepalo lemputes,(kaip kaikuriose temose kai kas rase) nes filtra normalu idedavo,o tai reiskia,kad su tepalo atbulines eigos grizimo voztuvu kad neisbegtu is filtro tepalas i karteri.nes sukti varikli be tepalo spaudimo-nera gerai (indeklams).

Andrius91-del ”mahle”tepalo filtro,biski intrigos meciau.idomu buvo ka atrasysi,na bet kaip ir minejau: Sorry -del tepalo filtro! O kas liecia ankstesniu postu del to tepalo dingimo,tai pats susiplioncinai rasydamas.  :-]
Taip kad del “nano” sutkos nepulk kaip kyras… 

Tserber- sumaisiau biski,pagalvojau kad tu rasei apie (i am here... su http: map.,bet ten buvo Andriucha18T.) o del kelmo... -pats esi loxas su serbentiniu niku...  :-]

Evaldai-ar tau teko girdeti,kad tepalo filtras turi uzsinesimo voztuva,kuris uzsinesus filtrui atsidaro ir tepalas eina be filtravimo? (cia kalbu ne apie tuos kur keiciasi filtro elementas,o tuos vienkartinius.)

Karta esu T-taske keites tepalus ir visus filtrus,ten man pasiule geresnius tepalus iki 15000km,(neprisimenu kokius,man tai buvo neidomu.tiesiog sakiau pilkit gerus.) bet kaip su iprociu keisti kas 10k.km,keiciau po 12k.km.vel pas savo draugus garazinius.

Neprisijungęs Tserber

• Žiūrėti profilį
intrigu metytojas, garaziniu draugas :)) sakaj koks skirtumas tarp tepalo filtru nes pasitiki garaziniais draugais ir dzin ka pila ir ka sudeda tau, bet jei nesidomi buk malonus neirodinek kitiem, kad visiem taip reikia daryt ir nebutina det brangiausius filtrus ir pilt gerus tepalus :)
P.S.sakej nesi kelmas ir galima su tavim diskutuot, bet pasirodo yra kitaip, KELME :D

Neprisijungęs deleted

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
Tserber.pasiziurek i veidrodi ir pamatysi tikra "kelma"... su tavim gincitys ir koliotis neketinu.tu pats pirmas pradejai.taip,kad kolkas vistiek rezultatas 1:0 mano naudai... pats nemoki diskutuot ir neskiri nuomones ir argumentu,o varai kad viska teigiu.tiesiog prisedes prie kompo ir skaitinejant sugalvojau biski papildyti tema.ir nieko blogo cia nera.tik daugiau info ir nuomoniu kitiems.

Neprisijungęs Tserber

• Žiūrėti profilį
nesamoniu rasinejimas nera info. iseik is cia :D

Neprisijungęs TomisTomis

• Įrašai: 293
    • Žiūrėti profilį
Važiuoja su longlaifais 30000km su vienu filtru ir vargo žmonės nemato, o čia sugalvojo kas 10t km keisti. Aišku, blogiau nebus, bet...

Su tam tikrais Opel lengvaisiais automobiliais (dyzeliniais) modeliais, Jei tepalas atitinka GM-LL-B-25 specifikaciją, be problemų važiuoja 50 000, nes tai numatęs auto gamintojas.

Su VOLVO fūromis ir tepalais, atitinkančiais VDS-3, važiuoja 100 000 nekeitę tepalų (nes tai numatęs VOLVO fūros gamintojas). Tai taip išeina jei aš į savo bulką (kuriai gamintojas numatė keisti kas 10 000 - 15 000 (VW 505.00) tepalus ir nekitaip)  įsipilsiu VDS-3 ir važiuosiu 100 000 drąsiai? Aišku ne. Jei nenumatyta automobilio gamintojo, geriau nerizikuoti, tą pataria net tepalų gamintojai, kuriems rūpi ne tik prekę parduoti, bet ir išlaikyti gerą vardą.

O dėl tepalo filtro keitimo kas 10 000, gal ir vertas dėmesio variantas, jeigu ne vienas didelis BET. Ar tai patogu? Gi daug tepalo išbėgs kol pakeisi filtrą :)
Niekada netikedauvau tokiais dalykais kaip longlaifas, ypac kai lengvieji automobiliai pagrinde naudojami maltis po miesta, tai yra nepilnas uzkaitimas, dazanas vedinejimas, darbas laisva eiga, visi sie rodikliai zenkliai sutrumpina alyvos tarnavimo laika. Todel niekada negalima lygint tokiu dalyku kaip lengvoji ri fura, furos jug vaziuja pagrinde trasa ir pas juos pilas nedaug nemzai, bent jau 40litru, tai vat ir gaunasi tas pats, paskaciavus santyki 4l/10000km, 40ltr/100000km.
Automobiliu gamintojai taip pat ne sventieji, pvz VAG koncernas labai pasimoke, pyle pusiau sintetini tepala i 1.8T ko pasekoje buvo pakeistas nevienas desimtis tukstanciu varikliu nesibaigus garantijai.
Sakyciau racionalu butu galvot taip, paprastas variklis, be turbu smurbu ir t.t. keiti kas 10-15tukst, kuo daugiau navarotu ir galios is turio vieneto, tuo geresne alyva reiketu rinktis, atsizvelgiant i variklio ipatumus.

Neprisijungęs bojarinas

• Įrašai: 224
    • Žiūrėti profilį

gal... tik man teko matyti kelis alyvos filtro elementus pasidarusiais trapiais ir suluzusiais.Nuo ko nezinau-gal alyvos kokybes pasekme gal labai ilgai nekeistas...Ko pasekmeje-turbinos gedimas...
paimi pirstais ir filtravimo popierius suluzta kaip (TIK NEREIKIA JUOKTIS) vaflis... na arba kaip sausainis...
tai va- asmeniskai nerizikuociau ir nevazineciau po 30000 ar 50000 kilometru su tuo paciu filtru.
tai tik asmenine nuomone

va vienas:

Uploaded with ImageShack.us
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Gruodžio 03, 19:11:27 sukūrė bojarinas »

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Aš asmeniškai irgi nevažiuoju tiek. Su 5w30 longlaifais vos 15000 išvažiuoju. O dėl filtro tai manau teisus tu. Teko matyti visai ištižusį filtrą po 9000km. Tiesa, sct ten buvo.

Neprisijungęs bojarinas

• Žiūrėti profilį

Juozasu-cia ne man i klausima atsakei del t.filtro,o kitiems del info…  as jau anksciau esu rases del tepalo savo nuomone… ir kad pilu 10w40 ir nesuku sau galvos. Koki tepalo filtra man dejo,nezinau.as nevaziuoju po parduotuves pirkt tepalu ir tepalo filtro, keiciu juos pas draugus garazinius (tiksliau-jie keicia.)sakau kad detu gera,o ne pigiausia ir jais pasitikiu... ir kai anksciau sunkiai kurdavosi auto rytais,tai tikrai neuzsidegdavo jokios tepalo lemputes,(kaip kaikuriose temose kai kas rase) nes filtra normalu idedavo,o tai reiskia,kad su tepalo atbulines eigos grizimo voztuvu kad neisbegtu is filtro tepalas i karteri.nes sukti varikli be tepalo spaudimo-nera gerai (indeklams).

Tepalo atbulines eigos grizimo voztuvas
-------------------------------------
labai sudomino! kurioje tepimo sistemos vietoje montuoamas? kokiuose automobiliuose-nors viena pvz....
busiu labai dekingas giliai pagilines giliau savo zinias.

Neprisijungęs bojarinas

• Žiūrėti profilį
O koks pašalinis poveikis, jei į benzą supilčiau dyzelinio tepalą, t.y. castrol 5w40 turbo diesel modifikacija.
jeigu yra S raide tinka ir benzinui

Kur tos S raidės ieškoti?

ant bakelio ar backos

Uploaded with ImageShack.us

Neprisijungęs deleted

• Banned!
    • Žiūrėti profilį

Tepalo atbulines eigos grizimo voztuvas
-------------------------------------
labai sudomino! kurioje tepimo sistemos vietoje montuoamas? kokiuose automobiliuose-nors viena pvz....
busiu labai dekingas giliai pagilines giliau savo zinias.

COPY:
Tepalo filtras  variklio ilgaamžiškumo saugiklis
Svarbiausia tepalo filtrų funkcija,šalinti iš tepalo įvairias priemaišas,dilimo bei skilimo produktus, purvą, mikrodaleles, kurias tepalas absorbuoja variklio veikimo metu. Tepalo filtras būtinas tam, kad apsaugotų alyvą ir kuo ilgiau išlaikytų variklio eksploatacijai reikalingas sąlygas bei tepalo kokybę. Kuo filtras efektyviau veikia, tuo tepalas bus švaresnis, vadinasi, mechaniškai besitrinančios variklio dalys mažiau dils ir variklis bus geriau apsaugotas nuo nusidėvėjimo.
UAB Dagas, produkto vadovas Raimundas Kazavičius teigia, kad aukštos technologijos KNECHT filtrai turi atbulinius vožtuvus, kurie neleidžia tepalui ištekėti į karterį išjungus variklį. Taip automobilis apsaugomas nuo sausų apsukų, kai variklis įjungiamas. Ši KNECHT tepalo filtrų funkcija yra veiksminga per visą eksploatacijos laikotarpį. Pasikeitus tepalo savybėms ir slėgiui, paprastai filtrų vožtuvai tampa neveiksnūs ir tepalas išbėga. KNECHT kompanija šią problemą sėkmingai išsprendė pasitelkusi unikalią technologiją  perpilančio vožtuvo bei atbulinės eigos uždarančio vožtuvo sistemą,  - akcentuoja R. Kazavičius
Filtruojantis elementas  filtro patikimumo ženklas
Giedrės Kundrotienės, UAB Dagas rinkodaros vadovės, teigimu KNECHT kompanija dėjo daug pastangų ištobulinti filtruojančių elementų gamybos technologijas. Milžiniškos investicijos į mokslinius tyrimus leido sukurti filtruojančių elementų grupes iš specialaus Micro Star pluošto. Dėl specialaus impregnavimo Micro Star celiuliozės pluoštas yra atsparus aukštai temperatūrai ir drėgmei. Šiuos pasiekimus įvertino didieji Vokietijos automobilių gamybos koncernai - BMW bei Mercedes, montuojantys KNECHT filtrus į nuo konvejerio nuriedančius automobilius.

Neprisijungęs bojarinas

• Žiūrėti profilį
neturiu perpjauto filtro foto-padarysiu pirmadieni
tai cia apie tokia guma kuri dengia padavimo skyles i filtra?
tokia guma yra (nenoriu sakyti visuose) daugumoje filtru.
ir daug filtru sukasi iš variklio apacios(renault 1,9 iš šono)-ten paprasciausiai alyvai ner kur isbegti...
apie elementus net nešneku...atsukus elemento dangteli kuris kaip taisyklė yra iš viršaus (renault 2,2 iš apačios) alyva juk nebėga per viršų...
( nors kai kurie elementai turi toki pypsa-ištraukus elementa-atsiveria skylė nubėgti alyvai i karteri)
tada aisku....
redaguosiu čia pirmadienį ir tada idėsiu kokia foto

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
Citata
Sakyciau racionalu butu galvot taip, paprastas variklis, be turbu smurbu ir t.t. keiti kas 10-15tukst, kuo daugiau navarotu ir galios is turio vieneto, tuo geresne alyva reiketu rinktis, atsizvelgiant i variklio ipatumus.

Visiškai sutinku. Vienas jautriausių mazgų tepalo kokybei ir yra turbina.

Citata
Todel niekada negalima lygint tokiu dalyku kaip lengvoji ri fura, furos jug vaziuja pagrinde trasa ir pas juos pilas nedaug nemzai, bent jau 40litru, tai vat ir gaunasi tas pats, paskaciavus santyki 4l/10000km, 40ltr/100000km
Rašiau apie lengvuosius Opel (tik aišku turi ir filtrą dėti atitinkamą): Nors 40 Ltr/100 000 nevisai sutikčiau, kad geras palyginimas, ten tepalas turi sutepti daug didesnį plotą nei 1.9 varikliukui. Geriau reikia imti tepalo talpos ir variklio darbinio tūrio santykį. Bet tas santykis vis tiek gausis, kad fūrai reikia didesnio kiekio tepalo, variklio darbinio tūrio vienetui (nebent fūra su kūbatūra 19 L :) ).

Citata
Jei tepalas atitinka GM-LL-B-25 specifikaciją, be problemų važiuoja 50 000, nes tai numatęs auto gamintojas.

Fūras tik tarp kitko paminėjau, ir visiškai sutinku su "furos jug vaziuja pagrinde trasa ir pas juos pilas nedaug nemzai, bent jau 40litru, tai vat ir gaunasi tas pats, paskaciavus santyki 4l/10000km, 40ltr/100000km"

Nors 40 Ltr/100 000 nevisai sutikčiau, kad geras palyginimas, ten tepalas turi sutepti daug didesnį plotą nei 1.9 varikliukui. Verčiau reikia imti tepalo talpos ir variklio darbinio tūrio santykį. Bet tas santykis vis tiek gausis, kad fūrai reikia didesnio kiekio tepalo, variklio darbinio tūrio vienetui (nebent fūra su kūbatūra 19 L :) ).

Neprisijungęs TomisTomis

• Įrašai: 293
    • Žiūrėti profilį
Citata
Nors 40 Ltr/100 000 nevisai sutikčiau, kad geras palyginimas, ten tepalas turi sutepti daug didesnį plotą nei 1.9 varikliukui. Verčiau reikia imti tepalo talpos ir variklio darbinio tūrio santykį. Bet tas santykis vis tiek gausis, kad fūrai reikia didesnio kiekio tepalo, variklio darbinio tūrio vienetui (nebent fūra su kūbatūra 19 L :) ).

Matai, turis nelabai turi ka bendro su tepalo kiekiu, pagrinde tai manyciau reiketu imt variklio galia, furos galios daug neturi, bet turi dau Nm, ir nesisuka jos daug.
O siaip tai teoriniuose VDV skaiciavimuose naudojamas paprastas koeficientas 1AG/1l tepalo, cia laivu varikliuose nes as pats laivu mechanikas,
ir tada tepalas nera keiciamas, o tik daromos jo laboratorines analizes, TBN(sarminis skaicius), asfalto kiekis, klampumas, pliupsnio temp ir t.t. Alyva keiciama tik esant zymiems pagrindiniu parametru nukrypimams.
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Gruodžio 04, 16:31:19 sukūrė TomisTomis »

Neprisijungęs juozasu

• Žiūrėti profilį
Matai, turis nelabai turi ka bendro su tepalo kiekiu
Kad tech. duomenys kalba ką kitka, kad būtų objektyviau lyginkime +-tos pačios kartos VAG variklius ir be turbinos (duomenys iš autodata):
1.6D (JK, 40 kW) tepalo talpa su filtru: 3.5 L
1.9D (1Y, 50 kW) tepalo talpa su filtru: 4.5 L
2.0D (CN, 51 kW) tepalo talpa su filtru: 5.0 L
2.4D (3D, 60 kW) tepalo talpa su filtru: 5.0 L
Citata iš: TomisTomis
pagrinde tai manyciau reiketu imt variklio galia
nuo galios nelabai tepriklauso (jei darbinis tūris tas pats):
1.9 TDI (AVB) 74 kW -> 3.6 L
1.9 TDI (BKE) 85 kW -> 3.6 L
1.9 TDI (AWX) 96 kW -> 3.6 L

Neprisijungęs arunazz

• Įrašai: 66
    • Žiūrėti profilį
ateina laikas kada reikia pasikeist tepalus,tai kokius rekomenduojat tepalus pilt i a6 v6 120kw mechanke 2002m-pabaigos

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
ateina laikas kada reikia pasikeist tepalus,tai kokius rekomenduojat tepalus pilt i a6 v6 120kw mechanke 2002m-pabaigos

Ir aš neberandu, koks standartas eina į tuos v6 :V Gal kas pamenate ar lentelę turit? Reikia 132kw.

Neprisijungęs donce406

• Įrašai: 379
    • Žiūrėti profilį

Ir aš neberandu, koks standartas eina į tuos v6 :V Gal kas pamenate ar lentelę turit? Reikia 132kw.
Manualuose nenurodo gamintoto  :V

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Gamintojas nesvarbu, svarbiau koks standartas eina tenai.

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Specifikacijos čia nesimato :V

Neprisijungęs Martcius

• Įrašai: 526
    • Žiūrėti profilį
O tai turi labai daug reiksmes? vistiek nebus blogesni nei rekomenduoja gamintojas :)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Na man tik specifikacijos reikia :) Aš pilu šiaip iš fuchs gamintojo tepalus.

Neprisijungęs Martcius

• Įrašai: 526
    • Žiūrėti profilį
Ir kaip jie? yra koks skirtumas lyginant su kitais?