Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kauno pokalbių tema  (Skaityta 1558820 kartus)

Neprisijungęs kodis

• Įrašai: 1427
    • Žiūrėti profilį
Re: Kauno pokalbių tema
« Atsakymas #9850: 2011 Sausio 07, 09:36:51 »
as geriau namie sedeciau ir kava gerciau ryte :)
bet deja deja, reik kazkaip paskutinius metus iveikt ir passimt dar viena popieriu :D

Geriau sedeciau kamsty, negu eiciau mokytis:)

Neprisijungęs Norvegas

• Įrašai: 2825
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9851: 2011 Sausio 07, 09:37:46 »
nu  idomus jusu mastymas apie lekima.. del to ir yra tokia vairavimo kultura toje lietuvoje...

tai tu paaiskink, kas tavo manymu yra lekimas. kai tu vaziuoji greitkeliu 60, o kiti 90km/h?

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9852: 2011 Sausio 07, 09:42:44 »
nu  idomus jusu mastymas apie lekima.. del to ir yra tokia vairavimo kultura toje lietuvoje...
nu blin blin, jei tau tai atrodo maksimalus saugus greitis, o aš važiuoju 90kmph ir man tai yra saugus greitis, tai nesuprantu tavo pasipiktinimų ir tokių postų išvis :-] :-] :-]
Vakar autostrada parmyniau normaliai ~110kmph, nors ir šiek tiek pustė, kai tuo tarpu didžioji dalis lengvųjų net fūroms trukdė normaliai važiuoti 90kmph (n) Tai ar aš blogai darau, kad įvertinęs savo galimybes važiuoju kiek man atrodo saugu, ar tas vaflis, kuris trukdo eismą besivilkdamas ant 60kmph autostradoje ?? :V

P.S. Nekalbu apie lakūnus bandytojus (-), kuriems visada geros oro sąlygos ir atstumas tarp auto visada saugus.

Neprisijungęs Tomasinas

• Įrašai: 2330
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9853: 2011 Sausio 07, 09:44:33 »
nu  idomus jusu mastymas apie lekima.. del to ir yra tokia vairavimo kultura toje lietuvoje...

tai tu paaiskink, kas tavo manymu yra lekimas. kai tu vaziuoji greitkeliu 60, o kiti 90km/h?

as vaziuoju 60km/h, jeigu kas, as greiciau sustabdysiu..o tie, kurie lekia 90-100km/h, tokiu oru, kai kelio danga yra ledas + sniegas... tai nezinia kaip jie sustabdys ir ka uzmus...  uztenka pasiziureti europine statistika ir matysim, kad pas mus keliuose vazineja savizudziai ir beprociai.. jiems svarbu spausti, o i oro salygas, dangos kokybe nereikia atsizvelgti..
uztenka pakalbeti su furistais,  jie tikrai turintis patirties vairavime.. tai ir sako, kam cia lekti, jei sumestys ar kas..tai jau paskui pasekmes liudnos...
as geriau vaziuosiu 60 ir tikesiuosi sveikas grizti namo, nei leksiu 100 ir nezinosiu ar grisiu ar ne... nesvarbu kokia ta auto, su visokiais ale navarotais.. fizikos desniu dar nei vienas gamintojas neapejo..jei jau tapsi keleiviu, tai gero nesitikek...nei tau padangos pades, nei abs ir pan.. geriau nerizikuoti... nes paskui verkia, ka as padariau, kodel as lekiau ir pan... reikia mokintis is kitu klaidu, o ne is savo...

p.s.: nereikia cia gincytis.. kiekvienas turim savo nuomone.. ir kiekvienas pasirenkam saugu greiti... taip, sutinku, kai kelias yra geras, tai galima paspausti, tik ne tokiu oru...

http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/marijampoles-apskrityje-del-sniego-ir-avariju-apribotas-eismas-kai-kuriuose-keliuose-59-132112  << Paskutinis sakinys>> Penktadienį prognozuojama lijundra.
http://www.meteo.lt/skaitmenine_prog_lt_zem.php?skpt=lt_krit
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Sausio 07, 09:49:45 sukūrė Tomasinas »

Neprisijungęs Norvegas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9854: 2011 Sausio 07, 09:55:44 »
gerai pasakiai, kiekvienas pasirenka saugu greiti ;) bet jei vaziuoji uz visus greiciau ir kox tormazas sugalvoja staiga persirikiuot ir yvykta avarija, tai cia to beprocio kalte, nes jis LEKE ir nesugebejo sustot?

Neprisijungęs Tomasinas

• Įrašai: 2330
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9855: 2011 Sausio 07, 09:58:24 »
nu tai stebim, kas vyksta kelyje... aisku..jei leki ir varnas gaudai, tai jau tavo bedos, kad bakstelejai i ta, kuris persirikiavo..
zodziu.. kol mes pasieksim ta vairavimo kultura kaip Vokietijoje, Austrijoje, tai dar laaaaaaaabai dauuuuuuuuuuug laiko praeis...
nes dabar pas mus mastymas.. as greitesnis, tai traukites visi i sona.. visi letieji luzeriai, nes nemoka vaziuoti.. o as spausiu kiek mano auto leis... o kai ivyks avarija, as nebusiu kaltas, bus kalti visi kiti... zodziu, mes keliuose esam kaip karo lauke... neveltui ir yra tos akcijos "STOP karui keliuose!"
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Sausio 07, 10:01:03 sukūrė Tomasinas »

Neprisijungęs Norvegas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9856: 2011 Sausio 07, 10:01:35 »
ta kultura nesikeis, kol is pagrindu nepasikeist, naujuju vairuotoju parengimas ;)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9857: 2011 Sausio 07, 10:02:26 »
o mane erzina kai koks loderis atsistoja i paskutine kairę esimo juosta ir drocina vietoj uzsidegus zaliai... Tai nafik stoti jei masina nepavaziuoja, lai stoja i pirma juosta, paskui mokomaji ir sraigiauja... Lekimas plati savoka, taciau bet kokiu atveju mandagumas yra butinas kelyje, o jei didelis stresas del iesmo salygu - lai seda i viešą transporta ir be parkių važiuoja.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9858: 2011 Sausio 07, 10:10:43 »
tik po pasivazinejimo si ryta, reikes vaziuojant y miesta imt lengvesne auto :D
Vakar dar žopeliui uždėjau naujas padangas, va galvoju, vėl taupiai važinėsiu, lai V8 ilsisi... Ryte atsikelęs supratau kad oi kaip klydau :D Lai nafik žopelis stovi :D

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9859: 2011 Sausio 07, 10:14:56 »
nu tai stebim, kas vyksta kelyje... aisku..jei leki ir varnas gaudai, tai jau tavo bedos, kad bakstelejai i ta, kuris persirikiavo..
zodziu.. kol mes pasieksim ta vairavimo kultura kaip Vokietijoje, Austrijoje, tai dar laaaaaaaabai dauuuuuuuuuuug laiko praeis...
nes dabar pas mus mastymas.. as greitesnis, tai traukites visi i sona.. visi letieji luzeriai, nes nemoka vaziuoti.. o as spausiu kiek mano auto leis... o kai ivyks avarija, as nebusiu kaltas, bus kalti visi kiti... zodziu, mes keliuose esam kaip karo lauke... neveltui ir yra tos akcijos "STOP karui keliuose!"
aš tai sakyčiau, kad ne varnų gaudyme čia esmė, o tame dalbajobe, kuris išlindo prieš akis (+)
Vokietijoje ar kitose šalyse, nori pasakyti niekas nelaksto ?? :V Ir dar kaip laksto ;) Bet ten kultūra yra tokia, kad apsilenkei ir kaip galima greičiau lendi į kuo arčiau dešinės pusės esančią juostą. Visi to laikosi. O pas mus kas ?? Išlindo senolis ant 91kmph lenkti autostradoje fūrą ir lenks dešimt minučių už savęs kamščius darydamas ir dar bobulei aiškindamas, kad chuliganai keliuose laksto :-] Va tokius tai bausčiau (+) Oo) Kitas dalykas mažapimpiai (taip vadinu tuos, kurie velkasi, bet juos pavijus pradeda lėkti neleisdami aplenkti) - šitų pas mus ypatingai daug, kas keista, dažniausiai važinėja su 5 serijos BMW ar Audi A6 (burbulai kur) :) Taip kad jei kalbėti apie kultūrą keliuose, tai ne vien greičiau važiuojantys yra blogi (h)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9860: 2011 Sausio 07, 10:18:04 »
jei leki ir varnas gaudai, tai jau tavo bedos, kad bakstelejai i ta, kuris persirikiavo..
Kodėl varnas gaudyti? Važiuoji tarkime ~100km/h, o besivelkantis ant ~60-70km/h įlenda prieš nosį į tavo juostą lyg tai būtų vasarą... Esant tokiam eismui mašiną sustabdyti net ne visada spėsi.
Dabar pasakytum, tai ko lėki ant 100km/h? Bet ar aš turiu jaustis blogai, kad gal būt mano mašina dvigubai sunkesnė už kokį kibiriuką ir ant kelio prisispaudžia kur kas rimčiau, tad tiek pat saugiai važiuoju, kaip ir koks su iš TeleLoto laimėtą sviestine brūžindamas ant 60km/h ;)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9861: 2011 Sausio 07, 10:20:33 »
Išlindo senolis ant 91kmph lenkti autostradoje fūrą ir lenks dešimt minučių už savęs kamščius darydamas ir dar bobulei aiškindamas, kad chuliganai keliuose laksto :-] Va tokius tai bausčiau (+) Oo)
Dar aiškina "kokio bb aš turiu trauktis, juk važiuoju leistinu greičiu" Nors gal jų laikais nebuvo KET, kad jei laisva dešnioji juosta - ja reikia ir važiuoti.

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9862: 2011 Sausio 07, 10:22:09 »
Dar aiškina "kokio bb aš turiu trauktis, juk važiuoju leistinu greičiu" Nors gal jų laikais nebuvo KET, kad jei laisva dešnioji juosta - ja reikia ir važiuoti.
tai leistinas greitis yra ir 80kmph (+) Bet jei maksimalus leistinas didesnis 30kmph didesnis, tai natūralu, kad bus norinčių važiuoti greičiau (+) Tokius senolius greitai su rimtesnėmis mašinomis išdaužytų Vokietijoje autobanuose :-] (+) Oo)

Neprisijungęs tomčius

• Įrašai: 1198
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9863: 2011 Sausio 07, 11:05:32 »
tai leistinas greitis yra ir 80kmph (+) Bet jei maksimalus leistinas didesnis 30kmph didesnis, tai natūralu, kad bus norinčių važiuoti greičiau (+) Tokius senolius greitai su rimtesnėmis mašinomis išdaužytų Vokietijoje autobanuose :-] (+) Oo)
europos rimtesniuose autobanose yra 4-6 juostos ar tau tokiu neteko matyt;D man teko ir 3-4 aukciau nebandziau kist nosies.ten laisvo skrydzio megejai "velkasi".kai bus tokios salygos nieks ir nelys is 1-3 juostu,kad nemaisytu eismui.o pas mus yra viena yda -ne zemiau 2 juostos nors tu ka;D

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9864: 2011 Sausio 07, 11:08:20 »
kalbam apie lietuva, bus lengviau.
Teko matyti daug eimo juostu - bet mes ne apie tai.

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Įrašai: 7657
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9865: 2011 Sausio 07, 11:13:19 »
bando ziema pasivyt koks pasratas kuris pries tai vilkosi,bet arkliuku pritruksta dazniausiai)))) o siaip tai nzn...kaip jauti visas salygas taip ir vaziuoji,ne viskas nuo greicio priklauso,yra ir vairas dar,gazas,smegenis...o jeigu bet kokiam atvejui kali per stabdzius tai ir 60 - per didelis greitis))

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9866: 2011 Sausio 07, 11:14:02 »
europos rimtesniuose autobanose yra 4-6 juostos ar tau tokiu neteko matyt;D man teko ir 3-4 aukciau nebandziau kist nosies.ten laisvo skrydzio megejai "velkasi".kai bus tokios salygos nieks ir nelys is 1-3 juostu,kad nemaisytu eismui.o pas mus yra viena yda -ne zemiau 2 juostos nors tu ka;D
Vokietijoje teko nemažai važinėti praeitais ir šiais metais ;) Net ir esant dviem juostom į vieną pusę, visi laikosi kaip galima dešiniau (y) Toli mums dar iki tokios kultūros. Mano nuomone, net ir esant trims juostoms Lietuvoje vistiek bus marozų, kurie važinės trečia juosta 100kmph ar net lėčiau net ir esant tuščiom kitom juostom...

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9867: 2011 Sausio 07, 11:15:26 »
o man vokietijoi keliolika kartu uzkise buvo,nemaciau as ten kazkokios super duper kulturos...uzsimano lenkt ir lenda pries nosi...

Neprisijungęs mazhylis

• Įrašai: 8763
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9868: 2011 Sausio 07, 11:18:34 »
Va taip va buna;

http://www.delfi.lt/news/daily/hot/autostradoje-25-km-vaziavo-priespriesine-eismo-juosta.d?id=40460605

Garbaus amžiaus vairuotojas dar apšaukė pareigūnus, kam šie važiuoja "prieš eismą".

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9869: 2011 Sausio 07, 11:20:09 »
o man vokietijoi keliolika kartu uzkise buvo,nemaciau as ten kazkokios super duper kulturos...uzsimano lenkt ir lenda pries nosi...
ten reikalą šika lenkai ir lietuviai :/ man irgi užkišo porą kartų, abu kartus lenkas... Visur pasitaiko išimčių, bet sakyti, kad ten keliuose nėra kultūros, tai sorry, bet nesutikčiau (-)

P.S. Jaunėli, su Kalėdomis ;)

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9870: 2011 Sausio 07, 11:27:22 »
dekui,taip siandien mano kaledos :)  na tiesiog jie parodo posuki ir vsio,lenda...nes kultura tokia kad praleist turi,bet teko pastabdyt neblogai,kai man kiti is galo mirksejo kad valinciau lauk ir turbut irgi keikesi,kad lietuvis islindo,o kad man vokietukai uzkisinejo))))) kulturos yra ir ment.u nera,paradoksas))))))

Neprisijungęs Leopoldas

• Cosmic Green Metallic
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 3197
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9871: 2011 Sausio 07, 12:04:15 »
Jei niekas nepakeite taisykliu per kelis metus, tai buvo tokia nuostata: palikti masina neapsviestoje vietoje - bauda+nutempimas, zodziu ne tiesiogiai taip skamba, bet toks punktas bent jau buves.
Gatves yra totaliai skirtos visuomenei, vairuotojams, o ne kazkoks parkingo parkelis. Miegamieji rajonai atskira problema, taciau kalbant bendrai - istatymus, taisykles keisti ateiciai ir is klaidu privaloma pasimokyti, nes ziemos vis stipres.
Anksčiau žiemą kabėdavo ženklai ant stulpų I ir II, niekad nebūdavo problemų ir patraukdavo geranoriškai mašinas žmonės, žinai, kad I valo nelyginėm dienom, II - lyginėm. Dabar žiūriu kaip papuola išvažiuoja valytuvai, mašinos nudrengtos vidury gatvės. O labiausiai nustebino Rokai-Prienai, vidury eismo juostos palikta sidabrinė a6, o nieks neapšviesta naktį, jokio skiriamo ženklo prieš mašina nepalikta, tik šaukiasi nelaimę.

Neprisijungęs kodis

• Įrašai: 1427
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9872: 2011 Sausio 07, 12:43:02 »
Praejau technikine :)
nevisada jie blogi buna, siandien pats lempa viena bisiki isitraukes rakta pasukiojo, sako va dabar gerai :)

Neprisijungęs Arvis

• Įrašai: 4984
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9874: 2011 Sausio 07, 13:55:17 »
kas del vaziavimo uzsienio magistralese, tai man ir yra buve ne karta kai vokietis uzkiso. taip kaip Jaunelis ir sako, posuki parode ir visogero... aisku posukio rodymas vyksta tuo paciu metu kai jau sukamas vairas... bet siaip bendra kultura apie tai, kad apsilenkei ir mini atgal i desiniausia juosta tai super.. pas mus manau iki tol labai toli, nes daug yra marozu kurie vaziuoja antra juosta ir nieko apart tiesiai nemato... gali mirkset sviesomis, pypint jokios reakcijos... taip pat yra daug "rimtu verchu" kuriems yra lygio reikalas vaziuot antra juosta...