Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: A4 vairo kolonėlė  (Skaityta 15403 kartus)

Neprisijungęs _Akordas_

• Įrašai: 81
    • Žiūrėti profilį
A4 vairo kolonėlė
« Topic Start: 2010 Balandžio 16, 22:42:10 »
 :/ važiuojant pradėjo kaukti stiprintuvas , supratau kad trūksta skysčio, nusipirkau ir papildžiau, bet mintis buvo tokia kur galėjo jis dingti, pagalvojau gal kur prasiskverbė po paros pasižiūrėjau kad skysčio vėl trūksta nusprendžiau apžiūrėti visą sistemą ir to ko labiausiai bijojau taip ir aptikau prie vairo kolonėlės traukės apsauginės gumos radau skysčio prasiskverbimo vieta. KLAUSIMAS: ja jau reikia restauruoti ar keisti ar tiesiog yra rem komplektas koks nors ? Ar jai jau škių rajonas?:)
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Balandžio 23, 16:50:42 sukūrė slimshady »

Neprisijungęs _Akordas_

• Žiūrėti profilį
Re: A4 vairo kolonėlė
« Atsakymas #1: 2010 Balandžio 16, 22:51:39 »

Neprisijungęs Wicioks

• Įrašai: 169
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2010 Balandžio 17, 02:06:01 »
tik jau ne restauruot. Is savo asmenines patirties, buvau daves atrestauruot kolonele, paeme beveik 900Lt, garantija metams. Praejo metai eme leisti skysti lauk. Pats issiemiau lauk kolonele, isiardziau ja, ogi pasirodo jie tik buvo pakeite salnikelius naujais. pati koloneles asis kaip buvo aprudyjusi, tokia ja ir paliko. nusipirkau gera angliska kolonele, issiemiau lauk salnikelius, pasikeiciau ir po siai dienai vazinejuosi. Buciau pirkes naujus salnikelius, bet kad aplinkui neradau kur pirkti ju.
Is tavo nuotraukos matos kad bus keblu pakeist ta salnikeli, nes jis stovi pacios koloneles viduryje. O restauruot tai manau neapsimoka, jei aisku ji nebilda jau. Turint sokiu tokiu yrankiu ir noro galima per diena sutaisyt.

Neprisijungęs aiva2,5tdi

• Įrašai: 110
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2010 Balandžio 23, 11:24:17 »
o jei bildejimas is koloneles, bet skysciu neleidzia, kazin restauruot apsimoka?

Neprisijungęs Wicioks

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2010 Balandžio 23, 12:47:32 »
Pirma pamegink paversti kolonele, gal pades.

Neprisijungęs aiva2,5tdi

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2010 Balandžio 23, 13:02:58 »
nelabai supratau kaip paversti?
ar turejai omenyje pavezti?

Neprisijungęs slimshady

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 13014
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2010 Balandžio 23, 16:52:06 »
nelabai supratau kaip paversti?
ar turejai omenyje pavezti?
būtent, kad paveržti ;) man tokį patarimą irgi vienas žmogus davė, bet nelabai įkertu ką ir kaip ten veržti reikia :V
1.4Tdi
328Ci

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2010 Balandžio 23, 17:54:42 »
Yra varžtas kolonėlės apačioje ties vairalazde maždaug, juo ir veržiama

Neprisijungęs aiva2,5tdi

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2010 Balandžio 24, 13:21:13 »
na dekui, ziuresim, gal pagelbes:) tik ten priejimas tai ne stebuklas, klausimas ar matysis kazkas.

Neprisijungęs minas

• Įrašai: 2535
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2010 Balandžio 24, 16:44:34 »
tik jau ne restauruot. Is savo asmenines patirties, buvau daves atrestauruot kolonele, paeme beveik 900Lt, garantija metams. Praejo metai eme leisti skysti lauk. Pats issiemiau lauk kolonele, isiardziau ja, ogi pasirodo jie tik buvo pakeite salnikelius naujais. pati koloneles asis kaip buvo aprudyjusi, tokia ja ir paliko. nusipirkau gera angliska kolonele, issiemiau lauk salnikelius, pasikeiciau ir po siai dienai vazinejuosi. Buciau pirkes naujus salnikelius, bet kad aplinkui neradau kur pirkti ju.
Is tavo nuotraukos matos kad bus keblu pakeist ta salnikeli, nes jis stovi pacios koloneles viduryje. O restauruot tai manau neapsimoka, jei aisku ji nebilda jau. Turint sokiu tokiu yrankiu ir noro galima per diena sutaisyt.
Is kur tokios kainos?

Neprisijungęs Wicioks

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2010 Balandžio 24, 17:46:54 »
Buvau nuvezes masina i klaipeda `Automeistras`, o jie iseme vairo kolonele veze ar tai i kauna ar vilniu, tiksliai nezinau.

Neprisijungęs mariuskm

• Įrašai: 728
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2010 Balandžio 24, 19:04:43 »
Kiek žinau tai Klaipėdoj lyg į Tilžės gatvę kažkur praktiškai visi servisai veža kolonėles restauruot.Man kai reikėjo tai Solorinos servise išėmė ir ten vežė.Padarė lyg ir liuks, beveik metai praėjo jau.Audi centras siūlė tipo restauruotą audi gamykloj, bet Solorinos meistras sakė tegu neknisa proto nes audi centro meistrus pats sutinka su kolonėlėm ten kur ir man darė.

Neprisijungęs Fenixoid

• Įrašai: 120
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2010 Balandžio 24, 19:46:02 »
ten prie tilzes uz gelezinkelio jau legendine vieta :D automeistre gerai apipineja su tom restauracijom, perkoma klientas ziauriai. Man kolonke perrinko uz 400, siurblyio remontas gal 300 (tiksliai nepamenu), zodine garantija pusei metu. Siurblys uzia, bet veikia kol kas.

Neprisijungęs mariuskm

• Įrašai: 728
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2010 Balandžio 24, 21:07:17 »
Man perrinko kolonėlę, pakeitė abi vairo traukių gumas, padarė suvedimą.Mokėjau berods 750lt.Èia jau kaina su darbais ir vairo stiprintuvo skysčiu.

Neprisijungęs _Akordas_

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2010 Balandžio 25, 21:25:58 »
 vienu zodziu restauravau kaune asigalio gatveje. pats issiemiau ir  kainavo 500 lt. jie ten tik kolonelem ir stiprintuvais apsiima. mano kolega restauravosi ten ir jau treti metaI viskas liuks ziuresiu ir as jei ka parasysiu is asmenines patirties ar apsimoka restorint :D

Neprisijungęs offroad

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6902
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2010 Balandžio 27, 14:39:15 »
pabiro mano tevu a6 kolonele taipogi. kainavo 650 su viskuo 1m garantija. uzdaviau klausima meistrui, kame reikalas, kad audi koloneles nelaiko. jis man atsake, kad si menesi apart audi ir pasatu nebuvo jokios kitos masinos. pas mane pernai apsaugines gumos buvo praplyse ir pakeistos orginaliom is audi C. pagal ji apsaugines gumos is gamyklos iseina kazkokios plastikines - per kietos, o turi buti minkstos gumos. jie deda delphi ar atseit gerai laiko ir jokiom kitom masinom tokios bedos su kolonkem nebuna apart audi/vw. tai kas cia teisus ir kame cia hotdogas slypi?

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2010 Balandžio 27, 14:47:50 »
Joa, delphi gumos "geresnės", nei orginalas :-]

Neprisijungęs Andrejka

• Įrašai: 1419
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2010 Balandžio 27, 15:03:35 »
pabiro mano tevu a6 kolonele taipogi. kainavo 650 su viskuo 1m garantija. uzdaviau klausima meistrui, kame reikalas, kad audi koloneles nelaiko. jis man atsake, kad si menesi apart audi ir pasatu nebuvo jokios kitos masinos. pas mane pernai apsaugines gumos buvo praplyse ir pakeistos orginaliom is audi C. pagal ji apsaugines gumos is gamyklos iseina kazkokios plastikines - per kietos, o turi buti minkstos gumos. jie deda delphi ar atseit gerai laiko ir jokiom kitom masinom tokios bedos su kolonkem nebuna apart audi/vw. tai kas cia teisus ir kame cia hotdogas slypi?

Ma atrodo kad važiuoklė visai kitokia pas audi ir vw (aliuminė), ir jai sunkiau ratus sukioti, dėlto padyla pati kolonėlė, ko pasekoje pradeda leisti skysti pro salnikus ir tada guma dar pareina :D

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2010 Balandžio 27, 15:05:46 »
Problema identiška kaip temos autoriaus - A4 kolonėlė leidžia skystį pro apsauginę gumą. Kiek įsivaizduoju turėtų būt sudilęs "salnikas". Klausimas: ar įmanoma pačiam pasikeist tą "salniką" garažo sąlygomis nenuėmus kolonėlės? Gal kas keitėt?

Neprisijungęs offroad

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6902
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2010 Balandžio 27, 16:36:51 »

Ma atrodo kad važiuoklė visai kitokia pas audi ir vw (aliuminė), ir jai sunkiau ratus sukioti, dėlto padyla pati kolonėlė, ko pasekoje pradeda leisti skysti pro salnikus ir tada guma dar pareina :D

tai kad audi ir vw aliumine vaziuokle tokia pati, o ratai 195/65r15 nemanau kad juos labai sunku pasukti :V

Neprisijungęs mikasmeskius

• Įrašai: 2155
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2010 Balandžio 27, 17:01:23 »
originalios apsaugines gumos tikrai yra plasmasines, bet nemanau, kad jos prastesnes nei gumines

Neprisijungęs Andrejka

• Įrašai: 1419
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2010 Balandžio 27, 17:59:25 »

tai kad audi ir vw aliumine vaziuokle tokia pati, o ratai 195/65r15 nemanau kad juos labai sunku pasukti :V

Tai aš taip ir sakiau, gi minėjo kad vien vw ir audės, o juos lyginant su visokiais japonais ir kitais važiuoklės skiriasi kardinaliai. Dėl sunkumo tai nzn turėjo tai apgalvoti, o kad pasukt ratus aliuminei važiuoklei reik pasukt 10 šarnyrų, kaip pas kitas 4 ar 6. Tai manau kad skirtumas yra.

Neprisijungęs Wicioks

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2010 Balandžio 27, 18:56:50 »
Problema identiška kaip temos autoriaus - A4 kolonėlė leidžia skystį pro apsauginę gumą. Kiek įsivaizduoju turėtų būt sudilęs "salnikas". Klausimas: ar įmanoma pačiam pasikeist tą "salniką" garažo sąlygomis nenuėmus kolonėlės? Gal kas keitėt?

Keleivio puses salnika pakeisi ir nenuemes koloneles, o vairuotojo puses reiks jau imti lauk kolonele.

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2010 Balandžio 28, 07:34:42 »
Keleivio puses salnika pakeisi ir nenuemes koloneles, o vairuotojo puses reiks jau imti lauk kolonele.
Leidžia keleivio pusės  ff Esi gal pats keitęs? Nėra ten įmantrybių kokių?

Neprisijungęs Wicioks

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2010 Balandžio 28, 09:52:17 »
Esu keites keleivio puses salnikeli, pradejo leist per vairuotojo puse tada, emiausi lauk vairo kolonele ir pasikeiciau kita tada.
Nieko ten sudetinga nera, nuemi padanga lauk, vairo sarnyra, apsaugine guma, vidini vairo sarnyra. Ir tada reiks isimti fiksavimo zieda, atsuktuvo trumpo reiks(minusinio) jam isimti. Na ir belieka istraukti tokia tulkele kurioje ir yra salnikelis. Ji gali buti gerai pritrunijus savo vietoje, gali ir su rankomis nevykti isimti, reikia tada su plaktuku dailiai per sonus padauzyt ar tai su replemis pasukinet.
Ir dar reikia raktu turet atsukant vidini vairo sarnyra, ten buvo  kaskoks nestandartinis raktas. As atrodo 38 rakta piliavojau kad uztilptu, tiksliai nebepamenu.