Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: EGR solenoidas  (Skaityta 3202 kartus)

Neprisijungęs valentukas

• Įrašai: 31
    • Žiūrėti profilį
EGR solenoidas
« Topic Start: 2012 Vasario 03, 22:59:24 »
Sveiki. Per kvailumą nulaužiau egr salenoido vieną iš plastmasiukų ant kurio jungias šlangutė iš filtro. Gal žinote kaip suremontuoti, arba kur galima ji gauti nebrangiai? Nes parduotuvėse lygtais apie 160lt. Kiek brangoka žioplumui apmokėti.. Kaip atrodo mano solenoidas: http://imageshack.us/f/16/rszimgp0741.gif/

Ačiū už info. Beje, auto: b4 1.9tdi.

Neprisijungęs Julioze

• Įrašai: 333
    • Žiūrėti profilį
Re: EGR solenoidas
« Atsakymas #1: 2012 Vasario 04, 10:43:09 »
Ziurek skelbimus ir klausinek gal kas parduoda , tikrai daug nekainuos , o kazka burt nepatarciau .

Neprisijungęs valentukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2012 Vasario 04, 11:55:51 »
O jei tas tris šlangeles užglušinus kurios ateiną į tą solenoidą? Važiuoti laikinai galima? Nes db per šalčius be garažo nelabai malonu krapštytis..

Neprisijungęs valentukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2012 Vasario 04, 22:02:23 »
Žodžiu. Pasikeičiau solenoidą. Tai prasidėjo visokios bėdos. Kol mašina šalta, tai dirba normaliai, tolygiai. Kai tik sušyla tai prasideda.. Trukčioja, ant laisvų - gesta. Traukos išvis nulis. Prieš kalną kokį vos užvažiavau. 4 bėgiu max 90 išspaudžiau, 5 net nejungiau, nes iškart dusta. O jei įjungi laisvą bėgį, tai užgesta momentaliai. O tada kad užkurti reikia kokia puse minutės pasukti, taip tuščiai, kol pradeda gaudyti, ir tada kokias 5-10 s kol pagauna normaliai. Beje, užvestame variklyje čaksi tas solenoidas. Užgesinus čirpia kažkiek laiko. Solenoidą pirkau šrote, tai nėra garantijų kad jis veikiantis. Sakė pakeis jei neveiks.

Ar gali tai būti dėl blogo solenoido? Ar šitos bėdos nesusijusios su egr sistema?

Nepasiruošimas žiemai brangiai kainuoja.. :D

Neprisijungęs Karolis080

• Įrašai: 5466
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2012 Vasario 05, 09:55:39 »
Kaip su kuro filtru reikalai ? I siurbli ne su oru eina ? Nes simptomai ciutuka uznesa i uzsikisusi filtra/salerka su oru

Neprisijungęs valentukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2012 Vasario 05, 19:06:14 »
Kuro filtrą visada keičiu prieš žiemą. Va šiandien dėl viso pikto vėl pasikeičiau. Užkuriau labai sunkiai. Ilgai sukau, kol prisukau. Nežinau kodėl čia taip elgiasi mašina, bet suki suki tuščiai, kol pradeda kabinti po biški.

O dėl ko gali eiti su oru į siurblį? Lyg ir nėra plyšių orui patekt. Nebent žarnelės ant filtro neužsispaudžia gerai, bet suveržiu iki galo jas visuomet. Daugiau neina jau suveržt.

Va ir vėl šian važiavau į vilnių. 60 km atstumą. Tai namie užkuri, kokias dvi minutes padirba, pradeda variklis kratyti ir užgęsta. Po to turi po puse minutės sukti kol vėl įkuri.

Ar turi egr solenoidas čaksėti dirbant varikliui? Senasai taip nedarė, šitas taip daro. Èaksėjimas skirias nuo čirpimo išjungus variklį.

Puse kelio šian normaliai važiavo, o po to vėl prasidėjo nebetraukimas, o jei tik nuimi koją nuo gazo - užgęsta.

Gal kas nors esat susidūrę, ar numanot kas galėjo pasidaryti? Nes nebežinau kaip važinėti toliau :/ nervai ima tik..

Keičiau tik egr solenoida. Šian įdomumo dėlei paardžiau egr vožtuvą, ir radau kad jis buvo užglušytas, tik jau pradegusi skylė skardoje. Gal čia gali būti priežastis tokios elgsenos? Nors kiek domėjausi egr sistema nėra susijusi nei su turbinos darbu, nei su variklio darbu. Tai aš išpjoviau nauja plokštelę, ir užglušinau vėl, galvojau pataisys padėtį, tačiau nieko. Tas pats kaip buvo. Gal įmanoma kaip nors viską susijusio su egr likviduoti?

Atmečiau jau kuro filtrą, nes šiandien pakeičiau. Atmečiau žvakes, nes tokių problemų nesukeltų. Dyzelinas irgi nemanau kad užšalęs, nors kai atjungiau šlangelę nuo filtro, ir patraukiau iš bako, tai toks balksvas bėgo. Dar aną savaitę mašina važiavo gerai, ir kurėsi be problemų.

Gal čia tik sutapimas su to egr solenoido pakeitimu?

Tiesa variklio darbas irgi netolygus, apsukos šokinėja, tai pasigazuoja, tai pridusta.

Padėkit išmanantys neišmanančiam :)

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2012 Vasario 05, 19:34:30 »
Bako sietuko nevalei ? Nes jei tas uzsikises/pasikises irgi su oru gali eiti

Neprisijungęs valentukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2012 Vasario 05, 21:52:21 »
Ne, prie bako kolkas rankų nekišau.

Dar pamiršau paminėti, kad kai mėgini užkurti, kad ir šiltas variklis suki suki starterį puse minutės, o per abratkę bėga saliara su burbulais. Ar tai normalu? Po to kai užsikuria ir padirba tai dingsta burbulai.

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2012 Vasario 05, 22:01:26 »
Per grįžtama kiek teko stebėt tai visiem eina su siokiais tokiais burbuliukais, berots uzgesinus,o kai dirba motoras,neturetu su oru ziuret. Sakau ziurek bake sietuka ta,pravalysi bent tas atkirs. Tevo ceskei buvo jis uzsikises ir ejo su burbulais. Jei pades,parasyk

Neprisijungęs ollo76

• Įrašai: 699
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2012 Vasario 05, 22:02:21 »
Sitas solenoida uzsivedimui ir laisvom apsukom nieko neduoda.Jis nuo 66kW turetu but pagal viska,jam net turbina be geometrijos.Jei su kuru ir zvakem viskas ok,Ziurek degimo kampa,gal permete dirza kai taip salta.Buna tik per siurbli permeta.

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2012 Vasario 05, 22:08:35 »
Na taip gali, prie tokio salcio dirzas senesnis ir persokt ir trukt drasiai,bet kaip suprantu jam su kuru tikrai netvarkoj yra,jei su oro guzais eina,pirma ta problema reik issprest

Neprisijungęs valentukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2012 Vasario 05, 22:09:47 »
Na teko biški patampyti ją kai akumas nudusęs buvo. Tai nebent tada galėjo permesti. Bet ar važiuotų tokių atveju? Nes va iki vilniaus puse kelio važiavau kaip niekur nieko, o artėjant link vilniaus jau pradėjo ožius rodyti..

Neprisijungęs valentukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2012 Vasario 05, 22:12:32 »
Na taip gali, prie tokio salcio dirzas senesnis ir persokt ir trukt drasiai,bet kaip suprantu jam su kuru tikrai netvarkoj yra,jei su oro guzais eina,pirma ta problema reik issprest

O kur ta bako sietuką rast? Po mašina lyst kažkur reikia?

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2012 Vasario 05, 22:16:53 »
sedanas,ar avantas ? Na esme manau vistiek ta pati, bentjau avantui ,is vidaus, nusiimi bagazines kilima, atsuki trim varztais (pliusiniais atsuktuvo) pritvirtina dangti, ji nuimi,tada matai slangiukus ,juos atjungi bei fiske esancia ,tada nusuki "didele verzle" ir isttrauki visa ta plude ,ant jos apacios istraukus ir yra ta sietka. Tik trauk atsargiai kad nesup*stum pludes. Siaip manau aiskiai isdesciau :D jei jau nepades,bent profilaktiskai ne i bloga bus,kad prapusi,pravalysi. Ypatingai,jei su salerka kokia neaiskia,pigesne vazineji,ar is visokiu kibiru pilta buvo

Neprisijungęs valentukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2012 Vasario 05, 22:37:34 »
Ačiū, pakankamai aiškiai. Pas mane avantas. Saliaros irgi visokios mačius audi, Bet visuomet košta per "kalgotkes" :D Atsukus šlangelę nuo filtro ir paputus į baką, su burna nelabai išeina, prijungiu rankine pompa padangoms pūsti, papučiu kokių 10 kartų, ištaukiu ir po poros sek pradeda saliara bėgti. Tai Jei būtų pasikimšęs tai gal visai nebėgtų?

Neprisijungęs deleted

• Banned!
  • Įrašai: 0
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2012 Vasario 05, 22:46:24 »
Haumeri,manau,kad neteisingas poziuris i ta pigesne pilama salerka...  :D visu pirma,tai kekvienas kas ja pila tikrai mato ka pila... antra,kas pila is senu ussr 20litru kanistru,tie daugumoj naudoja leika su sietka... taip,kad ten nelabai yra kam apsinesti... jai pats ardei,tai ar radai daugiau nei 5/100 apnesto paemimo sietelio...? neverta lysti i kuro baka,vien del teoriniu nuomoniu... galima ir prapusti kuro paemimo sistema,jai ji uzsinesusi...  (h) taip paprasciau ir greiciau...

Neprisijungęs deleted

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2012 Vasario 05, 23:03:53 »
Ačiū, pakankamai aiškiai. Pas mane avantas. Saliaros irgi visokios mačius audi, Bet visuomet košta per "kalgotkes" :D Atsukus šlangelę nuo filtro ir paputus į baką, su burna nelabai išeina, prijungiu rankine pompa padangoms pūsti, papučiu kokių 10 kartų, ištaukiu ir po poros sek pradeda saliara bėgti. Tai Jei būtų pasikimšęs tai gal visai nebėgtų?

Pasikeisk bako uzsukimo probke... voztuvas sugedes ir sudaro vakuma bake,todel ir kankini kuro siurbli ir visokie oro burbulai i siurbli eina (jai kuro filtras pakeistas) per sipniausia griztamo voztuvo vieta...taip greit nudusinsi kuro siurbli... jai atsukus bako probke gaunasi "vakumo efektas",keisk uzsukimo probke...  (h) arba vazinek be jos...  :D

Neprisijungęs valentukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2012 Vasario 05, 23:13:42 »
Tai egr solenoidą tikrai atmetam jau? :)

Tai siūlai šiek tiek palikti pravirą propke, ir bandyti važiuoti? Bet ar turi tai įtakos ilgam,tuščiam kurimui?

Kažkaip man keista kad bėda šita atsirado staigiai, o ne po biški, ir kaip tik po solenoido pakeitimo. Prieš tai aišku mašina dvi dienas stovėjo šaltyje, kol akumą nusipirkau, ir kai bedėdamas akumą sulaužiau solenoidą:D

Beje, gal kas tiksliai žinot, solenoidas turi čaksėti dirbant varikliui ir čirkšti užgesinus kažkurį laiką? Nes man dar yra galimybė jį gražinti.

P.S Burbulai eina tik per grįžtamą šlangelę, nes kitos neskaidrios yra, t.y nesimato ar per kitas burbuliuoja. :D

Neprisijungęs deleted

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2012 Vasario 05, 23:17:48 »
Tai egr solenoidą tikrai atmetam jau? :)

Tai siūlai šiek tiek palikti pravirą propke, ir bandyti važiuoti? Bet ar turi tai įtakos ilgam,tuščiam kurimui?

Kažkaip man keista kad bėda šita atsirado staigiai, o ne po biški, ir kaip tik po solenoido pakeitimo. Prieš tai aišku mašina dvi dienas stovėjo šaltyje, kol akumą nusipirkau, ir kai bedėdamas akumą sulaužiau solenoidą:D

Beje, gal kas tiksliai žinot, solenoidas turi čaksėti dirbant varikliui ir čirkšti užgesinus kažkurį laiką? Nes man dar yra galimybė jį gražinti.

P.S Burbulai eina tik per grįžtamą šlangelę, nes kitos neskaidrios yra, t.y nesimato ar per kitas burbuliuoja. :D

Tai isidek skaidres,kad matytum esme... situaciju buna daug panasiu,bet gedimai buna ivairus... taip,kad rask kas tavo atveju yra negerai...

Neprisijungęs valentukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2012 Vasario 05, 23:32:36 »
O kaip yra su 92 metų b4 diagnostika? Įmanoma ką nors iš jos išpešti? Girdėjau kad tik nuo 94 metų kompus "protingus" pradėjo dėti? Įtariu kad pats jau nerasiu problemos, tai reikia ieškoti pagalbos kitur..

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2012 Vasario 06, 08:29:57 »
Haumeri,manau,kad neteisingas poziuris i ta pigesne pilama salerka...  :D visu pirma,tai kekvienas kas ja pila tikrai mato ka pila... antra,kas pila is senu ussr 20litru kanistru,tie daugumoj naudoja leika su sietka... taip,kad ten nelabai yra kam apsinesti... jai pats ardei,tai ar radai daugiau nei 5/100 apnesto paemimo sietelio...? neverta lysti i kuro baka,vien del teoriniu nuomoniu... galima ir prapusti kuro paemimo sistema,jai ji uzsinesusi...  (h) taip paprasciau ir greiciau...
Jei jau tu toks zinovas,kaip idomu prapusi bako sietelyje viduj esancius nesvarumus (kuriu ten kaip dumblu prisikaupia gan storai) ? Taip ir paciam teko ardyt, ir buvo uzsikises ant tiek,kad beveik aklinas,vos vos pro sona trauke salerka.

Neprisijungęs valentukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2012 Vasario 06, 08:33:09 »
Nesipykim vyrai:) Reikes gal surasti silta vieta masinai, ir pora dienu ten palaikyti, pravalyti sieteli ir tada ziureti ar tas pats bus. Gal vis del to pasalus saliarka yra, kad ir kiek pilta priedu ir zibalo.

Neprisijungęs Karolis080

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2012 Vasario 06, 09:22:23 »
Cia tau dar gerai sake,paziuret del bako probkes ;) Isbandyk kaip ja atsukus elgias. O siaip,jei tvarkinga auto ,pvz pas mane labai laisvai prasipucia nuo variklio puses i baka,neturi but sunkiai. O jei sunkiai,tai lysk ziurek prie bako. Profilaktiskai ner blogai tikrai pravalyt, nors ir kokiu nori ten sietu leisk salerka,pries tave neaisku ka dare,ka pyle. Ner toks jau sudetingas darbas.

Neprisijungęs juozasu

• Įrašai: 780
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2012 Vasario 06, 10:10:40 »
Sveikas. Jeigu pradegusią EGR "zaglūškę" pakeitei nauja, tai tas EGR solenoidas (N18) jokios įtakos neturi, gali jo iš vis nebūti, tik skylę užkimšk oro filtre arba vamzdelyje.  Bet gesti ir trūkčioti ir netraukti, karštas gali dėl EGR (jei visas dujas (jau sudegusias) praleidžia atgal į degimo kamerą, gauna mažai šviežio oro ir sunkiai dirba). Gal zaglūškę netinkamai įdėjai? Per daug sutapimų, kad po vožtuvo pakeitimo iškart prasidėjo tokie simptomai.

Jeigu EGR jau buvo užglūšytas iki N18 vožtuvo nulaužimo, tai tau neapsimokėjo išvis to vožtuvo pirkti. Nebent nori visą EGR sistemą sutvarkyti kaip numatyta gamintojo, bet daug kas jos netvarko (net ir servise man nepatarė tvarkyti), užglušina ir problemos dingsta. EGR naudingas tik kol šaltas variklis.

Neprisijungęs valentukas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2012 Vasario 06, 12:28:33 »
Sveikas. Jeigu pradegusią EGR "zaglūškę" pakeitei nauja, tai tas EGR solenoidas (N18) jokios įtakos neturi, gali jo iš vis nebūti, tik skylę užkimšk oro filtre arba vamzdelyje.  Bet gesti ir trūkčioti ir netraukti, karštas gali dėl EGR (jei visas dujas (jau sudegusias) praleidžia atgal į degimo kamerą, gauna mažai šviežio oro ir sunkiai dirba). Gal zaglūškę netinkamai įdėjai? Per daug sutapimų, kad po vožtuvo pakeitimo iškart prasidėjo tokie simptomai.

Jeigu EGR jau buvo užglūšytas iki N18 vožtuvo nulaužimo, tai tau neapsimokėjo išvis to vožtuvo pirkti. Nebent nori visą EGR sistemą sutvarkyti kaip numatyta gamintojo, bet daug kas jos netvarko (net ir servise man nepatarė tvarkyti), užglušina ir problemos dingsta. EGR naudingas tik kol šaltas variklis.

Aš prieš pirkdamas solenoidą nemačiau kad EGR vožtuvas užglušintas. Ir jau įdėjus solenoidą prasidėjo tokie simptomai. Aišku mašina buvo gerokai įšalusi. Bet sušilo ir vistiek tas pats. Po to kitą dieną apžiūrėjau egr vožtuvą, ir pamačiau plokštelę įdėtą, išardžiau - o plokštelėj skylė pradegusi. Tai paėmiau skardos, išsipjoviau, prasigrežiojau varžtam skyles ir susukau. Nuo to laiko kai buvo su skyle vožtuvas ir užglušytas niekas nepasikeitė, simptomai tie patys. Atrodo viską taip sujungiau. Zagluškė buvo tarp to vamzdelio gelsvo su armonikėle ateinančio tiesiai į egr vožtuvą. Kur yra jungtis šoninė egr vožtuve tos nežiūrėjau.