Si istorija man ir nutiko. Patvirtinu kad taip ir buvo. Isamiau:
nuo vasaros pradzios dujas pildavausi tik Jozitoje;
uzejus zieminems vesumoms (+3 - minus 3) retkarciais pakelus apsuku is duju automatiskai persijungdavo ant benzo. nesureiksminau ir laksciau toliau;
uzejus ziemos salciams (minus 15, minus 20) negaledavau apsuku pakelt daugiau nei 2 000... persimetinedavo ant benzo pastoviai. pagalvojau kad atejo laikas duju sistemos eksplotaciniam remontui, gal uzsikiso filtras, gal dar kokie variantai (be jokios abejones visokius antifryzo kiekius pasitikrinau, patikrinau ar gerai syla reduktorius ir t.t.);
pries atiduodamas masina dujininkams remontui dar galvoju uzpilsiu pilna baka, kad meistrai reguliuodami ir bandydami masina galetu normaliai birbinti. vaziuoju i jozita (pirma karta per toki salti -15 kurtais). o ten vaizdas sekantis - koloneles korpuso dureles pradarytos ir ten idetas elektrinis peciukas ir syldo visus ten esancius vidurius. taip pat ir uzpylimo slanga su visu angaliu sukista i korpusa kad irgi siltu. klausiu uzpylėjo - sugedot? tas sako nea..... uzsala, tai sildom. va uz poros minuciu pasilde uzpilsim va tai masinai, tada desimt minuciu reiks pasildyt ir galesim tau pilti.... man to pakako kad galvoje gimtu samokslo teorija apie mano duju persijungima ant benzo. nuvaziavau i kita kolonele, uzsipyliau ir....... bedos kaip nebūta. is karto. abejoju ar cia sutapimas. taigi dujas daba piluosi kitur. gal kitiems taip ir nėra, gal mano masinos duju sistema jautresne ir t.t. na bet tikrai neteko matyti, kad duju kolonele ir slanga reikėtų sildyti ziema....
seip idomu.Tai pas tave reduktorius sildavo,filtrai duju pakeisti ir vistiek perjunkdavo y bendza?poto neleisdavo perjunkt y dujas ar ne?kuri karta duju?man taip buvo,kad uzpylus vaziuojant perjunkdavo y bendza ir neleisdavo perjunkt y dujas.Pakeiciau filtra,bet buvo dar kelis kartus pasikartoja,tai numoviau slanga,kelis kartus pasukau,kad dujos iseitu ir viskas gerai.Tai galvoju ar siuklsiu buvo,ar slegio tas daviklis grybauja ar dujos kaltos buvo.