Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Audi B4 2.3 problema su salono sildymu  (Skaityta 6385 kartus)

Neprisijungęs Padauza

• Įrašai: 5
    • Žiūrėti profilį
Audi B4 2.3 problema su salono sildymu
« Topic Start: 2010 Spalio 18, 22:24:20 »
Sveiki,

Norejau paklausti Audi B4 (benzinines) savininku (buvusiu ar esamu): per apytiksliai kiek laiko po salto variklio uzvedimo tvarkingai veikiancioje ausinimo sistemoje skyscio temperatura turetu pakilti iki "normines" 3 mazu padalu uz 50 laipsniu vertes, jei laikysime, kad vaziuojama miestu o oro salygos - nedidelis saltukas? Ar normalu jei pas mane tokia temperatura pasiekiama per mazdaug 15 min?
 Klausiu del to, kad turiu problemu salono sildymu - labai silpnai veikia oro pasildymas, rytais masinoj tenka kelione su drebuliu pradeti :) Mat masina man nauja (neseniai nusipirkau) ir nezinau ar problema termostate ar uzsikimsusiame peciuke, nes pastarasis kiek kelia itarimu del kartais nelabai malonaus skleidziamo astraus kvapo. Kaip patartumete ieskoti problemos priezasciu?

Is anksto dekuj uz info.

Neprisijungęs arunas666

• Įrašai: 1216
    • Žiūrėti profilį
pasitikrink termostata ,jei nepades peciuka pasikeisk ir keisdamas pasiziurek ar sklendes nesutrunijusios, joms esant netvarkingom kartu su karstu maisomas saltas ir silumos normalios nesulauksi,dar pasiziurek ar trosai tvarkingai vaiksto 

Neprisijungęs adrian

• Įrašai: 5868
    • Žiūrėti profilį
2.3 greit uzsyla, bent pas man uztenka ~5min pavaziuot kad jau pustu silta ora.. jei jauciasi kvapas salone, gali buti kad peciukas uzsikises ir leidzia aus. skysti.. beja jis nedingineja?

Neprisijungęs Padauza

• Žiūrėti profilį
Dekuj uz patarimus. Andrej, o kokia pas tave uz 5 min buna skyscio temperatura (dabartiniu oru)?
 Ausinimo skystis nedingineja, tai matyt sistema sandari. Na matyt racionaliausia pradeti nuo termostato, nes peciuka ardyti ir keisti tai zymiai brangiau ir sudetingiau. Beje, termostata nauja tokiai audinei galima gauti, ar cia tik srotuose imanoma rasti?

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
Tik nauja ir dėk ;)

Neprisijungęs arunas666

• Įrašai: 1216
    • Žiūrėti profilį
peciuko keitimas ne ka brangiau negu termostatas turint 30litu peciukui ir 4valandas paaukot savo laiko toks ir brangumas atrodo sudetinga ir baisu, bet taip nera gal to nedarius pasirodys sudetinga ,aisku peciukas kinietiskas daugeliui nepriimtinas as jokio skirtumo nepajutau sildo net ausys raitosi

Neprisijungęs adrian

• Įrašai: 5868
    • Žiūrėti profilį
Dekuj uz patarimus. Andrej, o kokia pas tave uz 5 min buna skyscio temperatura (dabartiniu oru)?
 Ausinimo skystis nedingineja, tai matyt sistema sandari. Na matyt racionaliausia pradeti nuo termostato, nes peciuka ardyti ir keisti tai zymiai brangiau ir sudetingiau. Beje, termostata nauja tokiai audinei galima gauti, ar cia tik srotuose imanoma rasti?

pas man net nepakilus vandens temp.rodyklei jau pucia silta ora.. termostata dek gera, etc walther berods.. pakainuos ~40-45lt bet bus ramu, nes su kitaickais po to vel bedos bus.. pradziai pasikeisk ji ir ziurek ar pasitaisys reikalai..pasikeist ir pats namudinemis salygomis nesunkiai gali..tereik nuimt zarna ir atsukt 2 varztus.. tuolabiau, kai priejimas geras..

Neprisijungęs Padauza

• Žiūrėti profilį
Supratau. Pradesim nuo termostato :)

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
Faktas, kad taupydamas ant termostato - praloši ant aušinimo skysčio, kai jį vėl nauju perpilti reikės keičiant prastą ir trumpai tarnaujantį termostatą.

Neprisijungęs Troinoi

• Įrašai: 1
    • Žiūrėti profilį
sveiki, manyciau kad pirmiausia reiktu paziuret ar nuorinta ausinimo sistema tinkamai, po to bandyt termostaa keist.

Neprisijungęs irmis32

• Įrašai: 11
    • Žiūrėti profilį
kai pas mane nepute silto oro tai pas mane buvo uzkepusios sklendes. kai pajudinau tai ir dingo visa problema. beje jai bus problema peciuko rediatoriuj tai jis pas mane yra tai jai ka kreipkis.

Neprisijungęs Padauza

• Žiūrėti profilį
Re: Audi B4 2.3 problema su salono sildymu
« Atsakymas #11: 2010 Lapkričio 01, 21:34:49 »
Sveiki,

Savaitgali pasikeiciau termostata, atrodo kad senasis buvo uzstriges atidarytoj padety, nes dabar variklis isyla greiciau. Cia gera zinia, o  bloga, kad peciuko ardymo matyt nepavyks isvengti, nes mano itarimai, kad radiatorius kiauras, su kiekviena saltesne diena vis stipreja: pradejo mazeti skyscio, langai gan greit nori rasoti, nekalbant jau apie nemalonu kvapeli atsukus temp. iki max. Be to neveikia peciuko ventiliatoriaus 1 ir 2 greiciai - tai nori nenori ta agregata kazkada reiks lupti lauk (sugedes reguliatorius, varzos tvarkoje) ir keisti (arteja srotu diena :), tad kodel nesutvarkius visos sistemos, galu gale, vien pagalvojus kokio meslo ten per tiek metu yra susikaupe...Irmi, kaip ten su tuo radiatorium? :)

Neprisijungęs magmyz

• Įrašai: 219
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2010 Lapkričio 02, 11:16:55 »
del greiciu neveikimo beda greiciausiai bus prie rankeneles,ten kontaktai uzkepa ir pradeda nebeveikt,pas mane pati 1 padetis pradejo nebeveikt...

Neprisijungęs Tommyla

• Įrašai: 25
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2010 Gruodžio 02, 00:32:17 »
sveiki. Taigi pas mane visas bedu maiselis su siluma.

Audi b4 1.9 tdi

1) Niekaip neuzhkyla temperatura iki 90c. Mieste max iki 70c. (na cia gal pades termostato keitimas)
2) Pucia vesu ora. Kazhkas yra su peciuko valdymu. Negaliu reguliuoti nei karsto/salto oro, nei nustatyti putimo padeti (langai, kojos ir. t.t ) Veikia tik peciuko putimo greiciai.
Nevaiksto valdymo trosai... nuo ko pradet krapstytis. Jei galit papasakokit smulkiai kur kas randasi ir ka ardyt reik, nes mashina neseniai nupirkta dar neishnagrineta  :V tikiuosi neteks nuiminet paneles...  :O
3) Problema buvo vasara, net isjungtam peciukui, jautesi kad varo karsta ora per angas....

p.s. pilnas bardakas su putimo sistema....  :[
dekui uz betkokia informacija

Neprisijungęs niekas

• Įrašai: 100
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2010 Gruodžio 08, 13:45:39 »
Sveiki,

Savaitgali pasikeiciau termostata, atrodo kad senasis buvo uzstriges atidarytoj padety, nes dabar variklis isyla greiciau. Cia gera zinia, o  bloga, kad peciuko ardymo matyt nepavyks isvengti, nes mano itarimai, kad radiatorius kiauras, su kiekviena saltesne diena vis stipreja: pradejo mazeti skyscio, langai gan greit nori rasoti, nekalbant jau apie nemalonu kvapeli atsukus temp. iki max. Be to neveikia peciuko ventiliatoriaus 1 ir 2 greiciai - tai nori nenori ta agregata kazkada reiks lupti lauk (sugedes reguliatorius, varzos tvarkoje) ir keisti (arteja srotu diena :), tad kodel nesutvarkius visos sistemos, galu gale, vien pagalvojus kokio meslo ten per tiek metu yra susikaupe...Irmi, kaip ten su tuo radiatorium? :)

Dar vienas paprastas būdas patikrinti ar pečiukas tvarkoj ar ne: nuo variklio į salono eina dvi zarneles. jei ant šilto variklio abidvi zarnelės yra šiltos (karštos) vienodai, tai tada peciukas bent jau neuzsikimses. O dėl skysčio dingimo ir langu rasojimo tai irgi gan paprasta: prabrauk pirstu pro priekinį langą iš vidaus: jei saldus skonis tai kiauras pečiukas.

Neprisijungęs niekas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2010 Gruodžio 08, 13:52:33 »
sveiki. Taigi pas mane visas bedu maiselis su siluma.

Audi b4 1.9 tdi

1) Niekaip neuzhkyla temperatura iki 90c. Mieste max iki 70c. (na cia gal pades termostato keitimas)
2) Pucia vesu ora. Kazhkas yra su peciuko valdymu. Negaliu reguliuoti nei karsto/salto oro, nei nustatyti putimo padeti (langai, kojos ir. t.t ) Veikia tik peciuko putimo greiciai.
Nevaiksto valdymo trosai... nuo ko pradet krapstytis. Jei galit papasakokit smulkiai kur kas randasi ir ka ardyt reik, nes mashina neseniai nupirkta dar neishnagrineta  :V tikiuosi neteks nuiminet paneles...  :O
3) Problema buvo vasara, net isjungtam peciukui, jautesi kad varo karsta ora per angas....

1. dėl temperatūros tai termostatas: ir viršutinis (tas storiausias) ir apatinis turi būti silti. jei apatinis nesušyla tai reiškia neatsidaro termostatas.

2.dėl to reguliavimo tai sunku vienareišmiškai pasakyti. gal bloga pati rankenėlė (dantukai viduj nusitrynė), gal trosas sulenktas, gal pačiam mechanizme kažkas užstrigo ir neleidžia judėt. "Putimo grieiciai" neturi troso, todel ir reguliuojiesi juos.

Neprisijungęs Toto

• Įrašai: 4511
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2010 Gruodžio 08, 18:02:32 »
Sveiki,

Dar vienas paprastas būdas patikrinti ar pečiukas tvarkoj ar ne: nuo variklio į salono eina dvi zarneles. jei ant šilto variklio abidvi zarnelės yra šiltos (karštos) vienodai, tai tada peciukas bent jau neuzsikimses. O dėl skysčio dingimo ir langu rasojimo tai irgi gan paprasta: prabrauk pirstu pro priekinį langą iš vidaus: jei saldus skonis tai kiauras pečiukas.
Klysti kolega teigdamas,kad jei zarnos vienodai karstos,tai pecius neuzsineses.Ne karto teko praputineti.

Neprisijungęs niekas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2010 Gruodžio 09, 09:28:31 »
Visko gali būti:) bet kiek klausinejau tai jei neviendai silti tai jau ir praputimas nepadeda.

Neprisijungęs Toto

• Įrašai: 4511
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2010 Gruodžio 09, 18:36:00 »
Visko gali būti:) bet kiek klausinejau tai jei neviendai silti tai jau ir praputimas nepadeda.
Reikia ne klausineti,o dirbti.Iskarto kitas poziuris atsiranda.

Neprisijungęs Marius1982

• Įrašai: 3
    • Žiūrėti profilį
Pas mane irgi yra panasi problemele labai blogai sila salonas pucia labai gerai bet ora nera labai siltas, nors variklio temp. 90 laipsniu. radiatorius ir termostatas jau stovi nauji. Kame gali buti beda?

Neprisijungęs orzo

• Įrašai: 4660
    • Žiūrėti profilį
Pas mane irgi yra panasi problemele labai blogai sila salonas pucia labai gerai bet ora nera labai siltas, nors variklio temp. 90 laipsniu. radiatorius ir termostatas jau stovi nauji. Kame gali buti beda?
naujas peciuko radiatorius? Sklendes dar paziurek, gal tiesiog neatsidaro.

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
arba kiauros sklendės.

Neprisijungęs 009

• Įrašai: 47
    • Žiūrėti profilį
nu jai viskas tikrai butent naujo tai bus sklendes subirejusios ar nebuvo taip kad koks nors paralonas is peciuko mkorpuso byrejo kai radiatoriu keitei?

Neprisijungęs niekas

• Žiūrėti profilį
nu jai viskas tikrai butent naujo tai bus sklendes subirejusios ar nebuvo taip kad koks nors paralonas is peciuko mkorpuso byrejo kai radiatoriu keitei?

tai vat, jei paralonas nuo pečiuko kiauras tai ir neputė šilto oro, nes šaltas aplink pečiūką praeidavo. ;)

Neprisijungęs inzinierius

• Įrašai: 620
    • Žiūrėti profilį
Labai noreciau pamatyt ta vaizda kaip per 4val b4 pakeicia peciuka ir vel viska surenka, nes katik teko susidurt su 95m b4 2.0 su 2 airbag ir kondicionierium, tai servizuose uz peciuko pakeitima prase 300-500lt ir uztrunka 2-3dienas, o namu salygom uztruko 3 dienas tad man tas pakeitimas per 4val atrodo jog su turbinke per panele prasipjauni iki peciuko, ji pakeiti ir taip viska palieki  (h)