Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Automobilio Poliravimas  (Skaityta 289616 kartus)

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
Re: Automobilio Poliravimas
« Atsakymas #125: 2009 Liepos 22, 20:23:38 »
cia vaskas, ne poliravimo pasta (manyciau, sprendziant pagal zodi WAX)

Neprisijungęs arcimas

• Įrašai: 1821
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #126: 2009 Liepos 22, 20:23:57 »
o as tada dar noriu paklaust apie masinos vaskavima, koki vaska naudoti po poliravimo ? ir kokiu budu jis yra naudojamas ?  :)
tepi/purski/apipili (nelygu koki nusipirksi) => poliruoji => tepi/purski/apipili ir t.t.
Vaskas suteikia blizgesi ir dazu pavirsiui apsauga (kiek zinau) :)

O koki pasirinti geriausia tai net nezinau. Turiu nusipirkes aerozolini, ziuresim kas gausis ;)

gal turi koki parekomenduot vaska ? :)

Neprisijungęs arcimas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #127: 2009 Liepos 22, 20:24:43 »
cia vaskas, ne poliravimo pasta (manyciau, sprendziant pagal zodi WAX)

tik tokia skardine teradau googleje :D

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #128: 2009 Liepos 22, 20:31:27 »
o as tada dar noriu paklaust apie masinos vaskavima, koki vaska naudoti po poliravimo ? ir kokiu budu jis yra naudojamas ?  :)
tepi/purski/apipili (nelygu koki nusipirksi) => poliruoji => tepi/purski/apipili ir t.t.

O koki pasirinti geriausia tai net nezinau. Turiu nusipirkes aerozolini, ziuresim kas gausis ;)

mmmm... nezinau ;) kol kas neturiu megstamo, ir manau kad visi neblogi :D
Iki siol ant savo audi tik savitarnos plovyklose uzpirksdavau vaska, tai gi blizga grazu, aisku, ibrezimu nepaslepia :) ir manau kad neblogai. Pabandysiu geriau - zinosiu kas geriau ;)
Rinkis pagal gamintoja, rimtesnes firmos (rimciau kainuojantys) neretai atmeta ta varga kai reikia galvoti "ar tiks? ar bus gerai?".
O siaip, manau ir tavo rastas internete "vezlio vaskas" tiks :D
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Liepos 22, 20:33:58 sukūrė ::: Marius ::: »

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #129: 2009 Liepos 22, 22:16:33 »
Mipa tik grubiems pažeidimams, ji kaip tik daugiau sušiauš dažus, nei nulygins...
tai yra ne vieno tipo Mipa pasta :) kur #108 poste paveikslelyje, tai slifavimo pasta, o yra ir poliravimo "Polish" ar kazkaip uzrasyta ant tubeles :)

Vo, nežinojau, matęs kol kas tik vieno tipo :)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #130: 2009 Liepos 22, 22:51:17 »
Mipa tik grubiems pažeidimams, ji kaip tik daugiau sušiauš dažus, nei nulygins...
tai yra ne vieno tipo Mipa pasta :) kur #108 poste paveikslelyje, tai slifavimo pasta, o yra ir poliravimo "Polish" ar kazkaip uzrasyta ant tubeles :)

saipaisi? :D

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #131: 2009 Liepos 23, 15:03:04 »

saipaisi? :D

Rimtai, konkrečiai mipa vieno grubumo temačiau, pačio stambiausio :V

Neprisijungęs arcimas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #132: 2009 Liepos 23, 15:50:06 »
o kaip grudetumo stambumas zymisi ?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #133: 2009 Liepos 23, 19:47:29 »
hm... idomu ir man butu suzinoti, ar yra koks matas nurodantis pastos siurkstuma/grudetuma.
nes kol kas ta MIPA siurkstesne vadinasi - slifavimo pasta, o svelnioji - poliravimo pasta :)

Neprisijungęs arcimas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #134: 2009 Liepos 23, 21:08:48 »
tai ta MIPA yra gera pasta ? verat demesio? geresne nei is senuku fufliakai visokie ?  :)

Vacas

• Svečias
« Atsakymas #135: 2009 Liepos 23, 21:24:57 »
Biški reklamos...
http://www.festool.de/produkte/zubehoer-verbrauchsmaterial/seiten/detailansicht.aspx?pid=496300&name=poliermittel-mpa-9000-1
Sorry, kad vokiečių kalba, neįkelta dar Lt tinklalapyje.
9000 grubumo pasta sudėtyje kartu su vašku, baisiai nesigiriant iš klientų sulaukta gerų atsiliepimų..
500 ml kaina 62.50 LT, forumieciams bus nuolaida :)

Neprisijungęs spyglys

• Įrašai: 1254
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #136: 2009 Liepos 23, 22:38:59 »
Hmmmm, pasiskaiciau ka jus cia darot ir parasysiu, ka as darau. Kadangi manau, kad tikrai neverta investuoti 100lt i kazkokia pasta, kuri bus naudojama +/- 10 metu senumo auto, tai siulau pabandyti, kaip darau as.
Na visu pirma turit tureti poliruokli su reguliuojamom apukom. Per didelis greitis gali sudeginti laka arba, jei mazai patirties, galit nutrinti iki metalo viska gan greit :D. Dabar del pastu: ju yra gyvas velnias, bet as jau kokius 8 metus naudoju Turtle Wax skardinese esancia pasta. Viena yra raudona, skirta slifavimui po dazymo, ibrezimams naikinti ir t.t., kita yra zalia, ji puikiai poliruoja ir blizgina.

Taigi imam poliravimo aparaciuka, uzsidedam kietesni veltini ir uzsitepe raudonoje dezuteje esancia pasta ramiom apsukom dirbam.
Po to sukeiciam veltinius ir kartojam viska su zalia pasta.
Dabar cia jau nuo rankos priklauso, jei liko istrintos pastos ant masinos , uzsidedam ta toki vilnoni, minksta minksta veltini ir pravaziuojam blizgindami visa auto.

Kaip ir viskas. Pakolkas niekas nesiskundzia siuo budu. Idedu dar tu Turtle Wax skarbonkiu paveikslelius. Kaina ju max iki 20lt kiekvienos.
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Liepos 23, 22:40:55 sukūrė spyglys »

Vacas

• Svečias
« Atsakymas #137: 2009 Liepos 23, 22:46:10 »
kokia tu "skarbonkiu" talpa?

Neprisijungęs spyglys

• Įrašai: 1254
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #138: 2009 Liepos 23, 22:59:44 »
Pagooglonkit, bet tikrai ne 500g. (-) Gal 200g. :V

Nu kazka radau, svoris 150g, kaina 13-15lt.
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Liepos 23, 23:07:59 sukūrė spyglys »

Vacas

• Svečias
« Atsakymas #139: 2009 Liepos 23, 23:01:47 »
nu tai tas pats iseina faktiskai...siaip gali but jei tik sau asmeniskai pasipoliruot reikia pilnai, tikiu kad uztenka, bet jei rimciau daryt mano nuomone - ne ...

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 16827
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #140: 2009 Liepos 26, 01:15:27 »
va, apie sitas kalbejau... kaina ~11lt
Tesla Model 3 SR+ 239kw, '19
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs mysonaxshop

• Įrašai: 71
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #141: 2009 Rugsėjo 10, 13:37:39 »
pasisukus kalbai apie vaskus arba apie dazytu pavirsiu apsauga...  ?!?

Kalbant apie dazu apsauga, tai geriausia apsauga (ir blizgesi) suteikia SONAX PremiumClass Ilgalaikė apsauga dažytiems paviršiams NanoPro. Pavirsius padengiamas specialia danga kuri savo atsparumu isoriniams poveikiams prilygsta stiklui. Puspapyje yra filmukas (anglu kalba) kaip naudoti... netoli pabaigos paaiskintas veikimo principas. Si danga suteikia apsauga ~9 men.

Toliau yra visa eile vasku, kuriu apsauga ne tokia ilgalaike, taciau kiekvienas gali pasirinkti pagal poreikius. Taigi (paeiliui nuo ilgiausiai apsauga suteikiancio iki trumpiausiai  8:8 ir su kaina panasiai):

siedu savo fizine busena yra taip vadinami kieti vaskai:

1. SONAX PremiumClass Carnauba vaškas - geriausias is vasku, 100%-inis grynas ir be priemaišų "Grade One" Carnauba vaškas išgaunamas iš Brazilijoje augančių Carnauba palmių (“Copernicia cerifera”) jaunų lapų. Jei ziuresite kitu gamintoju vaska ant kurio parasyta kad tai grynas carnauba vaskas, tai pasiziurekite ar ten nera kur zodzio "blend", jei yra - reiskia negrynas (maisytas), t.y. ir apsauga prastesne.
2. SONAX Xtreme Vaškas Nr.1 "Full protect"

Skysti:
3. SONAX Xtreme Briliantinis vaškas 1 Nano Pro - pagamintas naudojant NANO teechnologija (smulkesnes vasko daleles (10-9) geriau uzpildo dazu mikroporas - geresnis padengimas, geresne apsauga)
4. SONAX Vaškas
5. SONAX "Greitas" vaškas - buteliuke su purkstuku greitesniam panaudojimui.

visi isvardinti vaskai yra lengvai poliruojami ir suteikia puiku blizgesi. su kietais vaskais uztrunkame siek tiek ilgiau, su skystais - trumpiau, taciau pirmieji ilgesniam laikui apsaugo.

manau kad yra is ko pasirinkti...   (+)
 (h)

p/s  ?!?

1. jei norit kad a/m labiau blizgetu - nepatingekit nusivalyt dervu (ju tikrai yra... musu keliais vazinejant) ir kt. stipriai prilipusiu nesvarumu
2. turekit minty, kad siuose vaskuose nera poliruojanciu medziagu, todel jie tik suteikia apsauga. jei reikia pavirsius atgaivint, tai tada reikia ziureti i polirolius.

mmmm... nezinau ;) kol kas neturiu megstamo, ir manau kad visi neblogi :D
Iki siol ant savo audi tik savitarnos plovyklose uzpirksdavau vaska, tai gi blizga grazu, aisku, ibrezimu nepaslepia :) ir manau kad neblogai. Pabandysiu geriau - zinosiu kas geriau ;)
Rinkis pagal gamintoja, rimtesnes firmos (rimciau kainuojantys) neretai atmeta ta varga kai reikia galvoti "ar tiks? ar bus gerai?".
O siaip, manau ir tavo rastas internete "vezlio vaskas" tiks :D

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #142: 2009 Rugsėjo 10, 13:54:21 »
o kuo siulai nuvalyti dervas? :)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #143: 2009 Rugsėjo 10, 13:55:54 »
Visi tie sonax ir turtlewaxai briedai paskutiniai man paliko, kai pabandžiau zaino ir pan produkciją. Su tokiais kai nupoliruoji, tai bent efektas matosi

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #144: 2009 Rugsėjo 10, 14:15:45 »
Visi tie sonax ir turtlewaxai briedai paskutiniai man paliko, kai pabandžiau zaino ir pan produkciją. Su tokiais kai nupoliruoji, tai bent efektas matosi
pasakok placiau apie zaino ;)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #145: 2009 Rugsėjo 10, 14:18:03 »
pasakok placiau apie zaino ;)

Dabar nea, geriau su foto aiškinti, nes ten 5 komponentai vienam poliravimui

Neprisijungęs Tserber

• Įrašai: 2348
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #146: 2009 Rugsėjo 10, 14:51:24 »
Evaldas, geriau neaiskink kas kaip, o pasakyk Kiek medziagu savikaina + elektra ir vanduo naudojamas poliravimui bei mokestis uz darba zmogui, kuris poliruoja ir paklausk ar daug atsiras norinciu uz 300 - 350 simto litu nusipoliruot savo ~15-20 senumo metu auto su smulkiais ar stambiais kebulo defektais :) As UZ tokia chemija, bet tik atitinkamiems auto :) Tokia chemija tinka labiau zmogui, kuris zenijasi su automobiliu, o kitu poreikius manau puikiai atitinka megejisko lygio chemija :)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #147: 2009 Rugsėjo 10, 14:56:10 »
Už medžiagas sumokėjau ~300lt. Jų užteks kokiems 5 poliravimams. Dirbama tik su rankomis. Vien trečią komponentą reikia 3-5 kartus supoliruoti į kėbulą. Tuos, kuriuos pirkau, neskirti su mašinka trinti, o su rankomis ;)

Neprisijungęs Tserber

• Įrašai: 2348
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #148: 2009 Rugsėjo 10, 14:59:36 »
Suprantu, kad su rankomis :) Abrazyvas stambesnis buvo koks naudojamas ?

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #149: 2009 Rugsėjo 10, 15:02:51 »
Suprantu, kad su rankomis :) Abrazyvas stambesnis buvo koks naudojamas ?

Žodžiu...
Nuplaunama auto su zaino šampūnu ir idealiai išdžiovinama
Visų pirma naudojamas akmuo su spec skysčiu (gal ir keistai nuskambės) visų dervų ir pan
pašalinimui
Tada sutrinamas 3-5 kartus polirolis
Po to tas pats padaroma su spec vašku (grynas vaškas, ne koks poliroklis)
Tada dabaigimui nupurškiama su skysčiu, suteikiančiu ypač gerą blizgesį.
Viskas. Dirbama su mikropluoštinėmis servetėlėmis, kurių vienam poliravimui ~10 reiks