Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Vairo stiprintuvo skystis A4 '96 - esamo spalvos nustatymas  (Skaityta 3280 kartus)

alvis08

• Svečias
Sveiki, tikiuos papostinau į tinkamą vietą, jei ne, tai sorry ir permeskit prie variklių, ar kur ten vieta...

Iškilo tokia dilema, reikia pakeisti vairo stiprintuvo skystį, nes siurblys gaudžia, ypač šaltas ir ant žemų apsukų. Būt pirmas problemos sprendimo bandymas. TAÈIAU pagal žymas ant bakelio (G002000, mineralinis) tiktų FEBI 6162, (žalias), BET pamirkinto popieriaus lapelio spalva labiau rudai gelsva, gal net kiek neša į rausvą (bet čia jau kaip kas mato  :) ). Pardavėjas eolte, pažiūrėjęs į lapelį bandė siūlyti raudoną (rods automatinėms transmisijoms skirtą), bet kol kas susilaikiau. Gal kas turite patirties spalvos išaiškinime? Ar dapylus kokio kito galėtų taips stipriai keistis spalva? Man visgi kyla noras supilti tai kas iš tikro arčiausiai priklausytų (FEBI 6162). Jei kas jau naudojat šį, parašykit savo atsiliepimus.

Nu ir negi niekas nebandėt patys keisti vairo stiprintuvo skystį? Kažkaip forume šykštokai informacijos tuo klausimu, nors paklausimų matyti. Gal reikia kokios spec. įrangos? Ar tiesiog išvaryti lauk atjungus į bakelį grįžtamą žarną ir supylus naują palaukti kol pats išsiskirstys dirbant varikliui?
A.

Neprisijungęs jankazas

• Įrašai: 2535
    • Žiūrėti profilį
Sveiki, tikiuos papostinau į tinkamą vietą, jei ne, tai sorry ir permeskit prie variklių, ar kur ten vieta...

Iškilo tokia dilema, reikia pakeisti vairo stiprintuvo skystį, nes siurblys gaudžia, ypač šaltas ir ant žemų apsukų. Būt pirmas problemos sprendimo bandymas. TAÈIAU pagal žymas ant bakelio (G002000, mineralinis) tiktų FEBI 6162, (žalias), BET pamirkinto popieriaus lapelio spalva labiau rudai gelsva, gal net kiek neša į rausvą (bet čia jau kaip kas mato  :) ). Pardavėjas eolte, pažiūrėjęs į lapelį bandė siūlyti raudoną (rods automatinėms transmisijoms skirtą), bet kol kas susilaikiau. Gal kas turite patirties spalvos išaiškinime? Ar dapylus kokio kito galėtų taips stipriai keistis spalva? Man visgi kyla noras supilti tai kas iš tikro arčiausiai priklausytų (FEBI 6162). Jei kas jau naudojat šį, parašykit savo atsiliepimus.

Nu ir negi niekas nebandėt patys keisti vairo stiprintuvo skystį? Kažkaip forume šykštokai informacijos tuo klausimu, nors paklausimų matyti. Gal reikia kokios spec. įrangos? Ar tiesiog išvaryti lauk atjungus į bakelį grįžtamą žarną ir supylus naują palaukti kol pats išsiskirstys dirbant varikliui?
A.

As keisciau visa skysti i ta kuris priklauso, t.y. i G002000 arba FEBI, tik kiek zinau G002000 jau nebegaminamas.  Vietoj jo yra G004000M2.
Nesu tikras del FEBI kodo, visada irgi galvojau, kad FEBI 6162 yra G002000 analogas. Bet paskutini karta kai domejausi radau, kad FEBI 6161  (!?)
Gal kazkas gales pakomentuoti apie atitikima?  8:8

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
FEBI 6162 yra mineralinis; FEBI 6161 yra sintetinis

Neprisijungęs jankazas

• Įrašai: 2535
    • Žiūrėti profilį

Siaip ant bakelio raso, kad reikia pilti tik mineralini G002000, bet febi katalogas G002000 skysciui analoga rodo 06161 (pagal ji FEBI 06162 tik BMW )

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
tai galima ir ant sintetinio pereit, bet kad ten pagal visą procedūrą nemažai gumyčių sistemoje reik pakeisti,
ir gal ne tik gumyčių...... nebepamenu tiksliai, tik pamenu, kad per daug darbo ir pinigų reik įdėt,
geriausiai normaliai seną skystį išvarai, užpili nauju tokiu kokiu priklauso ir baigta.
O dėl to kad rodo tokį analogą, tai kataloguose klaidų irgi pasitaiko ....... čia vienas iš variantų ....  ;)

alvis08

• Svečias
Mineralinį su sintetiniu maišyt manau tikrai būt NEgerai, arba sakykim vietoje mineralinio supilt sintetini. Jei jau ant bakelio parašo, matyt ne šiaip sau. Aišku, pakeitus visus riebokšlius bėdos nebūtų  :) bet kam gerą daiktą (vis dar turiu vilčių, kad gerą) ardyti. Nu ką, imsim Febi mineralinį. 1 litro turėtų užtekti, ar klystu?

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Kiek pamenu, netilpo net 1ltr man,kažkur 650gr tesuėjo į s8.

alvis08

• Svečias
Kiek pamenu, netilpo net 1ltr man,kažkur 650gr tesuėjo į s8.

Many thanks :)

Neprisijungęs Antonijus

• Įrašai: 2430
    • Žiūrėti profilį

Siaip ant bakelio raso, kad reikia pilti tik mineralini G002000, bet febi katalogas G002000 skysciui analoga rodo 06161 (pagal ji FEBI 06162 tik BMW )
Esu suglumęs. Puslapyje  http://www.kroon-oil.com/en/products/product-recommendation/result/?category=1&make=152&model=1489&type=14951&component=41020
rekomenduoja ypatingą hidraulinį skystį SP 3013. Kaip suprasti? :V
« Paskutinį kartą keitė: 2008 Spalio 21, 21:16:13 sukūrė antonijus »

alvis08

• Svečias

Esu suglumęs. Puslapyje  http://www.kroon-oil.com/en/products/product-recommendation/result/?category=1&make=152&model=1489&type=14951&component=41020

Panašu į vieną iš universalių hidraulinių skysčių (teko girdėti tinka tiek sistetikai tiek mineraliniam, net ir maišymui). Manau kiekvienas didesnis tepalų gamintojas tarp gaminių turi universalų hidraulinį skystį.

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
o tu dar per daugiau gamintojų puslapių prasieik, ir būsi dar labiau suglumęs nei dabar, jei nenori suprast, kad tau reikia mineralinio FEBI 6162.
Jeiu taip netinka, tai nuvažiuok į Šančių autodalis, ir paprašyk Audi'nei mineralinio hidraulinio skysčio,paskui parašyk ką gavai  ;)

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
O kodėl aš labiau turiu tikėti Šančiais negu gamintoju?

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
O kodėl aš labiau turiu tikėti Šančiais negu gamintoju?
ne bet ir užsispyręs keistas kadras esi, tai nafiga klausinėji ir teorijas visokias keli, jei turi savo
įsitikinimą ir kitų patarimo tau nereikia  (!?) o dėl Šančių aš ne šiaip sau pasiūliau,
pasidomėk daugiau  (+) ir, žinoma, toliau naudok tik tai, ką tavo mieliausias gamintojas kroon-oil rekomenduoja  (h)
P.S. beje prieš kroon-oil nieko neturiu, pats redukturiuose jų tepalus esu supylęs  ;)

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
gedi, tam ir sukurtas forumas, kad iš daugelio nuomonių, pasirinktume priimtiniausią.  -*-

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
bet tai kad netiki pačiu mašinos gamintoju ir tai ką jis užrašęs ant bakelio, ir labiau kreipi dėmesį
į tokį kaip kad kroon-oil, kuris nori, netgi labai nori įtikti visiem . išvadas padaryk pats  ;)

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
bet tai kad netiki pačiu mašinos gamintoju ir tai ką jis užrašęs ant bakelio,
O šituo aš negaliu netikėt.Galėjai iš karto taip ir parašyt...
Ačiū,  (h)

Neprisijungęs siauras

• Įrašai: 48
    • Žiūrėti profilį
sveiki, gal gali kas tikslei aprasyti kaip ta vairo stiprintuvo  sistema isplauti ir pasikeisti skysti, ir ar imanoma paciam namu (garazo) salygoms visa tai pasidaryti, ar nevargti paciam, varyti i srvisa ?

Neprisijungęs Žora

• Įrašai: 1459
    • Žiūrėti profilį
Nera ten nieko sudetingo.
1. Pasikelk masina, kad lengvai vaira sukiot galetum.
2. Numauk slanga nuo bakelio ir isleisk skysti, pasukiojus vaira jo daugiau isbegs.
3. Pripilk skyscio iki max, pasukiok pora kartu vaira iki maksimumo i abi puses, kad nuorint. Uzkurk masina dar pasukiok vaira.
4. Vel 2,3
5. Dapilk skyscio jei truksta.
nu kazkas tokio.

Neprisijungęs abc

• Įrašai: 544
    • Žiūrėti profilį
As dariau taip: istraukiau is bakelio stiprintuvo skysti; nuo bakelio nuemiau griztama zarna; uzkisau gryztamos zarnos bakelyje skyle; pripyliau i bakeli naujo skyscio; gryztamoa zarna ikisau i tuscia inda; trumpai uzvedziau varikli, kad visa skysti per gryztama isvarytu i tuscia inda; po to uzmoviau gryztama ant bakelio ir pripyliau naujo skyscio; uzvedziau varikli, kad po sistema pradetu pilnai cirkuliuot skystis; letai pasukinau ant uzvestos vaira i kaire ir i desine iki galo kokia 5 kartus i viena ir i kita puse; numoviau gryztama ir i tuscia inda isvariau skysti is sistemos; uzmoviau gryztama ir nauju skysciu uzpildziau sistema.
Geriausia darba atlikti dviem, nes gryztama zarna, kiap isleidineji skysti, gali issokt is tuscio indo, bei paglbininkas gali pasakyt kada jau is sistemos neina senas skystis.

Neprisijungęs siauras

• Įrašai: 48
    • Žiūrėti profilį
Dekoju vyrai, bandysim savaitgali pasidarbuoti garaziuke  :)

Neprisijungęs djvaldas

• Įrašai: 130
    • Žiūrėti profilį
bakelio kamsiukas kokios spalvos toki ir perki pas mane tai zalias kamstis ir zalias skysti o jai ne tada geriausiai unversala pili ir varg o nematai nes jis visom rusim tinka ;)
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Vasario 11, 16:26:55 sukūrė djvaldas »

Neprisijungęs abc

• Įrašai: 544
    • Žiūrėti profilį
bakelio kamsiukas kokios spalvos toki ir perki pas mane tai zalias kamstis ir zalias skysti o jai ne tada geriausiai unversala pili ir varg o nematai nes jis visom rusim tinka ;)
Pilasi zalias mineralinis, o kas del universalaus, tai yra toks posakis- kas tinka viskam, tai netinka niekam. Universalu tai gali pilt tik kai jau vairo kolonele i pabaiga ir leidzia skysti, tai iki remonto galima ir to dapylinet.