Sveiki,
kadangi aš užvedžiau šią tema bandau ją ir vystyti.
ĮSPËJIMAS: Jei bandysite pakartoti šį swap'ą, jūs patys busite atsakingi dėl to ką padarėte savo mašinai, jei kas nors nesigaus. Taip kad manęs nekaltinkit.Swapa pasidariau per du vakarus.
Darbo sutėtingumas: 5/10.
Laikas: +/- 5 val.
Įrankiai: mažas kampinis šlifuoklis, drėlė su antgaliu šlifavimui, rupi dildė, lipni juostelė, markeris, lituokis, testeris (galima apseiti ir be jo), rūdžių surišėjas ir kiti einami įrankiai.
Dalys: nauji žibintai, keturios H7 lepmutės, 2 fiškės, .
Taigi pradedam:
1. Senu žibintai būna pritvirtinti trimis varžtais iš kurių du puikiai matosi atsidarius kopota likęs vienas yra po žibintu, tam kad jį atsukkti reikės nuimti buferį. Buferis yra pritvirtintas 4 varžtais: 2 ratų arkose, 2 priekyje maždaug toje vietoje kur būna rūko žibintai. Taigi nuėmę buferį atsukame 3 varžtus laikančius žibintus ir juos išimame.
2. Pasiruošiame pjaustymui. Aš aplink paviršių su kuriuo dirbau aplipdžiau popieriumi. lipnia juostele užlipdžiau tą sparno vietą kurią pjausčiau. Su markeriu pažymėjau vietą kurios turėjo nelikti.
3. Pjaustymas. Pirmiausia su šlifuokiu nuimam didžiąją dalį, po to su drele ir dilde. Davedam iki norimo efekto. Šitai reikalauja daugiausia kruopštumo. Nesitikekit kad žibintas iš karto gerai atsistos į savo vietą. Pabrūžinam, padildinam, bandom statyt ir vėl iš naujo, kol viskas stovi taip kaip norime.
4. Apdirbam pjaustumo vietą rudžių surišėju.
5. Ekektra. Norint prijungti naujus žibintus reikia naujų fiškių. Originalios fiškės yra apvalios, naujo žibinto pajungimui reikės ovavo formos fiškės. Nupjaunam originalią fiškę, nuvalom laidus. Laidus galima atrinkinėti testerio pagalba arba kaip padariau aš (
metodam naučnava tykanyja) atrinkinejant laidus po vieną. Nors maniau kad abiejų pusių laidai bus vienodos spalvos, bet apsirikau. Vienas laidas kuris buvo ir vienoje ir kitoje pusėje vienodas buvo rudas " - " laidas. Atrinkus laidus juos lituojam. Nepamiršam izoliuoti, susukam į vieną laidą.
6. Statome žibintus į vietas, prisukame, uždedam buferį ir... vualia! Turim gražiai atrodantį mašiniuką.
įdedu pirmo vakaro rezuntatą