Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Automobilio Poliravimas  (Skaityta 289296 kartus)

Neprisijungęs Tomashokas

• Įrašai: 1746
    • Žiūrėti profilį
Re: Automobilio Poliravimas
« Atsakymas #250: 2010 Birželio 20, 20:09:01 »
kažkada senai senai esu pirkęs tokį mini padelį drelei,irgi su lipučke,tik diametras visai mažas,gal kokie 4cm,komplekte prie jo būdavo šveičiamo popieriaus maži lapeliai,manau tiktų ir poliravimui,tik reiktų padą teisingai apsikarpyti,paskutiniu laiku tokie neužkliuvo,bet gal kokioj Lytagroj ir rastum :V

Neprisijungęs Hugeman

• Įrašai: 304
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #251: 2010 Birželio 20, 20:14:00 »
kokiu greiciu jusu graztai sukasi? ir kaip imanoma su juo nupoliruoti .. beja poliruojama greiciu nuo 800-2000.. o isvis neapsimoka kisti pinigu i tokius dalykus. jei pirkt tai normaliai, bent as pasimokiau keleta karta.

Vacas

• Svečias

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #253: 2010 Birželio 20, 21:49:45 »
kiek domejausi, plastiko poliravimui reikalingi sukiai apie 800aps/min. mano kaip tik turi 850.  su paprastu tokio  tipo poliruokliu neprieiciau reikiamu detaliu nupoliruoti.

Vacas

• Svečias
« Atsakymas #254: 2010 Birželio 20, 21:55:24 »
Arba padą gali nusipirkt 80 mm diametro...

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #255: 2010 Birželio 20, 21:57:53 »
Mariau pažiūrėk nuorodą :
http://www.festool.lt/mediandoweb/index.cfm?ID_O_TREE_GROUP=1731&ID_O_PRODUCT=1285&sLanguage=Lithuanian

kažkas panašaus?
wow :O nemaza kaina kaip uz perejima. bet esme, kad ieskau ir mazesnio skersmens poliravimo disko.

Neprisijungęs Zaudi

• Įrašai: 4774
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #256: 2010 Birželio 20, 21:59:23 »
Mariau pažiūrėk nuorodą :
http://www.festool.lt/mediandoweb/index.cfm?ID_O_TREE_GROUP=1731&ID_O_PRODUCT=1285&sLanguage=Lithuanian

kažkas panašaus?
tai yra tu varztu pirkti be problemu arba pas koki tekintoja ir padaro. o varzta maciau uz 15 lt pardavineja

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #258: 2010 Birželio 20, 22:04:46 »
va paskutinis kazkas tokio ko ir ieskau, aisku galetu buti ir 4cm nuo to tik geriau :)

Neprisijungęs Remiissss

• Įrašai: 9
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #259: 2010 Birželio 21, 22:55:23 »
tai ne i nauda poliravimas, gal kokiu vasku ar kuo geriau nusiblizginti  :V...

Neprisijungęs Zaudi

• Įrašai: 4774
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #260: 2010 Birželio 21, 22:58:55 »
slifiuoji(jei reik) poleruoji,pieneliu uzbaigi-iblizgini

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #261: 2010 Birželio 22, 16:31:48 »
kas is to blizgejimo, jei po blizgiu sluoksniu - matysis netolygumas, subraizymai. Is tolo ziurint, bei prietemoje - viskas atrodo gerai, taciau kitais atvejais - veltui gaistas.

Klausimas bandziusiems:
Ka geriau rinktis XERAPOL ar MEGUIAR'S PLASTX? Zinau kad XERAPOL yra maziau ir kainuoja brangiau, bet gal jis pranoksta Meguiar's'o produkta? :)

Neprisijungęs klaustass

• Įrašai: 341
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #262: 2010 Birželio 22, 17:11:16 »
slifiuoji(jei reik) poleruoji,pieneliu uzbaigi-iblizgini

kas tas 'pienelis' ?  (v) ir kur pas tave sioj sekoj apsauga viso tavo to darbo?  ff

kaip jus manot, kodel ant LT vis dar gaju galvot apie poliravima: '2-3 kartai ir masina perdazyt'?  :V butent del tos senobines 20 metu atsilikimo priezasties, kad visi 'profai' polEruotojai ima auto ir sveicia nfik dazus nieko neziuredami, neapdirbdami normaliai suesto pavirsiaus, ant virsaus birzgalo, a la 'pienelis' ar kitokio pigaus sdo is kokios maximos ir turim.. po pirmu plovimu blizgesys dingsta ir paliekami svieziai nuskusti dazai savai evoliucijai.. po pusmecio auto patampa vel tokia pati graziai subraizyta, su oksidavusiais dazais ir tt ir pan.Toliau seka vel ta pati istorija, 'pas staska garaze' dazai vel nuskutami... ir taip va turim ka turim  :H

jus nors garsiai nerasykit viesai apie 'dreles', 'bulgarkes' ir kitus superinius irankius  :-]

tam, kam a la mazo pado reik.. Nusiperki pigu senukini dideli pada, apipjaustai kiek tau reik lygiai ir turi ;)

Neprisijungęs klaustass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #263: 2010 Birželio 22, 17:14:15 »

Klausimas bandziusiems:
Ka geriau rinktis XERAPOL ar MEGUIAR'S PLASTX? Zinau kad XERAPOL yra maziau ir kainuoja brangiau, bet gal jis pranoksta Meguiar's'o produkta? :)

naudoju meguiars plastx- geras produktas  (+) xerapol nebandes  (-)

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #264: 2010 Birželio 22, 17:51:19 »
pagrindinis poliravimo proceso pradžios įrankis turėtų būt dažų storio nustatymas,bet pas mus nėra veiksnus,nes mašinos senos,dažytos kelis kart,kitos apšpakliuotos,todėl aparatas nerodys teisingo storio,iš čia atsiranda rizika naikinant gilesnius įrėžimus dasikast iki pigmento,tada jau perdažymas...

taigi naikinant įrėžimus yra 2 variantai:
rizikuoji ir sušveiti jį su kompoundu,jei gilesni ir su škurke
jei be rizikos,tada naudoji pastas turinčias filerio savybių,t.y. jos nenugraužia paviršiaus iki įrėžimo dugno,kad jo nesimatytų,o užpildo suraižymą,vat šitas variantas jei nėra ant viršaus apsaugotas vaškais yra labai laikinas,keli plovimai,fileris išsiplauna ir vėl mašina atrodo suraižyta

aš savajai naudoju tarpinį variantą,pereinu su mašina ir silpno abrazyvo savybes turinčia pasta,kuri nepaima gilių swirls,tačiau paviršių aplygina neblogai,blizga,aišku įsižiūrėjus gilesnės riskės matosi,tačiau man jos nemaišo,fillerinės pastos neturiu todėl nenaudoju,tada vaškuoju.

pataisykit kas ne taip.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #265: 2010 Birželio 22, 18:23:16 »

Klausimas bandziusiems:

naudoju meguiars plastx- geras produktas  (+) xerapol nebandes  (-)

Galvoju ji ir pirkti, nes ir kiekis bene 6x didesnis, ir kaina per ~10lt mazesne.
O jis skirtas tik rankiniam poliravimui, ar tinka ir su nedideliu sukiu elektriniu poliravimo irankiu (iki 850rpm)?

Gal galetum siek tiek apsviesti mane, kaip ji naudoti? ar reiktu pries tai kazkuo dar apdirbti svitriniu (2500, 3000) ar kokia kita pasta? o gal jis dar gan grubus ir po jo reiketu kazko svelnesnio?

Neprisijungęs klaustass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #266: 2010 Birželio 22, 18:34:32 »

Klausimas bandziusiems:

naudoju meguiars plastx- geras produktas  (+) xerapol nebandes  (-)

Galvoju ji ir pirkti, nes ir kiekis bene 6x didesnis, ir kaina per ~10lt mazesne.
O jis skirtas tik rankiniam poliravimui, ar tinka ir su nedideliu sukiu elektriniu poliravimo irankiu (iki 850rpm)?

Gal galetum siek tiek apsviesti mane, kaip ji naudoti? ar reiktu pries tai kazkuo dar apdirbti svitriniu (2500, 3000) ar kokia kita pasta? o gal jis dar gan grubus ir po jo reiketu kazko svelnesnio?

priklausomai nuo stiklo suedimo. Dazniausiai reik sveist su skurke, pradedant 1.5k (jei ziauriai sudeveta), po to 2k, galas 2.5k-3k. Tinka kuo puikiausiai su masina, tiek, kad rotorine masinka tokiu darbu nedarau, dirbu su dual action, isscentrine taip vadinama ;)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #267: 2010 Birželio 22, 18:37:50 »
jis geba susidoroti su plastiko subraizymais (sakyciau negilus, skydelio stiklas, nuo ivairiu sluosciu ir serveteliu braukymo valant)?

Ruosiuosi per ilgaji savaitgali uzsiimti tuo, tai noriu Vilniuje nusipirkti viska ko reiktu. Zinau namie turiu 2500 skurkes, ar butina dar isigyti 3000 ar si sveitimo pakopa nebutina, jeigu po 2500 iskarto naudociau plastx?

Neprisijungęs klaustass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #268: 2010 Birželio 22, 18:44:53 »
jis geba susidoroti su plastiko subraizymais (sakyciau negilus, skydelio stiklas, nuo ivairiu sluosciu ir serveteliu braukymo valant)?

Ruosiuosi per ilgaji savaitgali uzsiimti tuo, tai noriu Vilniuje nusipirkti viska ko reiktu. Zinau namie turiu 2500 skurkes, ar butina dar isigyti 3000 ar si sveitimo pakopa nebutina, jeigu po 2500 iskarto naudociau plastx?

priklausomai koki pada naudosi ;) Jei imt tik siaip oksidavusia fara ar nuo plovimu nesmarkiai subraizyta- atstato skaidruma labai greit su 'svelniu' padu, jei kazkas daugiau ir reikalinga skurke- as naudoju pradziai 'grubesni' pada, o p to pereinu su 'svelniu'. Uzteks ir 2.5k skurkes  (+)
 a jau vilniuj yra kur nusipirkt meguiars produkcijos?  :V

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #269: 2010 Birželio 22, 22:16:55 »
spydo skydelį ne vieną esu poliravęs,tik pasta farecla g3 paskui g10,aišku skydelio stiklą nuimdavau,šgurkę nuo P1000 jei gerai pabraižyta ir baigiant P2500,stiklas gaudavosi kaip naujas.

Meguires galima būtų užvešt dėžę,bet manau nelabai pirktų,nes dauguma naudoja senas pamėgtas,o Meguires kainuoja nemažao,beje ir gaminamos skirtinguose kontinentuose,Olandijoj ir USA kiek teko matyt.

Dar yra tokios populiarios be 3M bei Meguires kaip Merenza,CHEMICAL GUYS...

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #270: 2010 Birželio 22, 22:54:15 »
kokia gautusi buteliuko kaina imant deze plastx?

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #271: 2010 Birželio 22, 23:24:40 »
ar verta naudoti plastX vien plastikui,kai su ta užduotim puikiai susitvarko dažų polirolis? :V

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #272: 2010 Birželio 22, 23:34:59 »
man idomu palyginti tavo kaina su mano rasta.

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #273: 2010 Birželio 22, 23:45:13 »
mano nėra kainos,čia kaip pavyzdį paminėjau,kad produktą visada galima atvežti suderinus su prekybininkais užsienyje,tik su pardavimu bus ne kas,faktas kad už pusę kainos kiek ji kainuoja tarkim pas anglus jos negausi,nebent imtum furą...

Neprisijungęs Hugeman

• Įrašai: 304
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #274: 2010 Birželio 22, 23:55:15 »
Manau pigiausias varijantas yra prisirinkti dideli krepseli vienoje parduotuveje ir siustis is amerikos. Jei dideli kieki pririnksi daug pigiau iseis nei Lt, ir medziagos kokybiskos bus.. Nereiks islaikyti dar ir lietuvos direktoriu, bei vadybinku  :) be to mequires nuolat daro 15% ispardavimus.